esem je napisal/-a:Mene pa zanima, zakaj nam vedno zaprejo semafor, ko pridemo do njega, Naj nam ga vedno odprejo, ne pa zaprejo, če se že da prilagajat.
Pa rumena bi tudi lahko vsaj 10-15 X utripnila
Volvo5er je napisal/-a:@Esem, moja napaka, premalo natančno sem napisal svoj post. Mišljeno je bilo rumena luč ki gori 3-4 sekunde v primerjavi s prejšnjim sistemom, zelena utripajoča + rumena za sekundo. Če pa lahko pojasniš, zakaj je goreča rumena boljša od utripajoče zelene in rumene na kratko, pa le daj, da bom vedel.
Engineprofi je napisal/-a:Jaz se pa s tako signalizacijo strinjam, ker so jo zato naredili, da ne gonimo v križišče, ampak lepo ustavimo. Zdaj se v križiščih ne dogaja več toliko nesreč, kot se jih je včasih, ravno zaradi tega.
eclipse_R je napisal/-a:več al manj grem v vsako rumeno, če to pomeni ne pospeševanje, oz. da grem skozi s tako vožnjo kot sem jo pač mel. v času gužve grem v rumeno takrat, ko vem, da ne bom v križišču ostal (gledaš če spredaj stojijo, se ustaviš že prej ipd.)
Ideja o odštevanju pri semaforjih se mi zdi debilna. najslabša možna poraba denarja. boš ti z 200 metrov videl da je še 5 sekund pa ga boš pač zahodil do daske da boš prišel čez. Še slabše, kot bi imeli utripajočo zeleno (s te strani, ki sem jo zdaj opisal).
Sicer pa ne vem kaj vam je tak problem s temi rumenimi, jaz že od daleč gledam semaforje za pešce in lepo veš kdaj bo rumena. tudi če ne bi tega delal se da normalno peljat
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov