Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Ne avg 05, 2007 10:23 pm

turtle in kaj so pokazali rezultati?

nevem zakaj se zaj kregate tu za tako stvar, kolko keremu gre v tank...ko maš prazno greš tankat do vrha in to je to :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Ne avg 05, 2007 10:24 pm

jaz pozimi v avto ne spravim več kot 37l poleti pa sem največ tankal 41,5l..

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle Ne avg 05, 2007 10:28 pm

je bilo kar nekaj let nazaj tako da se ne spomnem točnih firm, ampak nekateri pa so lagali :lol:

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne avg 05, 2007 11:16 pm

ja petrol sigur... :lol:

ma jest če je le možnotankam na agipu... ;) sicer pa bi lahko na preverjeno polical pa rekl da grejo mal mert. oz ti bi lako lisko

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne avg 05, 2007 11:16 pm

točni do mililitra.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

cvetko
Nov uporabnik

Kraj: ORMOŽ

Napisal/-a cvetko Ne avg 05, 2007 11:41 pm

Idi probat še en enkrat tankat, te pa če ni vredi (preveri vse 100 %), te pa pokličeš inšpekcijo in daš v cajtnge :) pa je stvar rešena :P

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po avg 06, 2007 12:20 am

Ko bo spet prazen.....čez 800km bom tankal na tušu in poročam podatke.

Drugač pa iz jeep foruma...
Pri mojem (2.5 diesel) piše v knjižici, da gre noter 75l. Ko se vžge lučka od rezerve pa naj bi bilo noter še okrog 10l.

Torej bi po takem mogu tankat 65 litrov...v najslabšem primeru 70.....kam je šlo 10 litrov?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 06, 2007 6:25 am

Lisko, če ima pumpa namesto 1 litra naštimano 0,95 litra (kar je 5% napaka, ki jo pomoje še lahko na pumpah najdemo), boš ti natankal pri 80 litrih "samo" 76 litrov.

Kar se tiče tanka na avtu, pa mogoče imaš tank od bencinarja gor, ker je recimo original bil preluknjan ali pa kaj drugega in so na servisu menjali še tank. Preveri na servisu, kjer so servisirali avto do sedaj, če je bilo kaj delano na tanku.

Pa ponavadi je poraba teh avtov okol 10+ litrov, tko da če narediš 800km, potem bi bilo možno, da imaš 80 litrski tank.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po avg 06, 2007 8:44 am

Jaz sem v 55 literski tank že spravu 56 pa še en malo, je pa res da je lučka svetla že enih 100km...

V 60l pa je že tudi šlo 63 ko je potovalni računalnik govoril da je še za 80km dizla.
Zadnjič spremenil Templar, dne Po avg 06, 2007 8:45 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Sphero
Nov uporabnik

Napisal/-a Sphero Po avg 06, 2007 8:44 am

Tudi sam sem bil to soboto presenečen, ko sem na Petrolovem servisu na Bledu v svojega Clia 1.5dCi 2003 letnik natankal mal več kot 48 litrov. Na tisti strani Autoweeka (http://www.autoweek.nl/carbasedata.php?cache=no&vpos=&id=30824&cache=no sicer piše, da naj bi imel moj Clio 50 litrski tank, a doslej več kot 45 litrov vanj nisem spravil (pa sem mal bolj adrenalinski tip človeka, tako, da z lučko ponavadi naredim še vsaj 40 km - ponavadi še prej kar nekaj več, čeprav tokrat nisem pretiraval ... kakih 30 izjemoma).

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po avg 06, 2007 12:56 pm

nebivedu je napisal/-a:Lisko, če ima pumpa namesto 1 litra naštimano 0,95 litra (kar je 5% napaka, ki jo pomoje še lahko na pumpah najdemo), boš ti natankal pri 80 litrih "samo" 76 litrov.

Kar se tiče tanka na avtu, pa mogoče imaš tank od bencinarja gor, ker je recimo original bil preluknjan ali pa kaj drugega in so na servisu menjali še tank. Preveri na servisu, kjer so servisirali avto do sedaj, če je bilo kaj delano na tanku.

Pa ponavadi je poraba teh avtov okol 10+ litrov, tko da če narediš 800km, potem bi bilo možno, da imaš 80 litrski tank.

Nebivedu točno to imam v mislih.....5%

Poleg tega po podatkih z neta so imeli vsi isti volumen tanka.....od 2.1 dizla do 4.0 bencinca. Bega me to, da en laže ali chrysler ali petrol. Poleg tega zakaj je lučka gorela v eno in je šlo na tušu not samo 66 litrov med tem ko je na petrolu lučka še ugašala pa je šlo not 80 litrov?
Iz preteklih izkušenj je pa fora da je petka, če sem jo tanku na petrolu pila vedn malo nad 5 ,če pa sem jo tanku na tušu pa je pila vedn pod 5 ampak so ble razlike tko majhne ( par deci na sto) , da nisem polagal pozornosti....med 30 in 31 litri ni drastične razlike med tem ,ko med 75 in 80 litrov pa se že pozna.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po avg 06, 2007 12:59 pm

ha zato pa jst nimam teh problemov...ker ce mi rata 30litrov v tank stlact sm ze orng vesev :P

pol pa cev cajt po pumpah visis zarad mejhnga tanka :roll:
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po avg 06, 2007 1:38 pm

To že. Po drugi strani pa s sabo ne prevažaž odvečne teže iin ti avto manj porabi kot pa z večjim kestlom. :D

Slaba tolažba.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po avg 06, 2007 1:47 pm

Samotar je napisal/-a:To že. Po drugi strani pa s sabo ne prevažaž odvečne teže iin ti avto manj porabi kot pa z večjim kestlom. :D

Slaba tolažba.

hehe zelo slaba tolazba ker mi nekuri nic manj kot veliki avti :lol:

je pa res da usaj an tezi pridobim
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To avg 07, 2007 6:40 am

lisko je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Lisko, če ima pumpa namesto 1 litra naštimano 0,95 litra (kar je 5% napaka, ki jo pomoje še lahko na pumpah najdemo), boš ti natankal pri 80 litrih "samo" 76 litrov.

Poleg tega po podatkih z neta so imeli vsi isti volumen tanka.....od 2.1 dizla do 4.0 bencinca. Bega me to, da en laže ali chrysler ali petrol. Poleg tega zakaj je lučka gorela v eno in je šlo na tušu not samo 66 litrov med tem ko je na petrolu lučka še ugašala pa je šlo not 80 litrov?
Iz preteklih izkušenj je pa fora da je petka, če sem jo tanku na petrolu pila vedn malo nad 5 ,če pa sem jo tanku na tušu pa je pila vedn pod 5 ampak so ble razlike tko majhne ( par deci na sto) , da nisem polagal pozornosti....med 30 in 31 litri ni drastične razlike med tem ,ko med 75 in 80 litrov pa se že pozna.

Pošlji inšpekcijo na tisti petrolov servis - bo za vse nas najboljše, ker nas ne bodo več goljufali.

Lahko pa da so te drugače nategnili in je bilo 15 litrov že stočenih, pa si ti natankal samo 60 litrov in potem plačal še tistih 15 zraven. To so mene enkrat hotl na ta način zgolfat, pa sm potem tok časa težil na pumpi, da mi ni blo treba nič plačat. Nisem dobro pogledal, kaj je na displaju pisalo in sem tankal - v 40 litrski tank 60 litrov in bi mogu to plačat. Potem sem pa začel težit, da naj mi bencin ven iz avta spumpajo in če je 60 litrov v avtu ga plačam, drugače pa ne. Se je na pumpi nabrala cela kolona, ker je imel blokirano na blagajni, jst pa plačat nisem hotel, ker tok pa vseeno nisem zlil v avto, pol je pa človek znoru in me kr odslovu, pa rekel, da lahko grem. Upam samo, da ni naslednjemu zaračunal še mojih 40 + 20 zgoljufanih litrov. Od takrat je že kr nekaj let, pa nisem nič dobil od kakega sodišča li pa česarkoli, ker je bila očitna goljufija in bi se najbrž razvedl naokoli, pa bi ljudje najbrž kej nazaj zahteval.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To avg 07, 2007 7:09 am

Tudi sam 1x mal cudno gledal. Tank 55l in sem na Petrolu na juzni obvoznici tankal 56l. Se ne bi bilo cudno, ce ne bi na istrabenzu tankal najvec 53-54l.

Kot je nebivedu rekel. Inspekcija nekje kar zaleze. Ce bo tukaj pa bog si ga vedi.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To avg 07, 2007 9:18 am

Sej pravm da bom še mal počaku.. ko bo prazen bom tankal drugje in vidu kok bo šlo not....... in če bo šlo manj bom nardil štalo na tistem servisu.
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To avg 07, 2007 10:37 am

dej probi še na agipu če ga maš kje v bližini tankat.. pa pol poroči kok ti je šlo not :D

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo To avg 07, 2007 11:03 am

stevci nebi reko da lazejo cetudi je mozno ko je ze vse privat pa to, sicer pa vodo dolivajo v benz na velike kolicine.
mam primer novejsi bmw (kolega) , ko je na petrolu tanku in od tam ni priso niti prav do izvoza ven z bencinske .
avto je dal na popravilo na bmw v mb ,kjer so odkrili da je povzrocitelj bencin.
sam tankam raje na omw kakor tudi ta vec negre na petrol.
cetudi mam jaz starejsi avto hondo pa se mi takoj pozna na pospeskih...ce slab benz...

Pa se pri omw obcutno vec km naredis, kot pri petrolu .

Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To avg 07, 2007 11:23 am

nebivedu je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

Pošlji inšpekcijo na tisti petrolov servis - bo za vse nas najboljše, ker nas ne bodo več goljufali.

Lahko pa da so te drugače nategnili in je bilo 15 litrov že stočenih, pa si ti natankal samo 60 litrov in potem plačal še tistih 15 zraven. To so mene enkrat hotl na ta način zgolfat, pa sm potem tok časa težil na pumpi, da mi ni blo treba nič plačat. Nisem dobro pogledal, kaj je na displaju pisalo in sem tankal - v 40 litrski tank 60 litrov in bi mogu to plačat. Potem sem pa začel težit, da naj mi bencin ven iz avta spumpajo in če je 60 litrov v avtu ga plačam, drugače pa ne. Se je na pumpi nabrala cela kolona, ker je imel blokirano na blagajni, jst pa plačat nisem hotel, ker tok pa vseeno nisem zlil v avto, pol je pa človek znoru in me kr odslovu, pa rekel, da lahko grem. Upam samo, da ni naslednjemu zaračunal še mojih 40 + 20 zgoljufanih litrov. Od takrat je že kr nekaj let, pa nisem nič dobil od kakega sodišča li pa česarkoli, ker je bila očitna goljufija in bi se najbrž razvedl naokoli, pa bi ljudje najbrž kej nazaj zahteval.

Taka zadeva se je meni zgodila na Hrvaškem. Le da je prodajalec "priročno" zraven vračunal še 15l 95okt. bencina(motorist pred menoj), jaz pa sem tankal diesel!
Ko sem mu razložil, da je nemogoče, da bi hkrati v en avto tankal in diesel in benzin, je mrko vrgel denar na pult in se niti ni opravičil.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov