Debate, ki niso vezane na ostala področja...

greenpeace
Nov uporabnik

Kraj: dravograd

Napisal/-a greenpeace Po maj 14, 2007 9:56 pm

evo danes sem peljal avto na servis, zamenjati bo treba pesto ležaj vijake disk... to je za zamenjati, aha da bolje razložim vijake je potrgalo tako da je disk slonel na felgni ne vem kako naj drugače razložim drugače me pa ni vrglo iz ceste ali kaj takšnega da bi poškodoval karoserijo. peljal sem se 10 zaradi pokanja sem ustavil.
vw je najtajbulši :)

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Po maj 14, 2007 10:50 pm

se pravi ti je felno čist snel, pa se je disk nanjo naslonil?
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po maj 14, 2007 10:53 pm

maš pa kr velik škode :( :(
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Po maj 14, 2007 10:55 pm

kr solidna ja...

sam če je to res, da ti je kir nalašč to naredu, če ga dobim, mu posekam vse prste na roki, hvala bogu, da se nisi pelu ene 100, pa da ti ni to v ovinku utrgal, kr bi pol znalo bit zaj****.... sreča res!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po maj 14, 2007 10:55 pm

ja ka varnostnega šraufa pa nimaš :?:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 To maj 15, 2007 7:46 am

greenpeace je napisal/-a:vijaki so bili orginal wv tako da vijaki ne morejo biti poglaviten vzrok za to, škoda pomoje ne more biti tako visoka sicer to bom jutri popoldne vse zvedel koliko me bo vse skupaj prišlo. Sicer pa ne odvračam možnosti da bi kdo to naredil zanalašč,namreč na našem koncu vsi mislijo če si dijak kupi avto da je kr lopov in ne vem kaj še vse, nobeden pa ne pomisli koliko odrekanj in dela sem vložil da sem si lahko privoščil avto.
zato zdaj tudi razmišlam o nakupu varnostnih vijakov da se to nebi nikoli več dogajalo mislim pa dati dva po dva v felgno, zato tudi vas sprašujem ali je smiselno da jih namontiram na navadna platišča, ker ta dan danes me je spametoval naprimer če bi imel večjo hitrost na števcu in peljal v kak ovinek bi se lahko tudi huje poškodoval oziroma tudi koga drugega če bi tresnil v njega kar pa niti malo ne želim.
Aha; zanima me če prodaja kdo kakšne felgne za golfa 3 lahko so 13 ali 14 col pa navadne ker če bom dal spet alu platišča gor se mi še znajo s krampom spravit nad avto.

Originalni vijaki lahko ostanejo samo v primeru, da daš na avto originalna VW-jeva alu platišča, ker imajo sedež, kjer pride vijak prišravfan, popolnoma isti kot navadna jeklena platišča. Če pogledaš vijak od strani, boš videl, da ima zaokrožen konus.
V primeru, da daš na avto neka druga alu platišča, obvezno šravfe menjat s takimi, ki imajo ravni konus, ker ima to platišče tak sedež in se bo konus nasedel po celi dolžini in bo tudi vijak šel globlje. Zato se potem vijak odtegne, ker ne sedi na sedežu. To se ponavadi dogaja, ko folk kupuje rabljena platišča, pa ne ve, da bi mogel dobit zraven tudi pripadajoče vijake, pol pa kr pustijo tiste od navadnih platišč. Vulkanizer pa je kriv ravno toliko, da ni opazil in te opozoril, da nimaš pravih vijakov.

greenpeace
Nov uporabnik

Napisal/-a greenpeace To maj 15, 2007 10:50 pm

Evo danes sem nabavil dele, pesta, ležaj. vijaki, disk in zavorne ploščice, to me je prišlo okrog 130 evrov, s popusti tako da sem jo kar lepo odnesel, jutri bo avto popravljen tako da moram še mehanika plačat pa sem spet na konju :) bom videl kako je zdaj za peljat avto :) in se jutri spet slišimo.
lp

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To maj 15, 2007 11:01 pm

:tomidelej:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 16, 2007 12:29 am

ce je blo po tovarniskih standardih se ti to ni mogl zgodit. al si mel prekratke sraufe al pa sraufe k niso bli za tja. pa niso felgne ampak so feltne. pismenost..

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Sr maj 16, 2007 7:35 am

Voith je napisal/-a:ce je blo po tovarniskih standardih se ti to ni mogl zgodit. al si mel prekratke sraufe al pa sraufe k niso bli za tja. pa niso felgne ampak so feltne. pismenost..

Ni prav ne eno in ne drugo, če že je bolj pravilno felga( sposojenka iz nemške besede za platišče FELGE), ne pa feltna, pismenost.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 16, 2007 8:26 am

coffa06 je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:ce je blo po tovarniskih standardih se ti to ni mogl zgodit. al si mel prekratke sraufe al pa sraufe k niso bli za tja. pa niso felgne ampak so feltne. pismenost..

Ni prav ne eno in ne drugo, če že je bolj pravilno felga( sposojenka iz nemške besede za platišče FELGE), ne pa feltna, pismenost.

v sloveniji je v uporabi beseda feltna in ne felgna. besedo felgna uporabljajo samo spelltardi. google it.
pa ok, recimo da je oboje narobe in je platišče.

drgac pa platišče se ne more kr odtrgat stran. to je definitivno napaka lastnika.

greenpeace
Nov uporabnik

Napisal/-a greenpeace Sr maj 16, 2007 9:46 pm

Kako naj bom jas kriv če mi odtrga platišče ne morem jas vsaki dan hoditi okrog avtomobila in preverjat če so vijaki odtegnjeni. Sicer pa za vse ki vas zanima kako je z avtomobilom se še popravlja tako da upam da ga jutri dobim nazaj.
lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če maj 17, 2007 7:16 am

lenivec je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:v sloveniji je v uporabi beseda feltna in ne felgna.

ljubljana ni enako slovenija. in če že gledamo kot celoto slovenijo, ki je tudi izven ljubljanske obvoznice se uporabla felna, felga, feltna, dišk... svašta.

Prvo je bila felga, potem je nek mulc rekel d ima njegov avto felgno, drug mulc v vrtcu je to slišal in zaradi govorne napake požrl g pa je nastala felna, tretji mulc je pa rekel da je to fletna felna in nastala je feltna.

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Po maj 21, 2007 9:03 am

Ha, ha, fletna felna. Drugač pa ima voith prav, to je napaka lastnika. Vsak, ki kupi rabljena platišča, jih kupi brez vijakov.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 21, 2007 9:41 am

Jst sm jh z vijaki. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po maj 21, 2007 3:35 pm

f.taunus je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:

ljubljana ni enako slovenija. in če že gledamo kot celoto slovenijo, ki je tudi izven ljubljanske obvoznice se uporabla felna, felga, feltna, dišk... svašta.

Prvo je bila felga, potem je nek mulc rekel d ima njegov avto felgno, drug mulc v vrtcu je to slišal in zaradi govorne napake požrl g pa je nastala felna, tretji mulc je pa rekel da je to fletna felna in nastala je feltna.

si pa izumil štalo

platíšče -a s (í) 1. zunanji del kolesa, v katerega so vpete špice, napere: izdelovati platišča; namestiti železni obroč na platišče; razsušeno platišče; lahka platišča dirkalnih koles / ukriviti les v platišče ♦ avt. del kolesa pri motornem vozilu, na katerega je nameščena pnevmatika 2. star. pobočje: široko platišče gore

napéra -e ž (ẹ̑) obrt. podolgovato oblikovan kos lesa, ki veže pesto s platiščem: vtaknil je roko med napere / knjiž. napere motornega kolesa špice

špíca 1 -e ž (í) 1. vsak od podolgovatih, tankih kovinskih, lesenih delov, ki veže pesto s platiščem: špica se je zlomila; špice pri kolesu, vozu 2. vsaka od tankih kovinskih palic, ki podpirajo tkanino dežnika: dežnik z zvitima špicama

felgna ali kar je podobno temu je nemškega izvora in ni slovenska beseda...pejte v knjige sskj gledat pa se mogoč naučili malo pismenosti

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Po maj 21, 2007 3:51 pm

myster je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:

si pa izumil štalo

platíšče -a s (í) 1. zunanji del kolesa, v katerega so vpete špice, napere: izdelovati platišča; namestiti železni obroč na platišče; razsušeno platišče; lahka platišča dirkalnih koles / ukriviti les v platišče ♦ avt. del kolesa pri motornem vozilu, na katerega je nameščena pnevmatika 2. star. pobočje: široko platišče gore

napéra -e ž (ẹ̑) obrt. podolgovato oblikovan kos lesa, ki veže pesto s platiščem: vtaknil je roko med napere / knjiž. napere motornega kolesa špice

špíca 1 -e ž (í) 1. vsak od podolgovatih, tankih kovinskih, lesenih delov, ki veže pesto s platiščem: špica se je zlomila; špice pri kolesu, vozu 2. vsaka od tankih kovinskih palic, ki podpirajo tkanino dežnika: dežnik z zvitima špicama

felgna ali kar je podobno temu je nemškega izvora in ni slovenska beseda...pejte v knjige sskj gledat pa se mogoč naučili malo pismenosti

Samo kam gre ta forum. Pač enemu v danem trenutku ni bila všeč beseda felgna (ok, lahko bi spustil pismenost in te stvari - žaljivo), potem pa se gredo ljudje (in ne tisti, ki bi lahko bil užaljen) nekaj obešat na to in ''izumit štalo'' ter podobne...
Malce se zamislite nad sabo, jaz vam ne bom solil pameti, samo takšne res ne pripomorejo forumu oziroma uporabniku, ki je odprl temo...
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 22, 2007 1:18 am

google saves. napis not feltna, prestej hite, pol pa napis felgna pa prestej hite.

nekak govorijo zadetki 500:1 v prid feltne in to za slovenski net teritorij, ne ljubljanski.

ampak pustmo to.

greenpeace:
tocno ti si kriv. avto mors met tehnicno brezhiben in za to si odgovoren ti !

tovarna, ki ga je izdelala, garantira, da ob normalni uporabi in ob upostevanju navodil za vzdrzevanje kolesa ne bodo odpadala dol. to garantira celo do te mere, da ce se to zgodi po njihovi krivdi jih lahko tozis in tozbo dobis. sam problem ni v tovarni, problem je v tem, da si ti al pa ksn lastnik pred tabo pac tepec in je zmontiral kolesa gor tko, da se odtrgajo dol.

zdj mogoce se ti zdi da sem zaljiv, sam lahko verjames, da je to se najmanj kar sem lahko. ce bi se ti kolo na tako foro odtrgalo in bi prletu v koga ki ga imam rad, bi pol jes kej odtrgu in to prou na neokusen nacin.

ce ze montirate stvari po svoje, jih montirejte tko k se to dela, sploh ce se gre za stvari, ki v dolocenih okoliscinah pomenijo zivljenje ali smrt.

prou zarad takih debilov je treba zdej vsako malenkost petkrat homologirat.
ce bi vsi ze od nekdaj montirali na avtomobile varno razne prirastke nebi blo nobene potrebe po homologacijah in temu sranju.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To maj 22, 2007 7:09 am

mislim; čist smo zašli na off zato sem pa rek da je štala...men je vseeno a rečete:felgna, feltna, platišče ali kakorkoli ko bo vsak razumel za ka se gre.zdj se kregat kk se reče neki stvari, itak jih 99,2% tle na forumu zastopi ka je to.smo pač iz različnih koncev majhne slovenije pa vsak rad na svoje zavije...vseeno mislim da bo vsak vedu ka je the point vsega.

mene bol zanima kako je greenpeace rešu zadevo oz. kako mu gre od rok.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov