BBoss je napisal/-a:Glej Shebo, nočem se kregat ampak tole kar pišeš je en velik bullshit in močno dvomim da se veliko voziš po avtocestah, vsaj z avtom ne. Če si pa kamionar potem pa je jasno kako razmišljaš in te do neke mere celo razumem.
Lepo, da se nočeš kregat... Osebno nisem šofer, sem pa sin šoferja. Delam 35.000 km in še približno enkrat toliko jih presedim kot sovozink. Med Krškim in Portrožom že poznam vsak kamen na cesti.
BBoss je napisal/-a:Najprej naj ti povem nekaj - nihče in res nihče nima pravice nekoga izsilit na AC in tudi če si za en ali pa pet kilometrov hitrejši nimaš nobene pravice zapeljat na prehitevalni pas v stilu "kaj me briga pa naj se noter zaleti saj meni ne bo nič".
Nikoli nisem napisal, da ima kdo pravico nekoga izsilit. Veliko izsiljevanj se reši brez nesreče, vendar ne vse. Slab mesec nazaj me je nekdo izsilil in to je na žalost plačal s svojim življenjem... Ampak ni bilo na AC. Nekdo, ki je na avtocesti hitrejši, ima pravico prehitevat. Tudi tovornjakarji. Pa naj država gradi 3 pasovne avtoceste...
BBoss je napisal/-a:In profesionalni vozniki bi se tega dejstva morali še veliko bolje zavedati saj v končni fazi oni svoj šiht opravljajo na cesti v 40 in več tonskih strojih, ki lahko v trenutku uničijo človeška življenja. Po drugi strani veliko lažje razumem marsikaterega neprofesionalnega voznika, ki v celem letu naredi toliko kilometrov kot jih kamionar v treh tednih in ker ni tako "vajen" ceste se marsikomu spregleda tudi kakšna manjša ne smrtno nevarna napaka.
Kar se tiče pa profesionalnih voznikov. Ti tovornjakarji, ki tako izsiljujejo, prehitevajo v tunelih ipd. - si se mogoče vprašal koliko so stari? Če je 21-letnik norec za volanom svojega avtomobila, je norec tudi v 40 tonskem šleparju. Starejši šoferji imajo malo bolj pospravljeno na 'podstrešju' kot pa mlajši.
BBoss je napisal/-a:Profesionalci pa nikakor napak ne bi smeli početi , vsaj takih premišljenih ne (še enkrat poglej filmček na 24ur in mi povej, da so bila tista prehitevanja zgolj nepremišljena napaka) in ne mi rečt da to ni nevarno, ko se vozim po števcu 140km/h (po GPS-ju kaže 130km/h) in sem kar nekaj časa v njegovem ogledalu potem mi pa k****n pred nosom zapeljem na moj pas, zdaj naj se pa znajdem kakor vem in znam.
Vsak dela napake. Določeni se tudi izživljajo - takšni gredo tudi meni na k****. Ampak so mogoče tudi situacije, pri katerih lahko kaj spregledaš. Tisto v tunelih je res neodgovorno in bi osebno takšnim ljudem vzel izpit in še kaj...
BBoss je napisal/-a:Pa še nekaj - Na štajerski AC imam velik večkrat primere izsiljevanja s strani kamionarjev kot pa je to primer s strani avtomobilistov. Seveda se najde kakšen primerek, ki s telefonom na ušesu vozi po prehitevalnem pasu 110km/h. Ampak vsaj izsilil me ni in ni me spravil v nevarnost, kar pa za nekatere nenadne manevre kamionarjev čedalje teže rečem.
Po štajerski avtocesti se pa zelo redko vozim, zato težko komentiram obnašanje tovornjakarjev na tistem območju.
BBoss je napisal/-a:In prosil bi, da se vzdržite odgovor v stilu, da ne vemo kako zgleda za volanom in da so(ste) kamionarji največji reveži pod soncem in da ostali ne vemo kako utrujajoč posel je to. Če ga ne zmorete je potem skrajni čas, da zamenjate službo, ker tako kot si policaj ne sme prvoščiti in ustreliti nekoga brez veze, ker se mu ne da laufat za njim tako kamionar ne sme početi neumnosti samo zato, ker se mu takrat to sprdne.
Moj odgovor, da ne veste kako zgleda za volanom ni bil mišljen kot 'lejte kako težak posel imam in blablabla'. Mišljeno, je bilo da bi si malo ogledali kako zgleda. Če bi bili vi vsi hitrejši za 5 km/h od tistega spredaj, bi verjetno vsi izgubili živce da bi cincljali za njim. Vsak bi prehitev po prehitevalnem pasu. Vsak!
BBoss je napisal/-a:Verjamem pa tudi, da je marsikateri kamionar vzor na cesti in sem take tudi že srečal in bi jim z veseljem stisnil roko, zato tale moja jeze nikakor ne lati na vse šoferje velikih vozil. Žal pa se je fluktuacija transportnih vozil v zadnjih dveh letih tako strahovito povečala (z njimi tudi število budal za volanom), da bo v tej nesrečni Sloveniji potrebno nekaj storiti saj nas bo tranzitni promet in z njimi "prometni texas" na cesti dobesedno povozil.
Se strinjam s tabo v tej točki. In še enkrat. Drugič ko kakšen kamionar dela pizdarije po cesti, poglejte malo koliko je star...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!