Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr maj 09, 2007 2:06 pm

čudno vprašanje....

otrok mora biti v sedežu....tu ni debate.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če maj 10, 2007 2:18 am

Meni se ne zdi čudno vprašanje, povprečnemu Ljubljanskemu staršu nebi niti psa zaupal, kaj šele otroka.
No ja - pes se verjetno nebi pustil vleči čez bavarski dvor kar po sredini ob dveh popoldan, ko ni za kebab prostora med avtomobili. Polnih črt na tej relaciji pa mislim da je 6, pa še ena črtkana, da ni dolgčas. :roll:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če maj 10, 2007 10:15 am

lenivec je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:Takšne sedeže za večje otroke imajo tudi nekateri drugi novejši avti.
Ja, moji otroci se vedno vozijo pripeti. In tudi vsi ostali ljudje, ki se znajdejo v mojem avtu. In pes tudi.
Me pa kar zazebe, ko vidim vse sorte kombinacije. Mamica v tvingu, seveda pripeta, zadaj otroški sedež, zabasan s plašči, mala pa nepripeta na prednjem sedežu...

na zadnji polici pa pudl :D

drugač pa pes je bl včasih na sedežu in pripet, zadnje čase je pa kr prtlažnik njegova rezidenca :) lepo polico stran damaluft in razvlečen spi.

Jaz imam pa tri vrste sedežev, tralala, tako da moj pes kraljuje na zadnjih sedežih.

Moj sosed pa otroka, stara 4 in 6, od bližnje trgovine (oddaljena cca 800 m) vozi kar lepo oba na sprednjih zicih, zadnjič celo ob odprtem oknu, da je mala slonela skozenj - sedela je na vratih in se držala za streho, če si to sploh lahko predstavljate. In so šli 20 cm od betonske škarpe. Meni se je kar srce ustavilo.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Ne maj 13, 2007 4:14 pm

Tako majhna pa se ji že zdi zabavno, da frajerira na tak način... :?:

No, moja ima zdaj dve leti in pol in je vedno pripeta. Pa še namesto opozorilnika za pripenjanje pasov je uporabna, ker ne neha težiti dokler se ne pripneva tudi midva spredaj.

Saj ne, da se sicer ne bi...
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne maj 13, 2007 5:09 pm

Pri meni morata biti pripeta tudi do trgovine,pa hčerka 4.5leta se že sama,sinčka 2 leti pa zaenkrat še midva.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po maj 14, 2007 8:57 am

Sierrator je napisal/-a:Pa še namesto opozorilnika za pripenjanje pasov je uporabna, ker ne neha težiti dokler se ne pripneva tudi midva spredaj.

Hehe, piši jim na NCAP, ti bodo dal še eno zvezdico za opozorilnik za pas. :D :lol: :P
Slika

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 Po maj 14, 2007 2:34 pm

jz za enkrat svojih otrok nimam...mam pa dve sestrični (dvojčici) stari 4 leta...
in večkrat sta pri meni v varovanju, ko njunih ni doma...tko da mam že neki izkušenj z otroškimi sedeži...in po mojih izkušnjah jima sploh ni problema se vsest v sedež in se privezat...pač starši so ju tko navadli...in kolikor se spomnem je moj oče tudi brata tako navadu...in še sedaj zmeraj ko se vsede se priveže...

glede pripenjanja smo pa meli lih prejšnji vikend eno smešno situacijo...sem mel tamali dve čez vikend pri meni...in sta lih doboli nove sedeže...ko sem jih videl mi ni blo nič jasno...in tamali dve sta me use naučili...kako se jih pravilno namesti in pripne v sedežih....pa nej še kdo reče da si otroci nič ne zapomnejo... :lol: :lol: :lol:
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Po maj 14, 2007 4:26 pm

Nixxon je napisal/-a:
Sierrator je napisal/-a:Pa še namesto opozorilnika za pripenjanje pasov je uporabna, ker ne neha težiti dokler se ne pripneva tudi midva spredaj.

Hehe, piši jim na NCAP, ti bodo dal še eno zvezdico za opozorilnik za pas. :D :lol: :P

Ja, ampak ta zvezdica ne bi bila stalna... Veljala bi samo, ko je tamala noter! :D
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po maj 14, 2007 6:30 pm

Obvezno v sedež. Mlajša pa že sedi v jahaču . Ampak vedno pripeti vsi v avtu. Starši smo jim menda vzgled.

lp

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Po maj 14, 2007 7:30 pm

bass je napisal/-a:Ko bom imel otroka/e, brez sedeža ne gredo nikamor. Sigurno pa se ne bom pregovarjal 10 minut, še minuto ne.
Nočeš v sedež? Pa kaj še. Debate ni, še posebej glede življensko pomembnih stvari.
Lahko se pregovarjam o kopanju, sladoledu, risankah, o življenju se pa ne mislim pogajati.

PODPISEM! Nimam otrok ampak ko bom bo to sigurno tako. Pri nasi hisi sta dve necakinji (11 in 4) in so glede tega zelo lepo vzgojeni. Takoj ko se usedeta v atvo se privezeta. Same, brez besed, v vsakem avtu, pa redno komentirajo motoriste brez čelad :D
Na kolesu in rolah so v "polni opremi", kresničke na torbah.... zelo pohvalno. upam da bom tudi svoje tako "zrihtu" :D

Starse kateri otroke ne privezejo pa bi kazoval v vrednosti tistega avta katerega peljejo. Potem pa bi malo mislili, ne pa se zgovarjali "samo 100m" "samo 2 minuti" "to ga zuli" "ja pa ce otrok rad gleda v sredini" pa podobne pizdarije! Neverjetno kako so eni neodgovorni. Kako se bo otrok naucu varnosti ce so starsi taki, saj otrok sam ne ve kaj je treba.
Vcasih ko vidim kake "pametne in nadobudne" mamice kako v (ponavadi" hudih avtih pelejo froce mi pride da stopim vn in ji eno prlepim, kozi neumni!
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 Po maj 14, 2007 8:11 pm

Vedno pripeta. Se avto ne premakne iz mesta dokler nismo vsi pripeti.
Drugače pa v vseh avtomobilih kraljuje Romer Konig v enemu pa celo pravi otroški dirkalni Recaro. (poglejte v predstavitev avta)

lp
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Po maj 14, 2007 8:34 pm

Maksi Cosi Tobi kraljuje na zadnjem zicu.
Toplo priporočam. Ne šparat pri varnosti, sploh pa kar se tiče otrok...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To maj 15, 2007 8:50 am

ddean1 je napisal/-a:Vedno pripeta. Se avto ne premakne iz mesta dokler nismo vsi pripeti.
Drugače pa v vseh avtomobilih kraljuje Romer Konig v enemu pa celo pravi otroški dirkalni Recaro. (poglejte v predstavitev avta)

Kje?
Slika

Uporabniški avatar
Brezdelnez
Nov uporabnik

Napisal/-a Brezdelnez Po maj 28, 2007 10:31 am

Nixxon je napisal/-a:
ddean1 je napisal/-a:Vedno pripeta. Se avto ne premakne iz mesta dokler nismo vsi pripeti.

Kje?

Jst bi si tud rad pogledu?

Imam namen kupiti Recarota http://bob.webteh.com/inc/image/type;item;size;large;name;$$A_9C658DDF_5510_21092_66.jpg pa me zanima če paše v Mitsubishi Carismo, ker sem slišu da ne pašejo vsi zici v vse avtomobile.

Drugače pa tudi pri meni ne bo pregovarjanj glede pripetosti, varnost otrok mora biti na PRVEM MESTU.

Evo še en filemček http://www.recaro.si/test_sedez.wmv

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 Po maj 28, 2007 11:28 am

Drugače se majhna slikca nahaja na predstavitvi avta

http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... r_id=13369

Sedež je fenomenalen in ga toplo priporočam vsem staršem.Se splača stisnit nekaj dodatnih $$$.

Drugače sem ga pa kupil v Žireh (Čenča - avtosedeži BOB) in sicer model

http://www.recaro.si/recaro_yungsport.htm
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

Uporabniški avatar
Brezdelnez
Nov uporabnik

Napisal/-a Brezdelnez Po maj 28, 2007 7:50 pm

Imam MItsubishi Carismo letnik 97 in verjetno nimam iso fixa in me zanima če se ga da naknadno vgraditi da lahko naštimam iso fix za sedež.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To maj 29, 2007 8:57 am

Ne, ne da se, ker ta sistem mora biti zdizajniran v avto, to ni tko, da bi ga vgradil kot drug radio.

So tudi ne-isofix sedeži dovolj varni. Jaz uporabljam sicer Römerja, pa moram rečt da sem zadovoljen, so tudi v samem vrhu kar se varnosti tiče, kljub temu da niso isofix.
Slika

dms
Novinec

Napisal/-a dms Sr jan 02, 2008 10:38 pm

Ni bilo nobene take teme ,ki jo iscem,nove nebom odpiral, pa bom kar tu vprasal,k je itak pogovor o avtosedezih,upam da aavtor nebo jezen :D .No,tmala pocasi vendar vztrajno prerasca lupinico in smo zaceli pogledovati za avtosedezi.Seveda,najprej testi,pa obrnit cel internet,vse kar razumem in znam.No in sm se bl tumpast k na zacetku.Avtosedezev je mali milion.
Pri tem se izkaze,da isti avtosedez pritrjen z ISOFIX-om ali s tritockovnim pasom kaze na testih popolnoma drugacne rezultate.Tisti,ki doseze najvec tock za varnost se kasneje izkaze,da je otrok zabetoniran not,pa da se poti,...
ISOFIX se pritrdi na kaj?Na tritockovni pas al kam?To mi glih negre u glavo.

Pa sem rekel,naj se tukaj malo vprasam.Kaj si vi mislite o vsem tem.Kasne so vase izkusnje?Cena niti ni tako vazna,sej na tem podrocju glih nebi sparal,bom pa vesel kaksne info,kje bi se kaj dalo ceneje nabavit.

No tok,
LP

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr jan 02, 2008 11:57 pm

isofix sedež se pritrdi na isofix nosilce, ki so vgrajeni v sedež sam. to sta 2 taka zatiča, kamor potem zatakneš sedež. sedež je nato čisto pri miru in ne rabiš dodatnega vezanja z varnostnim pasom. nosilci se nahajajo v pregibu sedeža, se pravi med sedalnim in hrbtnim delom, so široki nekje 3 cm in so locirani bolj pri robih sedežov.

kje se ti splača kupovat je čisto odvisno, moj predlog je da spremljaj akcije na babycenter in pa ariel, sonček in v pikapolonici. jaz sem moj sedežek (sicer še lupinica) dobil za cca. 40€ ceneje tako, voziček pa za več kot 100 € manj.
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov