Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po jul 07, 2003 10:54 am

tudi to ja !
po novem ima vsaka cestninska kabina svojo kamero !
V8 POWER

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick Po jul 07, 2003 5:28 pm

Ej sam cestnina je pa zdej ratala ful predraga(pomoje gre 3/4 dnara za birokracijo kot pa za ceste)

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko Po jul 07, 2003 7:18 pm

Pismo, ne vem kaj ga sedaj serjete. Reci so jasne:
Ce gres s prazno ABC kartico na izhodno cestninsko kabino, ki nima ABC in nimas cestninskega lista, se pac obracuna kazen, ki velja, ce si izgubil cestninski listek, torej dvojna cena najvecje mozne razdalje. Kako pa naj operater ve, da si zabluzil, ce nima bralca ABC kartic? Zanjga si pac navaden uporabnik, ki je izgubil cestninski listek.

Torej:
- Ne izgubljat cestninskega listka,
- Ce si na avtocesto vstopil z ABC kartico na ABC stezi, potem tudi izstopi na ABC stezi. Ce nimas dovolj dobroimetja ti bo itak rampa ostala zaprta in bos doplacal razliko v ceni, ali pa bos preusmerjen na drugo stezo, kjer je to mogoce.

In kje je tukaj razlog za vik in krik?

L.p.

Njoko

P.S. Pa drzite se hitrostnih omejitev in signalizacije na ABC stezi, da ne boste zaradi nepazljivosti razsuli svojega avta in se rampe. Slednje vas bo stalo kuponcek iz naslova AO zavarovanja, ce pridejo zraven se kepsi pa se najmanj nadaljnih 5 jurjev SIT za prekrsek.
P.P.S. Kamera vas snema tako na vhodu, kot na izhodu iz avtoceste, zato razni "izgovori" praviloma ne zalezejo. Posle jebanja nema kajanja. :)

Horn3t
Nov uporabnik

Napisal/-a Horn3t Po jul 07, 2003 10:40 pm

8)
Nisem dolgo šofer, sem pa dolgo bil sopotnik. Od časov na desnem sedežu naprej imam stalne probleme s plačevanjem cestnine: klasika je jasno, da nimaš drobiža (bankomat ponavadi daje po 5 jurjev...) in moraš čakati, da gre delavec, ki pobira cestnino, v drugo hiško po dovolj denarja za vračilo, pa ljudi, ki ne primejo denarja in ga odnese burja, potem pa moraš plačevati še enkrat, pa teženje (sploh ob poznih nočnih urah), pa čakanje, da se te kdo usmili in odpre okence (manjše cestninske postaje), pa...
Potem človek ''prešalta'' na ABC. Od začetka se zdi raj na zemlji (grenak priokus zaradi 4 jurjev ostaja..), potem pa več kot se voziš, manj dela. Najprej sem mislil, da sem pač ''zamočil'' pri vstopu na stezo: mogoče sem bil prehiter, mogoče nisem imel dovolj razdalje za prejšnjim avtom, mogoče preveč levo,... ampak ne. Računalniku se je pač ''skolcalo'' zaradi strele... Ko pa človek zapelje na kombinirano stezo, mu butasto računalo dvakrat računa cestnino (plačano z gotovino in odšteje od snete tablice ABC)...
Mimogrede: ali je še kdo opazil, da imajo predvsem Renaulti probleme z ABC-jem? Menda je nekaj z njihovim vetrobranskim steklom... sem mislil, da je dobil moj Peugeot 106 isti sindrom ;)
enkrat drugič...

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo To jul 08, 2003 1:21 am

pi----da,mater jim,full bogata drzava pa hočejo v evrope ,za vsako stvar plači,lahko bi uvedli kot avstrici,vinjeto pa mir,vsi bi bli zadovoljni,a tko sam kradejo,pa kupujejo ena letata,pa bog ve kaj,ce pogledamo samo druge drzave komplet avtoceste imajo osvetljene ,da ponoc lahko peles brez luci pa ni blema
lep pozdrav,lazo

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BojanI To jul 08, 2003 7:55 am

Horn3t je napisal/-a:8)
(bankomat ponavadi daje po 5 jurjev...) in moraš čakati, da gre delavec, ki pobira cestnino, v drugo hiško po dovolj denarja za vračilo,
Mimogrede: ali je še kdo opazil, da imajo predvsem Renaulti probleme z ABC-jem? Menda je nekaj z njihovim vetrobranskim steklom... sem mislil, da je dobil moj Peugeot 106 isti sindrom ;)

Lepo si to povedal :"delavec gre v drugo hiško"! Tud v mojem primeru bi lahko vzel tablico in šel do soseda ( kar so mi že naredili) ampak se mu pač ni dalo, za mano je pa nastala kooolona.

Pa da ne bi tle debatiral v prazno :

- DARS naj opremi vse steze s čitalci kartic, ljudjle smo pač zmotljivi

Delavcu in delavki na stezi, ki sta me sprejela pa samo tole :

- plačana sta zato , da servisirata voznike, da rešujeta težave, ki nastanejo pri plačevanju, ne pa da vehementno zapreta okence in nikome ništa, ko boš plačal bo šel

Lp, Bojan

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc To jul 08, 2003 8:20 am

pri renoultih saj pri laguni 2 mas prov info da mores kartico pritrditi zraven vzratnega ogledala ker tam ni neke zascite in spusti cez drugace pa ce bi jo mel v spodnjem levem kotu kot je verjetno pr vseh navada ti jo pa sploh noce prebrati
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Horn3t
Nov uporabnik

Napisal/-a Horn3t To jul 08, 2003 11:38 am

Mihc je napisal/-a:pri renoultih saj pri laguni 2 mas prov info da mores kartico pritrditi zraven vzratnega ogledala ker tam ni neke zascite in spusti cez drugace pa ce bi jo mel v spodnjem levem kotu kot je verjetno pr vseh navada ti jo pa sploh noce prebrati

Ja, samo ne deluje pri vseh lagunah. Sploh pa so menda najbolj problematični megani (1). Poleg tega: tudi jaz moram pri Peugeotu namestiti ABC kartico nad vzvratno ogledalo, kar mi jasno in glasno piše tudi v navodilih za avto (ja, saj vem, kdo pa to še bere... ), ampak kot rečeno, ne deluje vedno. Atermično steklo je problematično, ker odbija mikrovalove vseh vrst (tudi sončni žarki so neke vrste mikrovalovi), torej tudi sistem ABC. Avtomobili naj bi imeli območje na vetrobranu, ki ni tako obdelano in je tudi posebej označeno (ponavadi s črnimi pikami), vendar se (izgleda vsaj tako...) zgodi, da je vetrobransko steklo v celoti odbojno, kljub temu, da naj ne bi bilo in da je kot tako tudi označeno. Mogoče pa ni problem v avtu (steklu) ampak na samem sistemu ABC?
enkrat drugič...

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride To jul 08, 2003 11:48 am

Horn3t je napisal/-a:
Mihc je napisal/-a:tudi jaz moram pri Peugeotu namestiti ABC kartico nad vzvratno ogledalo, kar mi jasno in glasno piše tudi v navodilih za avto (ja, saj vem, kdo pa to še bere... ), ampak kot rečeno, ne deluje vedno.

Fora atermicnega stekla je v tem da ti v avto ne spusti dolcenih zarkov, tut za abc ne. Zato majo novejsi avti s takimi vetrobranskimi stekli ponavad pr vzvratnem ogledalu plac kjer ti zarki lohk pridejo skoz. Moj sosed, ko je mel eno od taprvih A8k, pa tega prostorcka sploh ni mela, pa je mogu za ABC kartico svojo sipo odpret pa jo dat vn... No, mi pa mamo doma dve laguni II s tistim prostorckom pri vzvratnem ogledalu. Pa ne sam lagune, tud drugi avti ki majo plac za ABC kartico tm gor majo lohk probleme, da jim ne potegne, ampak tle ni fora v avtu, ampak v sistemu ABC, ker ma laser nastiman da bere v spodnjem levem kotu. Zato je priporocljivo, da se z avtom peljes cim bolj pri levem robu, pa seveda ne prehitro.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 08, 2003 2:27 pm

ABC si lahko naštimate v notranji blatnik. Jst ga imam v R5 kr zraven dvigalke, pa vedno lepo dela.

LP
Nebivedu

Horn3t
Nov uporabnik

Napisal/-a Horn3t Če jul 10, 2003 11:05 am

Saj pravim, saj pravim.... :wink:
enkrat drugič...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov