Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kakšen voznik ste?

Nestrpen - agresiven
48
36%
Umirjen - razumevajoč
84
64%

Skupaj glasov : 132

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe mar 09, 2007 2:31 am

Sp|kE je napisal/-a:
acid je napisal/-a:ps: Anketa bi lahko imela tudi možnost npr. Umirjen toda včasih nestrpen(pomeni samo kadar ti kdo na cesti najeda živce in da takrat postaneš agresiven in ne splošno)

Ravno takšen tip voznika sem jaz. Voznik s tolerancijo do neke mere. :D

x3
je pa ful odvisno od dneva

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe mar 09, 2007 3:42 am

Spoštujem predpise z izjemo hitrostnih omejitev, ki jih dnevno blago prekoračim.
Uporabljam smerokaze, upoštevam črte, ustavljam pešcem, trudim se biti čimbolj predvidljiv za ostale udeležence.
Stop, trikotnik, rdeča in pa enosmerna pa so zame svetinja.

Do avtošol sem zelo toleranten, prav tako do tujcev.

Netoleranten sem do "drafterjev", ki se z avtomobilom, ki ima po navadi ironično pol manj konj od mojega, v konici prometa limajo na zadek.
"Verjemi, da bi pospešil, če bi imel kam!!"
Takim navadno pomaga opozorilo z zadnjima meglenkama, če ne zaleže jih pa kar za dlje časa vklopim, naj se sonči v svoji neumnosti.

Prav tako ne toleriram mečkačev in cincarjev (niso za v promet), izsiljevalcev, preziram lenobe, ki sekajo polne črte v ovinku, ker je težko z obema rokama prijeti volan, tudi avtomobilov s kranjsko registracijo nisem vesel na cesti, malce na splošno iz prakse vidim, da vam kranjčanom zjutraj ob kavi namesto piškotka ali čokoladice kar izpit prinesejo.
Preziram (že tako nesposobne) voznike s telefonom ali po možnosti sladoledom, časopisom v rokah.
O pijanih voznikih ne bom izgubljal besed.

Zadnje čase opažam, da je na vključevalnem pasu za na Lj obvoznico moderno voziti tam cca. 65km/h vse do črtkane črte in se z nekje 80 vključiti na vozni pas, medtem ko je pa zaviralni pas zelo moderno mesto za hitrosti nad 130 in potem nervozno zaviranje.
Če se slučajno najdete v tem opisu:
POSPEŠEVALNI PAS JE ZA POSPEŠEVANJE, NE ZA CIJAZENJE!
Ljudje očitno ne razumejo, da se je v hiter promet najlažje vključiti z vsaj približno enako hitrostjo ali še z malo višjo.
S tem, ko gnijejo na pospeševalnem pasu s svojimi 65km/h posledično tudi tistim redkim, ki vemo kaj je to vključevanje na avtocesto, preprečujejo varno vključitev.

Še za zaključek:
Stvar, ki pa jo pod nobenim pogojem ne prenašam je IZTEGNJEN SREDINEC.
Še najmanj pa, ko ga kaže tisti cestni i****, ki si ga sam najbolj zasluži, ko mu potrobiš za storjen prekršek, se repenči in kaže sredince.
Že par ljudem je bilo srčno in iskreno žal, da so se prenaglili in mi v svoji objestnosti pokazali sredinca.
Z nobenim nisem fizično obračunaval, le to povem. Pogled in mimika obraza včasih zadostuje in niti ni potrebe po dialogu.
Če si že tak frajer me ustavi, pocukaj za rokav in mi v obraz povej, naj se j***m.
Ajaaaaaa, to pa ne, tega si pa ne upaš, kajnedaaaaa. Pimpek nebogljeni.
"Fakič" je odraz osebne nezrelosti, to počno le slabiči, ki jih je (žal) slovenija polna.

Ali sodite med njih?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Pe mar 09, 2007 6:12 am

če se mate za strpne pol bi mogl lihk norce razumet al pa če se en vrine pred vas al karkol, lihk tazga pustiš na miru, se bo že enkrat razbov al pa dobu svoje, lihk za tazga nej te briga ker je za take brezveze živce zgublat, ker bo še to naprej delu. bolš je podučit enga starija nej se mal podziva in nej folk gleda na semaforje, ne pa do ko gori zelena še pol ure stojijo na semaforju, v slo je povprečna čakalna doba da se folk spele 4s po tem ko se prižge zelena...men gre pa to na falus
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Pe mar 09, 2007 6:28 am

Najboljsi na svetu.
Za vsakim avtom vozim 3 centimetre, da ga lahko prehitim v prvem nepreglednem desnem ovinku, vse dni vozim s prizganimi meglenkami, da bolje vidim rob ceste, ko divjam po ovinkastih cestah okrog svoje hise, kadar zavijam desno ali na avtocesti žmigavcev ne uporabljam, saj s svojim manevrom ne oviram nikogar, 180 na uro pa dirkam le tam, kjer nikogar ne ogrozam in med voznjo sem z mobitelom zapecal ze deset p*ičk.

Oprostite, nekaj od tega, kar sem napisal sem pobral v drugih temah na tem forumu.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe mar 09, 2007 7:29 am

jz sm poosebljena milina :D No, razen če se mi kdo napopa na rit. Takrat znam kako sočno besedo spustit... :P
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Pe mar 09, 2007 7:48 am

Sazo je napisal/-a:če se mate za strpne pol bi mogl lihk norce razumet al pa če se en vrine pred vas al karkol, lihk tazga pustiš na miru, se bo že enkrat razbov al pa dobu svoje, lihk za tazga nej te briga ker je za take brezveze živce zgublat, ker bo še to naprej delu. bolš je podučit enga starija nej se mal podziva in nej folk gleda na semaforje, ne pa do ko gori zelena še pol ure stojijo na semaforju, v slo je povprečna čakalna doba da se folk spele 4s po tem ko se prižge zelena...men gre pa to na falus

Jst tut tega ne razumem, kaj folk počne pri rdeči luč. Pa je treba torbico pospravt, pa telefon ugasnt, pa cigareto skoz okno vržt, pol je pa mogoče že čas za prvo prestavo:roll: ker majo itak vsi v leru. In to ponavad v križiščih, kjer tako ali tako pridejo čez samo 3,4 avtomobili pa še to zadnja dva v rdečo. Nerazumljivo mi je tudi da se na obvoznicah vsi nabijajo na prehitevalni pas. Mam občutek, da sem v Angliji, ker greš dejansko hitreje po desni. Najboljši so pa taki, ki prehitevajo podolgem in počez čez 50m pa rdeča luč :lol: Potem pa lepo čaka en avto pred tabo. Se jim res nasmejem iz srca. Poglavje zase je tudi izsiljevanje v rondojih, kar pojasni zakaj je ograja v tomačevem skos pokrivljena. A folku res ni jasn, da maš prednost, ko si notri? Ne to kr rinejo notr :shock: Nikol ne bremzam ampak samo peljem :!:

Za anketo bi pa moral dati več opcij ;)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe mar 09, 2007 7:56 am

AudiRSboy je napisal/-a:ma priznam da znam bit dost zivcn do klosarjev k so nesposobni vozt....ucasih se uprasam kako ksni pridejo do ispita...

pri izpitu ne smeš niti mal prekoračit omejitve, če ne je padec :P

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe mar 09, 2007 8:19 am

Sem bolj umirjen in strpen do drugih, razen če ga nekdo pred mano začne res biksat al pa če mam jaz slab dan. Drgač se pa res trudm bit potrpežljiv ker vem kaj to pomen če je človek nepotrpežljiv za volanom - moj fotr, raje ne začnem razlagat :lol:
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Pe mar 09, 2007 8:51 am

Sem zelo dost na cesti zato kar oboje! 8)

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Pe mar 09, 2007 8:57 am

V osebnem avtu sem se kar dost umiril...kar se tice sluzbenega, je pa vcasih potrebno malce vec zivahnosti, ampak varnost je vedno na prvem mestu.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe mar 09, 2007 10:10 am

Ma sam najraje vozim po omejitvah +/- 10%. Mene osebno spravi iz tira le skrajno neumna situacija. Največkrat so njihovi povzročitelji vozniki, ki imajo na avtu tablice KR ali CE. Brez zamere, to so samo moja opažanja. Sicer pa probam vozit kar se da dinamično, v smislu da speljem takoj, ko se prižge zelena, se varno vklopim z malo hitrejšim speljevanjem,..... So res redke situacije, ko je moral kdo zaradi mene na bremzo stopit.
Moja boljša polovica je pa druga zgodba. Izpit ima šele dobro leto, pred kratkim sva tudi avto zamenjala.... posledica je počasna in neodločna vožnja. :oops: Sej jo bom naučil, tako da bo prav. Me pa moti to, da imajo drugi zelo nizko stopnjo tolerance kadar ona vozi. Pač vsi ne naredijo veliko kilometrov na leto in to se pozna pri njihovem stilu vožnje. Zato prosim, malo bolj strpno do takih.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Re: Kakšen voznik ste??

Napisal/-a adis Pe mar 09, 2007 10:28 am

sundaydriver je napisal/-a:
adis je napisal/-a:Sam moram povedati, da sem zelo umirjen tip voznika, če pa vidim nekoga da me bo prehitel na nepravilen način ga nikakor nebom spustil mimo

In potem se imaš za umirjenega voznika, ker se greš šerifa :lol: :lol: :lol:

vidim da nisi prebral moj prvi post kar sm govoril o urivanju na pasove-tko da najprej tisto preberi

bass doživel sem to da sem dobil sredinca zaradi tega ker je sorodnik počasi speljal,tipu odzadi pa se je mudilo, razen sredinca je še marsikaj povedal.....konec te zgodbe je? zasledovali smo ga in nama ja pobegnil,na koncu smo ga prestregli v stranski ulici ki je še kako dobro poznam ter se pogovorili...............

mislim da sem naredil napako ko nisem še dal dodatnih možnosti kot so nekateri povedali,ampak dejstvo je da veliko ljudi prehitro zgubi živce na cesti,malo tudi vpliva kakšen dan imaš za seboj, večinoma mislim da na našo kulturo vožnje vpliva odnos do drugih na cesti

BC
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a BC Pe mar 09, 2007 10:53 am

bass je napisal/-a:Ali sodite med njih?
da.
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Pe mar 09, 2007 10:55 am

Pri teh odgovorih bi jaz rajš mal kombinirala :P . Ker na cesti sem razumevajoča, to pomeni, da če se kdo s stranske vključuje v kolono ga pač spustim, kar pa vidim da folk nerad dela :evil:. Postanem pa zelo nestrpna in se vsedem na hupo, če me kdo s stranske na hitri cesti izsili in seveda potem počaaaasi druga, tretja...., tko da moram pol na ful bremzat..bla, bla, bla. če izsiliš pohodi gas!!! Opažam, da folk sploh ne zna oceniti s kakšno hitrostjo se mu približuje avto :?. Se ne čudim pri statistiki nesreč!
Vozim hitro, večinoma se ne držim omejitev :oops: (pa moram rečt, da zarad tega še nisem bla nikol kaznovana-knock, knock), razen v naseljih in seveda tam, kjer policaji skoz stojijo. Ne razumem folka, ki se zjutraj vozi v koloni (za primer vzamem cesto Litija-LJ) 80 km/h na suhi cesti :evil: in potem se cijaaaaaaazimo, folk je nestrpen in prehiteva na nemogočih odsekih (sem že razmišljala, da bi en mesec zapored mal snemala kako nevarno se je voozit po tej cesti - sploh, če se pelješ v nasprotno smer :? ).
Še ene stvari na cesti ne prenesem. In sicer ljudi ki v križiščih zavijajo levo. Kako se vsi suvereno nabijejo na sredino križišča, ne razmišljajo, da se bo semafor vmes zaprl in da bodo ohromili celotno križišče. Takrat hupa poje, spet (ah jeba, če ima pa tak lep glas :lol:).

Če povzamem. Na cesti moraš bit hiter, hitro se moraš odzivat, ne rint v križišče za vsako ceno, tut koga spustit pred sabo. Predvsem pa priporočam vsem, ki ste zjutraj zaspani, ko greste v avto, da greste raje na vlak, ker na cesti ste k polži in zarad vas drugi izgubljamo živce :twisted:.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Pe mar 09, 2007 10:57 am

Kritik je napisal/-a:Ma sam najraje vozim po omejitvah +/- 10%. Mene osebno spravi iz tira le skrajno neumna situacija. Največkrat so njihovi povzročitelji vozniki, ki imajo na avtu tablice KR ali CE.

Tablice CE in predvsem LJ z grbom Zagorja, Trbovelj.....ko gledaš norca, ki izziva in se znajde v kočljivih situacijah, ti je jasno kdo vozi :evil: :P

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe mar 09, 2007 11:01 am

Tamara je napisal/-a: Ne razumem folka, ki se zjutraj vozi v koloni (za primer vzamem cesto Litija-LJ) 80 km/h na suhi cesti

Ja to je čista resnica se vsak dan vozim po tej cesti pa to ne morš verjet zakaj 80km/h, če lahko brez problema večinoma vozimo 100km/h :evil:. KO je pa dež je pa brezveze karkoli pisat povprečna hitrost je 70km/h :bonk in vedno ko pride kakšen avto nasproti je treba zmanjšat na 60km/h :evil:
drugače na tej cesti večinoma eni in isti zmeraj prehitevajo, ki pa so tud pacienti, ko te dohiti te prehiti ni važno al je polna črta ali je nepregleden ovink....sam da je pred tabo pa je vesel...mislm svašta res :?

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Pe mar 09, 2007 11:10 am

Sm4jli je napisal/-a:
Tamara je napisal/-a: Ne razumem folka, ki se zjutraj vozi v koloni (za primer vzamem cesto Litija-LJ) 80 km/h na suhi cesti

Ja to je čista resnica se vsak dan vozim po tej cesti pa to ne morš verjet zakaj 80km/h, če lahko brez problema večinoma vozimo 100km/h :evil:. KO je pa dež je pa brezveze karkoli pisat povprečna hitrost je 70km/h :bonk in vedno ko pride kakšen avto nasproti je treba zmanjšat na 60km/h :evil:
drugače na tej cesti večinoma eni in isti zmeraj prehitevajo, ki pa so tud pacienti, ko te dohiti te prehiti ni važno al je polna črta ali je nepregleden ovink....sam da je pred tabo pa je vesel...mislm svašta res :?

O še eden izmed nas :twisted:
ja ej, kaj folk dela. Obstaja ena ženska, Zagorjanka, črnga Cliota ima. ta ni normalna. Ta prehiti VSE. Sicer nasploh ne štekam čemu prehitevat, če je kolona dolga nekaj km, ker itak nikamor prej ne prideš.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe mar 09, 2007 11:13 am

podn mi dvignejo 2 stvari : vozniki ki vozijo 70 kjer je 90 in isti vozi 70 kjer je 50, naslednja točka pa prehitevanja po avtocesti, iz vključevalnega na prehitevalnega z max 100 pa se delat da ne vidiš da je kdo za tabo...

kultura ki se ne bo nikoli popravila.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Pe mar 09, 2007 11:25 am

Moram reči, da ste mi zdele s svojimi komentarji res polepšali dan. In lahko samo rečem, da imate čist prav :P.

Prav, druga....gasa :twisted:

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Pe mar 09, 2007 11:49 am

eclipse_R je napisal/-a:recimo eno vprašanje, zakaj je v navadi kar nekaj ljudi da se na križišču ustavijo za en (kdaj tudi več) avto prej, kot bi se mogli. Pred njimi ostane kdaj placa da bi se vsaj 2 avta lahko postavila notri (srednje velika).
lp

mogoč če pride kšn rešilc da se lahko umaknejo al pa kj. sam toj spet druga zgodba.. eni zamrznejo ko je rdeča luč na semoforju za njim pa rešilc in se ne bo premaknu 3 m naprej da gre rešilc mem. stal bo ko lipov bog.to bi se mogl nekej naredit, dajat še več unih reklam na tv, in to med poročili... :)

kakšen šofer sem? umirjen, in agresiven kakor kdaj :) Živicira me pa naslednja situacija ob vikendih na poti iz kr. gore (samo primer) lepo kolona tekoča, peljemo se 80, 90 km, lepa vožnja, skratka idealno. ne prehteva noben razen avtomobili z LJ. in to nonstop, pa ogrožajo mene, pa ostalo kolono, pa prehtevajo v škarje... sam čakaš da bo počl... pišuka a je tko težko it 5 al pa 10 minut prej od doma?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 44 gostov