Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DaDDo
Novinec

Kraj: Mala Nedelja Maribor

Napisal/-a DaDDo Sr avg 15, 2007 5:21 pm

Mene pa zanima ta stvek:

"Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči. "

A potem takem ne rabiš med med vožnjo vklopljenih pozicijskih luči, in imaš lahko samo kratke luči? Vsaj jaz tako zastopim..
Slika

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Sr avg 15, 2007 5:25 pm

hja, ce ti rata :D ponavadi pozicijske svetijo v vsakem primeru ce imas luci prizgane
Slika

Uporabniški avatar
DaDDo
Novinec

Kraj: Mala Nedelja Maribor

Napisal/-a DaDDo Sr avg 15, 2007 5:36 pm

Itaq da svetijo zmeri ko maš kratke.. sam če to velja, pol bi jih ven pobral, al pa stikalo naredil, za primer, da mi kratka crkne, da pol vsaj pozicijske svetijo.
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr avg 15, 2007 5:40 pm

Mene pa ne motijo, ker svetijo v tla. Bolj so mi moteče nepravilno nastavljene kratke luči, ki dejansko svetijo proti meni.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr avg 15, 2007 6:12 pm

Taki ko se ponoči v dežju pripelje z meglenkami spredaj, pa po možnosti tak nastavljene da misliš da si ko pišek pod žarnico, bi mu jih jaz v rit zarino, da bi mu čez gobec svetle potem pa čez oke. :evil: Budale. Pol pa zakaj je nekdo s ceste zapeljal ko ga je zaslepilo.

Kolega je že zmontiral na starega hrošča spredaj dve močni meglenki na odbijač pa na stikalo posebaj, da ko keri prileti z meglenkami, mu jih prižge direkt v faco, ma še tak nastavljene. Jaz bi si še dve na streho dal pa da vas vidim frajere pol. :x
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

krokodil
Nov uporabnik

Kraj: miklauz

Napisal/-a krokodil Sr avg 15, 2007 7:25 pm

lumpy ne se jezit taki pač so eni če jim je to lepo ko ma dvojne luči.heh :P
opel astra....... zakon

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Sr avg 15, 2007 7:49 pm

Meglenk podnevi nimam nikoli prižganih, prižgem jih le v vožnji po mestu v poznih urah(sobota, petek zvečer), da dokaj hudo zgleda. :P

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr avg 15, 2007 7:57 pm

v vecini primerov vs sploh nebi motila ce nebi v njih bul kda je 10 cudo sveta....pol pa itak da te mot in zaslep....in mi je cisto useno a se gdo nasprot prpele z meglenkami al ne...

dokler zadna je pa druga zgoda in gre tud men na jetra ker neznajo uporblat....takim pa nazgem dovge luci veselo
Slika

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Sr avg 15, 2007 8:11 pm

Pavel_P je napisal/-a:Mene pa ne motijo, ker svetijo v tla. Bolj so mi moteče nepravilno nastavljene kratke luči, ki dejansko svetijo proti meni.

se strinjam :?
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr avg 15, 2007 8:13 pm

Jaz sem že nekajkrat napisal na forum, in bom še enkrat: -Vsak ki neustrezno uporablja meglenke, je za moje pojme ali prepotenten šmrkavec, ali pa budala, ali pa nesposobnež ki ne ve zakaj so vsa stikala in lučke na armaturki. Vedno je nekaj od teh treh opcij. Največkrat že na daleč vidiš, kateri od teh treh ti pride nasproti.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr avg 15, 2007 8:20 pm

meglenke motijo tiste, ki bulijo v njih, drugač me pa ne mot, razn ponoč v dežju pa zna bit moteče

včasih vidim, da imajo nekateri meglenke prižgane in dnevne ugasnjene (verjetno so jim crknile)
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Sr avg 15, 2007 8:23 pm

Hella lučke znajo bit zavajujoče, ker maš v žarnici parkerne in melgenke skp (Ford S-max), tko da ne na vrat na nos... ostali so pa pacienti

drgač pa podn od človeka k hoče par konjev dvignt z meglenkami, naj pol še davk plača :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr avg 15, 2007 8:33 pm

@LudiLimun: kot sem ze omenil te hella imate tukaj zanimiv clanek
clanek je iz AutoBild-a (nemsko)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Sr avg 15, 2007 8:44 pm

ne vem če iste luči misliva. jst govorim ko imaš v ohišju dve žarnici: eno navadno parkirno, in drugo meglenko.

kar se pa tega članka tiče: lol 19x ustavl u letu in pol :shock: zarad teh luči. sam na sliki je pa tut vidt, da če bi mel navadne luči pržgane, bi se ga glih tko vidl. (a je u nemčiji prepovedan podnev met luči pržgane? :o )

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr avg 15, 2007 8:58 pm

Nekateri prižgejo meglenke namesto kratkih luči zato, ker kao šparajo z žarnicami da ne pregorijo prehitro :roll: Malora, če je pa tak težko dat tistih nekaj evrov kolikor stane žarnica (2 ali 5 €), in namesto tega porabit denar za vso drugo navlako na avtu, potem pa tak brezveze da se še sploh vozijo nekateri in jamrajo kako vse košta in kako je treba šparat :roll:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Knut
Nov uporabnik

Napisal/-a Knut Sr avg 15, 2007 9:04 pm

Ko je ravno govora o Nemčiji - ko sem 3 tedne nazaj prevozil kar nekaj km po nemških cestah, sem videl presenetljivo veliko avtomobilov, ki so podnevi imeli prižgane pozicijske + meglenke, čeprav v D ni obvezna uporaba luči podnevi. Pa to niso bili kakšni mladi frajerčki, ampak večinoma ljudje srednjih let z običajnimi avti, limuzinami srednjega in višjega razreda, enoprostorci... Tudi v Avstriji sem srečal več dnevnih meglenkarjev kot jih običajno pri nas. So me pa zelo motili ti avstrijski meglenkarji, če sem nanje naletel v tunelu.

Uporabniški avatar
LamEuseR
Nov uporabnik

Napisal/-a LamEuseR Sr avg 15, 2007 9:09 pm

A ni tako da če imaš prižgane meglenke lahko le če je vidljivost v megli manjša od 50m(al 30 sej ne vem) pa še to je tako da takoj ko imaš meglenke prižgane je max. hitrost 50km/h? Sicer videno je ravno nasprotno vidljivost odlična pa še prleti ti kolkr gre tista njegova škatla na 4ih kolesih ti pa sam :shock: ker si zgrožn on pa misle da je fuuuullll jack in da si čist u njegov še bolj čist hud avto padu. :roll: :ne

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr avg 15, 2007 9:10 pm

:cry
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če avg 16, 2007 1:41 am

golfTDI je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:Jaz takim vedno prižgem dolge če vozijo proti meni, če pa vozijo za mano pa pač prižgem zadnjo meglenko.
:tomidelej:

jst isto :evil:

zarad lastne varnosti ne ker po ga pa zaslepis pa ce je se ksn pametn cica poj pa lah do celnega trcenja pride.

je pa treba loct dva tipa voznikou.tiste k vozjo z meglenkam non stop ker hocejo bit zesci pa najhujsi,pa tise (starejse)k nevejop da majo przgane al pa jh ne znajo izklopit al pa res misljo da bol vidjo z meglenami
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov