Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali naj obdržim cordobo

Glasovanje se je zaključilo dne To mar 27, 2007 7:02 pm

da
33
72%
ne
13
28%

Skupaj glasov : 46

takist1
Nov uporabnik

Kraj: Rakek

Napisal/-a takist1 Po mar 19, 2007 3:48 pm

scuba je napisal/-a:Stvari pa lahko gledaš tudi tako:
-pri 25000 km/letno daš za gorivo pri golfu 1265 EUR, pri 5.5l/100km
-plačaš tudi nekaj manj zavarovanja pri kilovatih
-servis za golfa je minimus kar je lahko pri bilo katerem avtu
-veš kako je brat avto pazil

Za cordobo boš ob porabi 8l/100km letno pri prevoženih 25000 km plačal 2100 EUR za gorivo. Za servise ne vem kako stanejo. Se pravi pri gorivu privarčuješ 835 EUR.(';)'
, kar pa se tiče bojazni o kaki generalki sigurno ne pred 400.000 če je bil avto vožen normalno in redno servisiran. Golf II 1.6d je hvaležen avto. Jaz sem ga vozil skoraj 5 letporaba olja 1l od servisa do servisa na 10.000 km, uporabljal olje DELTA 5, nikoli dolival aditivov k gorivo da nebi nafta zmrznila (vedno tankal na MOL-u M. Sobota, Petrol katastrofa glede goriva), bil pa je prej policijski avto je imel pod sabo cca.350.000 km. Avto je šel kot urica. Pa tudi pleh je bil zelo vzdržljiv.

Obdržal bom oba cordobo v vsakem primeru (za taboljše vožnje) + golfa, ker je rekel brat, da za njega ne bo nič dobil pa še veliko je vložil gor. Bom pa se še odločil kako in kaj, ker nikol ne pridem do cilja pri meni osebno nemogoče, denarja ni na pretek, avto z 55 konji je prešvoh avto z 75 km je dost močen a malce bolj požrešen, vzdrževanje pri cordobi ni ne vem kako drago isto kot pri golfu, udobje ja v vsakem primeru je cordoba in tako dalje

takist1
Nov uporabnik

Napisal/-a takist1 Ne mar 25, 2007 9:02 pm

Hvala vsem za odgovore

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne mar 25, 2007 9:10 pm

če ti je poraba razlog potem od brata avto vzem pa še poleg tega veš kako je delu z njo.....drugače so golf II kar zanesljiv stroj z zelo malo elektronike kar je danes zelo velik PLUS, skratka pržgeš in greš :D

takist1
Nov uporabnik

Napisal/-a takist1 Če mar 29, 2007 6:31 pm

Danes sem imel na voljo vozt vw golf 2 diesel, se prav, da sem prevpzil nekje 80 km in vam povem, da me ne ganja prav preveč ta avto, sicer se da pocen peljat ampak je pa res podn po domače povedan, volan je kot šoferski(kamionarski pa špe trši ma pa 14 colske feltne gor), zici in vse ostalo pa je oskubljen no nato pa ko sem prišel dam sem šel za foro še na cordobo lahko rečem vav the best precej očitno je bilo, da je seat res udoben, mirna vožnja, dost kvalitetno se pelješ kot pa v golfu, nato pa me je prešinila misel naslednja, da bi vseeno prodal cordobo in kupil manjšo kubikažo recimo 1.4 ampak kaj ko je z avtom vse vredu in lahko bi rekel, da se avta ne prodaja zaradi porabe.

takist1
Nov uporabnik

Napisal/-a takist1 Po apr 02, 2007 6:36 pm

Živjo vsem torej spet se oglašam zaradi odločitve. Nekaj moram še rečt preden se odločim, nekako sem takole preračunal, poraba seata bi dal na mesec recimo ob 1500km(čeprav jih delam več) 29000 sit za golfa pa 19000 sit s tem, da ta golf pije 6l in manj to se prav nekje čuka manj kot 19000 sit, če gledamo še v tolarjih. Je pa res, da pač je udobje pri obeh avtih različno. Štos je v tem, da imam oba avta na voljo in se pač vozim z unim k manj pokur in raje dam 500 tolarje na stran za kakšno pijačo ali malico. Je pa res, da se pač z golfom pelejm samo na nujne vsako dnevne opravke in dam.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po apr 02, 2007 7:00 pm

... ma kaj ti si z nami tukaj delaš zastonj psihoanalizo ??? Prodaj oba avta pa si kupi malo novejšega dizla ... pa boš imel boljšo porabo manj stroškov z zavarovanjem/registracijo in udobje - pa naredi že to enkrat ne nas vse samo na suho natepavat :P :P :P
kinkyllama & Yoni fun club ...

andrej-seat
Nov uporabnik

Kraj: Lukovica

Napisal/-a andrej-seat Po apr 02, 2007 7:03 pm

Cordoba!!! :D :)

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko Po apr 02, 2007 9:26 pm

Prodej obadva, kupi si bicikl & keep the change!
'Ko voli nek' izvoli...

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po apr 02, 2007 10:22 pm

Kupi Golfa III 1.9 TD ;)
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

takist1
Nov uporabnik

Napisal/-a takist1 Sr apr 25, 2007 4:40 pm

AudiFreak je napisal/-a:Kupi Golfa III 1.9 TD ;)

sorry nimam denarja, da bi si kupu tak avto, ker sem le vendarle dijak/študent

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr apr 25, 2007 4:57 pm

Če oba prodaš boš mel za tak avto, aneda :roll: :lol: :lol: :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

takist1
Nov uporabnik

Napisal/-a takist1 Sr apr 25, 2007 5:10 pm

bass je napisal/-a:Če oba prodaš boš mel za tak avto, aneda :roll: :lol: :lol: :lol:

pa golf ni moj. Pa tale golf, ki ga imam sedaj ne pije 5,5l ampak 6,5l sem se zmotil, ker nisem takrat nič računal o porabi, kupca pa je zelo težko poiskat za mal bolj dober denar.
lp

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr apr 25, 2007 5:27 pm

Pa kaj hočeš od avta da ti teče bencin iz auspuha, noter pa "tankaš" zrak?
Sam imam sicer večjo mašino ki rada kaj spije, ampak dejstvo je, da vsak avto, če imaš malo težjo nogo, ali pa če ga guncaš po mestu, pije.

In največja glupost pri razmišljanju je, da ljudje raje vzamejo 1.0 ali 1.2 namesto 1.4 (samo primer), ker bo manj pil. Potem pa vrhniški klanec pa gas do konca da povleče. Pa za vsak pospešek do konca, ipd. Suma sumarum na koncu 1.4 spije manj ker ga je treba manj pritiskat da se kam premakne (seveda se ta računica prej ali slej konča).

Enako velja za bemfo- staro petico z 1.8 mašino kupit z razlogom da bo manj pila je budalaščina ker 2.0 in celo 2.3 spijeta tam-tam, ker ju lepo vrtiš na manj obratih.

Pa sem vozil dizle in bencinarje- tudi pri dizlu niso porabe tako čarobne če se voziš po mestu ali imaš rad bočni oprijem na sedežih skozi ovinke. 1.5dCi lahko pije tudi 7 ;)

Sem pa videl kako "taprav dizelaši" šparajo- ko avto doseže 1800 obratov, torej preden začne cukat turbo, zamenjajo v naslednjo prestavo. Kao prišparaš na benzu. Pa so ležaji gredi veseli ko so obremenjeni na 1400 obratih nonstop? Pa vozniki za tako nepremičnino?

Avto pač pije..žal. Pozitivno sem bil preenečen nad puntičom ker res malo spije, ampak pod 6 v mestu ni šlo.

Lahko pa upališ mojo "taktiko"- ko sem pogruntal da stojim v kolonah po več kot uro in pol na dan za relativno kratke razdalje, sem si kupil skuterja. Na šparanje bencina sploh razmišljal nisem. Učinek? Na dan se vozim manj kot pol ure (lepo mimo kolon; sem iz LJ), poraba je pa 10, 11 litrov nižja kot v avtu (pri tebi reciva 3, 3.5 litra). 4 taktni, povleče slabo, ampak za po mestu je zakon.

takist1
Nov uporabnik

Napisal/-a takist1 Sr apr 25, 2007 7:21 pm

phoebus je napisal/-a:Pa kaj hočeš od avta da ti teče bencin iz auspuha, noter pa "tankaš" zrak?
Sam imam sicer večjo mašino ki rada kaj spije, ampak dejstvo je, da vsak avto, če imaš malo težjo nogo, ali pa če ga guncaš po mestu, pije.

In največja glupost pri razmišljanju je, da ljudje raje vzamejo 1.0 ali 1.2 namesto 1.4 (samo primer), ker bo manj pil. Potem pa vrhniški klanec pa gas do konca da povleče. Pa za vsak pospešek do konca, ipd. Suma sumarum na koncu 1.4 spije manj ker ga je treba manj pritiskat da se kam premakne (seveda se ta računica prej ali slej konča).

Enako velja za bemfo- staro petico z 1.8 mašino kupit z razlogom da bo manj pila je budalaščina ker 2.0 in celo 2.3 spijeta tam-tam, ker ju lepo vrtiš na manj obratih.

Pa sem vozil dizle in bencinarje- tudi pri dizlu niso porabe tako čarobne če se voziš po mestu ali imaš rad bočni oprijem na sedežih skozi ovinke. 1.5dCi lahko pije tudi 7 ;)

Sem pa videl kako "taprav dizelaši" šparajo- ko avto doseže 1800 obratov, torej preden začne cukat turbo, zamenjajo v naslednjo prestavo. Kao prišparaš na benzu. Pa so ležaji gredi veseli ko so obremenjeni na 1400 obratih nonstop? Pa vozniki za tako nepremičnino?

Avto pač pije..žal. Pozitivno sem bil preenečen nad puntičom ker res malo spije, ampak pod 6 v mestu ni šlo.

Lahko pa upališ mojo "taktiko"- ko sem pogruntal da stojim v kolonah po več kot uro in pol na dan za relativno kratke razdalje, sem si kupil skuterja. Na šparanje bencina sploh razmišljal nisem. Učinek? Na dan se vozim manj kot pol ure (lepo mimo kolon; sem iz LJ), poraba je pa 10, 11 litrov nižja kot v avtu (pri tebi reciva 3, 3.5 litra). 4 taktni, povleče slabo, ampak za po mestu je zakon.

Ampak zastopi, da 1.4 motorji porabijo občutno manj cca 6-7l, 1.6 motorji porabjo pa že precej več relacija zelo mirna vožnja tam okrog 2-3 t obratov, kar je idelano za ta motor porabi res min. 7.7l/100km, če ga malce bolj ženeš pije 8l, za moje pojme je poraba za določene voznike normalna, pač za moje pojme je previsoka glede na to koliko dejansko avto potegne, da ne govorim, če so v avtu še druge osebe. Nekateri vozniki delajo samo za bencin saj jim je vseeno koliko avto porab in si reče ja vsak avto "pač" nekaj porab.

Tako, da povsej vrjetnosti bi si "pač" rad nabavil nekaj bolj varčnega, ker poraba pri takih kilometrih je precej kritična, recimo min. jih delam na leto 20 tkm s tem, da grem samo od doma do šole, spet je potem vprašanje kako bi se obnesel 1.4 motor ampak sej niso omejitve 150 ampak so max.90, ac130,rez.mot.100,naselje 50,40,30 kukr je in pri 1.4 motorjem bi popolnoma zmagal.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr apr 25, 2007 7:31 pm

Golf II dizel :P :twisted: :con :vc
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov