Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jan 12, 2008 1:00 pm

Matevz S. je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Čakte zaj mal.....
masa mojga je 1590Kg največja dovoljena masa pa 2200Kg...... kok težko prikolico lahk pol vlečem?

Ker jaz mam vedno v mislih da lahko peljem z b kategorijo avto s prikolico, če skupna masa ne presega 3500Kg. Se pravi 1590 avto pa 1410Kg prikolica..... se motim?

Ja, motiš se. Upoštevat moraš največjo dovoljeno maso vozila, to je 2200 kg.
Torej 3500 - 2200 = 1300 kg

1300 kg pomeni največja dovoljena masa priklopnega vozila, ki jo lahko priklopiš na tvoj avto in ne potrebuje BE kategorije. :!:
Kaj pa če maš še E kategorijo pri tem primeru pa lahko pelješ tolk težko prikolico kolker je v homologaciji NDM priklopnega vozila??
LP Rok

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 12, 2008 9:14 pm

Drocky je napisal/-a:
Matevz S. je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Čakte zaj mal.....
masa mojga je 1590Kg največja dovoljena masa pa 2200Kg...... kok težko prikolico lahk pol vlečem?

Ker jaz mam vedno v mislih da lahko peljem z b kategorijo avto s prikolico, če skupna masa ne presega 3500Kg. Se pravi 1590 avto pa 1410Kg prikolica..... se motim?

Ja, motiš se. Upoštevat moraš največjo dovoljeno maso vozila, to je 2200 kg.
Torej 3500 - 2200 = 1300 kg

1300 kg pomeni največja dovoljena masa priklopnega vozila, ki jo lahko priklopiš na tvoj avto in ne potrebuje BE kategorije. :!:
Kaj pa če maš še E kategorijo pri tem primeru pa lahko pelješ tolk težko prikolico kolker je v homologaciji NDM priklopnega vozila??

Če sem prav razumel potem ja....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean So jan 12, 2008 11:45 pm

morm rečt da se strinjam s člankom, k je bil objavlen v sobotnem delu, ki pravi da je ta del zakona totalno zgrešen.

Še nekaj me zanima, pač če se ugotovi, da je: max dovoljena masa + prikolica in recimo avto gor = 3.550 kg....kaj pa če ti nisi dosegu tiste max dovoljene mase in v avtu sediš sam...torej se odredi tehtanje na katerem se dokaže, da maš dejansko manj kg? a stvar dejasnko tko poteka?

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Ne jan 13, 2008 12:18 pm

ocean je napisal/-a:morm rečt da se strinjam s člankom, k je bil objavlen v sobotnem delu, ki pravi da je ta del zakona totalno zgrešen.

Še nekaj me zanima, pač če se ugotovi, da je: max dovoljena masa + prikolica in recimo avto gor = 3.550 kg....kaj pa če ti nisi dosegu tiste max dovoljene mase in v avtu sediš sam...torej se odredi tehtanje na katerem se dokaže, da maš dejansko manj kg? a stvar dejasnko tko poteka?

Beri prejšnje poste :!:

Pri določanju kriterijev za kategorijo BE se upošteva NDM, ki je vpisan v prometno ali homologacijo, ne glede na to, ali je vozilo prazno ali polno.

Kar se tiče članka v prilogi Na kolesih (Delo), ga ne bom komentiral, ker avtor podobnih člankov v tej prilogi, določenih stvari pač nima pošlihtanih. Naj na naslednjih parlamentarnih volitah kandidira za poslanca, da bo lahko sodeloval pri sprejemenju zakonodaje.

Je pa res, da v trenutno veljavnem ZVCP-1,UPB4 ni kazenske sankcije za to, če pripneš prikolico, ki je "večja" kot dopušča homologacija vozila.
V predlogu zakona, ki je truneno v obravnavi v DZ pa je to navedeno mislim, da v 67. členu. So pa ta predlog podali policisti, ker očitno pravne službe na vladi in na Ministrstvu za promet (predlagatelj zakona) o tem niso razmišljali.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov