Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Če bi imeli možnosti izbiranja, kaj bi imeli?

Ključ
54
56%
Kartico
43
44%

Skupaj glasov : 97

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Sr jun 27, 2007 12:19 pm

kljukec je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:
Uribobo je napisal/-a:Laguna in Megane je na kartico. Obe 100% prostoročne, tok da jo ne rabiš nikamor vtikat. Jo maš lahkjo v žepu. Se sam vsedeš v avto in prižgeš gumb start/stop. Ko se navadiš je zakon. Pa tud če betrija crkne, je v kartici skrit ključ, z katerem lahko normalno odpreš avto.

Kak se pa potem pelješ ko je prazna kartica? :roll:

v avtu obstaja tud pri 100% prostoročni kartici reža, kamor lahko kartico ''vložiš''
tam se kartica tudi polni
tko, da tud če maš 100% prostoročno kartico jo moraš vsake tolk potegniti iz žepa
kdaj je prazna baterija, pa vidiš, kot ti začne slabše odpirati vrata
lp

Točno tako.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr jun 27, 2007 3:31 pm

aha in tudi če je kartica čisto prazna se prične polnit, ko jo daš noter in lahko vžgeš na kartico?
Ker navadnega ključa najbrž ne moreš nikamor vtaknit (vsaj kolikor sem jaz iskal)
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr jun 27, 2007 3:40 pm

stench je napisal/-a:aha in tudi če je kartica čisto prazna se prične polnit, ko jo daš noter in lahko vžgeš na kartico?
Ker navadnega ključa najbrž ne moreš nikamor vtaknit (vsaj kolikor sem jaz iskal)

ja ubistvu je notri vložek z polnilcem- če je prikljopljen na elektriko pa kartica normalno deluje
ključek pa je samo za avto odklent- kot normalno daljinsko zaklepanje- ko ti crkne, morš uporabit ključ
lp

Uporabniški avatar
yolle
Nov uporabnik

Napisal/-a yolle Sr jun 27, 2007 4:11 pm

kartica je vredu--daš v žep al pa srajco.... sploh ne moti
(ostale ključe pa v avtu pustiš ne, sej jih ne nucaš cel dan s sabo nost če greš kam)
lp
yolle
SlikaSlika
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr jun 27, 2007 5:51 pm

kljukec je napisal/-a:
stench je napisal/-a:aha in tudi če je kartica čisto prazna se prične polnit, ko jo daš noter in lahko vžgeš na kartico?

ja ubistvu je notri vložek z polnilcem- če je prikljopljen na elektriko pa kartica normalno deluje
ključek pa je samo za avto odklent- kot normalno daljinsko zaklepanje- ko ti crkne, morš uporabit ključ
lp

Kakšen avto pa ti voziš, da vtakneš kartico v režo in ti napolni baterijo?
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr jun 27, 2007 6:18 pm

_Pancho_ je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

lp

Kakšen avto pa ti voziš, da vtakneš kartico v režo in ti napolni baterijo?

oče vozi renault espace 2.0 dci- mu ni več odpiral, pa je vstavu v režo, kot so mu rekl na servisu in vse spet dela normalno
lp

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr jun 27, 2007 6:27 pm

Baterije v kartici ne moreš napolniti. Lahko jo samo zamenjaš. Verjetno je bilo samo to da senzor ni zaznal kartice in jo je moral zaradi tega vstaviti v režo/čitalec kartic.
Drugače pa imam tudi sam prostoročno kartico; moti me le njena velikost, saj bi lahko bila vsaj za 1/3 manjša in s tem bolj prijazna za žepe.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
Dino_S
Nov uporabnik

Napisal/-a Dino_S Sr jun 27, 2007 6:28 pm

meni osebno je trenutno bolj všeč ključ ker tako kot je nekdo že na začetku odpisal elektronika rada zafrkava (to osebno zelo dobro vem)
@ic3m4n: meni se zdi da sem že opazil v neki avtoreviji da je že v enem volvu (ne vem kerem pa mislim na doplačilo pa ne vem če je pri nas ta opcija na voljo) že vgradil pravzaprav sem prepričan da sem to zasledil nekje

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr jun 27, 2007 8:01 pm

_Pancho_ je napisal/-a:Baterije v kartici ne moreš napolniti. Lahko jo samo zamenjaš. Verjetno je bilo samo to da senzor ni zaznal kartice in jo je moral zaradi tega vstaviti v režo/čitalec kartic.
Drugače pa imam tudi sam prostoročno kartico; moti me le njena velikost, saj bi lahko bila vsaj za 1/3 manjša in s tem bolj prijazna za žepe.

Ok, če je to res, kako potem vžgeš avto, če crkne baterija na kartici?
Slika

Uporabniški avatar
yolle
Nov uporabnik

Napisal/-a yolle Sr jun 27, 2007 8:19 pm

Ja najbrž da moraš pol pa baterijo zamenjat......al kaj mislis??????
itak ti pa napise že prej na BC da je baterija bl prazna oz. primerna za zamenjavo. tko v Manualu piše.

maš pač eno baterijo maxell na zalogi....
[/img]
Priponke
kartica megane.jpg
lp
yolle
SlikaSlika
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr jun 27, 2007 8:25 pm

Kake finte. Še za to moreš pol gledat skoz, če maš baterije boge. :?

Še vedno prisegam na zložljivi ključ ala VW, Audi in tisti ki ga imajo, ti ni nič napoti, ne rabiš skrbet za baterije če češ domov prit pa da je prazna, pa še zlomiš ga ne če se nanj vsedeš.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jun 28, 2007 5:32 am

Glede na to da imajo določeni proizvajalci, ki še imajo ključ (v takšni ali drugačni obliki), v ključu akumulator ki se polni, ko je vstavljen v ključavnico, bi rekel da je tudi Renault sposoben kaj takega vgradit v svojo kartico, tako da temu da se kartica polne v svoji reži, čisto verjamem.

Kdor pa ne razume kako se lahko ena stvar ki nima kovinskih pinov za štrom, polni, pa predlagam da si prebere zakon o indukciji (fizikalni zakon, preden greste po uradnem listu brskat).
Slika

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Če jun 28, 2007 8:27 am

Nixxon je napisal/-a:Glede na to da imajo določeni proizvajalci, ki še imajo ključ (v takšni ali drugačni obliki), v ključu akumulator ki se polni, ko je vstavljen v ključavnico, bi rekel da je tudi Renault sposoben kaj takega vgradit v svojo kartico, tako da temu da se kartica polne v svoji reži, čisto verjamem.

Kdor pa ne razume kako se lahko ena stvar ki nima kovinskih pinov za štrom, polni, pa predlagam da si prebere zakon o indukciji (fizikalni zakon, preden greste po uradnem listu brskat).

renault ima v svojih karticah navadne te tamale baterije katere se nemorejo polniti ;)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če jun 28, 2007 9:40 am

:pop:

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če jun 28, 2007 9:42 am

Lumpy_ je napisal/-a::pop:

Ti mas pa ful rad take poste brez vsebine a ne?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če jun 28, 2007 10:05 am

off:
Ti se pa rad vpikuješ v to, ne? Kot novincu bi ti priporočal da se držiš teme, pa prebereš navodila. Če nimaš kaj pametnega za pripomnit, se ne oglašaj.

Mislim vedno, ampak res vedno se more nekdo najt, ko nima kaj za povedat v temi, pa se vpikuje v poste drugih uporabnikov, pa seka v off.

LP

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če jun 28, 2007 11:45 am

Da ne bo OT, zaenkrat mi je ljubši ključ, lahko pa da bi si premislil, ko bi enkrat sprobal sistem s kartico.
Zadnjič spremenil Pavel_P, dne Pe sep 28, 2007 1:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jun 28, 2007 2:02 pm

cakani je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:Glede na to da imajo določeni proizvajalci, ki še imajo ključ (v takšni ali drugačni obliki), v ključu akumulator ki se polni, ko je vstavljen v ključavnico, bi rekel da je tudi Renault sposoben kaj takega vgradit v svojo kartico, tako da temu da se kartica polne v svoji reži, čisto verjamem.

renault ima v svojih karticah navadne te tamale baterije katere se nemorejo polniti ;)

Zanimivo, sem bil prepričan da so za polnit. No ja, na nečem morajo servisi služit. :D
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če jun 28, 2007 2:16 pm

Ključ. Kurnk, bajte in stanovanja še vedno vsi zaklepamo na ključ, ne vem, zakaj je treba imeti za avto pa kartice. Ko samo pomislim kako debelo je gledala moja mat, ko je z novim avtom namesto ključa dobila kartico... :lol:
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Če jun 28, 2007 7:07 pm

Ključ - sigurno je sigurno!

Čez par let, ko bodo kartice že 99% sigurno delovale, pa lahko tudi kartico.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov