Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To apr 24, 2007 1:18 pm

Ma jaz sem tudi probaval na druge pumpe hodit pa mi isto pije ne glede na to kaj točim. O tem da bi mi s katerim več stegnil pa nebi vedel, ker nisem vsak dan na krogu da bi bila stotinka sekunde tako pomembna :D

Je pa res da se je pri materini stari fiestici zelo poznalo če si tankal "boljši" benz- je takoj manj popila.

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat To apr 24, 2007 2:12 pm

sport je napisal/-a:
TooOldVehicle je napisal/-a:a dej dej zdej boš pa reku da se ti 30 km pozna, ne nas farbat, takih razlik sigurno ni

Če tankaš na petrolu veš kok ti prbližno kur. Zdej pa pejt točt na mol, prvi rezervar
sprazni da se mašina prepuca, ko pa boš toču drugič pa preračunaj porabo ;) .

Aja še to: na petrolu natoči gorivo v 1.5l plastenko nato pa še na molu pa boš vidu razliko.

Sam delam na ECOOIL-u pa ko mi je sodelavc prinesu liter dizla iz petrola sem samo gledu :shock: ,
sem mislu da je mal blata umes vrgu.

L.P.

Pol si se pa zbudu s prstom v riti. Priporačam ti forum na www.ringaraja.net za take izjave.

lp

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To apr 24, 2007 2:43 pm

davorkat, ti si tut "kao" bol pametn od nas, tko da bot tiho s takimi žaljivkami :!: :!:

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois To apr 24, 2007 3:01 pm

vsi mi govorijo da z molom naredijo več km kot pa z petrolom. pa res če naliješ petrol ali pa mol ali agip v prozorno flašo vidiš razliko
Wam povem primer.Kolega si je doma v avto bencinca(neregistriranega za po gozdu pa brezpotje ga ima) nalil agipovo nafto iz kante ko je fotre imel shranjeno za traktor.Če bi imel petrolovo nafto bi vrjetno opazil da ima nafto,agipova pa je tak čista da jo je zamenjal za bencin( sicer mi pa ni jasno da ni opazil različnega vonja.

Pač svetujem vam vse drugo sam petrola ne

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To apr 24, 2007 4:41 pm

jst bom povedu le to da se mi pozna za cca. 20 km več z agipom z diesel gorivom, primer:
ko tankam naprimer na omw je z 1/2 tanka nekje okrog 420-430km prevoženih ko pa z agipovim deiselom pa ene 440-450km v povprečju, kokr kol že je tud vse odvisn od načina vožnje v tem mescu ko tankate npr. na eni izmed teh črpalk, recimo glih ta mesec si nekako počas pelu, kulturno vožnjo pa se ti je takoj zazdel, vauv kok km sm naredu itd.........skratka mal je odvisn od ponudnika,mal od načina vožnje in mal od vremenskih razmer :D načeloma naj bi bilo gorivo po sestavi enako kot povsod po svetu in nič drugače, mislm pa da je kvaliteta goriva/diesla odvisna od načina rafiniranja in od tega kej se dejansko črpa nafta, ker mislim in verjamem da je nafta na bližnjem vzhodu drugačna kot tista na aljaski ali pa v meksiškem zalivu......

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To apr 24, 2007 5:28 pm

Jest ze 2 leti tankam samo se na AGIP-u, pa ceprav se moram zato peljat kaksen dodaten kilometer ali dva. O Petrolu je krozilo ze veliko "govoric" in verjetno je katera tudi resnicna. Na Petrol hodim samo se po bencin za kosilnico :D

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Napisal/-a Zois To apr 24, 2007 7:41 pm

ja meni foter pravi da petrol kupuje največji drek na svetovnem trgu pol pa po isti ceni prodaja
saj pa če imate kaj logike vam bo jasno da je temna petrolova nafta ni ista kot svetla molova ali agipova

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek To apr 24, 2007 9:19 pm

Kaj pa ta teorija, da pač na omv-ju tankaš več benza,ker se pištola za tankat kasneje ustav in tle je razlika hitro 2 litra.
batek

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Napisal/-a Zois To apr 24, 2007 9:26 pm

sam te se povsod dle teče razn na petrolu

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To apr 24, 2007 9:28 pm

kdo ti bo dau več benza koker plačaš :?: :?: :?: Prej manj k več, a ni to logika današnjega zaslužka :?:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To apr 24, 2007 9:29 pm

Ne more bit dva litra, ker sem na Petrolu tankal še naprej do grla (počasi, da gre zrak ven), pa je bilo razlike od prve ustavitve pumpe vedno cca 2,5 litra (raje malo manj). OMV pa tudi mora imet nekaj rezerve (in tank tudi, že zaradi segrevanja in širjenja).

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To apr 24, 2007 9:50 pm

nebivedu je napisal/-a:Agip se je pokvaril. Slab bencin imajo zadnje čase.

To so intervali. Sva pol leta tankala na agipu, super poraba, v nekem momentu zanič, sva prešalatala na petrol na Trzinski obvnoznici (vse 95), blo v redu nekje zopet kake pol leta, pa se je tudi tam sfižilo, sedaj zopet agip na rudniku zadnje pol leta, poraba nenormalno ugodna na vse prejšnje. Moje mnenje, čist odvisno, kukr nabašeš. Vsekakor nekako v povprečju z agipom narediva več km.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To apr 24, 2007 9:51 pm

taslabš je pa res tuš-bencinska...tk ko bi mel nek zastarel nek 80 oktanski benz ko sploh ne da svoje eksplozivnosti v motorju...se že pri pospeševanju vidi-čuti...

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To apr 24, 2007 10:18 pm

Petrolov bencin bi samo v minimoto toču.
No dejstvo je da fotr že ene par let ni tankal na petrolu, jst pa tut še nikol :D

No kdor ne vrjame glede nafte petrol/mol, naj poskusi in potem naprej govori. Morda pa nekateri celo vozijo konstantno in na vsakodnevnih relacijah, ki so enake, se pač pozna.

Kolega se vozi z Golfom tdi iz logatca vsak dan; koliko več naredi z molovo nafto, raje ne bom povedal, ker se boste smejal al pa ne boste vrjel :D
Slika

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI To apr 24, 2007 10:58 pm

Pa sem mislil, da samo jaz tukaj gor tu pa tam sadim buče.

dnovak24, tebi pa dogaja. Komu vlivaš na mlin? Ti foter dela na bencinski? hahaha

Dajte ga no z molom. Hungari in njihov benz. haha

Agresivna propaganda. Mol in agip. Dajte raje pametnjakoviči prešaltat na tablete za zmanjšanje porabe. Te so izključno za vas bile narejene in jih tudi vi kupujete. dnovak24, če povprašaš za te tablete na tem forumu, ti bo kateri od forumašev znal svetovat in boš lahko porabo svojega avta in avta svojh starih, ki ga tankajo na petrolu (kako to da ti ni uspelo prepričati njih v nasprotno, da je petrol za k.?) zmanjšal za dodatne 3litre.

.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To apr 24, 2007 11:00 pm

Jaz pa kakšne razlike pri različnih naftah nisem opazil.

30 kilometrov razlike na en tank je premalo, da bi na podlagi enega tanka lahko sklepal na nižjo porabo samo zaradi drugega goriva. Poraba je najbolj odvisna od načina vožnje, dolžine voženj, temperature in vlažnosti zraka, pogostosti voženj, od vode na cesti, različne gostote prometa, ... Za svoj avto vem, da lahko naredim z enim tankom 800km, če grdo vozim, lahko pa tudi 1200 če res pazim.

Bom pa ob priliki, ko bom imel čas v svojo statistiko porabe dodal še, kje sem tankal in potem gledal povprečja porabe glede na bencinski servis.
Slika

pavko
Nov uporabnik

Kraj: križ

Napisal/-a pavko To apr 24, 2007 11:58 pm

Se strinjam jest nebi mogu sploh primerjat bencina zaradi 30km gor ali dol, ker sm enkart naredu 780km s rezervoarjam, drugič pa 350km (tkrt je letel k pr norcih:)). Drugač pa pri svojmu avtu vidm da je največja razlika pri tem kolikokrat lavfam mrzlega.
Če pa mi zna kdo povedat kateri bencin je boljši za motor oziroma s katerim ima avto največ moči-mi je pa veliko bolj uporabna informacija:)
Pa če lahko še kdo pove kje je kamniku najbližja MOl bencinska?
hvala za odgovor

Lp
Pavko

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr apr 25, 2007 12:06 am

traktor TDI s TooOldVehicle si podajta roke, kajti primitivci sodijo skupaj a ne :D

ti itq ne moreš vedet, če kurjača tankaš itak je zate vse isti k.... :shock:

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Sr apr 25, 2007 12:47 am

No u glavnem, jest se ne bi glih u Maribor vozu samo sprobavat MOL, ker ga u Lj nimamo, bi pa reku tole, tankam avto že od vsega začetka na Petrolu in že skoz vozim z njim samo relacije, in glede kilometrov z enim tankom rečem takole (golf IV 1.9 TDI 90 KM 55 L -velikost tanka): če ga neusmiljeno "tišim" naredim okoli 700 km, če se pa peljem po jajcih cel tank, pa okoli 1000 km. In zdej me zanima (če ma kdo izmed vas isti avto/mašino, in tanka izključno na Molu-u) kolikšna je vaša/tvoja poraba? če je kdo naj pove, da lahko pol primerjamo Petrol/Mol. Govorimo pa o povprečnih kilometrih na tank volumna 55 L, s to mašino. Upam, da se bomo iz tega vsi kej naučil o porabi in bencinskih črpalkh.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr apr 25, 2007 8:02 am

Sem pregledal moje račune za nafto in ugotovil naslednje:

Črpalka . . . . . .Litri . . . Kilometri . . . Poraba . . . Km/tank . . . Število
Agip . . . . . .2586,38 . . . 43411,9 . . . . .5,954 . . . . 819,66 . . . . . 53
Mol . . . . . . . 102,18 . . . . 2039,0 . . . . .5,011 . . . 1019,50 . . . . . . 2
OMV . . . . . . 276,31 . . . . 4604,6 . . . . .6,001 . . . . 767,43 . . . . . . 6
Petrol . . . . . 644,51 . . . 10850,8 . . . . .5,940 . . . . 834,68 . . . . . 13
Shell . . . . . . . 48,12 . . . . . 772,8 . . . . .6,227 . . . . 772,80 . . . . . . 1

Glede na število tankanj se lahko upošteva samo rezultata od Agipa in Petrola, delno še od OMVja. Razlike med Agipom in Petrolom je po teh podatkih 2 promila, OMV pa od njiju odstopa za 1 %.
Podatek za Shell ni primerljiv, ker je bila vožnja večinoma po avtocestah pri višjih hitrostih.
Za Mol pa tudi ne, ker sem en tank namenoma šparal, da sem ugotovil minimalno porabo.

Po teh podatkih odstopanj v porabi med pumpami praktično ni. Vsaj ne na Golfu IV 1.9 PD TDI.

Najbolj očitno razliko pri delovanju motorja sem opazil, ko sem za Shellovim V-Power Diesel tankal pri Petrolu. Avto je bil glasen, šel pa ni nikamor - vsaj po občutku.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov