Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po feb 26, 2007 2:37 pm

Gotty je napisal/-a: drugače pa se mi fajn zdi tista lupa al kaj je tisto ko prlepiš na šipo za mrtvi kot

[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Fresnel_lens]FRESNELOVA LEČA
[/url]
zelo uporabna zadeva, ko se je malo navadiš, primerna za vse avtomobile brez riti, karavane in podobno.
in definitivno je cenejša in se manj kvari od senzorjev, kamer in podobnega.
lp pilgrim

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 Po feb 26, 2007 4:17 pm

Se strinjam, da je cenejša in učinkovita zadevca ampak moj avto ima zadek, zato sprašujem po kameri.

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Po feb 26, 2007 6:27 pm

kaj pa park senzorji, mislim da so tudi cenejši od kamere?!?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To feb 27, 2007 8:11 am

Park senzorji so dobra zadeva, ki pa zna tudi bedarije delat.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To feb 27, 2007 10:02 am

Moje izkušnje z kamero so slabe... Sicer jaz sem kupil zadevo komplet z avtoradijem znamke Pioneer AVIC-N3 DVD Navigation ..., ki ima zraven kamero za vzratno vožnjo, ki jo dejansko priklopiš na vzratne luči in se ob postavitvi ročice prestav v vzratno prižge kamera in lahko povem, da je zadeva sploh dokaj neuporabna. Sicer sem zadevo uporabljal v karavanu ampak vseeno nimaš občutka, ni tisto pravo. Če gre na tesno moraš gledat v ogledala in se tudi obrnit nazaj in občutit razdaljo. Če pa ne gre na tesno, pa tako ali tako ne rabiš kamere, ker z ogledali to izvedeš brez obračanja nazaj. Vseeno se mi zdijo bolje senzorji in so zaradi tega tudi dražji od kamere, če sem prav razumel. Kar je povsem logično... Ne bo zdaj bolša zadeva cenejša od slabše... To je dejstvo... Kamere so namenjene zgol tovornim vozilom, oz vozilom, ki ne morejo videt nazaj z notranjim vzratnim ogledalom... Glede na moje izkušnje bi ti predlagal da raje razmišljaš o senzorjih...
Ampak imam občutek, da hočeš met kamero zarad neke druge stvari, ki je nočeš povedat...
Zadnjič spremenil AM, dne To feb 27, 2007 12:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 To feb 27, 2007 11:56 am

Kamero želim imeti iz razloga, ker sem se o senzorjih full pozanimal in takšni da so kaj vredni stanejo 375€. Treba je zvrtat 4 luknje v odbijač in mi ni do tega... Če se pokvarijo oz. ne delajo dobro, je odbijač za vedno grd.....

Pomanjkljivost senzorjev je tudi ta, da čeprav lahko da piska ni nujno da je ovira takšna da se je treba ustaviti.... Teren za obračanje gre med škarpami levo, desno spredaj zadaj, visoke nizke, robniki in zato bi rad, da vidiš če je zadaj otrok, kolo na tleh ali je samo malo višji robnik, ki pa vseeno lahko zapelješ dovolj blizu da ne poškoduješ avta.

Še ena stvar. Ko pelješ vzvratno iz podzemne garaže, pelješ vzvratno navzgor po klancu.... Kaj dogaja za avtom nikakor ne moreš videti... Kamera ti omogoča, da vidiš vse....

No to je le nekaj razlogov.... Res pa je da bi raje imel kamero kot senzorje. To si prav ugotovil!

Verjetno imajo nekateri dobre nekateri slabe izkušnje s kamero in želel sem slišati obe strani, da se lažje odločim za nakup. Vse ostale poste kot so zakaj pa nebi raje senzorjev, pa jaz mislim da so senzorji boljši ali pa tudi po mojem je kamera boljša od seznorjev, ignoriram!!!! Zanimajo me izkušnje ne pa mnenja nekaterih ki niti ne vejo niti ne preberejo zakaj težim k nakupu kamere!

Sorry ampak sem mogu tole napisat, ker so mi nekateri šli s svojimi izjavami res na živce!!!

Lp,
Bojch

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To feb 27, 2007 1:12 pm

Iz razlogov podobnih tvojim sem si sam umislil kombinacijo obojega, torej kamera + senzorji. Senzorji vcasih res po nepotrebnem piskajo, tak da na kameri vidis al gre res za tako nevarnost al ne.

Sicer pa zdaj se je ze zacelo komplicirat, zvedo si kaj si hoto, ostalo je pa na tebi.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 To feb 27, 2007 9:44 pm

Res je! Hvala vsem za odgovore... Bom nabavu zadevo in upam, da bom zadovoljen!!!

Lep pozdrav vsem skupaj!
Bojch

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 To feb 27, 2007 10:26 pm

jst mam senzorje zadi v odbijaci na omegi in je zadeva res uporabna,namrec na 30cm zacne piskat kot utrgan in na displayu sveti rdece(na kratko povedano)
Kupil sem jih prek bolhe za 12.000sit,zvrtal 4 luknje in zgleda res lepo ij zelo uporabno, ker verjemte mi da je omego(limuzino,ne karavan)res tezko parkirat,sploh ce je park majhen...

Uporabljata se fotr na passatu in punca na bMW-ju in nikoli jih ne zmoti kaksen dez ali kaj podobnega.Veckrat jih testiram z metrom ce so utrimani oz.skalibrirani..

Res uporabna zadeva! :idea:

PS:Kamere se ne splaca dajati ker je ful draga zadeva v primerjavi z 50 EUR-i pa nimas obcutka za oddaljenost od ovire.
Pa 2 leti mi je dal garancije,tko da tud ce kj crkne po dveh letih ni velik strosek!

moj glas gre senzorjem-verjemi mi da se bos nasral s kamero,ker sem tudi jaz imel priliko to probati in sem se takoj za senzorje odlocil...

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Sr feb 28, 2007 11:31 am

ok ti bom moje izkušnje povedal, imam senzorje orginal vstavljene in je tako, res se oglasijo ko vzratno pelješ proti robniku ki je 15 cm dvigjen ampak zadek avta je dovol visok da ne vdariš v njega in ko se približavaš robniku senzorji ga več ne zaznajo!
pri parkiranju vzratno pa je tako če je visoka ovira ga bo zaznal in se ne bo motil!

Nerodno pa je ko grem kje vzratno pa keri butast pešec odzadaj kak pol metra vsran mimo avta gre in senzorji piskajo!

glede umazanije? nebo piskal v tri dni če bo senzor moker ali blaten, kak je pa z lečo od kamere je pa malo drugače, če dežuje glih ne vidiš najboljše oz moraš vedno it čistit lečo!

Lp

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Pe mar 02, 2007 8:40 pm

men se pa med dezjem normalno obnasa-cudno tole, pa so ziher slabi od originala ali pa tudi ne..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov