Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Sr jul 30, 2003 12:17 pm

Martin: tudi sam sem že prodajal avto, sicer ne novega, ampak...

Pač se je treba sprijaznit, da je dandanes avto potrošniški materijal!
Če tega še nisi razumel, je škoda, zate seveda, ker boš ostal neprijetno presenečen, ko boš prodajal avto, ko bomo v EU za pol cene novega.

Cisto drugo se mi zdi pa, da kupis avto od pooblascenega prodajalca, ki ti na rabljenega da garancijo. Takrat je visja cena upravicena.
Ce bom pa kupoval avto od tebe ali kogarkoli drugega pa mu zagotovo ne bom dal tolko denarja kot ga zahteva (ponavadi so cene dosti pretirane), ker ne zaupam, da s tem avtom ni nic bilo/je narobe.

Pa tudi zakon o varstvu potrosnikov ni se tako razvit in napreden, da bi te lahko jaz pol zaradi zamolcanih stvari oskubil, ker sem imel tezave (cas za take stvari odkrit imas namrec samo pol leta po ZVP-ju).
Kapiš??

Ti/vam dam zelo dober, brezplacen namig: Leasing - najboljsi nacin, da kupis avto in ga menjas vsake 4 leta - al pa ze prej!!
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jul 30, 2003 12:18 pm

Zakaj pa tako hitro menjat dober avto. OK, če narediš ful kilometrov na leto, ampak drgač pa sam dnar spušiš.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Sr jul 30, 2003 12:22 pm

Nixxon je napisal/-a:Zakaj pa tako hitro menjat dober avto. OK, če narediš ful kilometrov na leto, ampak drgač pa sam dnar spušiš.

Zaradi tega, ker avtu po 4 letih (pri nas) najbolj drastično pade cena in, ker po 3 letih kar nekaj avtomobilom pretece garancija. Seveda ce ne vozis kaksnega Japonskega!! 8)
Slovenski Mazda forum

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Sr jul 30, 2003 1:18 pm

Jo , bo nekaj takšnega ja.Samo meni in še marsikomu na tem forumu ne gre vglavo da je avto potrošniški materjal ker se nam avti dopadejo preveč.Povej ti enemu lastniku MB AL PA PORŠEJA al pa ne vem ferrarija da ima potrošniški materjal na 4 kolesih.Avto po moje je nekaj več kot potrošniški materjal(ne velja za vse avte).

Nixxon to je tisti problem ker dnar spušiš če ga prodaš po 1,2,3..letih al pa avto držiš več časa. V obeh primerih izgubiš preveč.Zato bi bilo pametno se vozit vsi v starih trabakulah (nekateri se in jih prav en drek briga za nove avte) in praktično ne izgubit ničesar temveč še pridobit ker tako ne pešačimo.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jul 30, 2003 1:24 pm

Martin je napisal/-a:Jo , bo nekaj takšnega ja.Samo meni in še marsikomu na tem forumu ne gre vglavo da je avto potrošniški materjal ker se nam avti dopadejo preveč.Povej ti enemu lastniku MB AL PA PORŠEJA al pa ne vem ferrarija da ima potrošniški materjal na 4 kolesih.Avto po moje je nekaj več kot potrošniški materjal(ne velja za vse avte).

Nixxon to je tisti problem ker dnar spušiš če ga prodaš po 1,2,3..letih al pa avto držiš več časa. V obeh primerih izgubiš preveč.Zato bi bilo pametno se vozit vsi v starih trabakulah (nekateri se in jih prav en drek briga za nove avte) in praktično ne izgubit ničesar temveč še pridobit ker tako ne pešačimo.

trabakula=vrsta čolna/ladje??? :wink:
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Sr jul 30, 2003 1:35 pm

Martin: Lastniku Porscheja ali Ferrarija je avto samo in edinopotrošniški materijal!

Meni in tebi pa ni, ker si ga po vsej verjetnosti težko privoščimo in nam je to živ luksuz.

Ne me narobe razumet glede mojega mišljenja. Fora je v tem, da si sedaj nekateri ne morej privoščiti kvalitetnih avtov ala audi, bmw, nissan, toyota, ker so predragi ali pa prestari.

Yougoti in unoti pa varni sigurno niso!

Rad bi videl, da si lahko tudi za manj kot 1 mio kupis nekaj kar ti ne bo treba nonstop popravljad, da ne bo imelo vec kot 150k kilometrov ali pa da ne bo starejse od 12 let.....nekaj v tem stilu.
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jul 30, 2003 1:42 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:Rad bi videl, da si lahko tudi za manj kot 1 mio kupis nekaj kar ti ne bo treba nonstop popravljad, da ne bo imelo vec kot 150k kilometrov ali pa da ne bo starejse od 12 let.....nekaj v tem stilu.

no ja, saj tako črnogled pa ni treba bit. za manj kot 1msit že dobiš kakšn korejski avto (hyundai, daewoo, kia,..) pa se tut ne kvarjo tak hudo?!?
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Sr jul 30, 2003 2:02 pm

ne sej se res ne!
Ampak so evropski po vsej verjetnosti bolj varni!!
Slovenski Mazda forum

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Sr jul 30, 2003 2:14 pm

zupi13 je napisal/-a:
Martin je napisal/-a:Jo , bo nekaj takšnega ja.Samo meni in še marsikomu na tem forumu ne gre vglavo da je avto potrošniški materjal ker se nam avti dopadejo preveč.Povej ti enemu lastniku MB AL PA PORŠEJA al pa ne vem ferrarija da ima potrošniški materjal na 4 kolesih.Avto po moje je nekaj več kot potrošniški materjal(ne velja za vse avte).

trabakula=vrsta čolna/ladje??? :wink:

Da :-P

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Sr jul 30, 2003 10:06 pm

sam tolk, k je en omenu da ni več cerine- ne razumem čist?

Primer: v IT je avto k bi da jst hotu kupt za ca. 2000 EU ( tolk hoče lastnik za njega), pri nas pa bi prišel indentičen avto rečmo 4000-5000 EU (morda, ne vem). Zdej me pa zanima kaj bi jst mogu narest in kolk bi me koštal če bi šu iskat ta avto v IT, s se mi sploh splača da ne bo nakonc prišlo še draži?

Pa hvala za odgovore?

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Če jul 31, 2003 6:52 am

v praksi bi moralo biti tako, da tam kupis vto, pri enemu prodajalcu napises papirje. Avto ne sme bit starejsod 3 ali 5 let in poskodovan manj od 5 ali 10% skupne vrednosti avtomobila.

Pol gres s papirji na carino in do uvoznika, na carini se zmenis da ti vrnejo IVA-o in pri nasih carinikih placas DDV (istih 20%). Carine po novem ne placas vec.
Avto pa ti more pripeljat cez menda nekdo, ki ima import export.
Slovenski Mazda forum
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov