Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne maj 06, 2007 10:41 pm

DoubleG je napisal/-a:men so pa najbolši pacienti k se s 60 km/h vključujejo na avtocesto.

In to po možnosti direkt na vozni pas, kot da vključevaln ne obstaja.

V nemčiji so tut pacienti. Bo prišel na AC in se bo peljal po pospeševalnem vzporedno s tabo, ki se pelješ 75 (kamion v ornk klanc) in na koncu pospeševalnga po gasu pa direkt pred tebe, da morš po možnosti bremzat, ti ga pa v 5. v podn tiščiš, da kam gre in ti zjebe obrate, morš dat v 4. in s 60 v klanc in s tem zajebat še 20 kamionov, ki se valijo za tabo. Švabi niso ljudje. Edina njihova dobra lastnost na cesti je ta, da večini ni problem koga pred sebe spustit al pa prednost odstopit.

Al pa se spraviš na dvopasovnici prehitevat drug kamion. Zadaj relativno frej in med prehitevanjem te dohiti avto, ti prehitiš kamion in se vključiš nazaj na vozni pas, avto ki je bil za tabo pa še kar nekje zadaj lih komaj vzporedno s prej prehitenim kamionom, refleksi k da je šofer avta že dva dni mrtu. In ko že dohitič naslednji šlepar, se avto lih komaj privleče mimo tebe s kakšno 100-ko na števcu.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Ne maj 06, 2007 10:44 pm

traktor TDI je napisal/-a:
adis je napisal/-a:aja, moj sosed je že dobil kazen za počasno vožnjo BTW :D :D :D smeha je bilo vsepovsod zarad tega

to da smo mi živčni je pa zarad tega ker si dovolimo da nam pride to do živega, jst sm samo živčen takrat ko res zagusti in to sem živčen po svoji napaki ker si to dovolim da to pride meni do živega.....drugače pa mormo bit v vožnji sproščeni ne pa na trnih

jst če vidm koga da neki sil ker mu nepaše moj način vožnje da npr. vozim po omejitvi naj me prehiti pa je mi ni problem se mal vstran postavt da mu dam plac da gre mimo....
samo če pride temu k me je prehitel avto čelno jst bremzu nebom da se postav pred mano

preveč se obremenjujemo z drugimi namesto da bi sami uživali
v vožnji

Ti si car! Problem je, da nisi edini.

Pa da ne boste mislili, da se kaj sekiram zarad takih budal. Sploh ne, samo čim bolj živo hočem prikazat moje prigode. Jst si lepo pojem in si misluim govedo Švabsko zahojeno, nepraktično, ti sploh ne veš kaj je lajf.

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 10:49 pm

Ja, ampak kaj hitro lahko pride do histeričnega petja. Takrat pa že psiha trpi, če ne daš ven, in še kar poješ. Je fajn tu pa tam potrobit.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 06, 2007 10:49 pm

TRAKTOR TDI, ni ti blo treba spreminjat svojga posta.....a ti sploh imaš izpit?????

kot prvo vozim po omejitvi ker dnarja za kazni nimam, imam pa denar za druge "gluposti" za kazni pa NE
še nikol se ni nardila gužva za mano na semaforju in se nebo nikol.....in tretje ne jeb*** se mi za druge v prometu tako kot ti misliš TRAKTOR TDI ampak pazim da sem kar se da dosleden in ok udeleženec v prometu! in da ti še odgovorim na tisto kar si spremenil v postu: nekateri precenjujejo svoje zmožnosti v prometu pravtako precenjujejo zmožnosti avtomobila katerega vozijo

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Ne maj 06, 2007 10:55 pm

DoubleG je napisal/-a:men so pa najbolši pacienti k se s 60 km/h vključujejo na avtocesto.

Te so res pacienti ena A! ko da jih ni strah za svoj življenje! ni mi jasn!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne maj 06, 2007 10:56 pm

No moja najljubša igra pa je, da je tu blizu, ko sm js doma, ena lepa ravnina kjer celo z mojim avtom dobiš notr 110, če sam mal gas pošlataš tak lepo gre naravnost (razn malo se na sredini zalomi)pa tut pred to ravnino ni nekih ekstra ovinkov in pol se najde pacijent al pa pacijentka ko se pele 70 in ker ob cesti stoji avtoodpad ob cesti tak, da nemorš kr mim padit ampak bremzaš. In ko prehitiš če ni avta nadaljuješ vožno do malo pred koncem ravnine, ko pa je naselje in omejitev 50. Takrat pa pride moj najljubči del, ostro zaviranje do omejitve(ker itak se zlo redko nardi da maš kakega mučkača čist za ritjo) in točno 50(je dostkrat radar tam) čez celo naselje ki se kr lepo vleeeečeeee. In vmes se zlo hitr tisti mučkači pridno nabijajo men za rit in postajajo živčno(očitno tut oni niso mrtvo hladni :D). No pri tabli za konec naselja pa poln gas do 90 in ostanejo spet mali avteki v vzvratnem ogledalu. To mi je res dobra igra ne pa preganjanje po ovinkih al pa avtocesti :twisted:
LP Rok

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Ne maj 06, 2007 11:00 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:

Te so res pacienti ena A! ko da jih ni strah za svoj življenje! ni mi jasn!

Največja žalost je, da se sploh ne zavedajo da delajo kaj narobe in da tut ne vejo da s tem ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu. Sej go bo en 130 prpiču po voznem v enga tazga pacienta bo itak on kriv.

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 11:18 pm

adis je napisal/-a:TRAKTOR TDI, ni ti blo treba spreminjat svojga posta.....a ti sploh imaš izpit?????

kot prvo vozim po omejitvi ker dnarja za kazni nimam, imam pa denar za druge "gluposti" za kazni pa NE
še nikol se ni nardila gužva za mano na semaforju in se nebo nikol.....in tretje ne jeb*** se mi za druge v prometu tako kot ti misliš TRAKTOR TDI ampak pazim da sem kar se da dosleden in ok udeleženec v prometu! in da ti še odgovorim na tisto kar si spremenil v postu: nekateri precenjujejo svoje zmožnosti v prometu pravtako precenjujejo zmožnosti avtomobila katerega vozijo

Ja, ampak jih moraš pustiti, da letijo naprej, pa magari s 5-ko kampusko, če jim je. Napisal si, da ne bi zmanjšal hitrosti, ko te bi kdo prehiteval in bi zaradi nepredvidene situacije (nasprotivozečega), rabil prostor za umik nazaj na desni vozni pas. To me je zmotlo, še posebej pa se je to skladalo z zadnjim stavkom, da se preveč obremenjujemo z drugimi, namesto, da bi sami uživali.

Z drugimi se ne rabimo obremenjevat, če jih istočasno prav s tem, ne obremenjujemo.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne maj 06, 2007 11:41 pm

ma ljudje...kaj ste živčni no... :? ..pač počakaš in je...kaj češ trobit...a kaj pomaga slučajn?...no ja...če model lih pred rdečo stoji pol ure... :roll:
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 06, 2007 11:51 pm

Se recimo pelam relacijo mb-ptuj so omejitve use od 50-90, a mas goro ¨invalidov¨ ko se konstantno pejlejo 70.
Zakaj te ce ze hitijo se tam ko je 90 vozijo 70, a tam ko je pa 50 pa se stalno vozijo 70.
Sparajo mogoce pri porabi da bo za 0.2l manjsa :lol:
Upam da jih kdaj radar v naselju speče.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po maj 07, 2007 12:11 am

Dobri so tudi tisti, ki se ustavijo, ko pridejo na novo cesto in si pazljivo ogledujejo gostoto prometa (celo, če ni nikjer vstran nikogar), čeprav imajo svoj lasten vozni pas (primer - z obvoznice na Šmartinko v LJ). Vse za sočloveka, vse za večjo varnost - stavim, da imajo nekateri med njimi tak moto. Enodimenzionalna pamet :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po maj 07, 2007 12:27 am

yugo_tuning je napisal/-a:ma ljudje...kaj ste živčni no... :? ..pač počakaš in je...kaj češ trobit...a kaj pomaga slučajn?...no ja...če model lih pred rdečo stoji pol ure... :roll:

Takim pa jaz nikoli ne trobim, so preveč nepredvidljivi. Če nekdo stoji pol ure pred rdečo in niiti ne trzne, je to lahko samo "bik za v Polje". Takih se je treba na široko ogniti, najraje kar po obvoznici. :lol: :P :lol: :roll:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po maj 07, 2007 12:36 am

Jaz hupo skoraj dnevno uporabljam, ker mi malce slabo že ratuje, da moram za tremi avtomobili na zelenem semaforju čakat 10s da speljem. Tista scena z obvoznice na Šmartinko je tudi lepa, hupa poje skoraj vsakič tam.

Zanimivo je, da sem bil teden dni v Beogradu in sem neverjetno užival v vožnji, kljub velikemu številu "norcev" na cesti, sem v tednu dni pohupal le enkrat samkrat.
Edino pravilo je: predvidevaj v naprej in opazuj VSE okoli sebe.
Pešci ne skačejo na prehode za pešce, ko sem jim ustavljal so bili kar šokirani, v zahvalo so se prekleto hitro podvizali čez cesto, tudi penzionisti čez 60let, ki so res s težavo hodili.
Promet poteka po pravilih prakse in ne po označbah. Omejitev 60, trije pasovi prometa vozijo 100, jaz se seveda prilagajam in se ne držim omejitve, a zadeva čudovito funkcionira, še vsi smo prej na cilju.
Na zelenem semaforju ni mečkanja, vsi speljejo lepo, hitro, čim se prižge zelena sta že prva dva ali trije avtomobili v pogonu.

Pridem v večernih urah v Ljubljano, že je trda tema, ustavim na prehodu dvema pešcema, seveda se ležerno vlečeta čez zebro, kot da se sprehajčkata po Tivoliju.
Naslednja ulica - že moja soseska - po mojem pasu se proti meni na kolesu brez luči pelje kokoš, me skoraj ne opazi in se ji jaz moram umakniti na nasprotni pas.

Misel v tistem trenutku: " J**eeeeeeeeeeem ti državu !!!"
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Po maj 07, 2007 12:39 am

bass je napisal/-a:Jaz hupo skoraj dnevno uporabljam, ker mi malce slabo že ratuje, da moram za tremi avtomobili na zelenem semaforju čakat 10s da speljem. Tista scena z obvoznice na Šmartinko je tudi lepa, hupa poje skoraj vsakič tam.

Zanimivo je, da sem bil teden dni v Beogradu in sem neverjetno užival v vožnji, kljub velikemu številu "norcev" na cesti, sem v tednu dni pohupal le enkrat samkrat.
Edino pravilo je: predvidevaj v naprej in opazuj VSE okoli sebe.
Pešci ne skačejo na prehode za pešce, ko sem jim ustavljal so bili kar šokirani, v zahvalo so se prekleto hitro podvizali čez cesto, tudi penzionisti čez 60let, ki so res s težavo hodili.
Promet poteka po pravilih prakse in ne po označbah. Omejitev 60, trije pasovi prometa vozijo 100, jaz se seveda prilagajam in se ne držim omejitve, a zadeva čudovito funkcionira, še vsi smo prej na cilju.
Na zelenem semaforju ni mečkanja, vsi speljejo lepo, hitro, čim se prižge zelena sta že prva dva ali trije avtomobili v pogonu.

Pridem v večernih urah v Ljubljano, že je trda tema, ustavim na prehodu dvema pešcema, seveda se ležerno vlečeta čez zebro, kot da se sprehajčkata po Tivoliju.
Naslednja ulica - že moja soseska - po mojem pasu se proti meni na kolesu brez luči pelje kokoš, me skoraj ne opazi in se ji jaz moram umakniti na nasprotni pas.

odvisnež od hupe :lol: joke
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Po maj 07, 2007 12:54 am

Sem na spletu našel eno priročno napravo za namontirat na avto, ki bi bila namenjena opominjanju oz. vzpodbujanju nefunkcionalnih voznikov (hupa le ne zaleže veliko, saj je njenega glasu veliko teh voznikov že navajenih in ga več ne registrirajo):

Dog Frisbee Thrower Machine

http://ezinearticles.com/?Dog-Frisbee-Thrower-Machine&id=288913

Če ima kdo še kak predlog, ga komot predstavi.

.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po maj 07, 2007 4:06 am

bass je napisal/-a:Jaz hupo skoraj dnevno uporabljam, ker mi malce slabo že ratuje, da moram za tremi avtomobili na zelenem semaforju čakat 10s da speljem. Tista scena z obvoznice na Šmartinko je tudi lepa, hupa poje skoraj vsakič tam....

Ta, v Sloveniji vseprisotni B-kategorični imperativ po metodičnem trobljenju vsebuje imanentne analogije s "slovensko dušo": dvojnost realizabilnosti s sproščanjem napetosti in s tem ohranjanje zmožnosti delovanja kompa - tako na podstrešju kot pod havbo, kar sicer še posebno velja za (spet Slo) Renaulte. Od tod tudi pregovor: "Deci bel, decibel, vsak te bo vesel !" za opite pasante s pacemakerjem -- pri tem nekateri avtolitiki vidijo paralele s slo-dušo tudi v nenavadni ljubezni in sposobnostih do avtoakustike, ki se seveda začenja/spočenja v avtroblji.

Da ne bodemo predolgi, preskočimo bistvo in pokažimo samo še na to paralelo - povezava Varnosti z Glasnostjo: če se gospodična dere "Tiča vun, tiča vun", to ne pove nič o tem, ali nas ablast j**e od spodaj ali od zgoraj in kje tič dejansko je (elektron?), dosti pa o tem, da ima dotična dobra pljuča/prsa in posledično zna druge opozoriti (o, pozo riti) nase. Vsekakor nam je želeti več zmogljivih gospodičen - tako bo v prometu manj nesreč in več zadovoljstva. Sicer je pa že izraz "horn" kot tak simptomatičen za preglobok razmislek o izvoru našega plemena!

PS - zdaj je tudi razumevanje Metoda Trobca mala mal'ca, ka-li?

lp

Najbolj učinkovit način urejanja prometa -- metodično trobljenje v akciji!!

Slika

in njega pasti!!

Slika

:lol:
Zadnjič spremenil esem, dne Po dec 24, 2007 11:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po maj 07, 2007 8:09 am

No, bom še jest dodal kar mi res dvigne živec..... sej sta samo dve stvari....

1. Pelješ se po cesti v/izven naselja nima veze, za teboj nobenega, nato pride stranska cesta na prednostno, vidiš avto, ki pripelje tik do ceste in ne da bi počakal, da se odpelješ mimo, ker za teboj itaq ni nobenega, ampak enostavno skoči ven.... vse ok, če se glupani nebi peljali prvih 50 m v prvi prestavi max 20km/h in potem je treba bremzat, da ga ne rukneš v rit... Pa mu potrobiš naj pelje hitreje ampak oni ne jebejo, boli jih... :twisted: Zakaj je tolk težko ob takem izsiljevanju stopit na gas?

2. Pelješ se po avtocesti, hitrost 110 - 120 km/h... Pred teboj kamioni, najmanj 2, vse ok, pospešiš na 130 - 140 km/h in greš prehitevat, pogledaš nazaj, pogledaš v stran, nikjer nobenega, zapelješ na prehitevalni pas in v tistem trenutku se, pa se v naprej opravičujem za tak izraz, gnoj šoferski z svojo 20 tonsko gajbo spravi prehitevat tovornjak pred seboj in to z hitrostjo med 90 in 100 km/h... potem seveda ostro po bremzi in se tako peljemo vsaj nekaj kilometrov preden se počasi spravi nazaj na vozni pas.... :twisted: Ma če bi imel kol v avtu, bi med vožno skočil na tovornjak in ga lopnil po betici :twisted:

Sicer pa vozit po pameti in z mirnimi živci....
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 Po maj 07, 2007 8:32 am

adis je napisal/-a:kot prvo vozim po omejitvi ker dnarja za kazni nimam, imam pa denar za druge "gluposti" za kazni pa NE

2x :)
Najlepše šele pride. :)

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Po maj 07, 2007 8:50 am

jaz bi si na zadnje okno namontiral nekaj takega. bi lahko vsakomur povedal kar mu gre. verjetno bi to že imel, če ne bi s takim početje konkretno ogrožal lastno zdravje :P

Slika
Slika
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

re

Napisal/-a aygo Po maj 07, 2007 9:15 am

Tovornjakarjem bi prepovedal vožnjo po prehitevalnem pasu in dodal visoke kazni za nespoštovanje zakonov! :!:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov