Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To avg 07, 2007 6:47 pm

ok sam da ti pa teži pri omejitvi 60 da si pelu 66 tk ko mojo mamo dobu policaj je pa tut mal kruta-izven naselja...za v naselju pa se strinjam.pa motoristom bi mogl tut izpuhe omejit na 70 dB, ker se res nekari furajo v prvi pri 10 000rpm v naselju in so prav nadležni...pa motoristi da nebo zamer...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To avg 07, 2007 11:02 pm

Ko jih j**e.Pa, če bi vsaj merili hitrost na mestih, ki so nevarna.npr. okrog vrtcev, šol...Raje se skrivajo za smrekami, grmovji in podobnim rastlinjem.Tam kjer so v naselju, vedo, da je naselje samo domačini in nihče drug.Zato folk vozi povsod 60, da je za ziher.
Mah škoda besed.Letos je mrtvih 29 ljudi več kot lani ob tem času.Kaj se je zgodilo?nič.Boli jih kita vse skupaj.Tole mi tako dvigne pritisk, da če kdaj srečam Žlendra na ulici mu pripeljem eno okrog kepe.Kako je folk lahko tako debilen??!!!!Sej je ceneje, da nasut povozim celo familijo, kot da prižgem čik v lokalu....Če bi radi malo hitreje peljali je boljše to počet po nasprotni strani AC.
Nekaj gnilega je v deželi Kretenov.
Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni...Dokler ne bomo šli na ulice in pokazali, da ima vse neko mejo nas bodo jebali še naprej :roll:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr avg 08, 2007 10:26 am

kolesar je napisal/-a:zadnič ponoči peljem na relaciji benetke-trst

3 pasovna avtocesta na desni tovornjaki sredji pas pelje 130

levi pas pa od 150-200, peljem 150 jih zelo veliko vozi hitreje.

pri njih je polno divjakov, nobeden ne daje smernikov, vsi kar nekam skačejo,...

umes pa razbita alfa 159 čisto, pomoje je počlo pri več ko 150 ker jo do predne šajbe ni bilo na eni strani.

Ne govori bedarij, na tej relaciji sem skoraj vsaki dan, 200 km/h se po Italiji skorajda ne vozi po nobenem pasu, po voznem pa okoli 110-120. Tovornjaki so za razliko od Slovencev obcutno bolj vozno kultivirani.

Nea pisi bedarij.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr avg 08, 2007 12:27 pm

Courage™ je napisal/-a:

pri njih je polno divjakov, nobeden ne daje smernikov, vsi kar nekam skačejo,...

umes pa razbita alfa 159 čisto, pomoje je počlo pri več ko 150 ker jo do predne šajbe ni bilo na eni strani.

Ne govori bedarij, na tej relaciji sem skoraj vsaki dan, 200 km/h se po Italiji skorajda ne vozi po nobenem pasu, po voznem pa okoli 110-120. Tovornjaki so za razliko od Slovencev obcutno bolj vozno kultivirani.

Nea pisi bedarij.

Tudi sam sem veliko na italijanskih avtocestah in lahko kuriđeve besede samo potrdim... je pa res da sem v italiji opazil občutno več prehitevanj po desni strani.. Najbolj pa kršijo pravila tucji... sploh romuni in bolgari.. noja tud slovenci nismo nobene izjeme

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Pe avg 10, 2007 10:01 am

Mah....
Sej so pri nas zvišali neke kazni...A je kakšen učinek? Je manj smrtnih žrtev,nesreč, pijanih voznikov? Prav nič in prav nič ne bo tud če bodo za 100% zvišali cene kazni...
Nekaterih ne spravi k pameti niti odvzem vozniškega dovoljenja oz. nesreča...Par tednov ok potem pa spet akcija in pijan na cesto (poznam par primerov)...Tak folk ne bo nikoli prišel k pameti, ker jim v glavi manjka tisto kolesce....

Sam imam izpit skoraj 3 leta (naslednji mesec bo 3 leta) in sem res velikokrat vozil po žurih, ker nisem tak tip da morm spit 2l šprica da bom cobre volje oz. da bom šel kako pupo mal podražit, lahk sem tak z 0.00...In odkar imam izpit, pa četudi sem še mlad voznik nisem dal niti kapljice alkota v usta pa četudi sem mel 500m do doma! Nikoli in upam, da nikoli ga ne bom, ko bom vozil, ko pa mam-o drugega voznika pa itak da je akcija...Sam problem je ker ljude, ko gredo žurat ne pomislijo kaj jih čaka ko pridejo z diskoteke (da vozijo, da je možnost policijske kontrole itd)...ko se žura se izklopi taka misel in je tkoj par piv preveč v krvi...Kake pol ure pred odhodom pa se začnejo mal spraševat, če so preveč spili, če so kje policaji...
Nekateri pod vplivom določenih substanc vozijo počasi in čim bolj normalno, drugi pa kot da so sami na cesti, sami v avtu in gas do poda....Sej se ve, da ko so nesreče je voznik v 80% primerov mel v krvi določeno kolicino alkota, par ljudi v avtu, ki ponavadi odnesejo najhuje....

Lahko ma voznik 0.00 in vozi še tako previdno, vendar nasproti še vedno pridrvi kakšen norc in smo spet tm...

Potem so tle še predvsem zelenci na cestah (18letniki), ki ko dobijo avto pa se morjo znoret in, ker niso če praktično nič "izurjeni" naredijo takoj kakšno bedarijo...

Milsim, da ni zakona oz. kazni, ki bi streznila večino voznikov, ki jih boli kur*c za posledice, ki jih lahko doletijo...Denarna kazen to pa je praktično najmilejša kazen ka jih je lahko...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe avg 10, 2007 10:18 am

.:BoMbAsTiC:. je napisal/-a:Mah....
Sej so pri nas zvišali neke kazni...A je kakšen učinek? Je manj smrtnih žrtev,nesreč, pijanih voznikov? Prav nič in prav nič ne bo tud če bodo za 100% zvišali cene kazni...
Nekaterih ne spravi k pameti niti odvzem vozniškega dovoljenja oz. nesreča...Par tednov ok potem pa spet akcija in pijan na cesto (poznam par primerov)...Tak folk ne bo nikoli prišel k pameti, ker jim v glavi manjka tisto kolesce....

Sam imam izpit skoraj 3 leta (naslednji mesec bo 3 leta) in sem res velikokrat vozil po žurih, ker nisem tak tip da morm spit 2l šprica da bom cobre volje oz. da bom šel kako pupo mal podražit, lahk sem tak z 0.00...In odkar imam izpit, pa četudi sem še mlad voznik nisem dal niti kapljice alkota v usta pa četudi sem mel 500m do doma! Nikoli in upam, da nikoli ga ne bom, ko bom vozil, ko pa mam-o drugega voznika pa itak da je akcija...Sam problem je ker ljude, ko gredo žurat ne pomislijo kaj jih čaka ko pridejo z diskoteke (da vozijo, da je možnost policijske kontrole itd)...ko se žura se izklopi taka misel in je tkoj par piv preveč v krvi...Kake pol ure pred odhodom pa se začnejo mal spraševat, če so preveč spili, če so kje policaji...
Nekateri pod vplivom določenih substanc vozijo počasi in čim bolj normalno, drugi pa kot da so sami na cesti, sami v avtu in gas do poda....Sej se ve, da ko so nesreče je voznik v 80% primerov mel v krvi določeno kolicino alkota, par ljudi v avtu, ki ponavadi odnesejo najhuje....

Lahko ma voznik 0.00 in vozi še tako previdno, vendar nasproti še vedno pridrvi kakšen norc in smo spet tm...

Potem so tle še predvsem zelenci na cestah (18letniki), ki ko dobijo avto pa se morjo znoret in, ker niso če praktično nič "izurjeni" naredijo takoj kakšno bedarijo...

Milsim, da ni zakona oz. kazni, ki bi streznila večino voznikov, ki jih boli kur*c za posledice, ki jih lahko doletijo...Denarna kazen to pa je praktično najmilejša kazen ka jih je lahko...

Off: K si slučajno omenil zelence in glede na to, da sam praviš da maš jedva 3 leta izpit, me bolj zanima kolk km si že prevozil.

Marsikateri "zelenec" v prvem letu izpita naredi več km kot kdo v 5 letih. In za moje pojme pomeni izkušenost prevožene kilometre in ne leta!

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Pe avg 10, 2007 2:43 pm

Zelenec, ko dobi šele začne vozit avto...Ogromno jih je takih, ki mislijo da kao obvladajo in majo pretežko nogo...Nisem mislu take, ki vozijo normalno...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Kazni v Italiji

Napisal/-a KARL ABARTH So avg 11, 2007 11:11 am

SCANIA je napisal/-a:Za voznike motornih vozil, ki bodo zavrnili alkotest, so predvidene denarne kazni od 5.000 do 20.000 evrov, pri nesreči pod vplivom alkohola pa jih lahko doleti celo od 6.000 do 24.000 evrov kazni, odvzem vozniškega dovoljenja za obdobje do dveh let in odvzem vozila za šest mesecev.Z dekretom želi italijanska vlada ostreje ukrepati tudi proti vsem kršilcem omejitev hitrosti. Kdor bo omejitev presegel za več kot 40 kilometrov na uro, bo moral plačati 1.500 evrov kazni, za prekoračitev omejitve za 60 kilometrov na uro ali več pa kar 7.000 evrov.

http://24ur.com/naslovnica/novice/svet/ ... 103188.php

Mislim da bo to tudi kmal pri nas

Če s takimi ukrepi zmanjšamo število žrtev na naših cestah sem takoj za.

LP

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle So avg 11, 2007 12:33 pm

FBR je napisal/-a:

Off: K si slučajno omenil zelence in glede na to, da sam praviš da maš jedva 3 leta izpit, me bolj zanima kolk km si že prevozil.

Marsikateri "zelenec" v prvem letu izpita naredi več km kot kdo v 5 letih. In za moje pojme pomeni izkušenost prevožene kilometre in ne leta!

morali bi najt en sistem da se izkušnje merijo z prevoženimi km. ti dam moj konkreten primer: izpit za avto imam 2,5 leta in prevoženih cca 80k km in sem uradno voznik začetnik in morem imet 0.00. lahko pa si kupim en motor od 1000ccm z 180KM spijem par piv in policaj mi ne more nič, čeprav bi se na motorju ubil še preden bi prišel do kakšnega policaja :evil:

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor Sr avg 15, 2007 3:10 pm

FBR je napisal/-a:

...imaš prav, ampak le delno, ker lahko narediš kolikor kilometrov hočeš, mentaliteto boš pa še vedno imel od voznika začetnika. Leta ti prinesejo življenjske izkušnje, ki posledično vplivajo na vožnjo, kvalitetni kilometri (različne vremenske razmere in situacije, ne pa autocesta pri 120 kmh) pa praktično znanje. Najbolj važno pa je, da se tista najstniška vzkipljivost (ihta) počasi ohladi...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr avg 15, 2007 3:20 pm

Že res. Enako kot velja za seks :) Ampak dejanske izkušnje s cesto in z avtom pa nažalost nabiraš na cesti in ne doma na kavču tako, da leta minevanjo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr avg 15, 2007 4:15 pm

Courage™ je napisal/-a:

Nea pisi bedarij.

ne govorim bedarij!!

večinoma so bile tuje tablice švičarske francoske hrvaške,....
to je bilo ponoči,...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če avg 16, 2007 5:52 pm

hehe italjanom bo to zihr zalegl ja :D

se un k se je tega spomnu je samo italjan :D

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če avg 16, 2007 6:08 pm

Sicer pa ko eni hočete tako dopovedat, da je v italiji boljša kultura vožnje (sploh italijani), ne vem zakaj pol jst vedno na primorskih cestah srečujem največje budale ravno iz italije?!!???!?!? Sicer se vedno najde še kakšen slovenček al pa švab ampak večino jih je zahodnih sosedov. Zdej al gonjo in ti na daleč blenda da se mu umakni (yeah wright) al maš pa staro mamo, ki pelje 90km/h.

Moja opažanja. Se mi zdi da niso nič boljši.

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto Če avg 16, 2007 6:46 pm

Strinjam se, da je treba višat kazni za zadete in pijane voznike, še posebaj za tiste, ki v takem stanju naredijo prometno nesrečo.Ampak take astronomske kazni, po 1000 ali 2000 evrov, če v naselju prekoračiš za 20kmh hitrost.Halooo.To v Sloveniji ne gre.Italijani si to lahko privoščijo, ko imajo relacije , kjer se iz enega kraja v drug kraj pelješ po obvoznici in lahko komot pelješ 90 brez da se vstaviš vsake 5 kilometrov na semoforju.V sloveniji to ne gre, ker če se pelješ iz Maribora na ptuj, že zgubiš samo 15min na semaforjih, da ne omenjam ceste, ma 2 kilometra se ne moreš peljat ravno, ker je vsakih 100 metrov ovinek, ali taka lukna, da če zapelješ noter lahko menjaš felno.Lepo vas prosim,en makaronar za isto relacijo kot jo slovenevc prepelje v 35 minutah, porabi 15-20 minut.A življenski tempo je dandanes tak, da moramo vsepovsod hitet.V sloveniji naj se prvo porihta ceste, potem pa naj se delajo kazni.Ne pa da te vrze s ceste pri normalni voznji , ker je asfalt oz mesanica vsega že na tleh iz časov adolfa.Lepo vas prosim.

Pa to mi je že od nekdaj zanimivo , zakaj se enkrat ne naredi statistika kje se zgodi največ nesreč? Pa mi ne zdaj rečt , da se največ nesreč z smrtnim izzidom zgodi v mestih in v mestnih vpadnicah? ne, največ nesreč se zgodi na vaseh, kjer je cesta v kurcu, ovinek vsakih 200 metrov in pijan domačin ki je tam doma že 20 let in pozna cesto v nulo.Tam se dogaja največ ne sreč.In zakaj ni policije tam? Zato, ker je pač lažje stat sred mesta , kjer na srečo ni razdalja med dvema semaforjema manjša kot 1km in marsikdo namesto 50 pelje pač 57 ali 63.Barabe!!!

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Če avg 16, 2007 7:06 pm

denyto je napisal/-a:Strinjam se, da je treba višat kazni za zadete in pijane voznike, še posebaj za tiste, ki v takem stanju naredijo prometno nesrečo.Ampak take astronomske kazni, po 1000 ali 2000 evrov, če v naselju prekoračiš za 20kmh hitrost.Halooo.To v Sloveniji ne gre.Italijani si to lahko privoščijo, ko imajo relacije , kjer se iz enega kraja v drug kraj pelješ po obvoznici in lahko komot pelješ 90 brez da se vstaviš vsake 5 kilometrov na semoforju.V sloveniji to ne gre, ker če se pelješ iz Maribora na ptuj, že zgubiš samo 15min na semaforjih, da ne omenjam ceste, ma 2 kilometra se ne moreš peljat ravno, ker je vsakih 100 metrov ovinek, ali taka lukna, da če zapelješ noter lahko menjaš felno.Lepo vas prosim,en makaronar za isto relacijo kot jo slovenevc prepelje v 35 minutah, porabi 15-20 minut.A življenski tempo je dandanes tak, da moramo vsepovsod hitet.V sloveniji naj se prvo porihta ceste, potem pa naj se delajo kazni.Ne pa da te vrze s ceste pri normalni voznji , ker je asfalt oz mesanica vsega že na tleh iz časov adolfa.Lepo vas prosim.

Pa to mi je že od nekdaj zanimivo , zakaj se enkrat ne naredi statistika kje se zgodi največ nesreč? Pa mi ne zdaj rečt , da se največ nesreč z smrtnim izzidom zgodi v mestih in v mestnih vpadnicah? ne, največ nesreč se zgodi na vaseh, kjer je cesta v kurcu, ovinek vsakih 200 metrov in pijan domačin ki je tam doma že 20 let in pozna cesto v nulo.Tam se dogaja največ ne sreč.In zakaj ni policije tam? Zato, ker je pač lažje stat sred mesta , kjer na srečo ni razdalja med dvema semaforjema manjša kot 1km in marsikdo namesto 50 pelje pač 57 ali 63.Barabe!!!

Za kronične prehitre voznike, zadetke in pijančke: zapor, odvzem izpita, odvzem avta. Seveda pa ne takoj po prvem prekršku.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov