Ja, to je totalno sranje, kaj tovornjakarji delajo. Jaz jih sploh ne bi spustil na ceste, ves tovor na vlak, tako kot v Švici.pridem vzdolž enmu tovornjaku in on kar naenkrat se odloču da bo prehitevu tovornjaka pred sabo... Pri 160 sm stopu po bremzi z red bulom v roki in prstom na trobli.
JustMuC je napisal/-a:En pregovor pravi: Najboljši voznik je "star" voznik.
Zdej si pa razlagajte kokr si hočte...!
nebivedu je napisal/-a:JustMuC je napisal/-a:En pregovor pravi: Najboljši voznik je "star" voznik.
Zdej si pa razlagajte kokr si hočte...!
To pa ni res.
"stari" voznik(torej ima izpit že dalj časa, ni pa star po dobi let) postane nepreviden, ker mu vožnja rata rutina in to je največji problem. Najboljši vozniki so začetniki od par mesecev do nekaj let dolgim stažem vožnje, ki še vedno spremljajo vse dogajanje in jim vožnja še ni rutinsko opravilo. Na žalost pa takim primanjkuje znanja in prakse kako se rešit iz zapletene situacije.
Seveda s tem ne mislim na voznike, ki trikrat na mesec peljejo avto, ampak na voznike ki aktivno vsakodnevno vozijo po par 10 kilometrov.
In tega bi se morali bolj zavedati vsi vozniki, ker rutinska vožnja ni dobra in prehitro pride do nesreče!
JustMuC je napisal/-a:
Jah lahko si tudi drugače razlagaš...! :P Jaz sem imel s tem v mislih voznike, ki so se kljub vozniškemu dovoljenju "uspeli" postarati (beri, so preživeli)...
Glede teh par mesecev oz. let se pa ne strinjam s tabo. Mogoče to velja za nežnejši spol, kar se pa "nas" tiče se pa ne strinjam! Poznam veliko novopečenih voznikov, ki so prav objestni in prav nič previdni...! Glede rutine pa tole... Mislim da vozniki v Sloveniji ne moremo postati rutinski, ker imaš na vsakem vogalu kakšnega kretena, zaradi katerega moraš uporabljati sivi del možganov skoraj na vsakem metru ceste...! Vsaka stvar je za nekaj dobra...!:P
ma ja je res, samo gužve ni blo, pa še hitrost ni taka, če konstantno voziš. Pač greška, pa sm lepo spelu, hvalabogu:) da sem dost močn:)sonic je napisal/-a:Ja, to je totalno sranje, kaj tovornjakarji delajo. Jaz jih sploh ne bi spustil na ceste, ves tovor na vlak, tako kot v Švici.pridem vzdolž enmu tovornjaku in on kar naenkrat se odloču da bo prehitevu tovornjaka pred sabo... Pri 160 sm stopu po bremzi z red bulom v roki in prstom na trobli.
Ampak moram pa še to dodat: pri 160 kmh pa mna prehitevalnem pasu nimaš kaj redbula v roki držat. Roke morajo ob tako vožnji držat volan, ne pa pijače, mobitela, čika, tudi ne kolena ali mednožja sopotnice (za take potrebe so rastplaci)
Uber je napisal/-a:K tole berem si mislm lahko sam: preklet štajerc primitiven...
Kok si bil boljši od njega, ko si ogrožal tako sebe kot druge, ko si obrnu pa verjetn s prevelko hitrostjo tišal za njim, prehitevanjem na robu z živci (k verjetno ni blo čist varno) pa še kakšno preblizu vožnjo za njegovo ritjo, če je ugotovu, da si obrnu pa je še sam mau bolj prtisnu?
V glavnem, kreteni na cesti so bli in vedno bojo...pa niso to sam tisti k sekajo ovink v zgornji zgodbi...
marko01 je napisal/-a:Torej danes se mi je pripetilo nasledne. V ovinku mi je nasporti vozec avto presekal ovinek tako da sem splazo po bankini da nisma vsekala. Seveda mi spusti zivec se zazanem za njim ga dohitim in prehitim. Seveda vun z avta in vete kak gre dalje, na koncu odkrito povedano se mi je pubec kr zasmilo (priblizno isto star ko jaz ). V glavnem v takih situacijah se enostavno nena znam obvladat.... Kaj naredite vi v takih primerih ??
reber je napisal/-a:Uber je napisal/-a:K tole berem si mislm lahko sam: preklet štajerc primitiven...
Kok si bil boljši od njega, ko si ogrožal tako sebe kot druge, ko si obrnu pa verjetn s prevelko hitrostjo tišal za njim, prehitevanjem na robu z živci (k verjetno ni blo čist varno) pa še kakšno preblizu vožnjo za njegovo ritjo, če je ugotovu, da si obrnu pa je še sam mau bolj prtisnu?
V glavnem, kreteni na cesti so bli in vedno bojo...pa niso to sam tisti k sekajo ovink v zgornji zgodbi...
Ja, pa tisti ki se razburja, naj se najprej pomiri, da bo lahko vsaj berljivo po slovensko napisal, ker tole je pa ... sramota ... koliko si imel slovenščino marko01a si to mogoče napisal v afektu dogodka, še ves živčen in razdražen in ne pozabi: jeza škoduje zdravju in lepoti, pa s svojim zasledovanjem si naredil več napak in nevarnih situacij kot tisti, ki te je domnevno izsilil. Zakaj domnevno? ker ne vemo, kako si ti pripeljal v ovinek, s kakšno hitrostjo, da nista oba sekala ...
marko01 je napisal/-a:Torej danes se mi je pripetilo nasledne. V ovinku mi je nasporti vozec avto presekal ovinek tako da sem splazo po bankini da nisma vsekala. Seveda mi spusti zivec se zazanem za njim ga dohitim in prehitim. Seveda vun z avta in vete kak gre dalje, na koncu odkrito povedano se mi je pubec kr zasmilo (priblizno isto star ko jaz ). V glavnem v takih situacijah se enostavno nena znam obvladat.... Kaj naredite vi v takih primerih ??
kolesar je napisal/-a:kaj naredi policija v takem primeru če ga prijaviš
mislim v primeru če prijaviš da te je nekdo izsilu....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov