Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr apr 11, 2007 9:43 am

esem je napisal/-a:Vemo, da riba smrdi pri glavi in da je za klavrno stanje policije najbolj zaslužna politika z ministrom na čelu (in tistim, ki ga je na to mesto postavil). Je bilo kdaj drugače?

in kaj naj mister nardi za to da bo bolš??
to je malo bolj kompleksen problem ali ne? ne pa da bo samo minister reku zdej pa tkole delajte pa bo bolše...

:roll: :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 11, 2007 10:35 am

Minister je odgovoren najmanj za postavljanje ustreznih strokovnjakov na vrh policije. In če njemu bolj ustreza, da stalno menjava kadre s še slabšimi strokovnjaki kot prej (a bolj poslušnimi in politično ustreznimi), se to pač prej ali slej začne kazati tudi na cesti in pri porastu kriminalitete (pa statistika gor ali dol - jo raje prirejajo kot zares vplivajo na stanje). Da o splošnem vzdušju in raznih (ne)formalnih pritiskih v policiji ne govorimo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr apr 11, 2007 10:48 am

pritiski so povsod vedno večji so.... (treba se je z njimi sprijazniti z pritiski), pač morajo kaj nardit ne pa samo spat,....
zdi se mi da so s temle nadzorom vsa nekaj naredili... (vsaj postali so vidni, prej se mi je zdelo da jih sploh ni...)

pomoje se ti ne sanja kaki so pritiski na gradbenike na avtocesti proti prekmurju....
vendar se enostavno ne da prej zgraditi (če hočemo da bo kvalitetno...)

jaz mam pa en predlog za tovorna vozila dvakratne kazni za vsak prekršek...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr apr 11, 2007 11:05 am

kolesar je napisal/-a:jaz mam pa en predlog za tovorna vozila dvakratne kazni za vsak prekršek...

Se popolnoma strinjam, ker res ni enako a v naselju prekorači hitrost avto za 20km/h ali jo pa kamion/avtobus.

Bi pa rad videl heroja, ki bi to predlagal, saj bi takoj sledil kamionarski punt in bi spet okupirali in zabarikadirali pol Ljubljane. Hja na žalost pri nas še vedno velja zakon močnejšega - žal :(

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 11, 2007 11:08 am

kolesar je napisal/-a:pritiski so povsod vedno večji so....
vsaj postali so vidni, prej se mi je zdelo da jih sploh ni...

Pritiski so taki in drugačni. Treba je ločit med "Delaj, delaj!..." in " To naredi tako, kot jaz hočem". To drugo je političen pritisk, ki ruši strokovnost in integriteto policije, kvari vzdušje v tem občutljivem organizmu ter vpeljuje (poleg kadrovanja) princip negativne selekcije, kjer pridejo gor tisti, ki so čim bolj poslušni in čim manj strokovni (saj pravi strokovnjak zagovarja svoje rešitve - in nato odleti).

To o tem, da so vsaj postali vidni, je pa ravno zaradi vse hujših kritik dela policije (in Ministra) - ne bi rekel dvakrat, da je bil edini namen teh akcij ravno ta PR balonček (evo, glejte nas, kako smo pridni, kako se trudimo za vas). Seveda za resnične cilje in prave rezultate teh akcij ne bomo nikoli izvedeli....

Uporabniški avatar
Avoid
Nov uporabnik

Napisal/-a Avoid Sr apr 11, 2007 9:39 pm

Mja, zakon močnejšega velja, ker se naši policaji ob takem primeru nič ne zganejo. Ko so v Franciji tovornjakarji zaprli cesto, je prišla policija z bagerjem, zvrnila en tovornjak ter napisala astronomsko kazen in ostali so spakirali tovornjake in šli naprej, pa je bila cesta odprta. Tako se dela red.
Every forgotten second is a past

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr apr 11, 2007 9:45 pm

Avoid je napisal/-a:Mja, zakon močnejšega velja, ker se naši policaji ob takem primeru nič ne zganejo. Ko so v Franciji tovornjakarji zaprli cesto, je prišla policija z bagerjem, zvrnila en tovornjak ter napisala astronomsko kazen in ostali so spakirali tovornjake in šli naprej, pa je bila cesta odprta. Tako se dela red.

Z ust si mi vzel...nimaš kaj ceste zapirat, pišuka kako bi pa bilo da bi zarad vsakega predpisa, ki bi šel komu na škodo štrajkali...buldožer in porinit s ceste kak tovornjak, napisat par astronomskih kazni odgovornim in basta...pa sem daleč od tega, da bi se strinjal z vsakim predpisom ali posamezno normo ki je zapisana v zakonu, ampak tako se pač ne dela :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

krnekiBIZ
Nov uporabnik

Napisal/-a krnekiBIZ Če apr 12, 2007 8:53 pm

To je to, ko so na vodvstenih položajih ljudje, kateri imajo samo šole, a nobene prakse kako se to počne na cesti.

Težko je, če lezeš v rit, da izdelaš izpite medtem ko se doma učiš in imaš glavo v knjigi, da tudi ven ne vidiš. Kako naj taka oseba ve, katero kazen bi bilo treba popraviti, da bi imela učinek in katero lahko popustimo. Se kdaj vprašate, kaj bi bilo, če bi bil Tito še živ, kako bi bilo? No, za ostale stvari ne vem, vendar verjamem da bi bila Policija na vrhu spoštovanih organizacij.

Pa ne mislim začeti s kakšnim nacionalnim konfliktom ali čem, ampak samo konkretiram esemovo pisanje, da riba smrdi pri glavi.

Dokler se ne bo narod zganil, bo tako vlada, kot ministri delali kot želijo. Pljuvali v lastno skledo si pa že ne bodo. Ali pač?

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če apr 12, 2007 8:59 pm

BBoss je napisal/-a:Bi pa rad videl heroja, ki bi to predlagal, saj bi takoj sledil kamionarski punt in bi spet okupirali in zabarikadirali pol Ljubljane. Hja na žalost pri nas še vedno velja zakon močnejšega - žal :(

A še vedno ne veš za kaj je bilo to narejeno?
To je bilo vse zrežirano.Ali misliš da so po naključu ravno tisti dan pripeljali prve eure v ljubljano?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če apr 12, 2007 9:03 pm

krnekiBIZ je napisal/-a:Dokler se ne bo narod zganil, bo tako vlada, kot ministri delali kot želijo. Pljuvali v lastno skledo si pa že ne bodo. Ali pač?

Seveda je to pljuvanje v lastno skledo, tudi, če oni ne opazijo tega. Žal tudi drugi (večina?) tega ne opazijo, saj so jim z "uravnoteženjem" novinarstva zakrili pogled na pljunke v (skupni - tudi naši) skledi. Prej ali slej bo že. Vprašanje je edino, koliko škode bodo napravili do takrat...
lp

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če apr 12, 2007 9:26 pm

js res ne razumem vseh teh racij.

Zakaj policaji ne ukrepajo sproti oz. preventivno, ne pa da delajo racije po tem ko se neki že nardi al pa ko grejo mal statistiko gledat in vidijo pač da je blo lani v tem času 10 manj mrtvih, pa se odločjo da pač en dan nardijo racijo? Kaj so s tem dosegli? Pomoje čist nič. Tega res ne razumem.

Pri nas v laškem majo tko enkrat na vsaka 2 meseca racijo celega prometa, da pač vse avvte iz ceste potegnejo in preverjajo izključno alkohol. To podpiram.

Ampak najbolj žalostno je pa to, da ko pa jih rabiš jih ni nikjer. Primeri so prometne nesreče. Biu sem priča čelnemu trčenju, in ker sem biu takoj za tem vozilom v katerega se je pač čelno zaletelo drugo sem normalno takoj poklicu 113. In kaj ugotovim, da so naši mestni policisti spali, med tem ko so čez 5 min iz sosednjega mesta celja ( oddaljeno 12km ) prišli policisti!. Naši policisti pa so prišli čez ene 20 min. Nevem kje je tle logika. Pa sj to ni moja stvar da bom zdj se obremenjeval, sam na žiuce mi gre pa to, da pol zaje.... nas k se recimo 10 preveč prpelemo, tiste k se pa 1x al pa še večkrat preveč prpelejo pa pustijo namir.

Pač hotu sm povedat, da naj ukrepajo prej, ne pa potem ko se že neki zgodi, ko je že prepozno, pol res ni več fore!

lp snoopek

mal sm zabluzu :D
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če apr 12, 2007 9:33 pm

nej raj tiste drogeraše lovijo mk...sam k*** ko se jih bojijo... :evil: :evil: sej ko je dež al pa sneg jih nikjer ni zdaj ko je pa topl ti pa zarad malenkosti težijo...pa kolk jim je to dolgčas...sam s punco sm bil uzun,ura je bla okol pol 1...in se prpelejo mim..me pokliče tja in mi reče za osebni dokument...jz mu dam zdravstveno :P :P me vpraša iz kje sm mu povem...pol me praša kak to da naju nč ne zebe :roll: :roll: mu prbijem da me lubezen greje :D :D :D me pogleda reče lep večer želim lahko noč...res jim je dolgčas
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če apr 12, 2007 10:36 pm

im nobody je napisal/-a:...pol me praša kak to da naju nč ne zebe :roll: :roll: mu prbijem da me lubezen greje :D :D :D

Hehe...dobra :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 40 gostov