Debate, ki niso vezane na ostala področja...

RoadRunner
Nov uporabnik

Re: Renault Megane Coupe 1.6 16V

Napisal/-a RoadRunner Pe avg 09, 2002 9:59 am

Jest pa kar verjamem life4rave-u (razen 9 do 100), ker imam cliota 1.4 16v (športni panel filter in nov dovod hladnega zraka, športni zadnji lonec, preluknjan katalizator, znižan...). Original je bla končna 190, po teh majhnih predelevah pa mam rekord 220 (pomoč vetra 80-100 km/h). Po ravnini in brez vetra pa 200 ni noben problem. Več kot 220 pa niti teoretično ne more it, ker pri 220 je obratomer na 6500 in takrat je konec veselja. Res pa je tudi to, da takoj ko zavoha klanec čez 180 ne gre niti pod razno.

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Pe avg 09, 2002 10:23 am

NO! NO! hvala bogu vsaj eden! sej glede tistih 9 sec sem reku, da bom probal se enkrat zmeru, ker takrat mi je en frend meru s telefonom, pa vem kako je komot falis za kaksno sec mogoce 2 :D glede koncne je pa tko, clio ima drugacna prestavna razmerja kot megan, vsaj 1.4 16V, zato ima clio 1.4 16V 98KM, megan jih ima pa pri enaki masini 95KM, in to samo zaradi prestavnih razmerij, (tako mi je reku serviser) pa pravis Vladek da ni mogece it z 95KM 200km/h in se mal cez, pa potem pravis, da ni mogoce it z 160KM 240km/h to so buce! razen ce hondi laze stevec! , to je cist od vsake masine odvisn, dost avtomobilov ima velik konjev, pa potem se ne pomeni, da kam grejo! Zakaj recimo Tipo 2.0 ie 115KM, zakaj ga potem ruknem v pospeskih cist za salo? pa ima vec konjev pa se lazji je? sicer koncne tud nima dost vecje,oz sploh ne vem ce gre tolk, ampak prej pride do nje ker ima vec navora...
Je pa res kar je reku runner klanci ga cist zjebejo, men avto do cca 100 kr uredu vlece, potem pa pocas zacne mal sanjat in do 200 kar rab neki casa (dost) ampak ko je enkrat zasunkan tud ce spustis gas takoj dobis spet 200 oz se mal cez
Potem tud ne bi bilo mogoce, ko so vcasih pri formuli 1 iz 1,5 masin stisnili tud do 1500 Konjev??!! dokler ni FIA to prepovedala!!!
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a enarf Pe avg 09, 2002 1:59 pm

No, pripravi se, da ti na meritve pripeljem svojo strelo, ker bi zelo močno rad, da bi šla malce hitreje! Očitno si rojen pod nekakšno srečno zvezdo...s čimer imaš stik, postane boljše.

Kot je Gfors povedu, fizike ne moreš pretentati. Obstaja pa jasno kup dejavnikov s katerimi gre računati pri končni hitrosti: velikost koles, višina avtomobila oz. njegova čelna površina, oblika avtomobila, razni dodatki v obliki spojlerjev (šteješ v minus), menjalniška razmerja, kvaliteta in sestava pnevmatik, širina pnevmatik, masa avtomobila (bolj v smislu pritiska k tlom) in jasno moč motorja. Teoretično bi avtomobil z 90 PS lahko šel tudi krepko preko 200 km/h a verjetno le kakšna Hondi Insight podobna spaka.

V klanec ti pa nikakor ne gre niti blizu 180km/h. Verjemi! In če si še zmeraj prepričan imaš dve varjante: na roke preštej število valjev v motorju (da nimaš slučajno V6?) ali pa pelji avto na umerjanje števca. Enostavno ne morem verjet, da v Cliu števec kaže prekleto dobro, tvoj pa naj bi lagal za 25 km/h.

Hja, očitno se bo debata še vlekla.

In kar se vetra tiče. Moja bivša Zastava 128 je šla po števcu tudi 185 z burjo v rit po nekem spustu proti morju. Koliko obratov si niti pomisliti ne upam! Posledica so bili povsem suhi homok. zglobi, saj so se mi manšete dobesedno odprle...ampak to je že povsem druga zgodba.
Žua d vivre...

RoadRunner
Nov uporabnik

Napisal/-a RoadRunner Pe avg 09, 2002 2:18 pm

Mam fotografijo števcev, ki sem jo naredil na avtocesti Ajdovščina - Nova Gorica. Števec je na 210km/h, obratomer pa na 6200rpm - brez vetra. Poskeniram in pošljem.

Pa še to: nisem omenil da bi mi števec lagal za 25 km/h, lahko ti pa samo to povem da moj Clio ni več original in se lahko original Clio 1.6 16v lahko gre samo skrit.

[Sporočilo uredil/a RoadRunner na dan 09.08.2002 ob 14:23 GMT]

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Pe avg 09, 2002 10:41 pm

Logično vprašanje: Katera tovarna avtomobilov bi srala sama po sebi s tem, da bi navajala uradno manjše zmogljivosti svojih avtomobilov, kot te dejansko so???

Vse nakladanje, da honda vti leti 245 je totalna izmišljotina, ravno zadnjič sem enega takega srečal, me je pol ure prepričeval, da so se z frendi v starem oplu GSi (150 km) peljali po avtobanu 280 km/h, in pri takih logika preprosto odpove, kakorkoli vneto sem mu razlagal, da to ni mogoče, mi je tupil v glavo, da ga naj ne zajebavam, da je on sedel v avtu in bo ja vedel, kaj je na števcu videl (števec pa tudi ne more toliko lagati...). Tako je s tem.

Podobno velja za Megana - tovarniški podatek za tak avto je že naveden v zgornjih postih in to tudi drži. Kar se pa tiče pospeška: moj avto ga ima ravno 9,0 ( po tovarniških podatkih)...ah mogoče še to, moj avto ima 100 kW, 190 Nm, 1150 kg in Cv 0,28.........ne pa Megan.

Saj vsak avto je dober, sploh Megan in Honda, ampak fantje, ostanimo na realnih tleh... LP

G-4S

Napisal/-a G-4S So avg 10, 2002 12:06 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf So avg 10, 2002 11:08 am

...kar je samo še en dokaz več, da se moraš krepko potruditi, da bi avto pognal do končne brzine...
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Re: Renault Megane Coupe 1.6 16V

Napisal/-a Sale So avg 10, 2002 11:53 am

GFors pravi:
Jst sm šou enkrat s Puntom SX 60konjev 190 po števcu (gor so ble tut manjše (dirkalne) gume, od česar je tudi odvisen števec). Pa sm verjel? Itak da ne, ker tak avto pač ne more it 190 pa če je ne vem kaj.

Sploh pa je dokaz še to, da sem šu jst takrat pred tabo z drugim avtom in mi je na števcu kazal 170 km/h. ;)
Slika Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S So avg 10, 2002 1:53 pm

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So avg 10, 2002 4:46 pm

Upam, da si s tem mislu un avto, ki si ga ti vozu, ker moj GRE več !!! Slika hehe
Slika Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S So avg 10, 2002 5:29 pm

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave So avg 10, 2002 9:07 pm

hehe kdo bi si mislil, da se bo debata tolk razvila! :D no vglavnem, glede oblike avtomobila in pnevmatik... je res! unga modela sem vprasal kako je imel napedenano hondo in mi je reku imel je spusceno tolk, da je sla samo roka oz. zapestje pod avto, imel je 195 50 15 gume, drug lonc brez katalitazatorja, in zamenjan cip!
Na stevcu mu je pisalo 245km/h pa mi je rekel da jo je tud 250 nabasal, s tem da se je dostkrat po avtocesti duval z raznimi hudimi audiji pa mu noben ni mogel do zivga! pa je tak clovek da ne nabija, ze z dostimi avtomobili sem se peljal, ampak kar je pa una honda delala to pa se sedaj ne morem verjet!! ko je pohodil gas se sploh nisi mogel nagnit naprej!
Glede megana je pa tko pri vsakem avtu laze stevec tud pru BMW ju tko da ce rece en da je su z BMW jem 240 lahko tud jest recem da sem su 210! samo ta vasa fizika in konji imajo bl mal skupnega za koncno hitrost, cist drugac se bo zvrtela ena joponska masinca z isto konji kot pa kaksna nemska, frnacoska italjinska... !!! tko da tuki ni fizike, zakaj je potem su men megan 1.4 16V vec kot prijateljev Bravo 1.6 16V s pospeski ured? pa ima vec konjev??? tukaj ni fizike! s tem da ni imel ne katalizatorja in imel je sportni filter...
al imam pa jaz res tako sreco? :D hehe aja glede klanov res ne bo su vec kot 180 kvejemu dost manj 160... :D
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So avg 10, 2002 11:29 pm

Mene pa v bistvu zanima kako so recimo tovarniški podatki sploh med sabo primerljivi. Kdo prav da npr. 10 sekund do 100 enak zmerjo v Renaultu in v Hondi naprimer.

Lohk da bi v Hondini fabrki čist drugačne številke nameril za npr. megana kot v Renaultovi. Kaj pa vi kej mislte a so taki podatki med seboj čist primerljivi in merodajni, al ne?

Aja, pa velko razliko med avti nardi to, kolk konjev majo na kolesih. To je tist kar šteje; tut če greš na merilne valje vedno merjo kolk konjev je "na kolesih".
Slika Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Ne avg 11, 2002 2:05 pm

Jest mislem da tovarniski podatki zmeri mal nanj kazejo kot je avto v resnici sposoben, vecina avtomobilov se bo bolj zavrtelo kot pise v karakteristikah, ce ne nazacetku pa potem ko bodo ze mal ulaufani (prepucani) :D, tko da na tovarniske meritve ne mores kaj dost dat, je pa tud odvisno na kaj naletis! en isto avto bo sel dost manj kot drug enak avto, odvisno ker dan je bil delan, za kater trg je bil delan... to je podobno kot en avto se ti bo ze od samega zacetka skoz kvaril in ga bos lahko skoz po servisih vlacil, drug enak avto bo pa delal kot urca brez problemov!
Natakar Taxi Prosim!

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po avg 12, 2002 9:10 am

lej ...najbolj relano je ko dva avtomobila vkup vrzes , tukej noben ne bo hotel popustit ..se posebej to da gre honda vti 250km/H po stevcu (zarad mene je lahko ne vem kaksen klanec) ..ce stevec ne laze 30km/h potem ne ge tolk ...
Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Po avg 12, 2002 12:11 pm

Vladek ej sej jest tud ne bi verjel, ce bi mi en nabijal, ampak kar je tista honda delala (civic takratka z tavelkimi lucmi), ampak ko bi se su ti s tisto hondo peljat tud ti ne bi mogel verjet kaj dela napedenana honda vti! glas je bil tak kod da bi formulo vozil, to je se kr v cetrti vlekl, kod da bi jest imel v drugi, sej skoda da jo je prodal, ce bi jo se imel, bi ga prov prosil, da naj te pelje en krog, no sej zdej ima pa enga volvota karavana twin turbo! :D hehe tist pa tud stale dela, ga pa tud pri 250 ni mogel mogel policaj dohitet na avtocesti, tko da ko mu je na mitnici kazal posnetek , se mu je model samo smejal, ker se sploh ni tablc vidl :D, tko da prot takim avtomobilom nimamo navadni smrtniki z megani in podobnimi jajci itak kej praskat :), se pa ne bi branu recimo enga megancka coupeja, k mi je kot avto full vsec, pa eno hondino vti masinco notr (ce bi se dal kako prepedenat) to bi pa bil avto po mojem okusu :D
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Po avg 12, 2002 2:18 pm

Volvo karavan TWIN TURBO?????? KHM????? Zanimivo je, da si zapomniš tale "dodatek", številke modela pa ne. Z lopato nalagaš fant! Boš žuljave roke dobil... In kdo naj bi ga lovil po avtocesti? Policijski Puch?
Žua d vivre...

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Po avg 12, 2002 2:39 pm

caki sej dons grem do njega da vidm kero oznako ima! sicer ne vem ce se rece twin turbo ampak vem da ima 2 turbine! pa ne ti men da z lopato nalagam, aja ne vem s katerim jajcem ga je lovil, men se zdi da z enim usranim golfom... sej avto od odzunaj ni nc posebnga za pogledat, karavan!! :D samo notr je vse napedenan, pa ko pokrov odpre ti je vse jasn k ni nc placa, vse polhn, no sej zdej ga prodaja, ce si resen kupec? men se zdi 2,900,000 sit?! te zanima?
Natakar Taxi Prosim!

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Sr avg 14, 2002 7:36 am

Enarf se ti opravicujem glede unga volvota, sem res mal z lopato nalagal, sem bil pri tem modelu, in mi je reku da je imel (ze prodal) Volvota v70 t5 men se zdi da 160 kw al neki tazga, samo ena turbina!, ne dve, ker mi je tuki en frend enkrat reku, da ima baje 2 turbine!, ampak rekel mi je da ima koncno 260km/h?!
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Sr avg 14, 2002 3:01 pm

Vsak se zmoti, pa tudi vsega ne smeš verjet. Sicer pa, če misliš na 850 T5 gre 240 km/h medtem ko gre 850 T5-R 245 ampak pri tako visokih hitrostih je razlika 15 km/h zanemarljiva.
Žua d vivre...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov