ru7 je napisal/-a:Dejansko me je spustu 10m čez mejo (naprej od carine) da sem vstavu ob cesti, ker je bla gužva (seveda nas je tudi premetu). On je samo reku da je 300 kun kazni če nimaš SLO nalepke. Smo hotli it nazaj čez mejo pa je že pisal kazen in smo kao mogli (?) plačat. A so nas nategnli?
Je bilo po predpisih; le svinjsko je to izpeljal. Mene je tudi enkrat nadrkana policistka čez mejo kaznovala. Sem bil ravno na mostu - torej ne na hrvaškem ozemlju in sem kolegu sporočil, da grem ravno čez mejo preko GSM in odložil. Me je isto hladnokrvno baba dala na stran. IN čez 5 minut je prišla prometna policija in mi napisala kazen za uporabo gsm med vožnjo. Priča pa je bila ona in j... ga - sem moral plačat. Sem jih pa potem jebal in zadrževal na soncu, med tem ko sem se hladil v klimatiziranem avtomobilu. Oni men: -a boste podpisal? -Kaj pa? -Ja kazen? Povejte mi člen... in je šel po knjigico pa mi citiral celi člen (to mora po zakonu). Sem rekela aha OK. Mi da za podpisat. Pa rečem da mi njegov podpis ni čitljiv. JE moral napisat še enkrat. Potem sem rekel kdo je priča. In ker je bila policistka sem zahteval še njene podatke. So morali ustaviti prehod, da je ženska prišla do mene, da sem si zapisal njene poradtke pa tako naprej. V glavnem so lepo stali okoli avtomobila sred popoldneva na soncu.
Na koncu sem še rekel da bi raje ta denar zapravil za gostinske usluge kot pa za polnjene malhe živčnih policistov; se zahvalil za (ne)gostoljubnost in se odpeljal.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi