Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če apr 05, 2007 9:24 am

Mene pa zanima, zakaj nam vedno zaprejo semafor, ko pridemo do njega, Naj nam ga vedno odprejo, ne pa zaprejo, če se že da prilagajat.

Pa rumena bi tudi lahko vsaj 10-15 X utripnila

Uporabniški avatar
denčo
Nov uporabnik

Napisal/-a denčo Če apr 05, 2007 9:40 am

vedno :D
Vsak avto, svojo pesem poje

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če apr 05, 2007 11:18 am

več al manj grem v vsako rumeno, če to pomeni ne pospeševanje, oz. da grem skozi s tako vožnjo kot sem jo pač mel. v času gužve grem v rumeno takrat, ko vem, da ne bom v križišču ostal (gledaš če spredaj stojijo, se ustaviš že prej ipd.)

Ideja o odštevanju pri semaforjih se mi zdi debilna. najslabša možna poraba denarja. boš ti z 200 metrov videl da je še 5 sekund pa ga boš pač zahodil do daske da boš prišel čez. Še slabše, kot bi imeli utripajočo zeleno (s te strani, ki sem jo zdaj opisal).

Sicer pa ne vem kaj vam je tak problem s temi rumenimi, jaz že od daleč gledam semaforje za pešce in lepo veš kdaj bo rumena. tudi če ne bi tega delal se da normalno peljat

lp
Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če apr 05, 2007 12:52 pm

esem je napisal/-a:Mene pa zanima, zakaj nam vedno zaprejo semafor, ko pridemo do njega, Naj nam ga vedno odprejo, ne pa zaprejo, če se že da prilagajat.

Pa rumena bi tudi lahko vsaj 10-15 X utripnila

Rumena v bistvu utripne dvakrat - ko se prižge in ko se ugasne :)
Glede odpiranja semaforjev se pa strinjam :D
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Če apr 05, 2007 1:01 pm

Mene pa razbesnijo razni pacienti na primer na križišču pri severni obvoznici, kjer gre Celovška čez. Ko najprej čakaš, se prižge zelena, in ko že hočeš speljati, se vedno znajde kakšen b****, ki ti s stranske ceste zapre pot, da moraš bremzat. Seveda grejo taki bedaki krepko čez rdečo. In tam bi morali policaji malo več pazit po mojem. Če bi šli samo čez rumeno, ne bi bil problem. Ampak eni norci si pa preveč domišljajo.

Sem pa že doživel, da sem se peljal z avtobusom, pa je šofer prevozil rdečo luč, ker je ni videl, ampak je bila cesta skoraj prazna. :shock:
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Če apr 05, 2007 2:06 pm

@Esem, moja napaka, premalo natančno sem napisal svoj post. Mišljeno je bilo rumena luč ki gori 3-4 sekunde v primerjavi s prejšnjim sistemom, zelena utripajoča + rumena za sekundo. Če pa lahko pojasniš, zakaj je goreča rumena boljša od utripajoče zelene in rumene na kratko, pa le daj, da bom vedel.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če apr 05, 2007 2:52 pm

jaz pogledam tudi vsake toliko na semafor za pešce. ko se jim prižge rdeča, bom pač kmalu imel rumeno

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če apr 05, 2007 2:54 pm

Volvo5er je napisal/-a:@Esem, moja napaka, premalo natančno sem napisal svoj post. Mišljeno je bilo rumena luč ki gori 3-4 sekunde v primerjavi s prejšnjim sistemom, zelena utripajoča + rumena za sekundo. Če pa lahko pojasniš, zakaj je goreča rumena boljša od utripajoče zelene in rumene na kratko, pa le daj, da bom vedel.

ni boljša

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Če apr 05, 2007 2:54 pm

kok se le da pazimo da ne, a ne!!

Engineprofi
Nov uporabnik

Napisal/-a Engineprofi Če apr 05, 2007 2:56 pm

Jaz se pa s tako signalizacijo strinjam, ker so jo zato naredili, da ne gonimo v križišče, ampak lepo ustavimo. Zdaj se v križiščih ne dogaja več toliko nesreč, kot se jih je včasih, ravno zaradi tega. Drugače imamo pa ljudje oči in lahko semafor vidimo že od daleč. Če ga ne vidimo zaradi kakšnega grma, prilagodimo hitrost. Če je semafor na kakšni odprti cesti, je pa ponavadi znak za semafor dosti prej. Če vam pa ni všeč čakati, ker se vam npr. nekam mudi, pojdite raje 5 minut prej od doma.

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Če apr 05, 2007 2:59 pm

Tudi se gre čez rumeno včasih,...
Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če apr 05, 2007 4:26 pm

Engineprofi je napisal/-a:Jaz se pa s tako signalizacijo strinjam, ker so jo zato naredili, da ne gonimo v križišče, ampak lepo ustavimo. Zdaj se v križiščih ne dogaja več toliko nesreč, kot se jih je včasih, ravno zaradi tega.

Please ne na pamet govort, ker to sploh ni res - tudi policija tega ni potrdila kvečemu nasprotno, da je število hujših trkov ostalo približno enako, manjši trki pa so se povečali, še posebej naleti od zadaj. Nekaj časa se je celo govorilo, da bodo preučili možnost, da bi se utripajoča zelena vrnila saj ukinitev le te ni obrodila želenih rezultatov, kvečemu nasprotno.

Kar se pa gonjenja v križišče tiče pa močno dvomim, da se je sploh karkoli izboljšalo saj tisti, ki lovijo semafor zdaj enostavno pogledajo semafor za pešce ali pa kolesarje in ko se ta spremeni bumf po gasu. Tako, da je res vse skupaj neki bullshit s katerim so nas filali kot razlago o smiselnosti in nujnosti ukinitve utripajoče zelene.

Jaz še dandanes zagovarjam, da je utripajoča zelena normalnemu vozniku pomenili veliko manj stresno vožnjo po mestu od zgolj rumene luči. Norci bodo pa itak drveli in izzivali nevarnost neglede kakšne luči imamo na samaforjih samo za take imamo pa druge načine za umiritev samo izvajati bi jih bilo treba, a ne ;) .

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Če apr 05, 2007 4:52 pm

eclipse_R je napisal/-a:več al manj grem v vsako rumeno, če to pomeni ne pospeševanje, oz. da grem skozi s tako vožnjo kot sem jo pač mel. v času gužve grem v rumeno takrat, ko vem, da ne bom v križišču ostal (gledaš če spredaj stojijo, se ustaviš že prej ipd.)

Ideja o odštevanju pri semaforjih se mi zdi debilna. najslabša možna poraba denarja. boš ti z 200 metrov videl da je še 5 sekund pa ga boš pač zahodil do daske da boš prišel čez. Še slabše, kot bi imeli utripajočo zeleno (s te strani, ki sem jo zdaj opisal).

Sicer pa ne vem kaj vam je tak problem s temi rumenimi, jaz že od daleč gledam semaforje za pešce in lepo veš kdaj bo rumena. tudi če ne bi tega delal se da normalno peljat

lp

Sj nis normaln, a lahk gledaš semaforje za pešce ko se voziš z avtom...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če apr 05, 2007 5:46 pm

:roll: :roll:

brez komentarja

lp
Slika

Uporabniški avatar
sewer
Nov uporabnik

Napisal/-a sewer Če apr 05, 2007 6:34 pm

vedno v rumeno, učas tud v rdečo :?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če apr 05, 2007 7:27 pm

mah ta sistem signalizacije semaforjev je totalno beden, dobr sm zelo pazljiv voznik ampak kaj češ ko "po nesreči" prevoziš rumeno :o

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če apr 05, 2007 7:37 pm

če se ravno pred mano prižge rumena, grem skoraj vedno še skozi križišče. Čez rdečo ne grem nikoli!
Sem pa tut js ponavadi pozoren na semaforje za pešce, tako za ustavljanje pred semaforjem kot tudi za speljevanje.

lp

Uporabniški avatar
gagi´d hype
Novinec

Kraj: Od Sevnce čez Ljubljano v Šalovce :D

Napisal/-a gagi´d hype Če apr 05, 2007 8:36 pm

grem čez rumeno če se res ne morem lepo ustaviti, drugače pa vedno ustavim in nikdar čez rdečo...

mi je pa sistem čist vredu, res pa da v starem nisem velik vozu...
Slika

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Če apr 05, 2007 8:43 pm

Če ste tisti, ki se pogosto peljete z Gorenjske po avtocesti v Ljubljano, porajtali, je s semaforji narejeno precej bedno. Ko spelješ z avtoceste na Celovško, se moraš čez dve križišči vedno ustaviti pri rdeči luči.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če apr 05, 2007 9:14 pm

Kaka rumena,
za mene sta na semforju samo ZELENA IN RDEČA ;) :!:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov