Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Če maj 17, 2007 1:04 pm

Dve lastni izkusnji (obakrat ženske):

1: Prvo si dobro ogleda naslonjalo za glavo. Potem se usede na voznikov zic in si štima spet to isto naslonjalo. Potem reče da ne bo kupila avta ker ji naslonjalo ne paše za njen čop (mela je lase zvezane v čop) ker je žuli. In je odšla.

2: Pride, sploh nič ne sprašuje za avto, ampak čisto nič, razen če se lahko usede zadaj. Ji dam da se usede, spusti sredinsko naslonjalo za roke (na zadnji klopi) nasloni gor roko, malo prešlata zadevo in pravi PRODANO. Tako kupljenega/prodanega avta, pa še nikol!!!

mislim, halo! :shock: :shock:
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Če maj 17, 2007 1:09 pm

ban je napisal/-a:
zx14 je napisal/-a:Jaz sem prodajal Corso. Bila je sicer lepo ohranjena, mašina je delala kot ura, z malo kilometri (dobrih 80000), je pa ze začela rjaveti na vratih. Itak kliče nekaj folka, se pogajajo za ceno po telefonu... Skratka, klasika. No, potem pa kliče en ata, da kupuje avto za hčerkico, ki je ravno dobila izpit in da bosta prišla pogledat. Res prideta, ata si ogleda avto, malo zapelje naokoli in mu je ful všeč. Za tiste pikice rje na vratih še malo zglihava ceno. Medtem pa je "hčerkica" stala ob strani in se delala, kot da se je stvar ne tiče. No, ko sva bila z atom že vse zmenjena, jo vpraša, kako ji je kaj avto všeč. Ona pa v zrak, da so pikice po havbi (res je bilo par pik od kamenčkov, kjer se je barva odluščila in se je spodaj videla osnovna barva, ni pa nikjer rjavelo) in da jo bodo sošolke zafrkavale in da to pa že ne in blablabla... Z atom sva samo debelo gledala :shock: No, mula sede v fotrov avto, zapre vrata in adijo. Ata se mi je samo še iskreno opravičil, češ da ne more nič in smo se razšli. :D

No ko sem tole prebral sem se spomnu da sem nedolg nazaj nekje na mailu al pa na you tubu vidu en film, posnet v ameriki (itaq) kjer je fotr hčerki kupu avto. Vse skupej je posnel na kamero brat, bilo pa naj bi presenečenje za hčerin rojstni dan. Avto je čaku pred vrati ne ravno revnih staršev, ona je mela zavezane oči in ko so pršli do avta so ji snel prevezo dol. In ona prvo vsa navdušena nad avtom (kdo pa ne bi bil) ampak takoj v naslednjem trenutku tamala ugotovi da avto ni prave barve :roll: . Da je ona hotla rdečga ta je pa moder :ue . In pol je tam tulila in jokala, tastari so jo tolažil, uglavnem preserancija na kvadrat

http://www.youtube.com/watch?v=XH7p3xWyv7g

http://www.youtube.com/watch?v=HbPvE7miKpY

http://www.youtube.com/watch?v=jbOYhU5qhLM&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=9Qu9NbeioXY

http://www.youtube.com/watch?v=SeQ9A99pUQg

Glejte po zaporedju od prvega do petega. :noro :cry :8

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Če maj 17, 2007 1:30 pm

Pa ka si ti nor. Mula razvajena. Glavo bi ji odseku ne pa ji novega kupu! Še pri hiši mi nebi bla vec! p*****a ameriska.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

hamster
Nov uporabnik

Napisal/-a hamster Če maj 17, 2007 1:32 pm

Neverjetno...pa mimogrede, rdeč je lepši!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če maj 17, 2007 2:08 pm

Ni treba bit v ameriki za ta dejanja... Poznam slovenski primer ko je dobila prijatlica megana rumenega coupe (ker je foter pač rumenega vzel). za 18 rojstni dan... Čakal jo je v salonu. Ona pa v jok pa delala zdrahe pa da nebo mela rumenega pa nevemkaj... Foter se razpizdil pa preklical sredi salona vseskup pa so pol se nekak zmenli pa so čez 2 meseca punčki nabavili Peugeota. Banda pa še 10€ v življenju ni zaslužila. Jaz sem sicer vedno rekel, če bi dobil bi vzel ampak bolj cenim to kar si sam človek kupi pa zazluži.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če maj 17, 2007 2:31 pm

xandrej je napisal/-a:Ni treba bit v ameriki za ta dejanja... Poznam slovenski primer ko je dobila prijatlica megana rumenega coupe (ker je foter pač rumenega vzel). za 18 rojstni dan... Čakal jo je v salonu. Ona pa v jok pa delala zdrahe pa da nebo mela rumenega pa nevemkaj... Foter se razpizdil pa preklical sredi salona vseskup pa so pol se nekak zmenli pa so čez 2 meseca punčki nabavili Peugeota. Banda pa še 10€ v življenju ni zaslužila. Jaz sem sicer vedno rekel, če bi dobil bi vzel ampak bolj cenim to kar si sam človek kupi pa zazluži.
No, resnici na ljubo je rumen precej smotan. Definitivno megane coupe (do l. 2002) mora bit srebrn. Punco čist razumem, v rumenem je človek sram se pokazat. 8)

(joke)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če maj 17, 2007 2:32 pm

Je rekel fotem meni... Madona jaz bi ga vzel če bi mi ga takrat foter kupil pa če bi bil brez barve gor če bi bil celi rjav bi ga vzel ona pa ni hotela met... Jaz sem skoraj umrl od smeha.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če maj 17, 2007 3:20 pm

xandrej je napisal/-a:Ni treba bit v ameriki za ta dejanja... Poznam slovenski primer ko je dobila prijatlica megana rumenega coupe (ker je foter pač rumenega vzel). za 18 rojstni dan... Čakal jo je v salonu. Ona pa v jok pa delala zdrahe pa da nebo mela rumenega pa nevemkaj... Foter se razpizdil pa preklical sredi salona vseskup pa so pol se nekak zmenli pa so čez 2 meseca punčki nabavili Peugeota. Banda pa še 10€ v življenju ni zaslužila. Jaz sem sicer vedno rekel, če bi dobil bi vzel ampak bolj cenim to kar si sam človek kupi pa zazluži.

No tega, da se derejo, zavračajo darilo in podobne zadeve, so sposobne samo do amena razvajene hčerkice, katere foter enkrat v življenju ni bil sposoben nakurcat. pišuka, če starši reskirajo tok denarja, se pa menda ne boš zdej šel dret, da so ti avto kupl... no vsaj js vem, pa če tut bi bil roza barve, pa bi bil vsaj nekje podoben temu, kar si želim, da se ga nikakor nebi branil.
Po drugi strani pa se čudim tem velebogatim fotrom, oziroma fotru iz tega primera, da je tuk nesposoben, da ne more presenetit hčerke na tak način da jo posadi v avto, pelje v avtosalon, hčerki pove kje je meja in si zbere sama avto. Zakaj zaboga bi moral določat kaj kupiš nekomu, če si lahko sam zbere :?: Seveda pa če imaš ti veze v določeni avtohiši se pač omejiš na neko znamko, ali mal več dnarja na določene kvalitetnejše znamke... ampak dobro, ni pa potrebno zdej drugemu zbrat vsega... Tega nikoli ne bom razumel. Sam imam modrega Leona, katerim je vsem v naši familiji grd. Men je pa všeč - in recimo se mi rdeč in črn ne dopadeta. In zakaj bi moral met črnega npr., če pa mi je moder všeč?...

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Če maj 17, 2007 3:25 pm

kere zanimive izkušnje :D
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če maj 17, 2007 4:19 pm

tisti linki z žensko v ameriki, ki se zmišluje zaradi barve avta so reklame ne ;) če vam to ne potegne po tolk linkih pa tut ne vem..

sicer pa na avtosejmu v lj res se prodaja samo golfe 2 dizl pa mogoče še kak clio pa petka se kdaj odpeljeta, drugo pa bolj ko ne iste možnosti kot da bi glavni dobitek na loteriji zadel. sem bil tam 3× z enim avtom, najprej prodajal za 110k, so vsi hodili, da je avto v redu in vse (sami švercerji), sam da bi za 60k ga vzeli. pa takt še nisem bil pripravljen it tok nizko.. pol sem vidu da ni zanimanja sem naslednjič šel tja pa ga prodajal za 60k.. spet sami švercerji okoli, zdej že mnenja da je avto bolj zbit pa slabo vzdrževan in da bi ga meli za 30k sit.. spet si rečem, da ga za tolk že skor raj obdržim pa po njivi sesujem. pol mi je pa registracija potekla (sem imel doma že drug avto) pa so mi grozili, da mi bodo prišli po tablice, ker jih moram vrnit, sem pa šel na sejem da ga prodam za kolkr pač gre. ceno sem dal 30k sit. spet sami švercerji, zdej je bil avto že v katastrofalnem stanju, vsi pljuvali po njem kako je slabo ohranjen bla bla pa da če ga vzamejo zastonj bi mi uslugo delali, skor da niso zahteval, da popravm ene par stvari, zamenjam auspuh pa kupim nov komplet gum pa jim ga zastonj dostavim do njihovega doma pa ga bojo zastonj vzeli.. skor popizdil takrat. potem pa je mami na srečo srečala kolega, ki tudi odkupuje rabljene avtomobile pa ga je potem vzel za 70k sit (je sam postavil ceno, ko ga je videl)

lp
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če maj 17, 2007 5:47 pm

Hm na kratko v svojem lajfu sem prodal 20 avtov, komlikacij kakšnih velikih ni bilo, prodaja je bila max. 1 mesec. Golf 2 dizel sem ga prodal v dveh dneh, drugega v 14 dneh z zelo slabim motorjem za 170 jurjev (nemški gtd), ostale avte sem pa kr dobil resne kupce, mal sem še spustil dol ampak ne preveč.
Avtosejem v Lj je res ena velka polomija, avto prodaš za pol tiste vrednosti kot si jo imel na začetku in ta avto se čez 2h proda za 2x več ali 3x več, tako odpade.

Avto se še najbolj prodaja preko spleta(avto,bolha), salomonc je pa ta najboljša revija tam te kličejo najpogosteje, sem pa zadnjič spet prodajal en avto pač l.94 za 1100 evrov, kupec mi je ponujal 1050€ ampak ga nisem dal za ta denar. Hm raje ga zgonim do kraja pa ga potem prodajam. Sem pa bil danes v Izoli po tastari cesti sem šel in je avtzo šu tud 130km/h res drži se ceste.
Pa ena nesreča se je zgodila en kamjon je zapel zadnji del carada za drevu in je sam slekl dol

Kej več pa če me vprašate

Tole k po telefonu zbijajo cene so pravi švercarji, ali ne veste, da se da z tem poslom dobr služt, avto kupiš recimo trjko dizel za 300-400k bivših prodaš pa jo za 200k dražje in imaš skoraj dve mesečni plači, sam švercarji so zelo hitri, ko oglas vidi ga gre takoj gledat oz. že po telefonu mal sprv ceno dol potem pa še pri ogledu, folk ne se udat, brat je pred 14 dnevi prodal golfa 2 dizel l.90 že prece bogi za 850€ prvi kupec mu je ponujal občutno manj akih 500€ so ponujali kupci nato pa en pokliče in reče da ga pride iskat in ne gledat, golfa 2 se ne hodi gledat ampak se ga gre kupt prodaš ga BBBBBrrrrreeeez pppprrrrooobbbblllleeeemmmmaaaaa ( brez problema) in to takoj prepis, ampak ceno se tuakj ne zbija ampak povišuje pač če je avto ohranjen ali pa če je slab se mal zniža

Kar se pa tiče tistih video posnetkov moram rečt, da imam tle gor kar nekaj ljudi na vas, ki so dobil od staršev avto za 1 milijon sit ali 4000€ pa se zdej ful delajo frajerji, avto nč ne mirkajo, itd. če pa jest vprašam starša, če bi bila kej pripravljen dat tud zaradi tega, ker nimata avta in moram ju včasih peljat k zdravnuku(ene 5 krat ne mesec) pa dobim v odgo. po domače sam tih bod, če ne te bom....aja v zadnjih petih letih pa je bilo v našo kmetijo vloženo več kot 20.000.000 sit investicij v stroje, jest pa se oko furam z avtom, ki je vreden 200.000 sit poleg tega pa je star ko zemlja, pa še vozt moram vse not od a do ž. Pošteno mi gre to na jetra sem si pa reku sami se jebaj*e doma mene ni več za delat grem služt denar za svoj lajf no zdej bobo pa vidl kok bojo sami nredl doma pa sem več ko 20 let že na kmetiji pomagam vse mogoče in v zameno nisem še nikoli nič dobil, še sam si moram kupt vse ostalo od cuj do vsega.

Pa mi ni lahko, eni že k stanujete v stanovanjih in itak niste nič delal kt samo to da ste hodil v šolo, jest pa v šolo (trenutno uspešno zaključil) , doma pomagat, prevažat starše, požrt vsako besedo včasih ali vsak dan slišim kletvice tako da sem kot suženj zadnje čase, men je tega dost kar se tiče lajfa doma, hodu bom delat, pa je.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

juan86
Nov uporabnik

Napisal/-a juan86 Če maj 17, 2007 6:19 pm

Oprosti Sonček, da se greš cenkat za 50 ojrov oziroma da ga ne prodaš za 1050 ko si pa prvotno ceno postavil 1100 je pa mal.. no ja :roll:

Sicer pa vem frend ni prodal BMW 3 zaradi tega ker je potencialnega kupca motil sprednji naslon za roko, da kao ni mogel normalno seči po prestavni ročici al neki takega v glavnem.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če maj 17, 2007 6:21 pm

juan86 je napisal/-a:Oprosti Sonček, da se greš cenkat za 50 ojrov oziroma da ga ne prodaš za 1050 ko si pa prvotno ceno postavil 1100 je pa mal.. no ja :roll:

Sicer pa vem frend ni prodal BMW 3 zaradi tega ker je potencialnega kupca motil sprednji naslon za roko, da kao ni mogel normalno seči po prestavni ročici al neki takega v glavnem.

sorry cena je bila višja sam sem se zmotil, hm se mi zdi, da sem mel ceno 1150€ potem pa sva jozniževala sam ga nisem tel dat pa kaj jest mam čas pozno pop. za prodaja avta, zjutraj me pa kr naprej kličejo.
Fora je v tem, da jest kupim dobr avto in ga kasene prodam tik pred večjim popravilom potem pa kupim za isti denar boljši, novejši avto in mal vložim not se furam neki časa in ga kaseneje spet prodam. Pač imam svoje razloge zakaj delam to eni si boste mislil, da brez veze
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če maj 17, 2007 6:26 pm

Evo pa še bom jaz povedal iz drugega zornega kota ker vidim da se tukaj do zaj vsak oglaso ki je prodajal.

Na avto.net sem si ogledal vozilo in potem poklical tega prodajalca (Avtotrgovina) in sem pač malo poizvedoval kaj več, nakar je pogovor pač naneso da sem ga vprašal kolk bi on ocenil moj avto in če je možno pač staro za staro. Potem je pa povedal kolko bi bil moj vredn in sem se dogovoril za termin da si pridem ogledat izbran avto. In potem se je začelo..

Jaz sem iz mb, on pa iz ms. Z očetom sma se vozla tja več kot eno uro ker je na veliko snežilo itd, nakar pridema tja in je bil tam lastnik te trgovine. Povemo pač da bi radi malo pregledali avto (se je že nočilo) in je vzel ključe avtomobila, ga hotel zaštartat, avto pa ni vžgal. Seveda prodajalec čist mirno reče, ja temu se pa hitro sprazni akumulator (čeprav je blo po telefonu rečeno da je avto brezhiben) in da je noter pač tako dober avtoradio, da akumulator hitro sprazni. Bil je avto tud z letnimi gumami še. S seboj sem imel toliko denarja za koliko smo se po telefonu že dogovorili (namreč odštel sem razliko mojega avta).

Takrat pa je lastnik reko da pač on mojega nebo vzel v račun oz je ponujal nekje 150k sit manj kot je blo po telefonu. Potem smo se hoteli dogovorit za drugačn popust pa ni popuščal, še za zimske gume je reko da mi lahko jih da za zraven (mel je neke stare v skladišču) in ni hotel popuščat. Šlo se je na koncu samo za 40k pa je bil preveč trmast. Meni je bil sicer avto zelo všeč, točno tak kot sem ga želel, ampak smo se nato samo obrnili in odpeljali nazaj proti mb. Na poti domov sem malo razmišlal pa sem bil na koncu še srečn da nisem kupo ker so ble ziher težave z avtom (pomoje kaj več kot pa samo akumulator). Je pa na koncu ko sem že odhajal še reko, da naj probam sam prodat avto pa naj pol pridem pa se lahko znova dogovorimo.

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Pe maj 18, 2007 10:22 am

sonček je napisal/-a:...
Avtosejem v Lj je res ena velka polomija, avto prodaš za pol tiste vrednosti kot si jo imel na začetku in ta avto se čez 2h proda za 2x več ali 3x več, tako odpade.

Tole mi je pa že od nekdaj skrivnost. Naprimer da nekdo enkrat ali dvakrat prodaja avto na sejmu in ga ne uspe prodat. Zato obupa in ga proda švercerju za pol cene. Potem pa ga ta švercer še isti dan na istem sejmu proda dražje kot ga je lastnik prodajal pred tem. :?: :?: :?: :?: :?: :?: V čemu je fora? A je povprečen lastnik tako nesposoben prodajalec? Ali daje švercer vtis zaupanja vredne osebe? :shock:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe maj 18, 2007 11:54 am

zx14 je napisal/-a:A je povprečen lastnik tako nesposoben prodajalec? Ali daje švercer vtis zaupanja vredne osebe? :shock:

ne pac pa se s tem ukvarja "24ur na dan"... in pozna "cake" kje koga okrog
prines na "lep nacin"... kako pristopit k osebi ki se zanima za avto itd...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe maj 18, 2007 12:42 pm

torej ja, je dober prodajalec

lp
Slika

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Napisal/-a spreat Pe maj 18, 2007 12:47 pm

po mojem so najbolj zainteresirani tisti, ki ti sendajo le mail (avto.net) in ti zbijajo ceno po mailu. sem imel kar nekaj takšnik, ko sem prodajal prejšnji avto... ali pa vidi vse podatke o avtu na netu, te pa prvo vpraša eno brezveno kot npr. keri letnik pa je... hallooo

svašta..

po mescu in pol pa mi ge je le uspelo prodat...

kupit je pa še težje, ker je ponudba dokaj visoka, pa iz uvoza kolikor češ...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 18, 2007 6:44 pm

men je bolj tesko pri srcu ce morm avto prodt komu k se mi ne zdi primeren za lastnika mojega avta.

takim bi najrajs reku ej sori sam ti si pa ne zasluzs mojga avta pa tut ce mas kes..

sam je k*** ce rabs dinar :|
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov