Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Pe mar 02, 2007 12:20 pm

Sprašujem se kako je lahko toliko različnih pravil pri podaljševanju vozniške v eni državi, ki je prazaprav zelo mala. :?:

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Pe mar 02, 2007 12:33 pm

Jaka156 je napisal/-a:Če se ti dioptrija v tistih prvih dveh letih ne spremeni, ti podaljšajo vozniško dovoljenje za 10 let.

LP Jaka

to ni res... men se je dioptrija spremenila... in sicer na boljše, sepravi da bolje vidim, pa mi je dohtarca podalšala sam za 3 leta oz. dokler ne prinesem potrdila okulista... :)

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Pe mar 02, 2007 1:09 pm

Jah jst sm pa prinesel potrdilo, da se mi ni spremenila v prvih dveh letih, pa so mi podaljšali za deset let.

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Pe mar 02, 2007 6:28 pm

Takole je s plačevanjem pregleda. Nazadnje sem šel v samoplačniški pregled, ker je imel redni okulist v zdr. domu tri mesece čakalne dobe, pri tem sem bil pa na vrsti v dveh dneh.... Ko sem šel pa na pregled prvič ko sem še delal izpit, pa sem šel k istemu okulistu v zdr. dom pa sem moral enako plačati, ker to kao pač ni redni pregled. Saj pri meni je tako bilo.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

rini
Novinec

Napisal/-a rini So mar 03, 2007 12:22 am

Ker imam že od začetka dioptrijo -0.5, moram na vsake 4 leta podaljševat vozniško dovoljenje. Vsakokrat ko sem prišel k zdravniku, je ta napravil celoten pregled (govorim za Aškrčevo v Ljubljani).

Naši zakoni so najbolj butasti v evropi.
1) kje je garancija, da bo tisti, ki ima na prvem pregledu brezhiben vid, čez 10 let ne bo potreboval očal. Primer je moj kolega, ki je že leto po pregledu oslepel na eno oko, na drugo pa dobil močno dioptrijo, ampak ima še vedno izpit do 80 leta.
2) če imate na zdravniškem spričevalu napisano, vozi z očali, potem moraš biti slikan z očali. Če piše, da lahko voziš z lečami in očali, potem ne potrebuješ očalarske slike. Zakaj je sploh potrebna slika z očali. A zato ker policaji ne znajo brat? Ali so invalidi npr. na fotografiji s protezo?

Mene dobesedno f... na zdravniškem, po drugi strani pa se moram na cesti na veliko izogibati ostarelih že nesposobnih voznikov. Sosed je priznan upokojeni zdravnik in zato vsakokrat dobi naknadno podaljšanje, čeprav potrebuje 30 minut da prehodi 10 metrov in že na parkirišču butne vsa vozila, ki so parkirana okrog njega.

PS: Potem pa meni na zadnjem zdravniškem zdravnica teži, da se mi malček tresejo roke in takoj zatem ko se razpizdim, mi gre merit pritisk in potem pametno ugotovi, da imam visok pritisk. Samo čakam lahko sodni dan, da se bo našel junak, ki bo oborožen do zob vstopil v parlament in počistil nesposobneže, ki sprejemajo šlamparijo.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe mar 23, 2007 11:55 am

Jst sm dobr vidu, k sm izpit naredu tko da mam do 80. vozniško. Zdej sm pa ugotovu, da mal slabš vidm in sm si nabavu očala, predvsem za ponoč. Zdej pa ne vem, al bolš da ostanem v ilegali, pa ne spreminjam vozniške al ja. Kukr vidm mate kr probleme pol s tem podaljševanjem. Edin če me polcaj ustav, pa vid da mam špegle.. Mu pa lohk rečm da jih mam zarad mode, brez dioptrije. 8)
Ampak tele finte s fotografijami z in brez očal, te so pa čist mim. Ja eni majo enkrat leče, enkrat očala... Sam dinar hočjo vlečt. Jst sm sam ugotovu, da slabš vidm in sm si lepo zrihtu špegle in bom tud naprej kontroliru dioptrijo, tko da mam čisto vest, da nobenga ne ogrožam.
Se pa strinjam da bi morali vsi vsakih 10let na pregled. Pa prvo pomoč vsakih 5 let, k večina folka nima pojma o prvi pomoči po parih letih, po mojem.
lp

klemi
Nov uporabnik

Kraj: žiri

Napisal/-a klemi Pe mar 23, 2007 7:54 pm

to bo še zanimivo. jest imam tudi očala za na daleč. vozniškega sem že delal z očali. nakar sem opravil izpit, mi v njem piše samo da vozim z očali ali lečami, ter da mi velja do 80 leta.
brat pa sploh ne nosi očal, pa ima preglede pri okulistu na dve leti.
očitno imajo za vsakega posameznika svoje zakone.

smuky
Novinec

Re: Očala, podaljšanje vozniške

Napisal/-a smuky Če feb 16, 2012 9:24 pm

Jaz imam vozniški izpit in nosim očala. Na zadnjem pregledu za oči mi je zdravnik rekel, da zakaj mi ne želijo dati vozniškega izpita neomejeno, ker meni se dijoptrija že leta in leta ne spreminja in je stabilna in glede na mojo dijoptrijo mi je še zdravnik rekel, da bi lahko jaz vozil tudi brez očal brez nobenega problema. Zdaj ko sem jaz to rekel na medici dela, da kaj mi je rekel moj zdravnik so bili vsi gluhi. Seveda, ker od vsakega, če imajo le možnost želijo požret dnar preklete barabe. :evil:
Zdaj me pa zanima, da če je le možno, da jaz dobim kakšno potrdilo od koga, da bi mi dala medicina dela vozniški izpit neomejeno? Na koga naj se obrnem v tem primeru? Kdo bi mi lahko tukaj pomagal?

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Pe feb 17, 2012 7:37 am

Imam očala, pa nisem imel "zmanjšane" veljavnosti.
Tudi, ko sem naredil izpit za C in E, sem dobil "bez ograničenja trajanja mandata"

Kolega, ki je delal C in E zraven mene, pa je dobil samo za 6 mesecev in potem spet na pregled.
So mu dali za 2 leti in spet na pregled. Nima očal!
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe feb 17, 2012 8:31 am

smuky je napisal/-a:Jaz imam vozniški izpit in nosim očala. Na zadnjem pregledu za oči mi je zdravnik rekel, da zakaj mi ne želijo dati vozniškega izpita neomejeno, ker meni se dijoptrija že leta in leta ne spreminja in je stabilna in glede na mojo dijoptrijo mi je še zdravnik rekel, da bi lahko jaz vozil tudi brez očal brez nobenega problema. Zdaj ko sem jaz to rekel na medici dela, da kaj mi je rekel moj zdravnik so bili vsi gluhi. Seveda, ker od vsakega, če imajo le možnost želijo požret dnar preklete barabe. :evil:
Zdaj me pa zanima, da če je le možno, da jaz dobim kakšno potrdilo od koga, da bi mi dala medicina dela vozniški izpit neomejeno? Na koga naj se obrnem v tem primeru? Kdo bi mi lahko tukaj pomagal?

Sicer se gre za drugačen primer, ampak meni so na pregledu na medicini dela ''kao'' ugotovili da slabo vidim (naj bi imel samo 20% vid na levo oko). Ker sem vedel da vidim odlično, se nisem strinjal z njimi in so rekli da lahko prinesem potrdilo od okulista in bodo upoštevali. In tako je tudi bilo, okulist me je pregledal, določil 100% vid na oba očesa in zdravniško potrdilo je to upoštevalo.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Pe feb 17, 2012 10:50 am

gecco je napisal/-a:
smuky je napisal/-a:Jaz imam vozniški izpit in nosim očala. Na zadnjem pregledu za oči mi je zdravnik rekel, da zakaj mi ne želijo dati vozniškega izpita neomejeno, ker meni se dijoptrija že leta in leta ne spreminja in je stabilna in glede na mojo dijoptrijo mi je še zdravnik rekel, da bi lahko jaz vozil tudi brez očal brez nobenega problema. Zdaj ko sem jaz to rekel na medici dela, da kaj mi je rekel moj zdravnik so bili vsi gluhi. Seveda, ker od vsakega, če imajo le možnost želijo požret dnar preklete barabe. :evil:

Sicer se gre za drugačen primer, ampak meni so na pregledu na medicini dela ''kao'' ugotovili da slabo vidim (naj bi imel samo 20% vid na levo oko). Ker sem vedel da vidim odlično, se nisem strinjal z njimi in so rekli da lahko prinesem potrdilo od okulista in bodo upoštevali. In tako je tudi bilo, okulist me je pregledal, določil 100% vid na oba očesa in zdravniško potrdilo je to upoštevalo.

Ok torej potrdilo ti da okulist sam zanimivo, da ko sem jaz njega vprašal, da če mi lahko da on kakšno potrdilo mi je rekel da ne. Čudno to.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe feb 17, 2012 11:05 am

Jaz sem še do okulista in mu povedal kje je probelm...da tepci na medicini dela ne znajo uporabljati mašine in trdijo da sem jaz slep. Brez problema me je pregledal in zapisal svoj izvid. Še celo brezplačno je bilo, če se ne motim.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 17, 2012 11:16 am

Ko sem šel 2 leti nazaj po novo zdravniško spričevalo, mi je dohtarca rekla, da mi več kot za 5 let ne more dat, če bi pa prinesel neko potrdilo od okulista glede mojega vida, bi mi dala pa za 10 let.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 17, 2012 11:27 am

Eh meni so dali omejitev 10 let kar tako brez razloga, pa nimam ne očal, ne kakšnih zdravstvenih težav...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 17, 2012 11:40 am

~toMmy~ je napisal/-a:Eh meni so dali omejitev 10 let kar tako brez razloga, pa nimam ne očal, ne kakšnih zdravstvenih težav...

Meni so že ko sem naredil izpit napisali, da velja do 80-ega leta, tako za motor, kot za avto in traktor :mrgreen: 8)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 17, 2012 11:43 am

Saj tako je pri večini...

A ve kdo, če se recimo odločim zamenjat svojo pinki vozniško za kartico, še preden mi poteče. Lahko naredim samoiniciativno zdravniški pregled in ga predložim, tako da se mi ob menjavi podaljša veljavnost?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 17, 2012 11:46 am

A ni bilo rečeno, da bodo roza vozniške veljale tam do 2016, potem bomo morali pa vsi zamenjat za kartice?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe feb 17, 2012 11:46 am

~toMmy~ je napisal/-a:Saj tako je pri večini...

A ve kdo, če se recimo odločim zamenjat svojo pinki vozniško za kartico, še preden mi poteče. Lahko naredim samoiniciativno zdravniški pregled in ga predložim, tako da se mi ob menjavi podaljša veljavnost?

Mislim da lahko to komot narediš...ampak, vozniško boš še vedno rabil menjati na 10 let (tko je z novimi karticami). Jaz imam sedaj zapisano pod kategorijami da mi velja do 2064, ampak vozniška pa poteče čez 10 let. Edina razlika je, da pri naslednjem podaljšanju ne bom rabil več delati zdravniških.
Slika

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe feb 17, 2012 11:47 am

v mojem primeru mi je zdravnik napisal potrdilo za 4 leta in lani sma se zmenla, da mi naslednji izpit podaljša na 10 let, deoptrijo imam že 10let bolj kot ne isto, zato nisma smisla, da mu hodim tja vsake par let, očala se bi pa itaq naj menjala na vsake 2 leti..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov