Debate, ki niso vezane na ostala področja...

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db To jun 12, 2007 8:39 am

Aja nemci so hotli uvest omejitve na avtocestah, pa so po nkei študiji ugotovili, da se jim ne splača, ker bi vsako leto zgubili nekaj milijonov evrov (natančne številke se ne spomnim) na račun manjše porabe goriva ( manjša hitrost manjša poraba), to pa ne bi not prinesli z tistimi kaznimi za prehitro vožnjo. Enostavno ne bi se jim splačalo uvest omejitve. :? :)

Kar se pa tiče tega z omejitvami na 160 km/h, nekak dvomim da bo to tega prišlo, ni pa slaba ideja ta z nekakšnim speed limitrom.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj To jun 12, 2007 9:30 am

180-200km/h bi pa že znalo biti. Čeprav je najvišja hitrost marketinška fora pri prodaji. Prav tako kot pospešek do 100km/h.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jun 12, 2007 9:42 am

Petersilj je napisal/-a:180-200km/h bi pa že znalo biti. Čeprav je najvišja hitrost marketinška fora pri prodaji. Prav tako kot pospešek do 100km/h.

pri 160 je načeloma še vsak nov avto varen- se lepo vozi
180-200 pa vsak sloh ne pride ;)
po mojem so to buče
lp

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jun 12, 2007 10:10 am

Sej bo slej ko prej avto vozu računalnik in bodo hitrosti take, kot so po predpisih ---> takrat bo prišel ven nov davek, ker ne bo državna blagajna dobivala več napitnin od prekrškov, saj jih ne bo več.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To jun 12, 2007 10:23 am

Se strinjam z omejitvijo. Max omejitev je 130km/h in zakaj bi potem šel avto več kot 160km/h?? Sej pospeški ostanejo enaki, sej ne bi omejili navora in moči.
Poleg tega me zanima če ve kdo podatek, koliko procentov ljudi vozi na AC več kot 160km/h. Po mojem je odstotek zelo majhen.
Kar se pa tiče Ferrarijev & CO sem pa že nekje napisal da so pač za navadne ceste nepotrebni, to so avti za na dirkališča in salone.

Lp

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To jun 12, 2007 11:45 am

kljukec je napisal/-a:
Petersilj je napisal/-a:180-200km/h bi pa že znalo biti. Čeprav je najvišja hitrost marketinška fora pri prodaji. Prav tako kot pospešek do 100km/h.

po mojem so to buče
lp

Avto pri 160 sploh ni niti načeloma varen; (F1 ni v istem rangu)
160/3,6=44,4m/s, to je skoraj olimpijski bazen na sekundo, pa potem trdiš da je VARNO!
Takšno hitrost imaš po dobrih 4 sekundah prostega pada.
Ali imam mogoče samo fobijo pred hitrostjo?? Jst temu rečem razumski REŠPEKT!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To jun 12, 2007 11:52 am

Ja sigurno se manjka tega, da bi nam v avte tlačili razne speed limiterje.Pazite kaj sanjate, big brother vas gleda!
Me zanima kolikšen % mrtvih jih umre na avtocestah, da upravičijo taka vlaganja v razne stacionarne kište in podobne bedarije.Naj raje končno prekmurcem sezidajo tisto nesrečno avtocesto, da jim ne bodo cel dan vozili tovornjaki čez dnevno sobo.jaz, da sem na njihovem mestu zaminiram prekleto cesto.Banda nesposobna!Ta načrt zmanjševanja smrtnih žrtev je za mojo bogo inteligenco nedojemljiv.Vsako leto jih umre več in vse kar delajo je, da višajo kazni, kupujejo radarje in podobno navlako.Pa jih vseeno umira še več.noben ne odgovarja pa še naprej počnejo isto. otrok bi rad splezal na štedilnik, proba in se opali na plati.Naslednjič prej izklopi plato in brez problemov spleza gor.Te primitivci so pa vztrajni s svojim načinom kot pes s frizbijem :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 12, 2007 12:02 pm

kljukec je napisal/-a:

po mojem so to buče
lp

Verjemi, da moj avto je varen pri normalnih hitrostih. Ampak 160km/h pa ne gre, razen če gre po hudem klancu navzdol. Ampak meni se takrat ne zdi varen.

Varna hitra vožnja je takrat, ko ti ko si v nevarnosti lahko še vedno ali potegneš z avtom, da se umakneš ali pa varno in hitro ustaviš. In osebnega avta ki bi iz 180 ali 200km/h varno in predvsem zelo hitro ustavili na naših cestah skorajda ni. Vsaj jaz na naših cestah s to hitrostjo nebi šel na polno bremzat, ker bi me premetaval po cesti ko krompir u gajbi na trahtorju.

Ko bodo naše ceste porihtane in da ne bo več samo 10cm asfalta na njih, ampak bo 75cm asfalta tako kot na nemških avtocestah, podloga bo pa beton, potem pa dvigajte omejitve in vozite hitro.

Lahko pa probate kaj je to premetavanje pa se vozite iz rondoja tomačevo po skrajno desnem pasu proti trzinu in probajte vozit 100km/h. Jst s terencem skačem ko nor, kaj je šele z osebnimi avtomobili.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 To jun 12, 2007 1:15 pm

res je razlika po nemciji vozit 180 al pa po sloveniji. Tam se dost manj cutis taksno hitrost, asfalt je lepo narjen, sploh pa najvazneje: na 700km dolgi poti mi NOBEN ni zablendal. Ceprav sem bil na cist zunanjem pasu in nisem vozil vec kot 140 in so za mano bili avti. pa NOBEN ni blendal niti nic.

ne pa Slovenci...

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To jun 12, 2007 1:36 pm

Tisti ki se tako strašno bojite tistih 160km/h; preberite si današnji komentar o prometu v časopsiu Delo. Pravi da večina žrtev je še zmeraj na lokalnih cestah. Rad bi tudi videl procent ljudi ki se res vozijo 160 konstanto po AC, kot je že nekdo omenil. Mislim da je zelo majhen.

Kako naj vam dopovemo da so avtoceste najvarnejše ceste in je popoln nesmisel postavljanja radarjev na AC, ker gre za očitno polnjenje proračuna?

Nekateri odprite oči, zraven pa poskusite še malce razmišljati z glavo...
Slika

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd To jun 12, 2007 1:54 pm

kul ce ne bomo mogl terat 200 bomo mel pac avte ki pospesijo od 0-160km u 10 sec ;)
se bolje in se precej bolj nevarno ker z takimi pospeski se da bistveno bolj gonit po zavitih cestah hehe

komaj cakam :)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To jun 12, 2007 1:56 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Tisti ki se tako strašno bojite tistih 160km/h; preberite si današnji komentar o prometu v časopsiu Delo. Pravi da večina žrtev je še zmeraj na lokalnih cestah. Rad bi tudi videl procent ljudi ki se res vozijo 160 konstanto po AC, kot je že nekdo omenil. Mislim da je zelo majhen.

Kako naj vam dopovemo da so avtoceste najvarnejše ceste in je popoln nesmisel postavljanja radarjev na AC, ker gre za očitno polnjenje proračuna?

x2
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jun 12, 2007 9:04 pm

Now obviously this is utterly and totally wrong, but that won't prevent members of the European Parliament from voting on the proposed ban this autumn.
Tudi angležki nakladajo, ne samo beograđani. Tole zgoraj je totalen bulshit, če predloga za evropsko uredbo ali direktivo ni predlagala Evropska komisija (ki edina to formalno lahko stori), kar pa nikjer ne piše (slišal pa nisem nič takega, pa skoraj dvomim da bi kaj takega šlo mimo širše javnosti)

Skratka, na podlagi zapisanega sklepam, da tudi če bo EP jeseni res o čem glasoval, bo le o tem, da se je seznanil z nekim poročilom. Ničesar ne bo prepovedal ali zapovedal. Tak predlog namreč še ne obstaja (če ga je pa EK že pripravila in dala v postopek, naj nasprotno dokazuje kdo drug).

Zato mislim da se zaenkrat čisto brezveze razburjate in pametujete.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To jun 12, 2007 9:38 pm

to so glih take buce kokr so ble takrt k se je govoril da bojo uvedl da mladi vozniki bojo lahko vodil avte samo do 1100 prostornine (kda se teh neda navit 100+hp)

tko da to z to omejitvijo 160 je navadno sranje in nc nebo od tega
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To jun 12, 2007 9:53 pm

AudiFreak je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Tisti ki se tako strašno bojite tistih 160km/h; preberite si današnji komentar o prometu v časopsiu Delo. Pravi da večina žrtev je še zmeraj na lokalnih cestah. Rad bi tudi videl procent ljudi ki se res vozijo 160 konstanto po AC, kot je že nekdo omenil. Mislim da je zelo majhen.

x2

x3

LP
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 To jun 12, 2007 10:12 pm

Nesrece na avtocesti so kot nesrece v potniskem letalskem prometu; redke so, a ko so, so krvave oz. drage (pa ne me lincat ce sem ceno povedal)

V cesten prometu manka kultura in zbranost ljudi. Ljudem se j**e; samo da pridejo cim hitreje na cilj. Al so budni ali spijo pokonc, trezni ali pijani, spociti ali zmatrani. Problem je kompeksnejsi kot pa blokada hitrosti. Ampak to je ze druga tema.
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 12, 2007 10:15 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Rad bi tudi videl procent ljudi ki se res vozijo 160 konstanto po AC, kot je že nekdo omenil. Mislim da je zelo majhen.

Procent ljudi je največji (po moje) tistih, ki vozijo med 110 in 130, malo manj je tistih , ki vozijo 140 in 150, redki pa smo, ki vozimo 100 ali pa 180. Je pa potem še par izjem ki vozijo nad 200.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To jun 12, 2007 10:18 pm

nebivedu je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Rad bi tudi videl procent ljudi ki se res vozijo 160 konstanto po AC, kot je že nekdo omenil. Mislim da je zelo majhen.

Procent ljudi je največji (po moje) tistih, ki vozijo med 110 in 130, malo manj je tistih , ki vozijo 140 in 150, redki pa smo, ki vozimo 100 ali pa 180. Je pa potem še par izjem ki vozijo nad 200.

In še nekaj najnevarnejših
tisti ki vozijo od 90-110

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To jun 12, 2007 10:26 pm

black je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

In še nekaj najnevarnejših
tisti ki vozijo od 90-110

Pa sej, če gledajo okrog sebe niso prav nič nevarni ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To jun 12, 2007 10:34 pm

nebivedu je napisal/-a:Procent ljudi je največji (po moje) tistih, ki vozijo med 110 in 130, malo manj je tistih , ki vozijo 140 in 150, redki pa smo, ki vozimo 100 ali pa 180. Je pa potem še par izjem ki vozijo nad 200.

Se strinjam z Nebivedu.

Ne strinjam pa se s tem, da so najnevarnejši tisti, ki vozijo od 90-110. Če jest lepo vozim 100km/h po desnem pasu s tem ne ogrožam nobenega, imam lepo optimalno porabo in mirno vožnjo. Če pa prehitevam, pogledam nazaj in pospešim do 130. Nevarni so tisti ki pičijo 180 po prehitevalnem in blendajo.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov