Debate, ki niso vezane na ostala področja...

darwin
Uporabnik

Re: Toča med vožnjo po ac

Napisal/-a darwin Sr jul 25, 2007 9:10 pm

Kael je napisal/-a:... Kar se tiče pa izkušenj je pa tako: sam imam Seat Leona za 18.000 €, star sedaj slaba dva mesca in pred kratkim sem bil s punco na morju. Malo pred postojno je začelo noro liti - kljub brisavcem na max, nisem videl naprej ničesar, folk pa še kr žgal, zato sem se umaknil na odstavni pas in v norem nalivu nadaljeval z vožnjo 40 na uro. Po nekaj 100m je začela padat najprej drobna toča, začel se je klanec in dobili smo 3 pasovnico. Glede na ceno avta, zavarovanje dol ali gor, sem se ob nadvozu 300m naprej ustavil, na počasnem pasu (če nebi bil klanec, bi bil odstavni), ...

S tvoje strani očitno pričakovano - tako početje se mi zdi idiotizem skorajda brez primere.
Prvič.
Avto je na prvem mestu sredstvo, ki mora služiti tebi. Če je drugače, je s tabo in tvojim načinom življenja nekaj narobe. In ja, avto bo dobil toliko in toliko prask, udarcev in udrtin. S tem se moraš sprijazniti, ko ga kupuješ. Če se ne moreš, ga pač ne kupiš. Če bo tak dogodek pretežek za tvoje srce, potem daš zanj 9.000 ali pa 4.500 eur.
Drugič.
Ustavljanje na odstavnem pasu se še nekako tolerira. Ustavljanje na pasu za počasna vozila le, če zaradi okvare res ne moreš nadaljevati vožnje. Bolj črn scenarij tvojega ustavljanja bi bil, da bi po bregu za tabo prisopihal težak tovornjak, tebi bi se moral z njegovimi 30. km/h ogniti na vozni pas, po katerem bi nekdo pripeljal 90 km/h, ta bi se hitro umaknil na prehitevalni pas, v tistem trenutku, bi pa za njim prihiteli trije avti s 130. km/h. Ti trije bi se kod domine zakadili v tega nesrečneža, ki bi ga po trku odneslo še pod kamion. Zaradi slabe vidljivosti, bi v ves ta kaos priletelo še 5 avtov in imeli bi prvorazredni masaker.
Tretjič.
Tvoje ideje o ustavljanju v tunelu niti ne bi komentiral.

Sam sem se s še ne mesec dni starim avtom (za nekaj drobiža več, kot 18.000 eur) peljal po primorski avtocesti, ko je začela padati toča. Sicer sem malo žalostno pogledal, a vožnjo nadaljeval z razmeram na cesti varno prilagojeno hitrostjo. Tako nisem nikogar ogrožal in nisem dodatno povečeval možnosti, da pride do nesreče - morda tudi take s tragičnim izidom. Tistih nekaj udrtinic (jih niti ni bilo toliko, kot sem jih pričakoval) sem pa pač preživel in še danes imam spomin na tisti dopust (na katerem sem zelo užival) - v reklami za Mastercard bi rekli: "neprecenljivo."

Je pa vsaka neumnost, ki jo narediš na avtocesti in ki ima posledice zelo težka in to pa res težje preboliš, kot nekaj udrtin na haubi. Verjemi, govorim iz izkušenj - sicer ni bilo posledic, ampak malo je manjkalo.

Pa lep pozdrav
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a sebek 206 Sr jul 25, 2007 9:24 pm

Darwin čist se strinjam s tabo.........

Ustavljanje pa avtocesta ne gre pod nobenim pogojem skupi....
Pa še to....... toča pada v pasovih, in ko enkrat prefuraš tunel, je na drugi strani verjetno ni...........

Škodo toče pa lahk kriješ tut iz kaska, pač zgubiš 5% bonitete, in ne rabiš nekega zavarovanja za točo.....

LP

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr jul 25, 2007 9:35 pm

Da se ustavljate na odstavnem pasu, to še razumem, da pa se nekdo postavi na vozni pas in stoji na njem ali celo na prehitevalnega, tega pa nikakor ne morem razumeti
Ja to je pa tud res, na voznem in posebej prehitevalnem pa ni za ustavljat. Aja, v tunelu pa še manj (razen če je mislil tiste emergency odstavne niše v novejših tunelih, ok to recimo da še gre).

Kaj pa vas briga, če je meni za peljat 80kmh po toči ali mi ni
Za po toči se mi zdi 80 kmh že precej hitro. Če je zelo debela toča, ti lahko prebije šipo; če je drobna, pa postane cesta spolzka - led na cesti in letne gume pomoje niso najboljša kombinacija pri 80 kmh...

z njegovimi 30. km/h ogniti na vozni pas, po katerem bi nekdo pripeljal 90 km/h, ta bi se hitro umaknil na prehitevalni pas, v tistem trenutku, bi pa za njim prihiteli trije avti s 130. km/h
Ampak da goniš 130 kmh v neurju, toči in slabi vidljivosti, moraš bit pa res totalen pacient.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

matia
Novinec

Napisal/-a matia Sr jul 25, 2007 9:56 pm

maky očitno je tebi za avto popolnoma vseeno. večina nas prvo pomisli o mogoči škodi. jaz brez pomisleka ustavim na odstavnem ali voznem pasu, sj se lahko brez problema folk še po prehitevalnem vozi. da se pa ustavijo še na prehitevalnem je pa res neumno.
pa me res zanima ja, če bi zanalašč v enga zapelu d bi se ti umaknu.

Lp matia

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Sr jul 25, 2007 10:07 pm

napi je napisal/-a:
RED_line je napisal/-a: in še če imate dober avto bi ga morali imet tudi dobro zavarovanega, al vam je zmanjkalo keša za ga zavarovat pošteno?

Pač ko si glih komi kupiš avto, sicer ne za ravno veliko denarja te mal zaboli ko ti ga obklofta brezveze. Doma mam sicer garažo, ampak v tistem trenutku sem bil ravno na ac in me je doblo (šipe pa čuči sem dal zavarovat, proti toči pa ne :( )

sej vem kako je.hudo je, samo upaš da ne bo toliko poškodovan da se ga ne bi dalo popravit. in še zdaleč mi ne bi dol viselo če bi se kaj poznalo. že na parkiriščih pazim da mi ga ne potolčejo z vrati.
gassssssssssssssssss

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr jul 25, 2007 10:33 pm

matia je napisal/-a:maky očitno je tebi za avto popolnoma vseeno. večina nas prvo pomisli o mogoči škodi. jaz brez pomisleka ustavim na odstavnem ali voznem pasu, sj se lahko brez problema folk še po prehitevalnem vozi. da se pa ustavijo še na prehitevalnem je pa res neumno.

Lp matia

Taki so res pacienti prve vrste ko se ustavljajo na voznem ali bognedaj prehitevalnem pasu.
Ogrožate ljudi za bogih 50€ na leto. Pa vi NISTE NORMALNI!!!
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jul 25, 2007 10:39 pm

matia je napisal/-a:maky očitno je tebi za avto popolnoma vseeno. večina nas prvo pomisli o mogoči škodi. jaz brez pomisleka ustavim na odstavnem ali voznem pasu, sj se lahko brez problema folk še po prehitevalnem vozi. da se pa ustavijo še na prehitevalnem je pa res neumno.

Lp matia

ti si fuknen kr ustavu se bos na voznem pasu.joj da da bog pa da ko se ti ustavs kr na voznem pasu da en sleper pride za tabo pa da se ustau na teb
res ste eni mau cez.pa nemorte se kr ustaut sred avtoceste,zato je odstavn pas.tm se pa lahko ustavis

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr jul 25, 2007 10:52 pm

pa ti ne razumeš, na odstavnem pasu je že 12 avtov.. potem je seveda logično, kot je logično da je 1+1=2, da se ustaviš na voznem. ko je tam polno tvegaš življenje sebe in približno 10 soudeležencev v masivnem verižnem trčenju, zato da bi rešil svoj avto (ki potem ne vem če bo kaj od njega ostalo) in se ustaviš še na prehitevalnem ;)

kaj tu ni za razumet?!

lp
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jul 25, 2007 11:01 pm

da je avto bl vredn od cloveskega zivlenja.

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Sr jul 25, 2007 11:14 pm

abbe je napisal/-a:da je avto bl vredn od cloveskega zivlenja.

Za ene res več pomeni avto kot življenje samega sebe in drugih :(

RED_line je napisal/-a: že na parkiriščih pazim da mi ga ne potolčejo z vrati.

To pa bi napelo v avto 10kV pa naj hudiča rukne če ne zna mal pazit, al pa vozeki, ti grejo koj lasje po konci. 2 dni star avto pa mi je eno truplo razbilo luč z vozekom. Da bi mu talepša kura crknala!!!

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jul 26, 2007 12:09 am

Nekateri bi morali avtomaticno vrniti vozniske na Mackovo oz. po ta novem na tobacno.
There is no time...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jul 26, 2007 12:26 am

:P :P :P Zdaj si pa predstavljaj nekoga ki ima avto z 200 km in 4x4 pogonom ki bi priletel pod vaš nadvoz z 150-60-70 km/h verjetno bi spet govorili o eni budali :P :P :P L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če jul 26, 2007 1:01 am

svašta berem tuki pa se kar bojim it pojutrišnem po avtocesti na morje :roll: pa a se je folku popolnoma utrgal al kaj, od kje vam ideje se ustavljat na avtocesti?! Jeb*š kupil si avto za 18k€ ali pa še več in ne zbereš za zavarovanje proti toči?!

sploh pa to da vklopiš vse 4 in pa meglenko ne pomaga. Zadnjič (tam okoli 10 julija) sem se peljal na morje in vidi ga začne liti kot iz škafa malo vn iz lj na avtocesti se ni vidlo 0, nula, ništa in sva nadaljevala z 60kmh nakar naju prehiti nek avto z vklopljeno !meglenko! in se ga ni več vidlo na varnostni razdalji! Zdaj pa si predstavljajte da se nek veleum ustavi pod nadvozom na voznem pasu ker je odstavni zaseden, vklopi žmigavce in meglenko in se mu zaletiva v rit z 60 na uro (da nerečemo da bi bil malo čez lez pa recimo vozil ene 90kmh). Pa bom potem jaz i****, d****, norec na cesti, ker kako da nisem videl človeka ko je mel pa meglenko pa vse prižgano :roll:

Še najbolj zabavno, no uresnici tragično pa je, da se zdaj ljudje pizdite čez Makya, ker je rekel da bi vas zrinil naprej.

Brez besed :roll:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jul 26, 2007 6:05 am

Če je pol ljudi prebral moj celoten post, sem js transformatorska postaja, ustavil sem se na skrajnem levem robu avtoceste in ne desnem (prehitevalni pas), tako da je bila zavzeta polovica t.i. počasnega pasu. A samo 40 sekund za tem, je bila zabita cela avtocesta, "ker se je v sekundi ves folk ustavil" - da tudi, očitno res pogumno, na pospeševalnem pasu. In v trenutku nista bila to dva avta. Tako, da torej folk se ima pogum ustavit tudi tam. In folk se ni postavil samo vzporedno s smerjo vožnje, ampak tudi postrani, ampak tudi pravokotno nanjo - kar je še večji pogum. Česa takega si nisem upal nardit, ampak sem raje pokril sprednji konec avta z ležalko in jo zahaklal na gumo. Zadaj sta dva tipsona na BMWJu držala kar kouter čez kuferaun, ker je zadn konec gledal na dež. No s koutron stat na prehitevalnem pasu, pa ga držat ane, je že res hudo. Ampak fora, je, da v večini primerov nimaš izbire se niti mimo peljat, razen seveda, če bo maš vrgli b**** prestavil 6,7 vozil v eni vrsti na dež, kakor je to blo v našem primeru. Tistih 20 minut kolikor smo stali, se je nabrala tako ali tako v obe smeri nekaj km kolona... Čudim pa se res, da tega ni bilo po tv.

Ustavljanje v tunelu še enkrat: napisal sem kje ne bi bil se samomor ustavit (še enkrat: primer nesreče na hrvaški avtocesti), ne pa, da bi se ustavil, oziroma se bom 100% ustavil. Moj komentar je bilo LE razmišljanje na avtorjevo temo o USTAVLJANJU v tunelu, ne pa da sem oziroma bom to dejansko storil. Če sem že js k****n ane, potem dajte še vi KRETENI začet brat, ter jih tudi vsebinsko dojemat. Res se sprašujem, odkod narejena osnovna šola, če nekateri niste sposobni dojet enega sestavka. Torej še enkrat: ustavljanje v tunelu je prekleto nevarno in "drznil" je bilo mišljenu v kontekstu, kje lahko daš človeku videt, da si se ustavil, ne pa da se bom ustavil.

Tako, da glede nato, še enkrat sem se ustavil na počasnem pasu - skrajni levi rob imam glede konkretnega primera povsem čisto vest. Dejansko ko se je začel folk ustavljat še na prehitevalnem vozne pasu, je bilo tudi mene strah, da nebo počilo. Zato nisem upal skakat po cesti in držat koutra na prehitavlnem pasu čez BMWja (dva tipa par metrov stran), ampak sem ustal privezan, z vžganim motorjem. Na prehitevalnem če bi upal... ne vem, odvisno od situacije, najverjetnejši odgovor pa je ne. Glede na moč naliva + točo, je tudi skrajno vprašljivo, koliko je po taki cesti sploh varno vozit. V 20min, kolikor smo tam stali, je padlo toliko toče, da smo v hrib komaj splejali, posebej težave so meli kamjoni na nasprotni strani, videlo pa se itak ni nič. Glede nato, da sem se na avtocesti o katastrofalnem neurju (tudi v Avstriji že ustavil) ker preprosto nisem bil sposoben za vožnjo, ker se tudi pri 30 na uro ni nič videlo - tudi tokrat na odstavnem pasu, z vsemi možnimi žarnicami, se bom tudi v prihodnje. Ravno takrat v Avstriji, je prišlo 20km naprej do hudega verižnega trčenja na nasprotni strani avtoceste: razlog: hud naliv in cepec ki je prižgal 140 v kolono... ... no pa v tem primeru. No takrat v Avstriji, ko je ravno prenehalo lit, sta se mimo pripeljala policaja in se ustavil misleč, da je avto v okvari. K sreči znala angešk, razložil in dobil le komentar "da ni bilo po pravilih,... da kazni pa ne bo. Pogledal še vinjeto, vozniško in sem se peljal dalje"...

Še enkrat prosim: začnite brat poste... Zavarovanje proti toči: četudi ga imaš, avta nikol ne popravijo tako, kot je bilo prej...

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jul 26, 2007 6:37 am

Lp matia

itak da mi je vseeno za avto. sem se do sedaj že naučil, da bolj ko ga čuvam, bolj ko pazim kje parkiram,kako vozim,..., bolj najebe. zmeri se najde kak pek, ki mi zapelje voziček v vrata, ki se parikira 30cm stran in se pol rine iz avta tako, da se nasloni s svojimi vrati na moja,... če na to nimam vpliva, zakaj bi se sekiral za take pojave, ki jih ne moreš preprečiti, like toča.

in ja bi oz. bom zapeljal v enega ker :
a. imam rajši svoje sopotnike kot avto
b. imam rajši sebe kot avto
c. nimam glih želje umreti v verižnem trčenju na avtocesti zaradi enega bebca, ki ogroža n življenj zaradi parih vdolbinc v plehu.
SlikaSlika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če jul 26, 2007 6:40 am

Kael je napisal/-a:Če je pol ljudi prebral moj celoten post, sem js transformatorska postaja, ustavil sem se na skrajnem levem robu avtoceste in ne desnem (prehitevalni pas), tako da je bila zavzeta polovica t.i. počasnega pasu. A samo 40 sekund za tem, je bila zabita cela avtocesta, "ker se je v sekundi ves folk ustavil" - da tudi, očitno res pogumno, na pospeševalnem pasu. In v trenutku nista bila to dva avta. Tako, da torej folk se ima pogum ustavit tudi tam. In folk se ni postavil samo vzporedno s smerjo vožnje, ampak tudi postrani, ampak tudi pravokotno nanjo - kar je še večji pogum. Česa takega si nisem upal nardit, ampak sem raje pokril sprednji konec avta z ležalko in jo zahaklal na gumo. Zadaj sta dva tipsona na BMWJu držala kar kouter čez kuferaun, ker je zadn konec gledal na dež. No s koutron stat na prehitevalnem pasu, pa ga držat ane, je že res hudo. Ampak fora, je, da v večini primerov nimaš izbire se niti mimo peljat, razen seveda, če bo maš vrgli b**** prestavil 6,7 vozil v eni vrsti na dež, kakor je to blo v našem primeru. Tistih 20 minut kolikor smo stali, se je nabrala tako ali tako v obe smeri nekaj km kolona... Čudim pa se res, da tega ni bilo po tv.

Ustavljanje v tunelu še enkrat: napisal sem kje ne bi bil se samomor ustavit (še enkrat: primer nesreče na hrvaški avtocesti), ne pa, da bi se ustavil, oziroma se bom 100% ustavil. Moj komentar je bilo LE razmišljanje na avtorjevo temo o USTAVLJANJU v tunelu, ne pa da sem oziroma bom to dejansko storil. Če sem že js k****n ane, potem dajte še vi KRETENI začet brat, ter jih tudi vsebinsko dojemat. Res se sprašujem, odkod narejena osnovna šola, če nekateri niste sposobni dojet enega sestavka. Torej še enkrat: ustavljanje v tunelu je prekleto nevarno in "drznil" je bilo mišljenu v kontekstu, kje lahko daš človeku videt, da si se ustavil, ne pa da se bom ustavil.

Tako, da glede nato, še enkrat sem se ustavil na počasnem pasu - skrajni levi rob imam glede konkretnega primera povsem čisto vest. Dejansko ko se je začel folk ustavljat še na prehitevalnem vozne pasu, je bilo tudi mene strah, da nebo počilo. Zato nisem upal skakat po cesti in držat koutra na prehitavlnem pasu čez BMWja (dva tipa par metrov stran), ampak sem ustal privezan, z vžganim motorjem. Na prehitevalnem če bi upal... ne vem, odvisno od situacije, najverjetnejši odgovor pa je ne. Glede na moč naliva + točo, je tudi skrajno vprašljivo, koliko je po taki cesti sploh varno vozit. V 20min, kolikor smo tam stali, je padlo toliko toče, da smo v hrib komaj splejali, posebej težave so meli kamjoni na nasprotni strani, videlo pa se itak ni nič. Glede nato, da sem se na avtocesti o katastrofalnem neurju (tudi v Avstriji že ustavil) ker preprosto nisem bil sposoben za vožnjo, ker se tudi pri 30 na uro ni nič videlo - tudi tokrat na odstavnem pasu, z vsemi možnimi žarnicami, se bom tudi v prihodnje. Ravno takrat v Avstriji, je prišlo 20km naprej do hudega verižnega trčenja na nasprotni strani avtoceste: razlog: hud naliv in cepec ki je prižgal 140 v kolono... ... no pa v tem primeru. No takrat v Avstriji, ko je ravno prenehalo lit, sta se mimo pripeljala policaja in se ustavil misleč, da je avto v okvari. K sreči znala angešk, razložil in dobil le komentar "da ni bilo po pravilih,... da kazni pa ne bo. Pogledal še vinjeto, vozniško in sem se peljal dalje"...

Še enkrat prosim: začnite brat poste... Zavarovanje proti toči: četudi ga imaš, avta nikol ne popravijo tako, kot je bilo prej...

Na levi strani avtoceste je prehitevalni pas v Sloveniji in ne odstavni.
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če jul 26, 2007 6:41 am

abbe je napisal/-a:da je avto bl vredn od cloveskega zivlenja.

Zavarovanje proti toči stane cca 50€ - 100€

zdaj pa računaj kolko jim je vredno življenje
Slika

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO Če jul 26, 2007 6:42 am

ustavil sem se na skrajnem levem robu avtoceste in ne desnem (prehitevalni pas),

:?: :roll: Tle nismo v Angliji! Zbud se!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jul 26, 2007 6:48 am

Kael je napisal/-a:Če je pol ljudi prebral moj celoten post, sem js transformatorska postaja, ustavil sem se na skrajnem levem robu avtoceste in ne desnem (prehitevalni pas), tako da je bila zavzeta polovica t.i. počasnega pasu. A samo 40 sekund za tem, je bila zabita cela avtocesta, "ker se je v sekundi ves folk ustavil" - da tudi, očitno res pogumno, na pospeševalnem pasu. In v trenutku nista bila to dva avta. Tako, da torej folk se ima pogum ustavit tudi tam. prej kretenizem kot pogumIn folk se ni postavil samo vzporedno s smerjo vožnje, ampak tudi postrani, ampak tudi pravokotno nanjo - kar je še večji pogum. Česa takega si nisem upal nardit, ampak sem raje pokril sprednji konec avta z ležalko in jo zahaklal na gumo. Zadaj sta dva tipsona na BMWJu držala kar kouter čez kuferaun, ker je zadn konec gledal na dež. No s koutron stat na prehitevalnem pasu, pa ga držat ane, je že res hudo. Ampak fora, je, da v večini primerov nimaš izbire se niti mimo peljat, razen seveda seveda da ne če pa par "mojstrov" oz. egoistov zapre celotno cesto!, če bo maš vrgli b**** prestavil 6,7 vozil v eni vrsti na dež, kakor je to blo v našem primeru. Tistih 20 minut kolikor smo stali, se je nabrala tako ali tako v obe smeri nekaj km kolona... Čudim pa se res, da tega ni bilo po tv.čudim se, da ne razumeš zakaj je ratala kolona... in super da vas je 5,6 držalo rjuhe na zadnjih delih avtov...ostali pa jebite se a?

Ustavljanje v tunelu še enkrat: napisal sem kje ne bi bil se samomor ustavit (še enkrat: primer nesreče na hrvaški avtocesti), ne pa, da bi se ustavil, oziroma se bom 100% ustavil. Moj komentar je bilo LE razmišljanje na avtorjevo temo o USTAVLJANJU v tunelu, ne pa da sem oziroma bom to dejansko storil. Če sem že js k****n ane, potem dajte še vi KRETENI začet brat, ter jih tudi vsebinsko dojemat. Res se sprašujem, odkod narejena osnovna šola, če nekateri niste sposobni dojet enega sestavka.mene bolj zanima, od kje teb izpit za avto če pa osnov varnega ustavljanja ne poznaš. Torej še enkrat: ustavljanje v tunelu je prekleto nevarno in "drznil" je bilo mišljenu v kontekstu, kje lahko daš človeku videt, da si se ustavil, ne pa da se bom ustavil.

Tako, da glede nato, še enkrat sem se ustavil na počasnem pasu - skrajni levi rob imam glede konkretnega primera povsem čisto vest. Dejansko ko se je začel folk ustavljat še na prehitevalnem vozne pasu, je bilo tudi mene strah, da nebo počilo. Zato nisem upal skakat po cesti in držat koutra na prehitavlnem pasu čez BMWja (dva tipa par metrov stran), ampak sem ustal privezan, z vžganim motorjem. Na prehitevalnem če bi upal... ne vem, odvisno od situacije, najverjetnejši odgovor pa je ne. Glede na moč naliva + točo, je tudi skrajno vprašljivo, koliko je po taki cesti sploh varno vozit. 4x4 rulz. vseeno se raje peljem kot pa da stojim ko tele in čakam da se konča. kot da bi ko grmi dal doma glavo po kovter in upal da bo hitro mimo...V 20min, kolikor smo tam stali, je padlo toliko toče, da smo v hrib komaj splejali, posebej težave so meli kamjoni na nasprotni strani, videlo pa se itak ni nič. Glede nato, da sem se na avtocesti o katastrofalnem neurju (tudi v Avstriji že ustavil) ker preprosto nisem bil sposoben za vožnjo, ker se tudi pri 30 na uro ni nič videlo - tudi tokrat na odstavnem pasu, z vsemi možnimi žarnicami, se bom tudi v prihodnje. Ravno takrat v Avstriji, je prišlo 20km naprej do hudega verižnega trčenja na nasprotni strani avtoceste: razlog: hud naliv in cepec ki je prižgal 140 v kolono predvidevam da je bila kolona pred nadvozom ... ... no pa v tem primeru. No takrat v Avstriji, ko je ravno prenehalo lit, sta se mimo pripeljala policaja in se ustavil misleč, da je avto v okvari. K sreči znala angešk, razložil in dobil le komentar "da ni bilo po pravilih,... da kazni pa ne bo. Pogledal še vinjeto, vozniško in sem se peljal dalje"...se pravi da razumeš, da je to kar delaš prekršek?

pol pa najbolje da zapelješ avto v garažo in čakaš na lepe, sončne dneve. in bog ne daj se pozimi vozit da ti ne bo kakšen kamenček laka napokal...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jul 26, 2007 6:50 am

Aja zamešal strani :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov