Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kako pogosto uporabljate avto?

Ne morem brez avta ( kamorkoli grem, grem z avtom)
127
64%
Uporabljam ga le takrat, ko ga potrebujem ( služba,....)
70
36%

Skupaj glasov : 197

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če feb 22, 2007 4:40 pm

dnevno prevozim 80km + opravki včasih še enkrat tok z avtom, bus bi me prišel 35000 sit, peš ne morem pa tud z kolesom ne, ker je predelež in preveč je razlika v nadmorski gor-dol pomoje bi ribnu.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če feb 22, 2007 5:20 pm

jst sm skor hodt ze pozabu odkar mam avto :lol:

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če feb 22, 2007 7:14 pm

jaz ne morem brez avta.
No v trgovino v vasi grem še vedno peš, samo za vse ostalo pa avto. Z avtobuso se ne maram vozit, sploh poleti, itak sem se pa veliko z avtobusom prevozil in je zdaj čas za avto.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če feb 22, 2007 11:53 pm

Dobro to je vse res kar ste nekateri našteli, ena najpomembnejših stvari je predvsem lokacija kjer živiš oz. razvitost kakega kraja.

Seveda če si odvisen nekako na čas potem je avto res tisto sredstvo ki je nujno za tvoj način življenja da ja opraviš vse stvari v nekem času.

Kar se tiče službe pa to itak vsi bi radi spali 10-20 min več in potem šli z avtom kot pa prej ustat 10-20 min pa z kakim drugim prevoznim sredstvom ( bus, kolo,.....) to razumem.

Problem je ta da ljudje preveč postajamo navezani na avto, npr. moj fotr ima službo stran cca. 2km in nikakor nebi mogel odditi v službo z kolesom ali pa peš,zakaj? ga je lenost srečala :D

Uporabniški avatar
sA!nT
Nov uporabnik

Napisal/-a sA!nT Pe feb 23, 2007 1:49 am

avto je k droga, rataš čist odvisn :oops:

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Pe feb 23, 2007 7:30 am

sA!nT je napisal/-a:avto je k droga, rataš čist odvisn :oops:

Ja maš prav skoraj 2 ljubezen če imaš punco, ženo. Če pa tega ni pa zagotovo 1 ljubezen :lol: Ja pri meni se avto kar veliko rabi in kot kaže da vsem nam ja avtobus zadnja opcija saj smo se ga najedli v dijaških in osnovnošolskih časih :? Kakor koli že avto je nuja tako slaba kakor dobra pač kaj moremo. Drugače pa uživam v vožnji al grem na morje al v trgovino, pošta po domače povedano sprostim se v vožnji :D

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
jack6
Nov uporabnik

Napisal/-a jack6 Pe feb 23, 2007 8:01 am

Kaj pa ta primer .Eden ki tukaj blizu živi pelje vsak dan otroke v šolo pa šolski avtobus imajo pa še prej morajo vstajat. Ima terensko delo pa tudi če je 20 km proč od doma, če ženi doma zmanka plin gre domov ga sam zamenjat pa gre nazaj delat :shock: mislim halo :!: :jao:
Wush de!

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Pe feb 23, 2007 8:20 am

Sam eno napako ma:da je poročen!
življenje je lepo.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Pe feb 23, 2007 8:20 am

jack6 je napisal/-a:Kaj pa ta primer .Eden ki tukaj blizu živi pelje vsak dan otroke v šolo pa šolski avtobus imajo pa še prej morajo vstajat. Ima terensko delo pa tudi če je 20 km proč od doma, če ženi doma zmanka plin gre domov ga sam zamenjat pa gre nazaj delat :shock: mislim halo :!: :jao:

Sej to ni nič slabega :D To je kako bi se temu reklo dober mož oziroma družinski mož. Pač naredi vse kar se mu reče. Sej pri meni je sosed vozil 3 otroke v osnovno šolo vsak jutro pa ženo peljal na šiht in otroke. Kdaj je bilo tako da je peljal enega najprej na preduro potem pa se vrnil domol pa vzel drugedva pa zopet peljal v osnovno šolo in tako je to bilo vsak dan. Ni kaj dober je :P Potem pa popoldan še voziti v lj eno punco ki igra nekaj 2x tedensko. Pa dol še čakat 2 ure potem pa dam. Dobr je ni kapo dol :D

Sam ne štekam zakaj se niso vozili z avtobusom v osnovni šoli? Kaj so se bali da se bo kaj zgodilo? Itak enkrat prej ali slej se bojo oz. se vozijo z avtobusom. Itak srednja šola jim ne pobegne tko da vsaj zdaj se bo lahko malo odpočil ;)

Lp
remember: it can always get worse!

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Pe feb 23, 2007 8:22 am

NI kej, verjetn je hotel dobr. Sicer smo malce zašli. JAz rabim avto vsak dan za v službo, pa tudi sicer ne grem nikamor peš, sploh pa ne zvečer. 8)
življenje je lepo.

Uporabniški avatar
jack6
Nov uporabnik

Napisal/-a jack6 Pe feb 23, 2007 8:29 am

CERES je napisal/-a:
jack6 je napisal/-a:Kaj pa ta primer .Eden ki tukaj blizu živi pelje vsak dan otroke v šolo pa šolski avtobus imajo pa še prej morajo vstajat. Ima terensko delo pa tudi če je 20 km proč od doma, če ženi doma zmanka plin gre domov ga sam zamenjat pa gre nazaj delat :shock: mislim halo :!: :jao:

Sej to ni nič slabega :D To je kako bi se temu reklo dober mož oziroma družinski mož. Pač naredi vse kar se mu reče. Sej pri meni je sosed vozil 3 otroke v osnovno šolo vsak jutro pa ženo peljal na šiht in otroke. Kdaj je bilo tako da je peljal enega najprej na preduro potem pa se vrnil domol pa vzel drugedva pa zopet peljal v osnovno šolo in tako je to bilo vsak dan. Ni kaj dober je :P Potem pa popoldan še voziti v lj eno punco ki igra nekaj 2x tedensko. Pa dol še čakat 2 ure potem pa dam. Dobr je ni kapo dol :D

Sam ne štekam zakaj se niso vozili z avtobusom v osnovni šoli? Kaj so se bali da se bo kaj zgodilo? Itak enkrat prej ali slej se bojo oz. se vozijo z avtobusom. Itak srednja šola jim ne pobegne tko da vsaj zdaj se bo lahko malo odpočil ;)

Lp

Saj ga poznam pa sploh ni družinski človek, za vsako minuto gleda da ga ni doma pa otroci ga glih kar poznajo. Bol se mi zdi da ni glih pr pameti. :?
Wush de!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 23, 2007 8:31 am

pustimo druge pri miru!... imajo svoje zivljenje tema je ustvarjena za postanje
vasih poti z avtomobilom ali brez... uporaba le tega
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
jack6
Nov uporabnik

Napisal/-a jack6 Pe feb 23, 2007 8:34 am

:oops:
Wush de!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe feb 23, 2007 8:58 am

jst ga kr dost uporabljam, samo grem pa tudi velikrat na bus, ko kje letam gor pa dol pa da so razdalje krajše (km ali 2) pač se ne prepeljujem teh razdalj z avtom, veliko tudi hodim peš, vendar res da dost dost mn kot v čau pred vozniškim izpitom. Se mi pa kdaj res ne da pa se zapeljem tudi na kako relacijo pod 1 km :lol: drugače pa v trgovino skor vedno z avtom, kjerkoli je, ker ponavad kupujem za celo familijo in to pač ne gre v roke pa da bi še en kilometer nosu.

lp
Slika

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe feb 23, 2007 9:28 am

Jaz pa avto uporabljam šele od januarja lani, se pravi komaj dobro leto in sem se ga že tako navadil, da si kar težko predstavljam vsakdan brez njega. Sem pa kljub temu odgovoril v anketi, da ga uporabljam po potrebi, kar pa je (žal) precej pogosto, saj živim malce ven iz LJ in bi do službe z javnim prevozom enostavno porabil preveč časa, zdaj pa sem se še preselil in so tu še slabše linije javnega prevoza tako, da res kaj dosti izbire nimam. Prav tako tudi ni v bližini nobenih stvari, ki jih rabim, vse je oddaljeno po več kilometrov in je nepraktično za peš hodit, ker porabim preveč časa. Tako v bistvu grem skoraj povsod z avtom, vendar pa ne iščem parkplaca tik pred vhodom stavbe v katero sem namenjen in prav tako ponavadi avto parkiram nekje v centru ali celo malce ven potem pa grem od tam povsod naprej peš. Ni mi problem it peš, če je cilj v dosegu in imam dovolj časa, v bistvu zelo rad hodim peš.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe feb 23, 2007 10:18 am

UUUUU,
vsak delovni dan ker se vozim v službo. Dnevno cca 100km, letno cca 40.000km!
lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe feb 23, 2007 10:43 am

barbka je napisal/-a:Sam eno napako ma:da je poročen!

To nima veze. Ta napaka je, da se pusti izkoriščat.

Moj avto pa zdej že dva dni stoji, ker ga pač ne rabim. Lahko bom pa že jutri naredu 500 kilometrov.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe feb 23, 2007 10:49 am

Če že avto uporabljamo potem moramo biti res sproščeni v vožnji kot je rekel CERES, ker če nismo se začnejo neumnosti dogajati.

Včasih ko sem nekje odzuni in sm z avtom preprosto nevem kaj da delam oz. kam da grem ker imam naenkrat tako veliko časa na razpolago da nevem kaj bi z njim počel, drugače je pa če grem ven s kakim drugim prevoznim sredstvom potem točno vem kam grem in koliko časa mi bo vzela neka pot. Osebno mislim da odkar uporabljam avto da dejansko neznam več razporediti svojega časa da bi ga res kvalitetno izkoristil....

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe feb 23, 2007 11:47 am

Avto uporabljam v večini za službo, drugače če se le da grem peš.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Pe feb 23, 2007 11:50 am

Avto uporabljam za vse poti: vsak dan služba, ven zvečer. Sicer pa dosti hodim v prostem času. Dejstvo je pa, da imam avtobus 6km od doma, vlak 12 km od doma, če bi se že do tja pripeljala, pa imam potem službo na obrobju LJ. Tako, da z avtom pridobim veliko časa.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov