mucek je napisal/-a:Reber, pod tole se pa podpišem!
Tudi sam s kolesom (in avtom!) naredim precej kilometrov in dostikrat sem bil v situaciji, kot si jo opisal ti - sem že tudi skakal s kolesom s ceste dol in tako naprej... Situacija enaka - nekdo se me je spravil prehitevati (na odseku, kjer jest s kolesom ne bi upal vzporedno vozit!) in mu ni zneslo... Takrat sem, hvalabogu, odskočil s ceste na (luknjast) rob vozišča, bil pa sem preveč pod adrenalinom, da bi se še spravil za tistim avtom... Še poseben (adrenalinski) užitek pa je vožnja s kolesom po Ljubljani, ko te iz dneva v dan želijo povoziti vozniki, ki zavijajo desno z glavne ceste, ti pa s kolesom na kolesarski stezi...
Se strinjam, da nekateri kolesarji na cesti delajo štalo (tudi nekateri avtomobilisti jo!) - ampak kolo je na cesti avtomobilu enakovredno (dobro, odštejemo ceste, rezervirane za motorna vozila). V teoriji. V praksi pa velikokrat obvelja teorija močnejšega - torej avtomobila. Žal.
LP, Grega
V Lj sem na kolesu ekstremno previden na take avtomobiliste, se je že večkrat zgodilo, da sem zaviral in se zaletel v bok avtomobila, sicer pri nižji hitrosti, zakaj bi jaz pazil na njihov pleh, če oni ne pazijo na moje življenje.
Enkrat pa me je ženska pri 15km/h (vozila je na manj prometni ulici s kolesarskim pasom proti rdečemu semaforju) tako grdo zrinila, da ima za spomin lepo prasko čez bok od rogov.
Samo tiho je bila, niti pisnila ni, tudi jaz sem molčal, se mi je pa bliskalo iz oči.