Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Sr maj 16, 2007 10:15 pm

Agent1 je napisal/-a:A kar cele tablice bi moral menjat?

Grb. Cilj je grb. Zdaj pa idi, in reči grb. No, jutri zjutraj, ne zdaj takoj.

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Sr maj 16, 2007 11:00 pm

Kje pa je v evidenci grb? Kolker sem jaz videl povsod samo piše registrska številka. In če te kdo prijavi, ustavi policija itd itd, bodo stvari vedno tekle preko registrske številke, ta pa se ne bo čisto nič spremenila.

Če bi bil taki problem z grbi, potem si tudi ne bi v MB izposojali tablic iz Ruš, z grbom od Ruš in dali zraven nalepko MB grb, da si sam prelepiš, kar se mi je že zgodilo.

LP

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Sr maj 16, 2007 11:39 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:Jaz se vozim z drugimi grbi že mnogo let in sem jih do sedaj menjal na vsakem avtu. Do sedaj ni bilo panike.

Kako to dopovedat bumbarjem na upravni enoti?
Mir in dobro!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če maj 17, 2007 8:46 am

Meni so ob spremembi stalnega bivališča znotraj LJ registrske oznake na UE, ko sem spreminjala tudi dokumente, sami od sebe in brezplačno dali tudi nove grbe, češ, naj jih montiram. Tablica je ostala ista. Pojdi na svojo UE in zahtevaj šefa, razloži mu situacijo, naj on preveri, kako je s tem. Pa skupaj malo posrfajta po avtomobilizem.com, da bo videl, da je nekaterim to uspelo. Edini razlog, zakaj ti jih morda ne bi hoteli dati, bi lahko morda bil stalno bivališče - da ga imaš na področju drugega grba.
Sicer pa, odkar tablica ni več vezana na kraj bivanja, ne razumem, zakaj ne bi mogel nanjo nalepiti grba svojega občine oziroma UE, ne glede na registrsko oznako. To pa res ne gre.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če maj 17, 2007 9:14 am

Meni se je na eni tablici grb poškodoval (verjetno avtopralnica). Sem rekel za nov grb (v AH Real, tam kjer sicer lahko tudi registriraš in zavaruješ avto, torej je tudi neke vrste izpostava UE). Ne da bi karkoli komlplicirali ali gledali, so mi pač prodali dve nalepki in to je to. Resda sem par dni prej tam podaljšal registracijo in zavarovanje, ampak dvomim da bi sicer komplicirali. Vsaj tista bejba za šalterjem ni nič težila 8)
Torej - najdi kako večjo tako avtohišo v občini, od koder želiš grbe, pa uletiš noter in rečeš "jaz bi dva nova grba prosim"...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če maj 17, 2007 9:54 am

protonika je napisal/-a:Meni so ob spremembi stalnega bivališča znotraj LJ registrske oznake na UE, ko sem spreminjala tudi dokumente, sami od sebe in brezplačno dali tudi nove grbe, češ, naj jih montiram. Tablica je ostala ista. Pojdi na svojo UE in zahtevaj šefa, razloži mu situacijo, naj on preveri, kako je s tem. Pa skupaj malo posrfajta po avtomobilizem.com, da bo videl, da je nekaterim to uspelo. Edini razlog, zakaj ti jih morda ne bi hoteli dati, bi lahko morda bil stalno bivališče - da ga imaš na področju drugega grba.
Sicer pa, odkar tablica ni več vezana na kraj bivanja, ne razumem, zakaj ne bi mogel nanjo nalepiti grba svojega občine oziroma UE, ne glede na registrsko oznako. To pa res ne gre.

Pri meni isto, s tem, da si grbov nisem nikoli nalepil, ker se še vedno počutim bolj doma v prejšnji UE.

Uporabniški avatar
c00l3r
Nov uporabnik

Napisal/-a c00l3r Če maj 17, 2007 10:04 am

Pred letom in pol sem kupil nov avto v Mariboru, in sem ga tam tudi registriral. Dobil sem mariborski grb na tablici. Čez 2 tedna pa sem na Ptuju pri Petovia avto (tam kjer imajo tehnične preglede) kupil 2 grba (cena okrog 2€ ) in sem moral samo pokazat prometno od avta. Nihče ni nič kompliciran.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če maj 17, 2007 11:12 am

tud jas sem samo povedal da bi mel nove grbe pa so mi jih brez vprašanja prodali

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Če maj 17, 2007 11:20 am

Od avtohiše Lušina sem danes prejel odgovor:

Spoštovani [ime izbrisano]!

Na Ministrstvu za notranje zadeve v Ljubljani ,na Upravni enoti v Škofji Loki -oddelek za promet ,na tehničnih pregledih v Škofji Loki sem dobil enak odgovor.Pojasnili so mi, da pri menjavi grba ni nobenih problemov niti prekrškov niti kakršnihkoli težav z zamenjavo le tega.Če se izrabi,če ste iz druge občine enostavno kupite 1,2,3 grbe kolikor imate registrskih tablic in jih enostavno prelepite.Na ljubljanske tablice lahko daste katerikoli grb iz ljubljanske regije ne morete pa dati grba Kranja ipd.
Če imate kakršnekoli dvome glede tega pokličite na Ministrstvo za notranje zadeve v Ljubljani in dobili boste informacijo iz prve roke.

Lep pozdrav

[ime izbrisano]
AVTOHIŠA LUŠINA
ŠKOFJA LOKA
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Re: Grb na tablici

Napisal/-a spreat Če maj 17, 2007 11:40 am

Agent1 je napisal/-a:Ne vem več, ali je to smešno ali žalostno. Pred nedavnim sem postal lastnik novega getza, hotel pa sem ga najprej registrirati nekje v Domžalah ali v Kamniku (ker bi se modra barva grba lepo prilegla pač...). Pa mi je prodajalec (iz avtohiše Lušina, Škofja Loka) svetoval, naj se za registracijo oglasim kar na Trati pri Alpetour (tehnični pregledi), kjer dobim ljubljanske tablice, grb pa lahko kupim kasneje na upravni enoti in ga nato nalepim. Danes pridem na upravno enoto Domžale in zvem to, da je takšen postopek (nadomestilo ljublbljanskega grba z domžalskim) strogo prepovedan. Nekaj sem celo slišal, da naj bi bilo to celo kaznivo dejanje ponarejanja uradnih listin in zaznamkov.

Zdaj imam občutek, da me je nekdo očitno grdo nalagal. Prodajalec mi je trdil, da je to povsem običajen postopek, odkar je odpravljena krajevna pristojnost pri registraciji, z druge strani pa dobim povsem nasprotne signale. Kdo ima prav? Bi se morda moral zlagati, da se mi je grb odlepil??

men se to zdi butasto, da hoče nekdo uskladit barvo grba z barvo avta..

da si bi želel MS tablice bi te še nekak razumel.. ;)

kako boš pa modre gume dobil? hi hi

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če maj 17, 2007 12:06 pm

Dovoljeni so vsi veljavni grbi na določenem območju, ne moreš pa recimo nalimati grba svoje vasi, ki ni UE... Jaz sem avto registriral v Kranju, kjer sem dobil na tablici seveda kranjskega orla, spotoma sem se ustavil na UE Škofja Loka, kupil dva loška zamorca brez da bi pokazal prometno in ju premimal čez orla. Enostavno kot pasulj in povsem legalno.

Se pa tudi meni zdi zvoj namen čuden... Razumljiva bi bila lokalna pripadnost, ne pa, da hočeš uskladiti zgolj barve...

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Če maj 17, 2007 12:54 pm

No, so tudi drugi praktični razlogi. Ker se dosti vozim po Sloveniji, imam kar nekaj izkušenj, da so kakšni lokalni tupkoti dobesedno alergični, če zagledajo kakšnega "žabarja", ki jim zasede parkirni prostor ali kaj podobnega. Tako da bi vsaj malo zmanjšal ta učinek "anti-žabarstva", če bom recimo dal grb od Kamnika gor, pa naj si mislijo, da sem doma nekje iz kamniških rovt.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Napisal/-a spreat Če maj 17, 2007 12:58 pm

Agent1 je napisal/-a:No, so tudi drugi praktični razlogi. Ker se dosti vozim po Sloveniji, imam kar nekaj izkušenj, da so kakšni lokalni tupkoti dobesedno alergični, če zagledajo kakšnega "žabarja", ki jim zasede parkirni prostor ali kaj podobnega. Tako da bi vsaj malo zmanjšal ta učinek "anti-žabarstva", če bom recimo dal grb od Kamnika gor, pa naj si mislijo, da sem doma nekje iz kamniških rovt.

kaki lokalni tupkoti...tebi se pa res pozna, da si žabar...

dej prosim te no... daj raje MS tablice pa imaš mir ;)

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Če maj 17, 2007 1:02 pm

Ja, še v Prekmurje ga bom hodil registrirat. :lol:
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Če maj 17, 2007 1:25 pm

saj alhko v radencih al pa ljutomeru tudi :P

meni je čisto vseeno kaj je gor na tablici, glavno da se jaz peljem...

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Napisal/-a spreat Če maj 17, 2007 1:29 pm

blindek je napisal/-a:saj alhko v radencih al pa ljutomeru tudi :P

meni je čisto vseeno kaj je gor na tablici, glavno da se jaz peljem...

tega raje ne delaj, tedaj pa boš imel prleški grb, in ko boš v ms te bodo lokalni tupkoti opet postrani gledali...

hecam se no... ampak se mi res zdi smešno s tem tvojim grbom :) :P

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če maj 17, 2007 1:47 pm

Sicer se mi pa zdi tole z grbi vedno bolj smotano, ko razmišljam. Najbolj pametno bi bilo, da ima cela država isti grb, torej državni (kot imajo na HR) ali pa vsako registsko območje enoten grb.
V osnovi pa mi itak ni jasno, od kod pravzaprav potreba teh grbih in v bistvu sploh lokalnih oznakah (LJ, KR, MB itd). Recimo Britanci, Francozi, pa še v veliko državah komot preživijo brez tega.
Najbolje, da dobi vsaka ulica svoj grb (da bomo lahko mirne duše rezali gume tistim, ki bodo prišli parkirat iz sosednje vasi, a ne)

Meni so najlepše tablice brez grbov (eni jih kar dol snamejo). Ker so ti grbi večinoma totalna skropucala, v likovno-estetskemu smislu.

In dam čisto prav tistemu, ki poskuša grb vsaj barvno uskladit z avtom. Bemtisveca, če daš toliko denarja za avto, je pa ja normalno da hočeš da lepo izgleda. In večina teh slavnih lokalnih grbov je pač kot grda bradavica, posebej na lepih avtih.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če maj 17, 2007 2:21 pm

Kolko si ti star? 13 let al kaj? Kje delijo tablice? Občina, amzs itd itd.. Idi pa vprašaj. Ali pa pokliči če si navajen, da ti vse k riti prinesejo aja pa še temo smetiš ker je bilo o tem napisano še pa još.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Če maj 17, 2007 3:59 pm

sonic je napisal/-a:Sicer se mi pa zdi tole z grbi vedno bolj smotano, ko razmišljam. Najbolj pametno bi bilo, da ima cela država isti grb, torej državni (kot imajo na HR) ali pa vsako registsko območje enoten grb.
V osnovi pa mi itak ni jasno, od kod pravzaprav potreba teh grbih in v bistvu sploh lokalnih oznakah (LJ, KR, MB itd). Recimo Britanci, Francozi, pa še v veliko državah komot preživijo brez tega.
Najbolje, da dobi vsaka ulica svoj grb (da bomo lahko mirne duše rezali gume tistim, ki bodo prišli parkirat iz sosednje vasi, a ne)

Meni so najlepše tablice brez grbov (eni jih kar dol snamejo). Ker so ti grbi večinoma totalna skropucala, v likovno-estetskemu smislu.

In dam čisto prav tistemu, ki poskuša grb vsaj barvno uskladit z avtom. Bemtisveca, če daš toliko denarja za avto, je pa ja normalno da hočeš da lepo izgleda. In večina teh slavnih lokalnih grbov je pač kot grda bradavica, posebej na lepih avtih.

Hrvatje in Slovaki imajo državni grb, Avstrijci pa imajo na tablicah deželnega. Ne vem pa, kaj imajo Nemci točno na tablicah. Vem pa, da ima v Avstriji in Nemčiji vsako okrožje svojo črkovno oznako, pri nas in pri Hrvatih, Slovakih, Švicarjih, pa v Srbiji, Črni gori, Makedoniji pa je pač oznaka mesta, kjer je sedež upravne enote ali regije.

Brez krajevnih označb pa so v Franciji, Vel. Britaniji, Bosni in Hercegovini, na Nizozemskem, v Belgiji, Luksemburgu, mislim, da tudi na Češkem, Madžarskem, zadnja leta v Italiji, pa morda še kje.

Ja, nekateri grbi pri nas so res skrpucala. Moj fotr ima na srebrni toyoti corolli verso domžalskega in veliko bolj paše kot ljubljanski. Če bi imel pa zeleno barvo, bi pa cerkniškega zalepil gor.
Mir in dobro!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov