Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Leonardo
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Leonardo Ne maj 06, 2007 3:04 pm

fantje fantje .. sej sm napisu da je "anekdota" ker jst sm slišu že miljon
različic, sem pa svojo spisal.. al je X5 pa Smart, al je Land Rover pa Clio alpa Cherokee
nima veze, važn je da ste razumel poanto in se mal nasmejal, ane? :P

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 06, 2007 4:00 pm

aja, kar se tiče cone 30 - če prekoračš 30km/h, si že ob izpit. Drgač pa tele bodice niso švoh :twisted: :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne maj 06, 2007 4:14 pm

1. še posebi v ljubljani (za ostala mesta ne vem) je kar nekaj con z omejitvijo 30 tko da je praktično nemogoče na vsako cono postavt policaje

2. če avto drvi z 80km/h kot v prej omenjenem primeru, pa mu vržeš bodice se ne ustavi čez 2 metra... vseen ga loh še kej zanese al pa kej in kam prileti...

Lp

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 4:26 pm

Pa se vam zdi to pametno pisat registrske po netu in ljudi obtoževat? Ko bo človek prebral, da se delate norca z njega na podlagi svojega subjektivnega mnenja in ga blatite (preko znane registrske in vrste avta - modri vts al kaj je), še lahko kdo tu gor konkretno nasrka zaradi nepremišljenega pisanja.

Drugič raje na mestu pokličite policijo in povejte kaj se je zgodilo (npr. odvzem prednosti, naglo pospeševanje in bremzanje, nenakazovanje smeri,...), in naj se oni s tem ukvarjajo, se bodo zapeljali po ulici in preverili, če bodo kje v bližini (ga poiskali, ni nemogoče najt nekoga, za katerega se ve, da je trenutno na točno določeni točki) kot pa da za hrbtom govorite in brezglavo obtožujete.

Ko bi policija dobila več takšnih prijav o "divjaku" na cesti, bi pa že lahko nekako ukrepala, vsaj z opozorili (teženjem).

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne maj 06, 2007 4:30 pm

traktor TDI je napisal/-a:Drugič raje na mestu pokličite policijo in povejte kaj se je zgodilo (npr. odvzem prednosti, naglo pospeševanje in bremzanje, nenakazovanje smeri,...), in naj se oni s tem ukvarjajo, se bodo zapeljali po ulici in preverili, če bodo kje v bližini (ga poiskali, ni nemogoče najt nekoga, za katerega se ve, da je trenutno na točno določeni točki) kot pa da za hrbtom govorite in brezglavo obtožujete.

Ja seveda se bojo :lol: v kateri risanki to?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 4:35 pm

Ja morajo se, če vi sporočite, da nekdo ogroža po cesti druge udeležence. Po moje ne morejo tega kar preslišat. Za to so tam. Našo varnost.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne maj 06, 2007 4:46 pm

traktor TDI je napisal/-a:Pa se vam zdi to pametno pisat registrske po netu in ljudi obtoževat? Ko bo človek prebral, da se delate norca z njega na podlagi svojega subjektivnega mnenja in ga blatite (preko znane registrske in vrste avta - modri vts al kaj je), še lahko kdo tu gor konkretno nasrka zaradi nepremišljenega pisanja.

Drugič raje na mestu pokličite policijo in povejte kaj se je zgodilo (npr. odvzem prednosti, naglo pospeševanje in bremzanje, nenakazovanje smeri,...), in naj se oni s tem ukvarjajo, se bodo zapeljali po ulici in preverili, če bodo kje v bližini (ga poiskali, ni nemogoče najt nekoga, za katerega se ve, da je trenutno na točno določeni točki) kot pa da za hrbtom govorite in brezglavo obtožujete.

Ko bi policija dobila več takšnih prijav o "divjaku" na cesti, bi pa že lahko nekako ukrepala, vsaj z opozorili (teženjem).

Zato tudi sprašujem plavce (Bimmer) o izkušnjah in kaj lahko oni naredijo. Glede na stanje - bore malo.

Sem pa vseeno za to, da se odpre neka sticky tema o Norcih na cestah, čeprav pravne dileme obstajajo. Naj nekdo, ki pravna vprašanja res obvlada (oz pozna nekoga, ki jih), napiše več o tem, torej o objavljanju slik, osebnih podatkov, kaj je dovoljeno, kaj ni, o možnih posledicah, kako se te prepovedi da zaobiti oz se izogniti posledicam itd.

Žal se zdi, da brez ulice ne gre - tu je to vsaj do neke mere opravičljivo s skrbjo za večjo varnost, za naše otroke itd. Nekdo (žal marsikdo) pač slabo opravlja svoje delo. Če se mi ne bomo zganili, se ne bo nihče - to floskulo ponavljamo že leta, naredimo ne nič, spreminja se pa na slabše. Morda je skrajni čas za akcijo - dogovorimo se, kakšno.
lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne maj 06, 2007 4:51 pm

pejte se jokat mam'cam v naročje.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: LJ * 5erlin

Napisal/-a adis Ne maj 06, 2007 4:51 pm

TRAKTOR TDI če že pišeš post in če že opisuješ avto dej vsaj pravga napiš , drgač je:
phoebus je napisal/-a:modra fiesta ST

policija bo ukrepala le tedaj kadar boš ti v nevarnosti in boš to moral dokazati - priča, foto,......
policija ukrepa samo ob "resnejših" problemih, to da nekoga prijaviš policiji ker ti ni všeč njegov način vožnje itd....je smešno, take bo posledično dobila ali kaka cestna patrulja ali pa kak kriminalist ki je oz. bo zadolžen za iskanje potencialno nevarnih voznikov na cesti, tako kot se to dogaja na avtocestah ......

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Ne maj 06, 2007 4:57 pm

Policaji naredijo jack shit.
Enkrat ko smo se vozili iz sole domov (skofja loka-lj) nas je z sosolci, d**** skoraj ubil. Prehitevanje se je zacelo na jeprci, vsi vemo kako je tam z prehitevanji in kolikokrat so usodna. Med prehitevanjem smo skoraj da bili trije na tisti cesti, sreca je sosolc bremzal ko je opazil pacienta (ata star priblizno 50let), potem mu to se ni bilo dovolj, je v kroznem v medvodah izsilil prednost pri izstopu iz korzisca, poleg tega je pa ob neupostevanju pravila zadrge stiskal ostala vozila k robu vozisca ko je bil ze krepko na drugi strani. Tudi to mu ni bilo dovolj, nadaljevalo se je na klancu, na katerem je pod vsakim pogojem hotel prehitevati, no in tako je slo dalje do mednega, ko je skoraj da trcil celno v nasproti vozeca vozila. Med voznjo je mahal z rokami, metal stvari po avtu ipd. Jaz sem poklical policijo, se predstavil, povedal v cemu je problem, kaj pocne, stevilko registrske in kaj mi je rekel policist. Ja ce bo kaka prosta patrulja jo bomo poslali da posreduje. Torej naredijo jack shit. Skoda da ga nismo posneli da bi videli kaj je pacient pocel. In potem mene policaj ustavi ker sem se vozil po brncicevi in mi drzi predavanje kaj pocnemo mulci. :roll:

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 5:08 pm

Pišem, da vas prestrašim. Mogoče bi pa se tukaj našla moja tablica. Kaj pa potem? :D :D

Preveč je pacientov, ki prehitro obtožijo druge, da divjajo. V kolikor bi začeli objavljat tablice, bi bilo 4/5 tablic ziher od ljudi, ki so velikokrat vozili po omejitvi ali to želeli, pa jim en pametnjakovič ni pustil, s svojimi 50kmh pri dovoljenih 90kmh. Saj veste kako piz...., ko se jih prehiti pri njihovih "nadzvočnih" 70kmh.

Potem bi pa ta pametnjakovič limal mojo tablico na net. Takrat bi moral pa jaz začet piz...!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne maj 06, 2007 5:17 pm

traktor TDI je napisal/-a:Pišem, da vas prestrašim. Mogoče bi pa se tukaj našla moja tablica. Kaj pa potem? :D :D

Preveč je pacientov, ki prehitro obtožijo druge, da divjajo. V kolikor bi začeli objavljat tablice, bi bilo 4/5 tablic ziher od ljudi, ki so velikokrat vozili po omejitvi ali to želeli, pa jim en pametnjakovič ni pustil, s svojimi 50kmh pri dovoljenih 90kmh. Saj veste kako piz...., ko se jih prehiti pri njihovih "nadzvočnih" 70kmh.

Potem bi pa ta pametnjakovič limal mojo tablico na net. Takrat bi moral pa jaz začet piz...!

zgleda da se ti preveč oziraš na napake drugih ki jih počnejo na cesti in samo zapisuješ tablice drugih ter kaj počenjajo....

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 5:37 pm

Na napake drugih, ki jih ti počnejo na cesti, se oziram, ampak tablic pa za razliko od nekaterih tukaj ne zapisujem na net. Saj sem sam predlagal, naj ne zapisujejo tablic in da naj pokličejo policijo, če jih že kaj tako zelo zmoti. Sam še nisem poklical policije, bi pa jo prej, preden bi objavil sliko storilca, njegovo tablico in avto na netu. Nekega javnega zasmehovanja in kamenjanja več ni, ravno zaradi omejenih osebkov, ki bi radi obtoževali kar vse vprek. Zato pa plačujemo policiste, da preganjajo. Al zakaj jih imamo?

Letos se odločamo komu namenimo del sredstev, naslednje leto pa se naj še doda možnost, komu jih ne namenimo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne maj 06, 2007 6:08 pm

Se strinjam, da bi bilo obtoževanja in limanja tablic na net hitro preveč. Ker pa policaji svojega dela ne opravljajo (še manj pa njihovi šefi) in ker ceste postajajo Texas, sem še vedno za to, da se dogovorimo o načinu samoobrambe pred norci na cestah. Seveda se lahko namesto A.coma to spomne in naredi kdo drug - na primer Janin avtomobilski krožek.

Morda bi lahko bilo tako, da se npr piše prispevke nekemu "moderatorju", ki vidi: "A, ta je pa že tretjič nekaj ušpičil" in ga šele takrat da v javen post. Ali pa več prič/slik. Samo ena možnost za rešitev nekaterih dilem. Zahteva nekaj dela, morda pa bi bil efekt dolgoročno dovolj velik, da lahko o takih možnostih vsaj razmišljamo in se poskusimo dogovoriti. Alternativa temu je nadaljnje pobijanje na cestah - to že imamo in se hitro slabša. Poznamo tudi domet razmišljanja nekaterih odgovornih za varnost - predvsem višje kazni in to brez vsakih analiz.

Žlender in Mate itak ne bosta nič naredila . Kdo še ostane??

(BTW - se spomnete divjanja Mate-ta lani po hrv. Istri? Ve kdo kaj novega o tem - so vse prikrili?)

lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne maj 06, 2007 6:22 pm

esem je napisal/-a:(BTW - se spomnete divjanja Mate-ta lani po hrv. Istri? Ve kdo kaj novega o tem - so vse prikrili?)

nic prekritega "...Ozlijeđenih nije bilo, nastala je samo materijalna šteta"

samo hrvati in njihovo "podjeb.... v naslovu"
http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=9611
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Ne maj 06, 2007 6:23 pm

Men se osebno zdi full bedno da folk tuki objav cloveka oz. njegovo tablico.....ce komu kej ne pase oz. ce hoce se mu zaletet v rit ...pa se mu zalet - ni ti pa treba tega objavt na forumu da bo kdo lohk pohvalu tvoje dejanje. Pa osebno nebi nikol objavu oz. kej reku cez kogarkoli, zivim v Lj in vsak dan po centru nardim okoli 100 kilometrov.....vidm vsak dan veliko bedakov,med njimi sm tud jst oz. si kdaj pa kdaj kdo misl to o men. Ce bi za vsazga zapisu tablico ...jaooo tega bi blo prevec 8)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne maj 06, 2007 6:26 pm

Dajmo se omejit na večkratne nevarne prekrškarje - na takoimenovane norce na cestah.

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 6:47 pm

Ampak čeprav ga več ljudi vidi in je iz več strani prišla njegova tablica na net (na neko zbirališče), je še vedno takrat ko se tablica objavi, to obtožba in to javna. Potem se pričakuje samo še obsodba ljudi, ki vsevprek komentirajo vsako stvar in imamo neko privat sodbo o človeku, ki mogoče sploh ne drži. Težka je to s privat policijo.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne maj 06, 2007 7:11 pm

Jaz bom pa vedno zagovarjal idejo, da se posameznika, ki redno zganja neumnosti, javno opozori in izpostavi, pa četudi se kdaj pojavi moja tablica tukaj gor.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne maj 06, 2007 7:11 pm

MacTron je napisal/-a:
esem je napisal/-a:(BTW - se spomnete divjanja Mate-ta lani po hrv. Istri? Ve kdo kaj novega o tem - so vse prikrili?)

nic prekritega "...Ozlijeđenih nije bilo, nastala je samo materijalna šteta"

samo hrvati in njihovo "podjeb.... v naslovu"
http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=9611

Kako divjajo ta naduta pezdeta v službenih konvojih lahko potrdim iz vsaj 4-5 srečanj po AC in navadnih cestah na poti v in iz hrvaške. Naredijo si "tretji trak", vožnja v škarje, izrivanje vsakega vozila tudi če je uboga mamica v unotu (ja zihr gre za poklicnega morilca), ma ko kreteni - njihova pederska vožnja nima nobene veze z neko varnostjo politika v koloni, prej ga ogrožajo z svojimi izpadi po cesti - to je naduto kenjanje in nič drugega, o kateremu je bilo že kar nekaj člankov tudi v revijah podkrepljeno z fotografijami pa očitno mi "rulja" itak nimamo nobene možnosti uplivanja na odgovorne na takšno početje.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov