Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Če mar 22, 2007 12:11 am

Jaz sem tudi v prvo naredil. Vse skupaj se je bliskovito odvrtelo v samo 21 dneh in že sem imel izpit v "priftošlu"! :-P
Ja pa bila ena zanimiva izkušnja na avtocesti. Prehiteval sem strnjeno kolono tovornjakov, nakar je inštruktor ugotovil da ne bova pravočasno skrenila na izvozu dol. Rekel je: "Daj po gasu, da jim uideva!" Ko sem nazadnje pogledal na števec je bilo 150 in že sva švignila na izvoz mimo znaka 60. :lol: Ob tem mi ni treba posebej razlagati kako sem tiščal na bremzo :oops:
Na samem izpitu pa je šlo "komisarju" v nos le to, da sem ga v četrti "navil" do 90, ne da bi že prej dal v peto. Zato me je potem na izpitnem prostoru vprašal koliko prestav za naprej ima ta avto? :lol: :roll:
To so bili časi...
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če mar 22, 2007 12:23 am

rini je napisal/-a:Sedaj imam namen opravljati C kategorijo, zato bi potreboval informacije. Katera avtošola je dobra, koliko ur je potrebno imeti, koliko časa se potrebuje za opravo izpita.

Takrat ko sem jaz delal za C, 4 leta nazaj, je blo potrebno met 17 ur. Jaz sem 17 in 18 uro vozil že izpitno. Pa ponavadi voziš 2 šolski uri skupaj ko nabijaš ure pa tud izpitna ura traja 2 šolski.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
RoBBiE`
Novinec

Napisal/-a RoBBiE` Če mar 22, 2007 12:31 am

Tudi jaz sem naredil izpit takoj v prvo.Zapravil sem okoli 170k SIT,vozil 3 tedne in ga naredil 28.7.2004.Z inštruktorjem sem bil zelo zadovoljen.Bili so vroči dnevi,a je vse potekalo kot bi moralo.Enkrat mi je celo rekel,da imam kri voznika.To se mi še danes zdi ful dobr,nebom nikol tega pozabu.Amm večjih težav nisem imel,tko,da sem bil kot njegov osebni voznik pa sva se furala okol,skupaj opazovala sprehajajča dekleta na vročih pločnikih in poslušala dorse(inštruktor je biu fan hehe)!Lepo se je bilo vozit in še vedno se je!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če mar 22, 2007 8:51 am

uf vi ste hitr delal ta izpit - pohvalno, jst sm rabu ene 2 mesce sam sm vmes še v šolo hodu - praks tud bla vmes tko da ni blo glih cajta drgač bi ga pomoje lahk tud prej, sam me je zafrknla una na prvi pomoči sm mogu čakat nevem kr en x termin tko da se je zavlekel, men je blo smešn k mi je reku un iz komisije : veš življenje je hitro zato kr po gasu! hehehe takrat sm bil kr tko tko "izi" voznik :shock:
najboljša je pa ko mi je inštruktor govoril kako je on hodil v nemčijo in podiral ženske kot za stavo :shock: mislm.......jst sm bil verjetno eden od redkih tipov pr njemu ker pri njemu SAMO ženske delajo izpit :D

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če mar 22, 2007 8:58 am

Vidim da ste kle bolj kot ne sami štručkoti :) No...jaz sem vozniški izpit za B kat. opravil šele v tretje - nekaj s čimer se ne moreš ravno hvalit ampak jaz že vem kako pa kaj in zakaj je blo tko - prvič padel ker sem spregledal zeleno pogojno puščico ob semaforju (oz. sem jo zagledal šele po določenem času ko je že gorela zelena), drugič pa naj bi bli razlogi: premal gledam v ogledala in prehitra vožnja (izven naselja sem vozil na enem odseku 95 km/h).

No v tretje je pa šlo :lol: Sem pa zato izpit za C in E kat. naredil oboje v prvo tko da to vsaj mal popravi vtis :P
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če mar 22, 2007 9:04 am

Naredila v prvo, vse. Spomnim se prve vožnje na poligonu, kjer je bila taka megla, da nisem videla količkov, sploh. In potem moje prve ta prave cestne vožnje, ki je bila na dan, ko je čez noč zapadlo pol metra snega. Tako da je bila prva stvar, ki sem se jo naučila, kako speljati iz snega, v katerega zakoplješ :P . Inštruktor je bil resnično odličen, izpit sem delala dobre dva meseca (ob službi), na 7. februarja, nekaj po 9 uri dopoldne z izpitno komisijo v podobi zelo resne gospe. Vozila sem nekje 20 minut, ceste praktično prazne, vseskozi zeleni val in za poslastico še vaja iz parkiranja na Roški, kjer ni bilo niti enega avtomobila. :D In potem se cel mesec nisem upala vsesti v svoj avto in se zapeljati naokrog :lol: . Ženske, kdo bi jih razumel :P
Obey me. You'll be happier.

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 Če mar 22, 2007 9:27 am

Heh, jaz pa sem mel verjetno edini tu inštruktorco. Ja, žensko :P Ampak sem tud v prvo naredo ;) :D Sicer med samim "šolanjem" ni blo nič kaj extra, edino ko mi je en popoldan rekla "danes si mel nočno". Ki je dejansko sploh naredo nisn :P

No na izpitu pa je blo vse skup malo bol vroče.Vozo sn malo več ko 45 min. Ob tistih normalnih stvareh, sem mogo poleg obračanja pokazat še svoje spretnosti pri bočnem parkiranju, mel sem eno zelena-na-oranžno luč, ob kateri se pri tak kratki razdalji v avtošoli valda zmedeš kaj bi naredo, pa še eno žensko ki se po pločniku šetala ravno, naenkrat pa kr bum na cesto. Pod mano pa neki pesek ko so ga vozli tam lih te, za mano pa še en avto. Valda gume malo porajsale, ampak ustavo sn se le. Pol pa mi je reko izpitnik da naj bom le malo bol odločn :)
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Če mar 22, 2007 10:07 am

evo pol ure nazaj naredu izpitno :pivo :pij: :vrum :wiihuu :woohoo
Slika

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh Če mar 22, 2007 10:17 am

rini je napisal/-a:Sedaj imam namen opravljati C kategorijo, zato bi potreboval informacije. Katera avtošola je dobra, koliko ur je potrebno imeti, koliko časa se potrebuje za opravo izpita. Ali se splača delati izpit zunaj Ljubljane?

Jaz ti svetujem avtošolo Brulc. Kolega je ene dva meseca nazaj naredil izpit pri njih. Vse v prvo, imel je pa cca. 20 ur.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če mar 22, 2007 10:20 am

smile4me je napisal/-a:evo pol ure nazaj naredu izpitno :pivo :pij: :vrum :wiihuu :woohoo

veliko sreče na cesti :D

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Če mar 22, 2007 10:21 am

Jest sm ga tut naredu en mesec nazaj z 14urami 15glavna in tudi ta brez napak,ostalo pa vse v prvo :woohoo :woohoo :woohoo
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če mar 22, 2007 10:30 am

Naredu izpit in pole v prvo.. Izpit sm ruknal 3.3, ob 8.15... Malo sm zaj... in sm namest 90 pelal 80 (pojma nimam kaj sm gledal) a zaradi tega ni kompliciral... Vse drugo je blo BP... Izpit me je prišu dobrih 100k, 20ura je bla že izpitna.. :P Dela sm pa v MB in sm mel res najboljšega inštruktorja...Ko je bil čas za hece sma se hecala, ko pa je blo treba resno, je šlo pa zares.. ;)

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Če mar 22, 2007 10:46 am

Eh, proti vam sem jaz starček :)
Prvo uro vožnje bi moral imeti natančno na dan, ko se je začela osamosvojitvena vojna. :shock: Tako da se mi je vse skupaj malo zavleklo. Izpit sem tako opravil sredi septembra 1991. Sama izpitna vožnja je bila čisto enostavna: iz Roške po dolenjki do Škofljice in nazaj :D Itak naredil iz prve, čeprav sta se inštruktor in član komisije vmes skregala :)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če mar 22, 2007 11:03 am

Jaz sem ga delav leta 2000 najprej za C, to je bilo z izpitnim uram vred 25 ur in 130 tisočakov vse skupaj, naredo v prvo. Potem pa še 15 ur (z izpitnimi vred) za E in 90 tisočakov in tud naredo v prvo. Čeprav za E, ko sem vozil sem mislil, da bom pogrno. Mi je dal za obračat v križišču in sem dvakrat popravlal, samo v tretje mi je pa uspelo. (Takrat je bilo tako da si lahko imel tri poskuse) Mel sem to srečo, da sva z inštruktorjem en dan prej obračala v tistem križišču. Inštuktor je drugače reku, da skor vedno dajo tak, da moreš postavit nazaj v boks na parkirišču, tam kjer se začne izpit in tam se je tudi treniralo. Delav sem pa v Mariboru.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če mar 22, 2007 11:03 am

Evo,da še jst delim svoji izkušnjo z vami :D
jst sem žal prvič padel pri vožnji zarad enga pof*****a pešca,ki ni vedu al bi stopu na prehod al ne in ko sem že bil prepričan,da bo tip počaku na pločniku je mater pred mano stopil na cestišče in pač zaviranje ni več prišlo v poštev in posledica pač še enkrat na izpitno vožnjo.Morm pa rečt,da je mene imela luštna inštruktorca ki mi je predlagala,da pred izpitom prej nagnem kako šilce žganja češ.da bom manj živčen in res v drugič na izpitni vožnji sem bil skuliran kot se le da za vse se mi je po domače povedano je**lo in sem naredu izpit z lahkoto seveda je bla evforija po opravljenem izpitu še večja in nismo pol ostali samo pri šilcu žganja :lol: :lol:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če mar 22, 2007 11:04 am

Jaz sem ga delav leta 2000 najprej za C, to je bilo z izpitnim uram vred 25 ur in 130 tisočakov vse skupaj, naredo v prvo. Potem pa še 15 ur (z izpitnimi vred) za E in 90 tisočakov in tud naredo v prvo. Čeprav za E, ko sem vozil sem mislil, da bom pogrno. Mi je dal za obračat v križišču in sem dvakrat popravlal, samo v tretje mi je pa uspelo. (Takrat je bilo tako da si lahko imel tri poskuse) Mel sem to srečo, da sva z inštruktorjem en dan prej obračala v tistem križišču. Inštuktor je drugače reku, da skor vedno dajo tak, da moreš postavit nazaj v boks na parkirišču, tam kjer se začne izpit in tam se je tudi treniralo. Delav sem pa v Mariboru.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Če mar 22, 2007 11:27 am

26 ur, 21.05.1998, nič posebnega !

lp, YAgi-san

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Če mar 22, 2007 11:28 am

Jest se pa spomnem da mi je inštruktor reku da sm fasu najbl tečnga ocenjevalca na izpitu, pisal se je Anžur. A kdo kej ve o tem modelu, pa če je res kao najbl zaj****? Drgač pa je šlo kot po maslu, delu sm u lj. na Roški ( iz avtošole EnMah sm pršu), vozu me je pa pod gradom po enosmernih, pa po rudniku svaštara, ampak vse BP, to je blo 25.11.2002 po 34 urah vožnje (inštruktor mi je reku da sm pr njem kao podru rekord - mormo upoštevat da je to bla ljubljana - ker u kočevju so recimo imelil po 11 ur pa so mel izpit WTF)

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če mar 22, 2007 11:38 am

Naredil iz prve, 23.12.2004, 28ur, izpitna ura ob 7.30....avto parkiral ob 8.05....tisti, ki je bil v komisiji ni imel nikakršnih pripomb :D

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Če mar 22, 2007 12:22 pm

smile4me je napisal/-a:evo pol ure nazaj naredu izpitno :pivo :pij: :vrum :wiihuu :woohoo

:tomidelej: super! pr 100000km rataš izkušen voznik! srečno na cesti!
Jaz sem ga delav leta 2000 najprej za C, to je bilo z izpitnim uram vred 25 ur in 130 tisočakov vse skupaj, naredo v prvo. Potem pa še 15 ur (z izpitnimi vred) za E in 90 tisočakov in tud naredo v prvo. Čeprav za E, ko sem vozil sem mislil, da bom pogrno. Mi je dal za obračat v križišču in sem dvakrat popravlal, samo v tretje mi je pa uspelo.

E.kat je res fuknjena. smo tolk rikvercali, da se mi je še 2 dni tresla mišica na levi nogi od prtiskanja na sklopko + eno bolhico hmal zgazu :roll: (in je inštruktor tok zbramzal, da je prikolico prestavlo za pol metra u stran, pol pa zjanje :oops: :P )
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 4 gostov