Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI Ne apr 15, 2007 4:21 pm

Sam bi verjetno na tem mestu vprašal eno še bolj relevantno vprašanje, kot to ali spustite ali se umaknete drugemu avtomobilu...koliko vas na ne semaforiziranemu prehodu za pešce ustavi in da prednost pešcu?? Ker po mojih izkušnjah je takih bore malo :roll:

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Ne apr 15, 2007 4:59 pm

KANZYANI je napisal/-a:Sam bi verjetno na tem mestu vprašal eno še bolj relevantno vprašanje, kot to ali spustite ali se umaknete drugemu avtomobilu...koliko vas na ne semaforiziranemu prehodu za pešce ustavi in da prednost pešcu?? Ker po mojih izkušnjah je takih bore malo :roll:

Jest priznam da ne pocakam vedno, ampak se vseeno zelo pogosto! Ponavadi vedno prej pogledam v vzratno ogledalo da vidim ce mi kdo ne vozi cisto za ritjo ali pa gleda okoli sebe namesto na cesto!

Iz izkusenj pa tudi vem (ker hodim pes na faks in velikokrat preckam cesto na prehodih) da zelo zelo malo ljudi pocaka! Ampak raje jaz malo pocakam in grem cez ko je VARNO, kot pa nekateri, ki kar stopijo/zapeljejo na cesto mislec, da imajo avtomobili zavorno pot dolgo le nekaj centimetrov :roll:

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Ne apr 15, 2007 5:14 pm

Jaz ponavad se ustavim pa počakam, sploh če vidm da kdo težko vn zapele pa ga nobeden ne spusti. Na ozkih cestah ob srečanjih probam pa čimbolj enostavno izvest -če se lohk prej umaknem se takoj, mi ni noben problem. Zahvalm se pa zmeraj. Al pomaham al dam pa 4 žmigovce če me spusti v koloni. Isto pa ne prenesem prepotentnežev, če se mi hoče kdo vrint na nefer način se naliman avtu pred mano na rit pol pa dej če upaš...

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 Ne apr 15, 2007 5:23 pm

Jz velikokrat dam prednost drugim, ker vem da je mal takih ki to naredijo, dobro kakšen se zahvali, drugače je pa mal takih, nč tist hvala....to je res nekulturno! Mene če že kdo spusti km, se lepo nasmejim pa pomaham....ampak v sloveniji se to res malkrat zgodi! Sm bla v angliji in je čist drugo...folk zlo prjazen, zmeri pomaha-tist hvala!! Grdo mi je samo ko kdo izsili prednost...nimaš kj ne mal je treba merkat na vse pa bo!!!
Najlepše šele pride. :)

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Ne apr 15, 2007 6:22 pm

lenivec je napisal/-a:vbistvu na cestah ozkih, če je človek fer se umaknem. če pride kaki frajer ki je cesta njegova se ne umikam, so že tut špegli leteli. kaj se pa tiče križič in raznik vklučevanj, združitev 2 pasov pa isto. če kdo izsiljuje mu pr meni ne uspe. če bo šel tak daleč da bota avta razbita bo pač kuponček jebat ga, če pa lepo pridno fer čaka v koloni pa spustim.

če povzamem na kratko, normalne mine ljudi kičakajo brez blema spustim, frajere ki izsiljujejo in je cesta njihova pa niti ne pomislim da bi ga spustil.

evo, čisto enako je moje mišljenje oz. tako tudi delam..
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Ne apr 15, 2007 6:38 pm

jaz prepustim prednost vedno kadar to dopušča situacija, odzdravim pa tudi nazaj, ker je to nek bonton.
Slika

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Ne apr 15, 2007 7:41 pm

Tko kt je stench reku ja, lahk bi temu rekl tud bonton ja. Vredu bi blo ce bi vsi uposteval to, ce ne pa vsaj polovica folka. Sicer pa kar se tice tistega vprasanja glede prej kolkrat pocakas da gre folk v miru cez prehod za pesce. Dozdej odkar furam avto recimo da sm jih spustu 90% cez, sm lepo zabremzu(ne na silo da se mi ne nalepjo v rit), in so sli lepo ces, velikrat se zgodi da ti folk tud pomaha v znak bontona, ti pa se samo nasmejes nazaj al pa odzdravis. Tistih 10% je pa zato ker jih pac nisem vidu in so mi zadnji moment uletili na cesto iza kaksnega avtomobila, al pa nepreglednega prehoda za pesce.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 16, 2007 7:54 am

Ravno zaradi bontona se je lepše voziti.

Doživiš pa tudi obratno, enkrat sem spustil čez cesto en avto in čeprav sem varno zabremzal in prej pogledal v špegu, mi je voznik bmw-ja za menoj (kaj pa drugega...) trobil kot budala. Tako me je pogrelo, da sem avto ustavil, dal štiri žmigavce, stopil ven in vpil najn kot budala, on pa nazaj name. Preklinjajoč sva se vsedla vsak v svoj avto in odpeketala naprej...

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po apr 16, 2007 7:56 am

Ampak očitno se tako redko zgodi, da damo komu prednost, da ljudje sploh ne dojamejo, da jim daješ prednost. Meni se v približno pol primerih na Dolgem mostu in Brezovici, kjer se je v konici prava umetnost vključiti v promet in zaviti v levo, zgodi, da voznik/voznica ne dojame, da ustavljam, blendam, dajem možnost, da odpeljejo..... Se mi pa super zdi, ko kdo vidi s prve, da grem počasneje in se hitro vključi.
In vedno se zahvalim, če kdo spusti mene.
Na jetra mi gredo pa tisti, ki nalašč še stopijo na gas, ko se vključiš malo bolj na tesno (skoraj že izsiliš, ampak včasih pač ne gre drugače) in se ti prilepijo na rit. Brez veze. Ne vem, a nekaterim res nikoli ni treba čakati, da se vključijo na glavno cesto al kaj?
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Po apr 16, 2007 8:56 am

pi je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:vbistvu na cestah ozkih, če je človek fer se umaknem. če pride kaki frajer ki je cesta njegova se ne umikam, so že tut špegli leteli. kaj se pa tiče križič in raznik vklučevanj, združitev 2 pasov pa isto. če kdo izsiljuje mu pr meni ne uspe. če bo šel tak daleč da bota avta razbita bo pač kuponček jebat ga, če pa lepo pridno fer čaka v koloni pa spustim.

če povzamem na kratko, normalne mine ljudi kičakajo brez blema spustim, frajere ki izsiljujejo in je cesta njihova pa niti ne pomislim da bi ga spustil.

No s tem se tudi jaz strinjam. Puščam tistim ki so vljudni, ne puščam pa prepotentnežev ki mislijo da so mali bogovi na cesti in izsiljujejo na vse načine. Najdejo se pa taki ki se furajo z svojimi "velkimi" novimi vozi kar po sredini, ti se pa "moraš" pač umakniti - e nemoreš brate.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po apr 16, 2007 9:03 am

Borcix je napisal/-a:
pi je napisal/-a:

No s tem se tudi jaz strinjam. Puščam tistim ki so vljudni, ne puščam pa prepotentnežev ki mislijo da so mali bogovi na cesti in izsiljujejo na vse načine. Najdejo se pa taki ki se furajo z svojimi "velkimi" novimi vozi kar po sredini, ti se pa "moraš" pač umakniti - e nemoreš brate.

Podpis
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po apr 16, 2007 9:51 am

Tud jaz se dostkrat umaknem če vidim da nebo šlo pa tud odzdravim oz. pozdravim/se zahvalim če se mi umakne nekdo. Če pa me spusti v kolono pa se z 4 žmigavci zahvalim.
Drugače pa nemaram takih ki kar rinejo...za primer, zadnjič se peljem od kolegice, pa majo full ozko cesto pa ovinkasto. Peljal sem se dol po bregu (je kar strmo, 2. prestava max), kontra se mi pripeljeta nek ženska in moški in me debelo gledata. On bi se lahko zapeljal rikverc slabih 20m, pa je mel prostor da mi da plac ampak ne, onadva me gledata ko da sem z lufta prleto al kaj, sem se moral jaz peljat nekje 100m rikverc gor po bregu po taki cesti da te je strah se naprej pelat kaj šele nazaj.Ok ni problema se umaknem če je že tak, pa ju gledam v avto, onadva bulita z avta še vedno v mene, kot da sem jima kaj naredo in se brez zahvale odpeljeta. PM da bi šel za njim pa ga tak vsipal prepotentneža. :evil:

Malo sem se razpisal

:-P
LP
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po apr 16, 2007 3:58 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Tud jaz se dostkrat umaknem če vidim da nebo šlo pa tud odzdravim oz. pozdravim/se zahvalim če se mi umakne nekdo. Če pa me spusti v kolono pa se z 4 žmigavci zahvalim.
Drugače pa nemaram takih ki kar rinejo...za primer, zadnjič se peljem od kolegice, pa majo full ozko cesto pa ovinkasto. Peljal sem se dol po bregu (je kar strmo, 2. prestava max), kontra se mi pripeljeta nek ženska in moški in me debelo gledata. On bi se lahko zapeljal rikverc slabih 20m, pa je mel prostor da mi da plac ampak ne, onadva me gledata ko da sem z lufta prleto al kaj, sem se moral jaz peljat nekje 100m rikverc gor po bregu po taki cesti da te je strah se naprej pelat kaj šele nazaj.Ok ni problema se umaknem če je že tak, pa ju gledam v avto, onadva bulita z avta še vedno v mene, kot da sem jima kaj naredo in se brez zahvale odpeljeta. PM da bi šel za njim pa ga tak vsipal prepotentneža. :evil:

Malo sem se razpisal

:-P
LP

Vzameš v roke časopis pa ga začneš brat...
Slika

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Po apr 16, 2007 4:21 pm

tut jst ponavadi pozdravim tistega, ki mi odstopi prostor na cesti (ko je ura nekje 14:00 sredi maribora)! pa tut meni ni proiblem tega njardit ce je le mozno...nekak se z lazjo duso pelem naprej ker sm naredu neki dobrega! :D

dare999
Nov uporabnik

Napisal/-a dare999 Po apr 16, 2007 5:51 pm

Glede obnašanja v prometu so najhujši tisti ki majo kako leto izpit in mislijo da vse vejo o prometu in taki, ki se vozijo samo v službo in nazaj in nikamor drugam. Taki so najbolj pametni. Sam naredim okrog 100tkm letno po naših cestah in bi take pametnjakoviče rad dal za kak dan v avto ali kombi pa naj prevozijo pol slovenije, tudi v najhujših konicah, pa da jih pol vidim. Kar pa se tiče umikanja ko gre res na gusto je pa tak, da se enim preprosto j... za avto in kar peljejo, eni premalo vozijo in take krizne situacije sploh ne opazijo, eni pa tak kar pričakujejo da jim boš dal prostor. V glavnem zelo malo je takih ki me spustijo in ki se zahvalijo ko jih jaz spustim. Lahko pa bi tak spisal celi roman o nas, ki mislim da smo nasplošno zelo nekulturen narod voznikov!

LP!

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Po apr 16, 2007 5:58 pm

Saj to je nekaj čisto razumevajočega treba biti potrpežljiv in tud spustit kak avto in pozdraviti nazaj , pazit moras tud nase in se na druge da ne pride do nesreč.

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Po apr 16, 2007 6:05 pm

AndrejD je napisal/-a:
Borcix je napisal/-a:
pi je napisal/-a:

Podpis

Podpis tudi od mene

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po apr 16, 2007 6:47 pm

Perica je napisal/-a:V taksnih situacijah se ponavadi vedno skusam umakniti jaz, ker nikoli ne ves s kaksnim "nesposobnim" voznikov v nasproti vozecem avtomobilu imas opravka. Nekateri kar rinejo naprej, tako da ti se bolj otezujejo umikanje! Sicer se pa ze nekako na dalec vidi ce se ti kdo misli umakniti ali ne ... Jest osebno ponavadi ze ob pogledu na voznika vem, ce bo upocasnil in se skusal umakniti, ali pa bo le brezglavo rinil naprej in te zraven se grdo gledal. Takim pac ni pomoci!

Osebno se vedno zahvalim nekomu, ki se mi je umaknil, me spustil na cesto .... ampak na zalost smo mi "zahvaljevalci" vedno bolj v manjsini :?

Enako je pri meni. Se vozim vsak dan mimo ene bencinske črpalke, ko se skoraj vedno najde nekdo ki čaka da se bo vključil iz pumpe na cesto (pač tko nanese da se vozim vedno domov takrat ko je največja gužva) in že na daleč gledam če bo rabil kdo da mu odstopim prednost. Če pa vidim da je za mano frej pa normalno peljem dalje.
Če je ravno, ni zabavno.

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Po apr 16, 2007 9:55 pm

Jaz tudi odstopim in pozdravim. No, večinoma. So pa dripci, ki mislijo da je cel svet njihov. Take vidiš takoj in jih žal ne toleriram.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov