Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a totimato To jul 08, 2003 11:43 am

DavKo je napisal/-a:>Jaz pa imam na računalniku 500W aktivne zvočnike. In ker imam 6.1 sistem: 6 * 500 >= 15.000W.

Ah, kaksna matematika pa je tole?

Nad 600w se pogovarjajo samo gluhi ljudje. Sam sem bolj pristaš kvalitetne glasbe.

LOL. In kje pise da glasna glasba ne more biti kvalitetna?

LP
David

Leva matematika :D

Nikjer ne piše, da ne more biti kvalitetna. To je samo moje skromno mnenje. Btw - se popolnoma strinjam s Technoboyevim postom zgoraj. Človeški sluh je narejen, da sliši v nekem zvočnem spektru. Če je dražljaj premočan (beri - preveč dB), je lahko situacija neprijetna ali boleča. Ne me narobe razumet - tudi meni so všeč dobri caraudiopowersistemi. Ne želim se pa voziti v avtomobilu, ki ima namesto prtljažnika audiodBbaterijo ko je knof za vol. na max. Že itak sem napol gluh od vseh prepihov, ker v avtu nimam klime.

lp
Človek, ki bi si kupil fička, če bi imel garažo.

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick To jul 08, 2003 11:48 am

Vince je napisal/-a:Oglasi se na http://audiox.ath.cx/ tam maš forum, če pa maš več vprašanj lahko tam gor rečeš pa se kje dobimo al pa po telefonu podebatiramo!

LP

Vince

Najlepša hvala

Uporabniški avatar
robiform
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a robiform To jul 08, 2003 11:58 am

Res je vse skupaj zelo nerealno ... lohk pa takole računate ... 1000 watt = cca 100ksit
(seveda na 1 ohmu, na 4 ohm so veliko dražji - pa pustimo podrobnosti)
torej če imaš amp za 15ksit ... naj bi blo to 150 watt ne pa 870 watt max ... kot
pač piše na takem no name ampu :wink:

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. To jul 08, 2003 2:09 pm

Vince je napisal/-a:No čez nekaj dni bom mel (čakam še določeno zadevo) 1600W RMS+600W RMS = 2400W RMS kar se zvočnikov tiče...pa če se hočete prepričat bomo lahko primerjal tud teh vaših 10kW s tem in bomo videl keri bo glasnejši :lol:
Vam bom pa pač na ta način dopovedal kaj (ne)pomenijo tej W!

LP

Vince

;) :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov