Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe mar 23, 2007 9:34 am

No... jaz v primeru, ko komaj odnesem cel pleh :P ponavadi odpeljem dalje s cmokom v grlu. Si mislim, da je najboljše it dalje, ker je on drugi zihr še bolj posran od mene in nikol ne vem kak hrust je tip, ki je v avtu. Ni dost, da bi mi avto stolkel, nenazadnje bi lahk še mene :evil: . Tako da... ne se preveč heroje po cesti delat. Dober je tisti voznik, ki popravlja napake drugih. Ne rečem, da sem dober voznik.... sem pa bolj kot manj toleranten do drugih voznikov ;) .

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Pe mar 23, 2007 10:14 am

En pregovor pravi: Najboljši voznik je "star" voznik.
Zdej si pa razlagajte kokr si hočte...! :lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe mar 23, 2007 10:21 am

pridem vzdolž enmu tovornjaku in on kar naenkrat se odloču da bo prehitevu tovornjaka pred sabo... Pri 160 sm stopu po bremzi z red bulom v roki in prstom na trobli.
Ja, to je totalno sranje, kaj tovornjakarji delajo. Jaz jih sploh ne bi spustil na ceste, ves tovor na vlak, tako kot v Švici.

Ampak moram pa še to dodat: pri 160 kmh pa mna prehitevalnem pasu nimaš kaj redbula v roki držat. Roke morajo ob tako vožnji držat volan, ne pa pijače, mobitela, čika, tudi ne kolena ali mednožja sopotnice (za take potrebe so rastplaci ;) )
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Pe mar 23, 2007 10:25 am

Če se lahko umakneš je še vredu, če se ne moreš je problem. Lani sem na Meganu kupil čisto nove lite feltne 16" za zimske gume. Nasledni dan sem jih montiral in se šel zapelat. Pa še glih prvi zneg je zapadu. Po nekaj kilometrih po ozki cesti mi je nasproti pripeljal bel kombi z veliko brzino. Ko sem se mu umakni, sem moral zapeljati v sneženo brozgo. Takrat je pa počilo. Namreč tam je bil okrušen asfalt, česar jaz nisem videl. Presekal sem gumo in zvil felgo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe mar 23, 2007 10:35 am

JustMuC je napisal/-a:En pregovor pravi: Najboljši voznik je "star" voznik.

To pa ni res.

"stari" voznik(torej ima izpit že dalj časa, ni pa star po dobi let) postane nepreviden, ker mu vožnja rata rutina in to je največji problem. Najboljši vozniki so začetniki od par mesecev do nekaj let dolgim stažem vožnje, ki še vedno spremljajo vse dogajanje in jim vožnja še ni rutinsko opravilo. Na žalost pa takim primanjkuje znanja in prakse kako se rešit iz zapletene situacije.
Seveda s tem ne mislim na voznike, ki trikrat na mesec peljejo avto, ampak na voznike ki aktivno vsakodnevno vozijo po par 10 kilometrov.

In tega bi se morali bolj zavedati vsi vozniki, ker rutinska vožnja ni dobra in prehitro pride do nesreče!
Old subarus never die, they just get faster!

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Pe mar 23, 2007 10:52 am

nebivedu je napisal/-a:
JustMuC je napisal/-a:En pregovor pravi: Najboljši voznik je "star" voznik.

To pa ni res.

"stari" voznik(torej ima izpit že dalj časa, ni pa star po dobi let) postane nepreviden, ker mu vožnja rata rutina in to je največji problem. Najboljši vozniki so začetniki od par mesecev do nekaj let dolgim stažem vožnje, ki še vedno spremljajo vse dogajanje in jim vožnja še ni rutinsko opravilo. Na žalost pa takim primanjkuje znanja in prakse kako se rešit iz zapletene situacije.
Seveda s tem ne mislim na voznike, ki trikrat na mesec peljejo avto, ampak na voznike ki aktivno vsakodnevno vozijo po par 10 kilometrov.

In tega bi se morali bolj zavedati vsi vozniki, ker rutinska vožnja ni dobra in prehitro pride do nesreče!

