greenpeace je napisal/-a:vijaki so bili orginal wv tako da vijaki ne morejo biti poglaviten vzrok za to, škoda pomoje ne more biti tako visoka sicer to bom jutri popoldne vse zvedel koliko me bo vse skupaj prišlo. Sicer pa ne odvračam možnosti da bi kdo to naredil zanalašč,namreč na našem koncu vsi mislijo če si dijak kupi avto da je kr lopov in ne vem kaj še vse, nobeden pa ne pomisli koliko odrekanj in dela sem vložil da sem si lahko privoščil avto.
zato zdaj tudi razmišlam o nakupu varnostnih vijakov da se to nebi nikoli več dogajalo mislim pa dati dva po dva v felgno, zato tudi vas sprašujem ali je smiselno da jih namontiram na navadna platišča, ker ta dan danes me je spametoval naprimer če bi imel večjo hitrost na števcu in peljal v kak ovinek bi se lahko tudi huje poškodoval oziroma tudi koga drugega če bi tresnil v njega kar pa niti malo ne želim.
Aha; zanima me če prodaja kdo kakšne felgne za golfa 3 lahko so 13 ali 14 col pa navadne ker če bom dal spet alu platišča gor se mi še znajo s krampom spravit nad avto.
Voith je napisal/-a:ce je blo po tovarniskih standardih se ti to ni mogl zgodit. al si mel prekratke sraufe al pa sraufe k niso bli za tja. pa niso felgne ampak so feltne. pismenost..
coffa06 je napisal/-a:Voith je napisal/-a:ce je blo po tovarniskih standardih se ti to ni mogl zgodit. al si mel prekratke sraufe al pa sraufe k niso bli za tja. pa niso felgne ampak so feltne. pismenost..
Ni prav ne eno in ne drugo, če že je bolj pravilno felga( sposojenka iz nemške besede za platišče FELGE), ne pa feltna, pismenost.
lenivec je napisal/-a:Voith je napisal/-a:v sloveniji je v uporabi beseda feltna in ne felgna.
ljubljana ni enako slovenija. in če že gledamo kot celoto slovenijo, ki je tudi izven ljubljanske obvoznice se uporabla felna, felga, feltna, dišk... svašta.
f.taunus je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:Voith je napisal/-a:v sloveniji je v uporabi beseda feltna in ne felgna.
ljubljana ni enako slovenija. in če že gledamo kot celoto slovenijo, ki je tudi izven ljubljanske obvoznice se uporabla felna, felga, feltna, dišk... svašta.
Prvo je bila felga, potem je nek mulc rekel d ima njegov avto felgno, drug mulc v vrtcu je to slišal in zaradi govorne napake požrl g pa je nastala felna, tretji mulc je pa rekel da je to fletna felna in nastala je feltna.
myster je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:Voith je napisal/-a:v sloveniji je v uporabi beseda feltna in ne felgna.
Prvo je bila felga, potem je nek mulc rekel d ima njegov avto felgno, drug mulc v vrtcu je to slišal in zaradi govorne napake požrl g pa je nastala felna, tretji mulc je pa rekel da je to fletna felna in nastala je feltna.
si pa izumil štalo
platíšče -a s (í) 1. zunanji del kolesa, v katerega so vpete špice, napere: izdelovati platišča; namestiti železni obroč na platišče; razsušeno platišče; lahka platišča dirkalnih koles / ukriviti les v platišče ♦ avt. del kolesa pri motornem vozilu, na katerega je nameščena pnevmatika 2. star. pobočje: široko platišče gore
napéra -e ž (ẹ̑) obrt. podolgovato oblikovan kos lesa, ki veže pesto s platiščem: vtaknil je roko med napere / knjiž. napere motornega kolesa špice
špíca 1 -e ž (í) 1. vsak od podolgovatih, tankih kovinskih, lesenih delov, ki veže pesto s platiščem: špica se je zlomila; špice pri kolesu, vozu 2. vsaka od tankih kovinskih palic, ki podpirajo tkanino dežnika: dežnik z zvitima špicama
felgna ali kar je podobno temu je nemškega izvora in ni slovenska beseda...pejte v knjige sskj gledat pa se mogoč naučili malo pismenosti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov