Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Pe mar 23, 2007 11:05 pm

Če sklepamo iz tega, bi jst rekel da menjaj inštruktorja in/ali avtošolo.
Dejstvo je, da te mora že na začetku opozarjat na te stvari.
Err, a otroka se tut začne pr 12 letih vzgajat?

Pravilno da si se zasekiral glede tega in imaš prav. Če pa ne mislm upoštevat tvojih želj, pa pač veš kaj sledi.
Slika

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf So mar 24, 2007 8:07 am

Ja ti vprašaš po mnejnu, vendar sprejmeš samo tako mnenje ki tebi ustreza...

Spyker skor si ugotovil pa ne govori, če neve¸š kok izkušenj mam js.
glede na ti kar si povedal o sebi imam mnooogo več izkušenj kot ti....

Pa vlk uspeha pri upravljanju izpita.

Pa LP!

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker So mar 24, 2007 10:09 am

No v tem primeru se najina mnenja pač razhajajo, jaz še vedno ostajam pri svojem ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me So mar 24, 2007 10:51 am

brezveze je al maš 10ur al pa 50 po opravljenem izpitu bo vsak vozil tako kot da ni nikol v avtošolo hodu.To govorim na lastnih izkušnjih na podlagi najmanj desetih osebkov.Prvi dan po izpitni mal še pogledajo okol,v krožnih nobene pravilne razvrstitve nobenga pogleda,tabl za omejitve kot da jih ni,..
po enem mescu roka obvezno na šaltheblu,nobenga žmigovca, izsiljevanje,nespametno prehitevanje,nobenga pogleda,vožnja čez rumeno oz. rdečo,...
Slika

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf So mar 24, 2007 11:14 am

smile4me je napisal/-a:brezveze je al maš 10ur al pa 50 po opravljenem izpitu bo vsak vozil tako kot da ni nikol v avtošolo hodu.To govorim na lastnih izkušnjih na podlagi najmanj desetih osebkov.Prvi dan po izpitni mal še pogledajo okol,v krožnih nobene pravilne razvrstitve nobenga pogleda,tabl za omejitve kot da jih ni,..
po enem mescu roka obvezno na šaltheblu,nobenga žmigovca, izsiljevanje,nespametno prehitevanje,nobenga pogleda,vožnja čez rumeno oz. rdečo,...

definitivno se strinjam stabo, spredvsem v zadnjem stavku...
Fora je da mislijo kako "dobri" vozniki so da pač to za njih ne velja.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara So mar 24, 2007 11:15 am

Zdej, če bo še naprej radio poslušaj, ga zamenjaj, ker nima smisla, da zabijaš čas ob inštruktorju, ki ti ne daje nasvetov.

Na kaj vse opozarjajo:
- glej špegle (levi, desni, vzvratni)
- pred stop znakom ustavi :P
- žmigavci obvezni
- pravilo desnega
- pravilo srečanja
- pazi na druge voznike, ker oni nate ne bodo
- aja, pa bremza se pred ovinkom, pospešuje pa v ovinku :D

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO So mar 24, 2007 3:24 pm

Bom pomoje kar zamenal inštruktorja, če že ne avtošole.

Danes sem govoril z policajem, ki dela v cestnem prometu, pa mi je povedal, kaj je naloga inštruktorja. Tega, ki ga imam zdaj, bi lahko prijavil.

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 So mar 24, 2007 3:32 pm

jaz havala bogu nisem imel tej težav,ko sem zaj.. me je peljal na enako mesto kjer sem prej zaj.. včasih tudi trikrat da sem sam skapiral,boljšega inštruktorja nisem mogel imet kot je bil ta.Avtošola Vremec Mb

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO So mar 24, 2007 3:37 pm

andrej86 je napisal/-a:jaz havala bogu nisem imel tej težav,ko sem zaj.. me je peljal na enako mesto kjer sem prej zaj.. včasih tudi trikrat da sem sam skapiral,boljšega inštruktorja nisem mogel imet kot je bil ta.Avtošola Vremec Mb

Tako je tudi prav. Ko je moj brat delal izpit (8 let nazaj), se je moral za vsako napako ustaviti na primernem mestu, vzeti knjigo (Priročnik za voznike), prebrati kaj bi moral narest oz. kaj je naredil narobe in potem je šel napako popravlat.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc So mar 24, 2007 5:41 pm

Sup vsm, se posebi pozdrav voO!

Hmm ja stvar je taka, jest sm izpit naredu 28ga prejsnji mesc, tko da bom meu cez 4 dni izpit 1 mesc. Stvar je taka, kukr tle berem pa kukr mi govoris. Pr men je blo tko, najprej ko sm prsu v avtosolo me je instruktor takoj prvi dan peljal na velik parkirplac kjer naj bi izvezbala 1 uro. Najprej sem cca 15-20min speljeval, vozil v rikverc med navideznimi tockami, parkiral ritensko itd. Potem sva sla takoj prvo uro nezajgrede ze po cesti proti avtosoli(baje da to ni prav kar sva storila).
Takoj drugo uro mi je instruktor povedal kako bo zadeva potekala, da bova najprej vzela osnovne zadeve(vstavljanje, eksplozijo v kriziscu itd), nato se bova naucila bocnega pogleda. Nekje pri ene 7-8i uri mi je dejal da se bova naucila pravila srecanja in mi je tudi povedal da moram biti pri tem eksloziven(da moram izkoristiti vsako priloznost, no ne da bi izsiljeval, ampak da moram hitro reagirati). Med vsemi temi vajami(bocni pogled, pravilo srecanja) sva tudi vadila ritensko parkiranje na parkiriscu z avtomobili. V vsaki uri je bilo veliko pogovora, nekajkrat mi je tudi dejal da naj pri obvezni smeri DESNO, zavijem LEVO, pri tem me je preizkusil koliko sem zbran, velikokrat je bila omejitev 40(vozi se z 2. prestavo), on pa mi je dejal da naj hitro vrzem v 3 prestavo in gas naprej(tukaj me je spet preizkusil ce vem koliko je omejitev. Kdaj je zacel tako mocno debato da sem padel v pogovor in nisem vec vedel koliko je omejitev in kaj moram delat v prometu(zbije ti koncentracijo-tako te preverja). Spomnim pa se tudi da je velikokrat ko je bil po radiu kaksen dober komad, takrat je dal on radio do konca in sva poslusala musko, spet mi je zbijal koncentracijo in me zgleda opazoval kako bom reagiral na to(ko se ne slisi obratov masine itd.) Za vsak ovinek mi je na zacetku povedal kaj je narobe, kako se stvar naredi, ter ce je bilo dobro opravljeno me je pohvalil.
Jaz sem se parkirat ritensko ucil v postopkih(zmigavec, z avtom se zapeljes naprej toliko da so prestavna rocica in pa volan vzporedno z 3 crto naprej od frej parkirplaca, nato vrzes v rikverc in navijes volan v desno do konca). Tak nacin parkiranja mi je zelo vredu, ker naprimer kolegu pri isti avtosoli je instruktor rekel:" A ti jest pokazem kako se parkira, al bos sam?", in kolega itaq: "Bom sam, valda". Dones parkirava obadva isto, neglede kaj naja je instruktor ucil. Tle je ze razlika med instruktorji.

Kolega je dal instruktor na drustveno voznjo mislim da pri 10i uri voznje, mene pa veliko kasneje, spet razlika. Stevilo ur ki jih je opravil on in pa jaz so zelo podobne, mogoce 1-2h.

Se za konec. Kot sm ze voO-ju povedu, instruktor je za to da te nekaj nauci, samo da mas pa instruktorja takega da samo sedi zraven, nic ne govori, tebi se pa nabijajo ure za brezveze, to zame ni instruktor. V skrajnem primeru je res obvezna menjava instruktorja :o

janez69
Nov uporabnik

Napisal/-a janez69 So mar 24, 2007 5:47 pm

tko k je ze folk reku zamenej inštruktorja k to ni normalno d ti nc ne pove :?

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker So mar 24, 2007 6:08 pm

Praviloma prvo uro sploh ne smeš it na cesto, recimo da te ustavi policaj in zahteva vpogled v evidenčni karton - dobi avtošola kazen, ki po mojih informacijah ni ravno majhna.

Enako velja če npr. kandidat s seboj ne vozi osebnega dokumenta...ampak pustmo to, to je druga zgodba :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So mar 24, 2007 6:59 pm

jap, čimprej zamenji. Da daješ 22€ za uro, pa da ti majstr niti besede ne reče, a si uredu naredu al ne, je pa nenormalno. Men vem d je skoz govoru, d nj bom mehek v rokah, pa nj špegle gledam, ma uglavnem, skoz je neki govoru.

Aja, pa W_Golf, glede tega, da je do 10ure tko, kot je pr njemu, je mal bosa. Men se lih prvih 10 ur zdi pomembnejših. Pr men ni blo tko, kot ti pravš, ampak že od prve ure dalje. No sicr se pa ne mislm kregat.
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So mar 24, 2007 7:02 pm

Med mojim opravljanjem vozniskega izpita, instruktor ni bil skoraj nikoli tiho! Govoril mi je razne stvari o razlicnih pravilih, situacijah, mojih napakah, najbolj pogostih napakah na glavni voznji.... kadar pa ni govoril o teh stvareh, sva se pa zajebavala in vcasih nasmejala do solz :D :D :D

Mislim da tale tvoj instruktor ni vreden svojega naziva, ce res pocne to kar pravis!

Jaz sem imel res sreco s tem mojim instruktorjem in sem mu se danes hvalezen!

LP

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika So mar 24, 2007 7:09 pm

Če ti inštruktor ne ustreza, ga zamenjaj, navsezadnje je to drag špas. Pa tudi, če počne vse tako, kot bi moral, ampak ga ti nekako ne prebavljaš.
Moj inštruktor je bil na začetku 100-procentno skoncentriran na mojo vožnjo. Imel je blok, kamor si je vse zapisoval, in sva na koncu ure šla to skoz. Ogledala, smernike, desno pravilo, potek,.... te zadeve je na začetku denimo govoril, potem je pa samo z roko malo nakazal levo, desno, gor... pa sem kapirala, kaj hoče. Ne vem, če je kdaj kakšno mladenko pogledal skozi svoje okno, prisežem. Res je bil inštruktor 1 A. Po duši pa motorist....
Ne čakat deset ur, takoj v pon. pojdi v to isto avtošolo in zahtevaj nekoga drugega (prej se pozanimaj, kdo bi bil v redu). To, da ti 3. uro non stop nabija po telefonu, je nedopustno. Ti si kupil 50 minut njegovega časa in ma, da ti magari prepeva pesmice, če nima kaj pametnega pripomnit. Zato pa potem vidimo avtošole, ki vozi 30, 40 po ravni cesti z omejitvijo 50 in si v križišču vzame 10 minut časa za razmislek.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So mar 24, 2007 7:29 pm

inšturktorji so golazen ( seveda je nekaj izjem, na enega sem celo naletel, in tudi izpit končal pri njemu).
vglavnem sem imel take primere, da sem jih peljal okoli po malice ( čakanje od 5 -10min), tankanje goriva, da so brali časopis med vožnjo, se menili po telefonu ali pa preklinjali ob kaki napaki. deklice so ponavadi izpostavljanje raznim opazkam, šlatanju in nadzorovanju dekoltejev s posebnim retrovizirčkom nameščenim na sredini armaturke.

težit težit težit za vse kar vam ni jasno, kar vam ni všeč....konkurence je veliko in ure niso poceni.

izpit sem naredil pri 4-m inštruktorju. denarja sem zagonil preveč, ker sem izgubil voljo se je časovno vse skupaj vleklo kot jara kača.... ni vredno, plačani so preveč, da so malomarni in arogantni... moj nasvet je, da je treba zahtevat kar ti pripada in to je prijazno! svetovanje in vzpodbuda ( ki ob enem prehaja v zaupanje v samega sebe kar se mi zdi za promet kar pomembna stvar).

vo0 ...good luck :hi

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So mar 24, 2007 7:54 pm

Če ti ni všeč odnos inštruktorja, ga zamenjaj, sploh če svoje delo opravlja kot opisuješ. Morda lahko edino najprej poskusiš njemu rečt, kaj ti ne ustreza in kako želiš da se obnaša. Če pogovor ne bo uspešen, ga zamenjaj in ne premišljuj več. Če iščeš dobrega inštruktorja magar pošlji zasebno sporočilo tistemu, ki je svojega v tej temi pohvalil, pa ti bo sporočil njegove podatke - lahko tudi meni.

Jaz sem izpit naredil pred skoraj 5imi leti in mi je inštruktor veliko govoril, za kakšno neumnost sem jih pa tudi slišal. Niti približno ni nabijal ur in izpit sem naredil v prvem poskusu s 25 urami, tako da tudi govorice o minimumu 33 ur ne držijo.
Slika

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me So mar 24, 2007 8:04 pm

minimum naj bi bil 10ur samo manj ur kot maš bolj te bo na izpitni mel na piki.

Jst sm tud zamenju inštruktorja ampak ne zarad tega ker mi ne bi bil všeč(itak mi ni bil) ampak ker ko bi mogu it na izpitno si je on vzel lepo 3 tedne dopusta pa se j*** pol pa čaki pa sm se samo z drugim inštruktorjem zmenu naredu sm pa v prvo s 25 uro če si mel manj ur od teh pri tej avtošoli je bila že redkost
Slika

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So mar 24, 2007 8:10 pm

pogovori se z inštruktorjem ,da si se prišeu učit ne pa samo vozit če te ne bo upoštevau ga zamenjaj,drugi te z veseljem čakajo da te učijo in zaslužijo denar :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Ne mar 25, 2007 11:04 pm

Perica je napisal/-a: Govoril mi je razne stvari o razlicnih pravilih, situacijah, mojih napakah, najbolj pogostih napakah na glavni voznji.... kadar pa ni govoril o teh stvareh, sva se pa zajebavala in vcasih nasmejala do solz :D :D :D
LP

Tale tvoj instruktor izredno podoben mojemu, jest sm se tud fajn nasmejal pri vsaki uri. Fajn je ce sproscen furas uro, ne pa trd ko kamen.

menjekul je napisal/-a:inšturktorji so golazen ( seveda je nekaj izjem, na enega sem celo naletel, in tudi izpit končal pri njemu).
vglavnem sem imel take primere, da sem jih peljal okoli po malice ( čakanje od 5 -10min), tankanje goriva, da so brali časopis med vožnjo, se menili po telefonu ali pa preklinjali ob kaki napaki. deklice so ponavadi izpostavljanje raznim opazkam, šlatanju in nadzorovanju dekoltejev s posebnim retrovizirčkom nameščenim na sredini armaturke.

Za tole da so kandidati fural okol instruktorje po malice, pa da so zamujal po 10min sm jest slisu od svojga fotra, baje da je to zlo pogosto. Prekleta golazen pofukana! Kar se pa tice zensk, slatanje pa to, to sm tud od frenda slisal, baje da sta se se na drustveni voznji zaslatevala itd.. Pa to nemors verjamet!

Jest sm bil z svojmu instruktorjam zadovoln, kar se tice kolk me je naucu, pa tud kot oseba sama. Faca, zgovorn, ves cajt vrtel gobc, to mi je vsec...
Na zacetku ure povedal kaj se bova ucila, kater konec obdelala, med vozno ko je bil dolgcas me je velikrat kej smesnga vprasal, tko da, zabavne urice izpita. Res pa da je vseskupaj mal drago, sam jebatga, kes=lajf, oz. lajf=kes! :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov