Jaka156 je napisal/-a:Če se ti dioptrija v tistih prvih dveh letih ne spremeni, ti podaljšajo vozniško dovoljenje za 10 let.
LP Jaka
smuky je napisal/-a:Jaz imam vozniški izpit in nosim očala. Na zadnjem pregledu za oči mi je zdravnik rekel, da zakaj mi ne želijo dati vozniškega izpita neomejeno, ker meni se dijoptrija že leta in leta ne spreminja in je stabilna in glede na mojo dijoptrijo mi je še zdravnik rekel, da bi lahko jaz vozil tudi brez očal brez nobenega problema. Zdaj ko sem jaz to rekel na medici dela, da kaj mi je rekel moj zdravnik so bili vsi gluhi. Seveda, ker od vsakega, če imajo le možnost želijo požret dnar preklete barabe.
Zdaj me pa zanima, da če je le možno, da jaz dobim kakšno potrdilo od koga, da bi mi dala medicina dela vozniški izpit neomejeno? Na koga naj se obrnem v tem primeru? Kdo bi mi lahko tukaj pomagal?
gecco je napisal/-a:smuky je napisal/-a:Jaz imam vozniški izpit in nosim očala. Na zadnjem pregledu za oči mi je zdravnik rekel, da zakaj mi ne želijo dati vozniškega izpita neomejeno, ker meni se dijoptrija že leta in leta ne spreminja in je stabilna in glede na mojo dijoptrijo mi je še zdravnik rekel, da bi lahko jaz vozil tudi brez očal brez nobenega problema. Zdaj ko sem jaz to rekel na medici dela, da kaj mi je rekel moj zdravnik so bili vsi gluhi. Seveda, ker od vsakega, če imajo le možnost želijo požret dnar preklete barabe.
Zdaj me pa zanima, da če je le možno, da jaz dobim kakšno potrdilo od koga, da bi mi dala medicina dela vozniški izpit neomejeno? Na koga naj se obrnem v tem primeru? Kdo bi mi lahko tukaj pomagal?
Sicer se gre za drugačen primer, ampak meni so na pregledu na medicini dela ''kao'' ugotovili da slabo vidim (naj bi imel samo 20% vid na levo oko). Ker sem vedel da vidim odlično, se nisem strinjal z njimi in so rekli da lahko prinesem potrdilo od okulista in bodo upoštevali. In tako je tudi bilo, okulist me je pregledal, določil 100% vid na oba očesa in zdravniško potrdilo je to upoštevalo.
~toMmy~ je napisal/-a:Eh meni so dali omejitev 10 let kar tako brez razloga, pa nimam ne očal, ne kakšnih zdravstvenih težav...
~toMmy~ je napisal/-a:Saj tako je pri večini...
A ve kdo, če se recimo odločim zamenjat svojo pinki vozniško za kartico, še preden mi poteče. Lahko naredim samoiniciativno zdravniški pregled in ga predložim, tako da se mi ob menjavi podaljša veljavnost?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov