Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne jul 08, 2007 4:29 pm

Hehehe, zanimive štorije..

Bom še jaz pristavil eno malenkost: V semaforju sem čakal na zeleno luč, medtem je cesto prečkala ena fejst pupa. Jaz sem imel nogi na sklopki in zavori ter gledal v semafor, inštruktor pa nažigal po gasu s svojo stopalko.. :twisted:
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne jul 08, 2007 4:33 pm

Moj inštruktor je tud vedno gledal pupike okoli, pa mi govoril glej ono pa ono,... pol pa ko sem spregledal stop, pa sem odpeljal križišče, kot da bi bil znak Odvzem prednosti, pa se je drl da bom šel pucat prometni znak. Ni blo minuto, spet sem mogo gledat z njim ki kera gre po pločniku.

Ko sem pa za C in E delal izpit, pa če je videl kero s kamiona dol v avto, da je mela kiklco, sem mogo čist naprej postavit na semaforju drugemu avtu za rit, samo da je lahko pogledal jo dol v avto. hehe . Drugač pa bil faca, pa me tud naučil vozit. Aja pa dobivala sma se običajno v mb pri Herbiju (kafič) pri amzs-ju. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Ne jul 08, 2007 5:01 pm

od kolega foter nam je pravo kak se je on na ure voznje kr z svojim avtejom vozo. hehe, je reko ko pa sem se na izpito pripelo z stoenko mi je oni z komisije samo reko aha vidim da vi pa ze znate vozit..pridite cez 14dni na izpitno. pa vse mogo se enkrat. :) :)

je pa to blo enih 10let nazaj ko je ze drugic delal,ker je mel pizdarij polno pa so mu vzeli. je pa faca stari drugac,ga šluknemo vcasih skup :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 08, 2007 5:06 pm

esem je napisal/-a:Adis, če je cela serija velikih in nevarnih napak zate "smešna", te ne bi želel srečat na cesti. Ni tema o smešnih prigodah?

kot prvo ti verjetno ne razumeš zgornjega naslova teme. gre se za posameznikove začetke pri opravljanju tako imenovanih vaj z inštruktorjem in seveda posledično pridejo napake, katere imamo pa vsi.....tudi ko sem se jaz učil voziti sem delal napake tako si jih tudi ti, ker nepoznam nobenega ki se je vsedel v avto iz prve in ga vžgal ter vozil kot da je PROFI, tko da se z časom naučimo pravih "korakov" vožnje in "prijemov".....

in drugo: tema je o smešnih prigodah in to o takih prigodah, na katere se ozreš in pomisliš v nazaj kaj si delal kot začetnik v avtu in potem analiziraš vso zadevo in ugotoviš da si z časom vse boljši in boljši voznik, in tiste napake ki si jih naredil v preteklosti so ti naravnost smešne ker takih napak danes verjetno nebi naredil....kljub izkušnjam na cesti

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jul 08, 2007 6:28 pm

Joj, kako smo užaljeni
Kot prvo, dobro razumem naslov teme, zato sem tudi vprašal, zakaj smeh ob nevarnih napakah oz norenju začetnika. Če mi ne verjameš, poglej, kako razumejo temo drugi - po tem kaj pišejo - velika večina ne piše o lastnih neumnostih, predvsem o inštruktorjih.

adis je napisal/-a:najhujša je bila na avtocesti-izhod ko sva pripi***ila na izhod avtoceste z hitrostjo cca. 120 kmh in se je drl bremzi bremzi bremzi.......sam smeh

adis je napisal/-a:ta je tud dobra, ko sem čez progo v tretji neki okrog 55 kmh pripeljal in nas je lepo vrgl čez progo, inštruktor se je sam za glavo prijel.....

Ker je bil "sam smeh" že, ko si kot začetnik prinorel na izhod z avtoceste, je bilo to narobe razumljeno (češ že takrat smeh - oprosti za tvoje nejasno pisanje), od tod tudi dvom v tvoje vozniške sposobnosti. Sicer pa - kateri začetnik bi vozil 55 čez progo ali 120 na izhod? Začetniki običajno vozijo bolj počasi, ne pa norijo? in kako tak začetnik vozi šele pozneje?

Jaz se takim napakam kasneje ne bi smejal, prej bi se jih z grozo (in hkrati vesel, da ni bilo nič) spominjal in jih imel za poduk v prihodnje. Pri tebi pa to izpade kot štos, skoraj kot da se hvališ, kaj vse si počel. To ni štos, niti za nazaj ne - samo zato sem reagiral!
A naj ti bo, če sem te prizadel, se ti opravičujem.

lp

PS res sem naredil tudi jaz kakšno napako (v prvih deset ali dvajset km), a po nevarnosti ni bila niti par procentov tvojih dveh. Ko sem pri 18-ih delal izpit, sem imel že več tisoč km za sabo (po stranskih, manj prometnih cestah) in napak že dolgo nisem več delal. Ne dajaj me v tvoj koš!
Zadnjič spremenil esem, dne Ne jul 08, 2007 6:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Ne jul 08, 2007 6:35 pm

zgleda da je esem profi :P tak da ne ga v isti kos metat kot nas ki se celo zivljenje ucimo na napakah.

je pa res da takim bedarijam se glih ni za smejat 120kmh v izvoz ;)
Zadnjič spremenil SamoK, dne Ne jul 08, 2007 7:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

The Freaky
Nov uporabnik

Napisal/-a The Freaky Ne jul 08, 2007 6:48 pm

ma jz sm pa biv na ac pa dež gre full, spolzko vozišče pa omejitev 100! pa pelem mal cajta 100 pol pa reče instruktor ka se guncam pol ms pa plo kr 130(sm kr vse prehitevu) :lol:
pa tut ko sma šla na trojane pri izvozu sm kr tut z 120 šov nt se je pa kr za vrate primu(ga je kr vredi stisnilo) :lol:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jul 08, 2007 6:51 pm

@The Freaky: provokacije na zgornje odstavke esem-a? ..in posplosevanje hujsega
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Ne jul 08, 2007 7:16 pm

No da še js povem svojo zgodbo! Ker sma z inštruktorjem imela čas samo okoli sedmih zvečer (blo je decembra ko je že takrat mračno), in je biu on ceu dan v avtu, sma šla na "relacijsko" pa mi je reku pelji proti celju! Js pelam pa vidim čez neki časa da mi spi u avtu :D pridema v celje in ga zbudim da sma tam pa reče obrni pa grema nazaj domov inje nazaj zaspal :D ! Da nebote zdaj začeli vsepovprek čez mene kak si upam, pa da je inštruktor neve kaj vse ker to pusti,... pa to naj povem da sm meu že dovolj izkušenj in tud držal sm se cpp! Mi je blo pa zelo hecno vse skup! Inštruktor mi je dost zaupal na koncu pa ga nism razočaral- vse naredil v prvem z 21urami na izpitni-komplet izpit opravljen v 22dneh! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jul 08, 2007 7:20 pm

Na izpitni vožnji je bila takšna gužva, da se nikakor nisem mogel uriniti na glavno cesto... po ene petih minutah čakanja mi reče model iz komisije, da naj kar malo izsilim pa da bo mižal :D :D

Na izpitni vožnji sem tudi prehitel avtobus pa je bilo vse po predpisih pa je na koncu samo rekel, da ni verjel, da se bom upal. To je bilo takrat, ko je bila omejitev v naseljih še 60km/h, avtobusar se je pa cijazil slabih 40km/h.

Med urami sem imel pa najbolj smešno prigodo, ko me je inštruktor peljal po cesti mimo Čada na Rožnik in je rekle v najhujšem klancu, da ustavim. Nato sem moral po njegovih napotkih brez dodajanja gasa speljat samo s spuščanjem sklopke. In ker mi v treh poskusih ni uspelo sem rekel, da brez gasa ne bo šlo. Pol pa on pravi, da ga častim sok, če njemu rata. V prvem poskusu mu zadeva crkne, v drugem pa nekako uspe tisto bogo stoenko spraviti, do gibanja v kratkih poskakujočih korakih, da naju je kar metalo v avto. Pol mi pa tip reče: "vidiš da gre".

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jul 08, 2007 7:57 pm

BBoss je napisal/-a:Pol mi pa tip reče: "vidiš da gre".

Tak kot pri meni ko sem vedno poleg vozo še enga ki je istočasno delal izpit. Najprej sem jaz vozo 2 uri pol pa on dve uri. Sma pa oba bla te 4 ure v avtu. In oni človek se je vedno ustavo pred semaforom pa pozabo dat v prvo in se je čudo kak ne gre speljevat pa je vedno mel v tretji. Pol pa mu je inštruktor pokazal da gre tud v tretji speljat in če že misli v tretji speljevat te naj vsaj spelje kot se spodobi.

Sam sem mel dost takih smešnih,da bi blo res dost za pisat :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 08, 2007 8:57 pm

esem fora je bila v tem da ko ti inštruktor reče da vozi 130 potem vozi 130 in po nekakem čudu se je inštruktor nenadoma odločil da zavijem z levega pasu ( hvala bogu ni bilo nobenega na desni strani) na odstavni in to cca. 200m pred izhodom z avtoceste tako da....gre tuki za napako inštruktora, jaz sem samo poslušal navodila

in za železnico je bila pa ta fora da tako jaz kot inštruktor nisva vedela da je tam železnica ker je majhen "klanček" in sva šla po njegovih opravkih in sva iskala eno cesto (podjteje na tej cesti), tako da.....in tam ni bilo znaka za železnico kot to nekje drugje opažam...

drugače pa mi verjemi da sm v tisti skupini vozniki katerim se nikamor ne mudi, lepo po omejitvi in ne mečem te v "koš" ker ta koš zame ne obstaja.....

lepo je če imaš možnost delat cca. 1000km po stranskih cestah in si tako bolje pripravljen na potek samega usposabljanja z inštruktorjem, eni pač nimamo te možnosti mogoče da naredimo cca. 50km (kot jaz) in to je to potem pa veselo z inštruktorjem...mal tud strah dela svoje ko si na cesti kot začetnik

PS: nisi me užalil, tega tud nisem tako razumel
Zadnjič spremenil adis, dne Ne jul 08, 2007 9:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jul 08, 2007 9:00 pm

Oprosti - iz prvih postov je bilo razumeti čisto drugače. Smešno še vedno ni, kaj šele taki inštruktorji - so živa sramota.
lp

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Ne jul 08, 2007 9:02 pm

Najprej lep pozdrav vsem skupej! :)

No..ker sem pred kratkim opravil vozniski izpit, se mam kr svez spomin na moje prigode :) Instruktor je bil, kot verjetno velik drugih, tak, da je skos gledal za drugimi lubicami in za vsako dobro reku "poglej te joske.." in enkrat k sma na rdeci stala je vidu eno in reku "grema grema hitr hitr"..prvo uro sm ze na cesti bil in sm vozu cikcak po (na sreci) desnem pasu..je pa kako 3. uro reku, da ce se bom tk vozu boma takoj zaklucla z voznjo.. :) pa vedno se je pizdu ker sm prepocasi vozu..45, 85, itd..vmes sm ze skor obupu in si drugega najdu, ampak je pol nekak slo in sm v prvo naredu..drugac pa na izpitu ni blo nic takega posebnega, blo me je pa strah tk da sm mislu da bom kr skupi padu..to pa zarad tega ker sm iz mesta doma in bi mi izpit prav prisu, zarad tega ker mam rad avte in se rad vozim, pa se zarad tega, ker ce bi padu, bi caku vsaj 2-3 tedne na nov poskus :S

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jul 08, 2007 9:55 pm

Js sm meu največje prigode v avtošoli z bočnim parkiranjem, ker ni pa ni hotlo it :evil: (izpit sm meu v pondeljek in sem celi vikend doma vado bočno z golf 2 brez servota, tak da zdej gre v vsako lukno parkirat tut bočno :) ) smo pa delali vsakič relacijo rog. slatina-ptuj in tisti klijo je vrjetno najbol trpel v času ko sm js vozo(smo istočasno delal izpit trije ko smo mislal da znamo) in je bla vožnja čez ptujsko goro pa naprej proti ptuju vedno kej posebnega, da ne omenjam vožnje po mestu pa inštruktorjeve glave ko se je za vsako pičko obračal(majo inštruktorji fetiš???). Pa prvič ko sm se okoli ptuja vozo sm tam pri nekih nasadih enemu audiju ogledalo odneso, ko je mislo da se mu bom odmakno in seveda je inštruktor pol pizdil..
No izpitna je bla pa razred za sebe, ker sta se inštruktorja celi čas menla o motorjih pa nogometu (oba motorista pa se že dolgo nista videla), sem pa po neki dokaj široki ulici skoraj ostal brez levega ogledala, ker je ena teta čisto po moji strani iz nepreglednega ovinka pridivjala, tak da sm mogo počakat pa na ročno spelat, pa še na desni sm mel tak visoki robnik da bi vrjetno gumo vtrgalo dol, če nebi se vstavil.
LP Rok
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov