scuba je napisal/-a:Stvari pa lahko gledaš tudi tako:
-pri 25000 km/letno daš za gorivo pri golfu 1265 EUR, pri 5.5l/100km
-plačaš tudi nekaj manj zavarovanja pri kilovatih
-servis za golfa je minimus kar je lahko pri bilo katerem avtu
-veš kako je brat avto pazil
Za cordobo boš ob porabi 8l/100km letno pri prevoženih 25000 km plačal 2100 EUR za gorivo. Za servise ne vem kako stanejo. Se pravi pri gorivu privarčuješ 835 EUR.(';)'
, kar pa se tiče bojazni o kaki generalki sigurno ne pred 400.000 če je bil avto vožen normalno in redno servisiran. Golf II 1.6d je hvaležen avto. Jaz sem ga vozil skoraj 5 letporaba olja 1l od servisa do servisa na 10.000 km, uporabljal olje DELTA 5, nikoli dolival aditivov k gorivo da nebi nafta zmrznila (vedno tankal na MOL-u M. Sobota, Petrol katastrofa glede goriva), bil pa je prej policijski avto je imel pod sabo cca.350.000 km. Avto je šel kot urica. Pa tudi pleh je bil zelo vzdržljiv.
Obdržal bom oba cordobo v vsakem primeru (za taboljše vožnje) + golfa, ker je rekel brat, da za njega ne bo nič dobil pa še veliko je vložil gor. Bom pa se še odločil kako in kaj, ker nikol ne pridem do cilja pri meni osebno nemogoče, denarja ni na pretek, avto z 55 konji je prešvoh avto z 75 km je dost močen a malce bolj požrešen, vzdrževanje pri cordobi ni ne vem kako drago isto kot pri golfu, udobje ja v vsakem primeru je cordoba in tako dalje