Jah lahko si tudi drugače razlagaš...! :P Jaz sem imel s tem v mislih voznike, ki so se kljub vozniškemu dovoljenju "uspeli" postarati (beri, so preživeli)... :)
Glede teh par mesecev oz. let se pa ne strinjam s tabo. Mogoče to velja za nežnejši spol, kar se pa "nas" tiče se pa ne strinjam! Poznam veliko novopečenih voznikov, ki so prav objestni in prav nič previdni...! Glede rutine pa tole... Mislim da vozniki v Sloveniji ne moremo postati rutinski, ker imaš na vsakem vogalu kakšnega kretena, zaradi katerega moraš uporabljati sivi del možganov skoraj na vsakem metru ceste...! Vsaka stvar je za nekaj dobra...!:P :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe mar 23, 2007 11:04 am

JustMuC je napisal/-a:
Jah lahko si tudi drugače razlagaš...! :P Jaz sem imel s tem v mislih voznike, ki so se kljub vozniškemu dovoljenju "uspeli" postarati (beri, so preživeli)... :)
Glede teh par mesecev oz. let se pa ne strinjam s tabo. Mogoče to velja za nežnejši spol, kar se pa "nas" tiče se pa ne strinjam! Poznam veliko novopečenih voznikov, ki so prav objestni in prav nič previdni...! Glede rutine pa tole... Mislim da vozniki v Sloveniji ne moremo postati rutinski, ker imaš na vsakem vogalu kakšnega kretena, zaradi katerega moraš uporabljati sivi del možganov skoraj na vsakem metru ceste...! Vsaka stvar je za nekaj dobra...!:P :)

Ravno v rutini je problem naših cest - vozniki so rutinski in še posebej tisti, ki poznajo cesto kot svoj žep ter potem tudi tako vozijo - največ nesreč v Sloveniji je par km pred domom, ker zmatran voznik rutinsko in večinoma prehitro vozi do doma(da bi bil čimprej doma) in spregleda napako nekoga drugega ali pa sam naredi usodno napako ter se zaleti.

Glede objestnih voznikov - najdeš jih povsod v vsakem obdobji starosti, tako na ženskem kot moškem delu voznikov - ampak tudi ti imajo svojo rutino - biti objesten in tega se striktno držijo na cesti (na žalost).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe mar 23, 2007 12:10 pm

Takole je: živcirata me 2 vrsti voznikov. Prvi so tisti v kravatah in v 2-tonskih "kao terencih", ki ti vozjo za ritjo in blendajo, čeprou voziš že čez omejitev, al te pa izsilijo kukr da te ni in mislijo da so bogovi.
Drugi so pa uni, k ne znajo vozit in bremzajo do 40 na vsakem ovinku al pa k jim nekdo nasprot pripelje. Ali pa vozijo 65 na uro, ne glede al je omejitev 40 al pa 90.
Reagiram pa različno, če res kdo kakšne hude bedarije dela blendam pa hupam. Drugač pa kakšno grdo besedo "izustim" :twisted:
Da bi pa koga prehitel pa ustavljal, tak pa nism, ker nimam volje in mu verjetno tud ne bo koristilo. Pa še sam loh naje... Se pa trudm, da bi reagiral čimmanj živčno, ker s tem sam seb škodim. Ampak včasih je takih idiotov preveč v 1 dnevu, da bi se zadržal.. ;)

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Pe mar 23, 2007 12:37 pm

Tole izgubljanje živcev do take mere, da s kom fizično obračunaš, se mi zdi primitivno! Tudi tisti, ki imate živce že tako nakravžlane, najbrž delate napake. Ali pač ne?

Več strpnosti, pa bo svet lepši.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Pe mar 23, 2007 1:52 pm

sonic je napisal/-a:
pridem vzdolž enmu tovornjaku in on kar naenkrat se odloču da bo prehitevu tovornjaka pred sabo... Pri 160 sm stopu po bremzi z red bulom v roki in prstom na trobli.
Ja, to je totalno sranje, kaj tovornjakarji delajo. Jaz jih sploh ne bi spustil na ceste, ves tovor na vlak, tako kot v Švici.

Ampak moram pa še to dodat: pri 160 kmh pa mna prehitevalnem pasu nimaš kaj redbula v roki držat. Roke morajo ob tako vožnji držat volan, ne pa pijače, mobitela, čika, tudi ne kolena ali mednožja sopotnice (za take potrebe so rastplaci ;) )
ma ja je res, samo gužve ni blo, pa še hitrost ni taka, če konstantno voziš. Pač greška, pa sm lepo spelu, hvalabogu:) da sem dost močn:)

klemi
Nov uporabnik

Kraj: žiri

Napisal/-a klemi Pe mar 23, 2007 7:46 pm

meni se je pripetilo da me je voznik s terencem izsilil na čisto videl me je da se peljem, pa je bilo vidno da je ustavlja nakar pred mano kar po gasu in malo je manjkalo da ne bi šel v njega. na srečo je bil nasprotni pas prost da sem tja zavil. najbol mi pa gredo na živčke tako rekoč nedeljski vozniki, ki velikokrat ne vedo za omejitve in se peljejo v naselju in izven 60. neletel sem tudi da je skozi naselje peljal celo 80. iz firbca sem vozil za njim ker mi ni bilo jasno kako da mi je ušel.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe mar 23, 2007 9:00 pm

se mi kr precejkrat zgodi, da kdo po mojem pasu pele (mislm tko no, delno), če ne bi reagiru, bi loh že ene parkrat brez špegla ostal, pa na srečo tud še nism nč ob robnike podrajsu. Sicer pa če me kj razjezi, par kletvic rečem, pa je mir, nism pa tak, d bi šu za kšnmo, če mi neb nč škode naredu. Drgač bi blo, če bi mi kej poškodoval in bi un spizdu.
Slika

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe mar 23, 2007 9:07 pm

Ma najbolj kretensko vozjo; dostavni avtomobili (ker itq ni njegov avto in ga pul kokr se da)....

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Re: Izguba zivcev

Napisal/-a reber So mar 24, 2007 8:32 am

Uber je napisal/-a:K tole berem si mislm lahko sam: preklet štajerc primitiven...

Kok si bil boljši od njega, ko si ogrožal tako sebe kot druge, ko si obrnu pa verjetn s prevelko hitrostjo tišal za njim, prehitevanjem na robu z živci (k verjetno ni blo čist varno) pa še kakšno preblizu vožnjo za njegovo ritjo, če je ugotovu, da si obrnu pa je še sam mau bolj prtisnu?

V glavnem, kreteni na cesti so bli in vedno bojo... :roll: pa niso to sam tisti k sekajo ovink v zgornji zgodbi... :!:

Ja, pa tisti ki se razburja, naj se najprej pomiri, da bo lahko vsaj berljivo po slovensko napisal, ker tole je pa ... sramota ... koliko si imel slovenščino marko01 :?: a si to mogoče napisal v afektu dogodka, še ves živčen in razdražen in ne pozabi: jeza škoduje zdravju in lepoti, pa s svojim zasledovanjem si naredil več napak in nevarnih situacij kot tisti, ki te je domnevno izsilil. Zakaj domnevno? ker ne vemo, kako si ti pripeljal v ovinek, s kakšno hitrostjo, da nista oba sekala ...

marko01 je napisal/-a:Torej danes se mi je pripetilo nasledne. V ovinku mi je nasporti vozec avto presekal ovinek tako da sem splazo po bankini da nisma vsekala. Seveda mi spusti zivec se zazanem za njim ga dohitim in prehitim. Seveda vun z avta in vete kak gre dalje, na koncu odkrito povedano se mi je pubec kr zasmilo (priblizno isto star ko jaz ). V glavnem v takih situacijah se enostavno nena znam obvladat.... Kaj naredite vi v takih primerih ??
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 So mar 24, 2007 8:59 am

ok marsikomu se marsikaj dogaja in se mu je ¸že marsikaj zgodilo, toda svetujem vam da kljub budalam, ki vas pripeljejo do tega da greste za njim in ga prefukate ko vola se vprasate: ALI JE SPLOH VREDNO TVEGATI POLEG NESREČE, KI SE JE SKORAJ ZGODILA TVEGATI ŠE SVOJO GLAVO(ker nikoli ne veš s kaksno čito imaš opravka) IN SEVEDA MOŽNOST TOŽBE, KI JE V TAKŠNIH PRIMERIH PRAKTIČNO NEIZOGIBNA???
Moje subjektivno mnenje je, da naj v takem primeru raje preklinjate dokler ste v svojem vozilu in ste hkrati ponosni nase da niste TAKA BUDALA kot je un drugi!!!

PS: pomislite še kera bruka je to da se dva manijaka tepeta sredi ceste-sm ze videl par primerov in res zgleda primitivno!
Vedno naj bo mirna kri na cesti

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Izguba zivcev

Napisal/-a marko01 So mar 24, 2007 9:19 am

reber je napisal/-a:
Uber je napisal/-a:K tole berem si mislm lahko sam: preklet štajerc primitiven...

Kok si bil boljši od njega, ko si ogrožal tako sebe kot druge, ko si obrnu pa verjetn s prevelko hitrostjo tišal za njim, prehitevanjem na robu z živci (k verjetno ni blo čist varno) pa še kakšno preblizu vožnjo za njegovo ritjo, če je ugotovu, da si obrnu pa je še sam mau bolj prtisnu?

V glavnem, kreteni na cesti so bli in vedno bojo... :roll: pa niso to sam tisti k sekajo ovink v zgornji zgodbi... :!:

Ja, pa tisti ki se razburja, naj se najprej pomiri, da bo lahko vsaj berljivo po slovensko napisal, ker tole je pa ... sramota ... koliko si imel slovenščino marko01 :?: a si to mogoče napisal v afektu dogodka, še ves živčen in razdražen in ne pozabi: jeza škoduje zdravju in lepoti, pa s svojim zasledovanjem si naredil več napak in nevarnih situacij kot tisti, ki te je domnevno izsilil. Zakaj domnevno? ker ne vemo, kako si ti pripeljal v ovinek, s kakšno hitrostjo, da nista oba sekala ...

marko01 je napisal/-a:Torej danes se mi je pripetilo nasledne. V ovinku mi je nasporti vozec avto presekal ovinek tako da sem splazo po bankini da nisma vsekala. Seveda mi spusti zivec se zazanem za njim ga dohitim in prehitim. Seveda vun z avta in vete kak gre dalje, na koncu odkrito povedano se mi je pubec kr zasmilo (priblizno isto star ko jaz ). V glavnem v takih situacijah se enostavno nena znam obvladat.... Kaj naredite vi v takih primerih ??

A ti pa si pameten zaj rato, nikjer na foromu nisem zasledil da mores pisat po vseh pravilih ki jih imamo v nasi ljubi slovenscini. Ce bi malo bolse prebal bi vido da sem leto orng po bankini, tako da nisem nic seko ovinka :-P
Lp by Mare

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd So mar 24, 2007 9:44 am

ce bos se naprej delal to bos prej ali slej nabasal na nekoga ki te bo sesul da se bos zbudil u klinicnem pol bos pa vesel

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So mar 24, 2007 9:46 am

:oops: Tud mozno ja :P
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. So mar 24, 2007 10:25 am

kolesar je napisal/-a:kaj naredi policija v takem primeru če ga prijaviš

mislim v primeru če prijaviš da te je nekdo izsilu....

Lahko mu na podlagi tvoje izjave izdajo "posebni plačilni nalog" ali pa zoper njega podajo obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Kazen je odvisna od prekrška, ki ga je storil. Lahko mu sodišče očita tudi ogrožanje varnosti po 234. členu ZVCP-1, kjer se mu lahko izreče "prepoved vožnje motornega vozila" za dobo od 1 do 12 mesecev.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So mar 24, 2007 12:12 pm

potem ti policaji verjamejo na besedo al kako? npr. en te izsili kot v zgornjem primeru, pol pa pobegne... ti greš na policijo, podaš izjavo, on pa kr dobi kazen? ne razumem... kšno pričo bi vsaj mogu met a ne?

Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov