Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Omejitev bi morala biti:

Pod 130km/h (moj avto ne gre tolk)
1
1%
Toliko je čist v redu (je že tko preveč divajakov)
15
15%
140 km/h bi bilo v redu
33
34%
Pod 150 km/h se ne vozim
21
21%
Jaz se vozim pri 160 km/h
18
18%
Pri 170 km/h se začne prava hitrost
4
4%
Nad 170 km/h obvezno
6
6%

Skupaj glasov : 98

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Pe jul 11, 2003 6:55 am

Okoli 150km/h bi po moje bilo najbolj primerno.

X-Hair - tudi meni gredo na živce tisti ki vozijo 130km/h in mislijo da so najhitrejši itd, vendar prehitevanje po odstavnem pasu :?: :?: :?:
Kaj pa malo strpnosti in vozniške kulture :!: :idea: Saj tudi tisiti pred tabo dojame da si hitrejši in se le umakne. Sploh pa pri kratkih relacijah kot jih imamo pri nas ne zgubiš toliko časa če se pelješ 150km/h (namesto 180-200km/h), pa še manjkrat tiščiš "bremzo" na polno zaradi tistih ki se peljejo po omejitvi ali pa še manj :twisted:
Tudi na nemških avtocestah se ne vozijo veliko hitreje kot mi pa čeprav nimajo omejitev (razen nekaj tistih ki imajo nekaj več konjičkov)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 11, 2003 11:24 am

Z avtom letim enkrat zjutraj v službo(zaspal sem) in pridem mimo izstopa za grosuplje, ko na vstopu vidim neki rdečega, in to rdeče prileti direktno iz vstopa na avtocesto na prehitevalni pas in potem nazaj na vozni pas, jst sm pa vmes pustil vse 4 gume na asfaltu(in to 195/55/13 - ki jih je full težko dobit, pa še drage so. Tipa prehitim in ga ustavim - dve klofute pa u avto in sva šla do Špana, kjer mi je kupil 4 nove gume, pol sm ga pa tm pustu in je moral odštopat do grosuplja, kjer mu je na avtocesti stal avto.
Še to; vozil sem po predpisih točno 130, tip pa je pripeljal na prehitevalni pas z hitrostjo 35km/h - telefoniral je in je pozabil prešaltat iz 2 v tretjo in s pol gasa prišel na cesto, kjer še pogledal ni na kateri pas je zapeljal.
Kaj če bi jaz priletel 240km/h s saabom recimo - od njegovega avta bi ostal zmazek nekje na ograji od mene pa črna pocinkana truga .

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Pe jul 11, 2003 12:36 pm

Nebivedu: samo tole: LEP!!! :D

Si kr predstavlam njegov fris k je pare dajou za TVOJE gume.. :lol:

X-hair: prehtevanje po odstavnem pasu je samo izraz tvoje nestrpnosti in pomankanja vozniške kulture...k boš šu enkrat prehtevat šleprja po odstavnem pasu, ker ga je medtem že prehtevala ena babica, k je furala 130, pa boš na1x pred sabo zagledu enga čeha k mu je 20 let str merc zakuhu...se boš spomnu na tale post...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe jul 11, 2003 12:52 pm

nebivedu je napisal/-a:...jst sm pa vmes pustil vse 4 gume na asfaltu(in to 195/55/13 - ki jih je full težko dobit, pa še drage so. Tipa prehitim in ga ustavim - dve klofute pa u avto in sva šla do Špana, kjer mi je kupil 4 nove gume, pol sm ga pa tm pustu in je moral odštopat do grosuplja, kjer mu je na avtocesti stal avto...

LP
Nebivedu

:D :D

Kak pa to da se je odpelov s tabo??

Če bi jaz naredu tako pizdarijo, se verjetno ne bi odpeljal s tabo po nove gume za TVOJ avto (OK, šel bi s tabo kot svetovalec, ne pa kot financ minister :D )

Če pa že, bi ti pa vzel 4 × 155 / 70 R 13, pa še to ALPETUR nalite (seveda bi bil profil od MICHELIN enregy MXT) :twisted: :twisted:

Pa brez zamere, se mal zajebavam :D

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Pe jul 11, 2003 1:19 pm

audi-fan je napisal/-a:Okoli 150km/h bi po moje bilo najbolj primerno.

X-Hair - tudi meni gredo na živce tisti ki vozijo 130km/h in mislijo da so najhitrejši itd, vendar prehitevanje po odstavnem pasu :?: :?: :?:
Kaj pa malo strpnosti in vozniške kulture :!:

jaz ponavadi vozim 130km/h (ker nad 130 avto prevec lacen rata :) ) in ce se bom ravno prehiteval tri tovornjake in 2 upokojenca, se ne bom umaknil iz prehitevalnega pasu dokler ne opravim kar sem si zamislil, pa ce za mano se tak ferari ki bi rad sel najmanj 200.

na avtocesti je omejitev 130km/h in vec se peljati ne sme! ce pa bi kdo silno rad, naj pa to pocne takrat ko je cesta prazna, ne pa da znorite ko folk vozi po omejitvah. Zakon je res mogoce butasto napisan, ampak velja in je za vse enak, tudi za tiste ki bi radi svetu pokazali da njihova gajbica leti vec kot 130 :wink:
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe jul 11, 2003 1:25 pm

shusuglao je napisal/-a:

jaz ponavadi vozim 130km/h (ker nad 130 avto prevec lacen rata :) ) in ce se bom ravno prehiteval tri tovornjake in 2 upokojenca, se ne bom umaknil iz prehitevalnega pasu dokler ne opravim kar sem si zamislil, pa ce za mano se tak ferari ki bi rad sel najmanj 200.

na avtocesti je omejitev 130km/h in vec se peljati ne sme! ce pa bi kdo silno rad, naj pa to pocne takrat ko je cesta prazna, ne pa da znorite ko folk vozi po omejitvah. Zakon je res mogoce butasto napisan, ampak velja in je za vse enak, tudi za tiste ki bi radi svetu pokazali da njihova gajbica leti vec kot 130 :wink:

se boš pa tut verjetno hiter umaknu če ga boš vidu zadi?!? al pa se ne boš vozu po prehitevalnem, če bo vozni pas prazen!!!
Slika

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Pe jul 11, 2003 1:31 pm

To je pa druga zgodba...tuki se pa 100% strinjam s tem d tuki napako dela sprenji...to je u bistvu že skor izsiljevanje...dokler se mu ne nalimaš na rit in pustiš odtisa svoje registracije na njegovmu zadnmu odbijaču...ker takrt si ti tist k izsiljuje...zato je mislm d Ralph (al edn od formulašov) zgubu vozniško...skratka, poblendaš, če ne ragira potrobp, nikakor pa ne po voznem pasu mem...

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish Pe jul 11, 2003 1:55 pm

Jaz sam bi to hitrost povečal na 150 km/h. Hitrost, ki ni niti počasi niti hitr (seveda mislim vožnje po avtocesti ). Neki pa morm reč, kot je povedal predhodnji (passat), veliko je budal, ka ma svojo glavo samo za striženje in za nič drugega. Folk res pre malo uporablja ogledala, druga stvar pa je da je mnogo na cestah slabih voznikov. Ne rečem da sem car, ampak nisem pa človk, k ma glavo naslonjeno na vetrobranskem steklu, obe roke na volanu, k po možnosti totalno prešvicane da mu roke drsijo po volanu in da ni zmožen zamenjat kanala na radiju, kjer totalno bedno musko vrtijo. Veste takih ljudi je veliko in takih se je treba bat na cesti, ker ravno tak bo prvi nardu kako frkico.
Glede upoštevanja zakonov na cesti. Nekdo je prej prbov :? da če se bo postavu prehitevat kamion na AC bo vozu 130 km/h pa tud če je ferari za njim. Človek naj ti bo neki jasno :!: Življene je več vredno kot pa to da TI iz principa o enakosti pred zakonom prvo ogrožaš sebe v avtu in tvoje sovoznike (npr. družino ) in nato še tistega k je prehitevan in tistega ki vozi za tabo. Trenutno sistem laufa. Pač so redki k vozjo po omejitvah (sem med njimi- razen v mestu tam pa je pre nevarno voziti več zaradi drugih). Imamo pre slabe ceste za kaj več, seveda lahko pelješ tud 300 če maš avto in si tega sposoben , a je pre nevarno zaradi mnogih v prometu, ki so pre malo pozorni. Tist k ga pul ga bo pulu dokler ga ne bo kej zdramilo (kresh, al pa kaka šola varne vožnje) ga bo itak pulu pa naj bo omejitev kokr hoče. :D

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Pe jul 11, 2003 2:01 pm

catfish je napisal/-a:Glede upoštevanja zakonov na cesti. Nekdo je prej prbov :? da če se bo postavu prehitevat kamion na AC bo vozu 130 km/h pa tud če je ferari za njim. Človek naj ti bo neki jasno :!: Življene je več vredno kot pa to da TI iz principa o enakosti pred zakonom prvo ogrožaš sebe v avtu in tvoje sovoznike (npr. družino ) in nato še tistega k je prehitevan in tistega ki vozi za tabo....

Mislm d sm biu jst tole...ok...če kdo tuki kogarkol ogroža je to un, k bo men pr 130 blendu trobu pa mi za ritjo vozu, ker prehtevam avtošleparja...a je jasn?! Tuki ne gre v slepo zaverovanost slovenske zakonodaje, ker so mene še u avtošoli učil, d je najprej varnost, šele pol predpisi. Jst vrjamem d je velik zakonov butastih...

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Pe jul 11, 2003 2:07 pm

maky je napisal/-a:
Tomekk je napisal/-a:apmak avtocesta je zato da končno hitrost zmeriš

ZA TO JE DIRKALIŠČE!!! :evil: :x :x :x

ne pa da potem v časopisih beremo :mladenič pretiraval na avtocesti in zaradi neprilagojene hitrosti povzročil nesrečo, v kateri......
Hitrost se lahko varno (za ostale udeležence v prometu :!: ) izmeri le na dirkališču!! :x Pa ne da sam ne vozim čez omejitev ampak avtocesta ni prostor,kjer bi izmeril največjo hitrost svoje krste na kolesih!(po možnosti se proba okoli 4-ih ko je največ folka na cesti!)!

Ja res je zato dirkališče, ampak kje v slo je? Edin tidt mobikrog. Zato pa je tolk nesrec ker mladi radi stopjo na plin, drugje ne morjo kot na avtocesti in s tem res da ogrožajo sebe in ljudi okrog njih!

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Pe jul 11, 2003 2:18 pm

mislim da je predpisana dovoljena hitrost 130 km/h kr taprava. :con Zakaj? Poglejmo, sedaj je predpisana hitrost 130 km/h, pa se je nobeden, no skor nobeden ne drži. Kaj bi šele bilo, da bi bila hitrost omejena na 150, 160 km/h?

Pač po sistemu: Ja sej kaj pa je 10, 20, 30 km/h več... sam nobeden ne vidi osnove, od katere vozimo 20 km/h več

Sicer pa tud pravih cest za "noret" v SLO nimamo... :cry:

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Pe jul 11, 2003 10:30 pm

Moj avto se na AC najboljše "počuti" pri ca 140 , vozim pa včasih tudi hitreje , ampak nikoli ne blendam in se limam na rit tistemu , ki vozi na AC 130 in pri tem prehiteva druge , saj sem JAZ tisti , ki krši predpise in ne on. Počakam na primerni razdalji in grem potem mimo. Če pa sam prehitevam pač poskušam to opravit čim hitreje in se stalno vračam na vozni pas, da se bi pa b*****m umikal , ki se mi zalepijo pri 140-160km/h na rit ker pač uporablja avto za dvigovanje svoje samozavesti pa ne prakticiram pa tudi ne moreš kar skoči tovornjakom pod kolesa.
Prehitavanje po odstavnem pasu pa je samomorilsko ( morilsko ) dejanje in takšni vozniki ne sodijo na cesto. Ravno 10 dni nazaj se je motorist pri tem dejanju ubil na AC Šentilj-Pesnica

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Pe jul 11, 2003 11:23 pm

catfish je napisal/-a:Glede upoštevanja zakonov na cesti. Nekdo je prej prbov :? da če se bo postavu prehitevat kamion na AC bo vozu 130 km/h pa tud če je ferari za njim. Človek naj ti bo neki jasno :!: Življene je več vredno kot pa to da TI iz principa o enakosti pred zakonom prvo ogrožaš sebe v avtu in tvoje sovoznike (npr. družino ) in nato še tistega k je prehitevan in tistega ki vozi za tabo.

jaz sem "prbov" to in zdaj te bom se uzalil. en d**** si pa ce slucajno imas voznisko upam da ti ga bodo kmalu vzeli, a resno mislis da s tem ko vozim 130km/h JAZ ogrozam sebe in tiste za mano(in ne tisti ki mi bo 250 za rit pripeljal)?? daj naglas si preberi tisto kar si napisal in se enkrat premisli, kdo koga ogroza.

saj tudi meni kdaj zapase hitro vozit in tudi po desni vcasih koga prehitim, ampak takrat se zavedam da sem jaz tisti ki bedarije dela in moram jaz paziti na druge in ne oni name :!:
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jul 12, 2003 12:33 am

Shatzy je napisal/-a:
X-hair: prehtevanje po odstavnem pasu je samo izraz tvoje nestrpnosti in pomankanja vozniške kulture...

Ce bi bil slepar tam ni panike. Nisem na avtocesti zato da bi divjal. Samo 130 mi je dolgas se vozit. NIKOLI se nisem prehiteval sleparja po odstavnem pasu in ne prehitevam po odstavnem pasu. Ampak ko ti prides za nekom pa blendas se trudis in vidis da enostavno ta moski ne vidi da si za njim. Ja pa PISUKA kaj naj sedaj. Vozim za njim ali naj ga prehitim ( seveda po odstavnem pasu, ker on ne opazi da sem za njim ) pa mu dam eno klofuto kot je to naredil nebivedu. Ko se je to zgodilo prejsnjo soboto je bil na avtocesti samo on in se lepo peljal po prehitevalnem pasu. Zakaj ze??? KER NI UPORABLJAL OGLEDAL. Aha sedaj sem se spomnil. Ne bi mu dal klofute. Lastnorocno bi mu odsraufal ogledala. :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. So jul 12, 2003 10:05 am

150. Vendar je razpon kot je eden reku od 90-150 km/h prevelik. To če prov razumem je podobna sila kot da bi se zaletu z 60 km/h v stoječo oviro, kle so pa že problemi. Za moje pojme minimalno 95, 110 pa vse do 150, ki je za večino avtomobilov potovalna hitrost. Seveda bi se folk moral prej še naučit vozit :?
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan So jul 12, 2003 10:27 am

shusuglao je napisal/-a:

Mal mim topic: Men gre tud na živce ko koga prehitevaš, ti pride en s merđotom zatabo pa ti začne mižikat :evil: Enkrat se je to zgodilo ko je fotr na Lj obvoznici na ovinku prehiteval s 180 (kar je že tko mal prehitr) pa pride za nama en merrđo z vsaj 220 km/h k začne blendat :evil:
Slika

pagicic
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a pagicic So jul 12, 2003 11:10 am

Ej fantje,
BREZ OMEJITEV!
Omejitve naj bodo samo na nevarnih delih in naj bodo tudi spoštovane za take prekrške jasno tuid velike kazni. Tako je tud v Nemčiji, drugac pa brez omejitev

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. So jul 12, 2003 1:30 pm

V Nemčiji je brez omejitev samo par največjih avtocest, ostalo ima normalne omejitve...
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So jul 12, 2003 5:56 pm

X-Hair je napisal/-a:UUUUU dobra tema. Tukaj imam pa veliko za povedat. :D
To zna biti vroca debata. Samo ne prevec da se ne bo zaklenila, ker je resnicno skoda, ker je tema dobra. Slika

Khm... Hvala...

No kar se tiče tistega, ki se po prehitevalnem pasu pelje 130 nakar pripičiš pri 150km/h. Mislm a se tak človek res ne more umaknt? A je to tolk težko?
Ko jaz za seboj vidim kakšnega BMWja, Audija... (Ni pa nujno, da je kakšna huda znamka), ki se mi z veliko hitrostjo približuje se mu takoj umaknem, da neovirano drvi naprej. Valjda ko se mu lahko. In zato rad vidim, da drugi storijo isto.

Glede kretenov, ki ne gledajo v ogledalo pa:
Krepnejo naj BUDALE!
Mislm, če pa kaj sovražm je pa to, da se pelješ (tut 130km/h) pa AC nakar se neka mamca/atek tri metre pred tabo odloči, da bo šel na prehitevalen pas... :evil: :evil:
In pol si po možnosti še ti kriv, ker si se mu zabou u rit! GRRRR. (hvalabogu se mi to še ni zgodilo - morda, ker ponavadi zaradi teh kekcev vedno upočasnim, če vidim kje kakšno kolono na voznem pasu)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko So jul 12, 2003 8:44 pm

D.J. je napisal/-a:V Nemčiji je brez omejitev samo par največjih avtocest, ostalo ima normalne omejitve...

Še več:
Cel kup odsekov avtocest ima dinamične omejitve z elektronsko signalizacijo. Npr. ob 6 do 7ih zjutraj, ko folk navali v sluzbe, ima cel kup odsekov omejitev po 80 km/h, par ur prej pa omejitve sploh ni bilo.

Tam imajo se eno dobro stvar, ce falis smer voznje po avtocesti, imajo prikljucki oz. izkljucki iz avtoceste senzorje in rezalnike gum. Ne prides dalec v napacno smer, ker ti preprosto razreze gume, za skodo pa si itak sam kriv. Pri nas pa je par butcev celo par kilometrov z maksimalno hitrostjo drvelo po napacni smeri avtocetste in tam pustilo svoje kosti ter ubilo se par drugih ljudi.

Kar se tice spostovanja omejitev v Nemciji pa je tako, da kjer je znak 130 km/h, folk vozi 125 in ne 140 km/h kot pri nas. Sicer pa se bo slednje kmalu spremenilo, saj se obeta nov ZVCP, kjer bodo divjaki hudo kaznovani. Voznja po nasih avtocestah s hitrostjo visjo od 165 km/h (normalna omejitev 130 km/h) te bo stala 85.000 SIT plus polovico vseh moznih kazenskih tock. Ce je hitrost dvojna ali visja od omejitve pa bo takojsnji odvzem vozniske in najmanj 170.000 SIT kazni.

Sicer pa ne verjamem v to, da je mozno na nasih cestah uvesti visjo splosno omejitev hitrosti od 130 km/h. Ze itak smo jo pred par leti dvignili iz 120 km/h. Visje bi bilo preprosto prenevarno, se posebej zato, ker se obremenitev avtocest iz leta v leto povecuje. In pridrvet v 2km dolgo kolono za ovinkom z 130 km/h, v primerjavi z 160 km/h, pomeni ostati neposkodovan, namesto z 90 km/h udariti v vozilo v guzvi. Enak razlog je, zakaj je v mestih omejitev 50 km/h. Razlika je v tem, da pri 50 km/h ustavis brez posledic, s 60 km/h pa z 25 km/h udaris v pesca in ga fentas.

L.p.

Njoko
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost