Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To mar 13, 2007 2:01 pm

Perica je napisal/-a:
fiatpowered je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:Na koncu skoraj vozim slalom po cesti med njihovimi "odvrzenimi" svinjarijami :roll:

če bi ti bil kmet bi se isto po cestah vozil, edino če bi se ti raje zraven ob cesti peljal

Makedamska cesta se zacne na zacetku nase vasi in lepo pelje mimo vseh polj na desni strani vasi. Ponovno pa se ta cesta prikljuci glavni cesti na koncu vasi! Ampak kmetje raje najprej prepeljejo celo vas po asvaltirani cesti in se potem sele na koncu vasi spravijo na to makadamsko pot in se potem odpeljejo po tej makedamski poti na zemljisce, ki je dejansko cisto blizu zacetku vasi (se pravi tam kjer se zacne makedamska pot). Potem pa obrnejo svoje traktorje in gredo zopet po makedamski poti do konca nase vasi (tja kjer so na zacetku zapeljali na to pot) in se ponovno kotalijo cez celo vas po asvaltu v.

Jest ne vem no .... zgleda da imajo prevec casa in zraven se prevec denarja za nafto :roll:

za boljso razlago pa se kratka animacija zgoraj napisanega:

Slika

:tomidelej: :rofl :rofl :rofl :rofl

hribcek
Nov uporabnik

Napisal/-a hribcek To mar 13, 2007 2:03 pm

V zakonu (ZVCP) jasno piše:

113. člen

[...]
(4) Preden se vključi v promet na cesti s kolovozne poti ali druge zemljiške površine, mora voznik odstraniti z vozila zemljo ali blato, ki bi lahko onesnažilo vozišče.
(5) Izvajalec gradbenih ali drugih del mora pri izvozu z gradbišča ali druge zemljiške površine, na kateri se izvajajo dela, očistiti zemljo ali blato z vozil, ki se s te površine vključujejo v cestni promet.
(6) Zemljo ali blato, ki v primeru iz četrtega ali petega odstavka tega člena onesnaži vozišče, mora voznik oziroma izvajalec del takoj odstraniti z vozišča. Če tega ne stori, očisti vozišče na njegove stroške pristojni izvajalec rednega vzdrževanja cest.
[...]
(8) Z globo 60.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik ali druga fizična oseba, ki ravna v nasprotju z določbo tretjega ali četrtega odstavka tega člena.
(9) Z globo najmanj 600.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju z določbo tretjega ali petega odstavka tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 60.000 tolarjev.

Vir: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2006133&stevilka=5573

Lp,
--
Hribcek

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To mar 13, 2007 2:08 pm

nebivedu je napisal/-a:ČE bi vedel, da se kmetje tut dostikrat skregajo zaradi poti, bi ti bilo jasno, zakaj se nekateri vozijo naokoli - da se jim ni potrebno kregat in da prišparajo kak tolar, ko jim tiste makadamske poti ni treba urejat(ker ne vozijo po njej - ponavadi če jo uporabljaš, moraš sofinancirat urejanje).

Ta cesta je obcinska cesta in v svojem zivljenju se nisem dozivel trenutka, da bi jo kdo obnavljal. Uporabljajo jo lahko vsi in nikomur ni treba nic placati za to niti za obnovo.

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To mar 13, 2007 2:10 pm

Saj pa se jih večina pelje z enim kolesom po bankini, z drugim pa po sredini voznega pasu, tako da se z avtom v bistvu sploh ne pelješ po blatu. Tak da to ni kritično kot nekateri javkate. Sicer pa bo itak prvi dež spral in spucal ceste.

Ko pa kateri izmed vas vrže smeti in čike skozi okno, to pa nič ne vidite ali kaj?!
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To mar 13, 2007 3:28 pm

Uh,... sama kregarija, ni bil to moj namen.... Zdelo se mi je, da sem nekje res že slišal za ta zakon, da ne smeš svinjati cest.... Ker ko pade malo dežja na tako svinjsko cesto, postane le ta prekleto spolzka, kar res še najbolj občutijo motoristi.... Glede metanja papirčkov in druge svinjarije iz avtomobila je pa res, eni znajo bit packi na kvadrat. Pri meni je pepelnik tisti ki pogoltne to svinjarijo, do prvega koša..... ker ne kadim, sem mu dal pa malo drugačno vlogo :D
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To mar 13, 2007 4:56 pm

Tričetrt se jih vozi po celem pasu, malokeri je na bankini z enim kolesom, pa ko bi rad mimo njega prišel, pa ko je kolona so nekateri tak tumasti, da se še umaknit ne zna da bi avti šli mimo. Raje se bo pelal 10km pa pol v stransko cesto tja kamor je namenjen.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To mar 13, 2007 5:49 pm

sej pol pa u cajtngih beremo: Zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste.... (pomoje, da še nism vidu, da bi kdaj pisal zaradi umazanega cestišča).

Ja, drgač mi gre pa na živce ta svinjarija, ki jo pustijo kmetje.
Slika

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 To mar 13, 2007 6:05 pm

pri nas se je eden pritozu,ker je skor pou prikolce zemle puscu en kmet za sabo :roll: in sedaj mora vsak kmet ki zapaca cesto spucat ali pa najdt ksno drugo pot..

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To mar 13, 2007 6:20 pm

Samotar je napisal/-a:V bistvu ni tako, da ne smejo posvinjati ceste. Če jo posvinajo, jo morajo spucati. Koliko svinjačev jo pa res spuca za sabo pa sam vidiš.

Prav si povedal sem že ene parkrat šel za bratovimi packarijami pucat asfalt.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To mar 13, 2007 6:23 pm

Sem že mislil da sončka ni več med nami da se nič ne oglasi :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To mar 13, 2007 6:26 pm

No, da ne bote kej preveč povedal jest sem iz kmetije tako, da zadržte svoje nekatere komentarje, kmet mora, če se vozi po asfaltu in če ga napaca, mora tud počistit za seboj, ker če se zgodi prometna odgvorja on-kmet, kmet se pa tud ne mora vozt vsepovsod, kje pač bi lahko šel sej zato pa so ceste,nekateri traktorji so reg. :P
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh To mar 13, 2007 6:27 pm

Jaz z traktorjem, če se le da naredim dva kroga na polno po travi, da odleti svinjarija stran. Kadar pa tega ne morem grem pa tako počas, da ne leti blato stran. Če pa kdaj zasvinjam cesto, če grem npr. velikrat na njivo in iz nje, potep pa spucam za sabo. Sam pač takrat ko končam. Sproti se pač ne da. Malo tolerance prosim, pa bo. Mene najbolj motijo, ko grem z avto take kepe k zapnem u njih, al pa kakšne druge ovire. Enkrat sem zapev v zadnji lonec od enega drugega avta, ki ga je očitno zgubil sred ceste.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To mar 13, 2007 7:12 pm

In kaj pole bo kmet sred ceste z metlo pucu al kaj? Potem bo nazaj tukaj tema z naslovom "tevi kmeti z metlami ovirajo promet na cesti". Pač tko je, probaš da čim več odleti še na makadamu, z kšno zidarsko žlico malo očistit priključk in gume, več pa nemoreš storit. Zmiraj se bo kaj najdlo na cesti. Problem je, ker ste tukaj več al manj neki avto freaki, z 100x spuliranimi avti, nižanimi, in vam vsaka majhna packa na avtu pomeni polomijo. Na vasi smo navajeni na to, je nekaj vsakdanjega, dokler je v mejah normalnega seveda. In vozim osebni avto, terenca, motor mam in tudi traktor. Zdaj pa me spljuvajte prosim! :-P :D

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To mar 13, 2007 7:27 pm

sebaveh je napisal/-a:Ko pa kateri izmed vas vrže smeti in čike skozi okno, to pa nič ne vidite ali kaj?!

sebaveh...tti so bol kritični, kot pa kmetje, ker to pa ne spere dež tako hitro, kot pa zemljo s ceste.sosed ima ob cesti travnik(Velenje-Arja vas;). vsako spomlad se mu nabere za 2 zvrhani avtoprikolici smeti ima pa približno 700m travnika ob cesti. od praznih steklenic, delov od avtov(enkrat našel kolo 14col s felgno pa 2 otrgana šravfa), ostanki in okostja poginulih živali, največ pa ostankov hrane, prazne škatle cigaretov, časopisi, revije, ogorke, plastike, kondome :lol:, razbite mobitele itd. pač v glavnem veliko stvari, ki jih noben dež ne more sprati.tiste travo pa pokosi in jo sklači v eno veliko jamo, ker je umazana in bi živina imela verjetno probleme s prebavo(ostanki gume, sol....)

tk da hribcek...tist zakon je to en lari fari, ker potem bi mogel vsak državljan, ki ima izpit plačat globo 60 000sit, ker večino ljudi je tako neolikanih, da smeti ne morejo počakati do kontejnerja za smeti.

pa veliko je takšnih ki jim pred avto skoči kaka muca...pa kr naprej peljate, pa boli vas k*r*, ko bi ji vsaj kak dostojni pogreb omogočli pa bi se potrudili pa eno lopato pa skopate luknjo nekje v bližine ceste in jo pokopate.kako bi se počutili da bi nekdo vam bližnji umrl na cesti pa bi ga pustili tam naj se šleparji furajo čez truplo da nastane pleskavica.
:evil:

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW To mar 13, 2007 7:36 pm

Tako narediš kot jaz,ko vidiš kmeta ko svina po cesti si zapomnim tablico in takoj kličem 113 ;) ker jih imam povn k....se vozim v Vodice v službo in cesta mimo cone je njiva ne pa asvalt :evil:
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To mar 13, 2007 7:46 pm

FRANCIVW je napisal/-a:Tako narediš kot jaz,ko vidiš kmeta ko svina po cesti si zapomnim tablico in takoj kličem 113 ;) ker jih imam povn k....se vozim v Vodice v službo in cesta mimo cone je njiva ne pa asvalt :evil:

a si ga slikal, ko je letela zemlja iz njegovim gum? zanima me kako si lahko dokazal da je to on???Enako bi lahko jst vidu eno registracijsko od enga avta pa bi rek da bi je pri prehodu za pešce grozil s pištolo, če mu ne dam denarnice....mislim :roll:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To mar 13, 2007 7:47 pm

FRANCIVW je napisal/-a:Tako narediš kot jaz,ko vidiš kmeta ko svina po cesti si zapomnim tablico in takoj kličem 113 ;) ker jih imam povn k....se vozim v Vodice v službo in cesta mimo cone je njiva ne pa asvalt :evil:

Čuj, če kmetov ne bi bilo, potem ti nebi imel kaj za jest :evil:

Se pa strinjam z Mysterom in Slayerjem v zadnjih postih. Najbolj jamrajo tisti z 10 kilami plastike po avtu, ki ne spravijo šibične škatlice spodaj.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW To mar 13, 2007 8:04 pm

sebaveh je napisal/-a:

Čuj, če kmetov ne bi bilo, potem ti nebi imel kaj za jest :evil:

Se pa strinjam z Mysterom in Slayerjem v zadnjih postih. Najbolj jamrajo tisti z 10 kilami plastike po avtu, ki ne spravijo šibične škatlice spodaj.
Za tebe me sploh ne briga če voziš po njivi :roll: da pa kmet zavije iz njive na cesto pa po gasu da mu vse dol zleti,da si nebi doma slučajno dvorišča zasvinal je pa zame mal preveč :jao: Nimam pa nobenih kil plastike gor pa tudi če jih bi imel,naj kmetje gume spucajo predno zapeljejo na cesto.Pa še to ta zemlja ki je na cesti in jo dež namoči pa pomoje veš kakšnja je cesta :roll:
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To mar 13, 2007 8:23 pm

Eni tako vztrajno trdite, da morejo gume spucat preden grejo na cesto, pa dajte se malo zamislit no. Kako naj eden, ki naprimer cev dan vozi gnojevko in gre po več desetkrat na dan na njivo in iz nje, za vsako spuca traktorske gume, ki šo široke pol metra ali pa še več in premera velikosti človeka, potem pa še gume cisterne, ki so še širše. Če bi to hoto delat, pa to bi trajalo pol ure, da to spucaš, potem pa računajte koliko časa bi to trajalo, če bi to ponovil recimo 30- krat, toliko kot naredi "fur".

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To mar 13, 2007 8:23 pm

ja res ,ko pade pa še DEŽ potem je pa drsališče ali pa da pripelješ z motorjem :shock:
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov