Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr avg 15, 2007 10:51 pm

V Nemčiji redno ščijem za grmi oz. za kamioni - itak so vsa postajališča tok prescana :D da kr sdmrdi, ko je vroče. 50 centov pa ne dam 3x na dan, zato, da se bom uscal pa da mi bodo ptički s CDja zravn pel. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr avg 15, 2007 11:02 pm

@sebaveh točno mont blanc

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če avg 16, 2007 1:03 am

adis je napisal/-a:@reno911 lahko napišeš en post ne pa dva isto za tebe velja @karl abarth

v glavnem tako kaznovanje majo v usa, kjer tisti ki nekaj naredi javno to prizna npr.: krade nato mora za kazen nositi dva napisa ( spredaj in zadaj) na seb da je kradel in hoditi po ulici 8h

Glej, post, na katerega si odgovoril, govori o nečem čisto drugem, mogoče ga nisi razumel, zato še enkrat:

KARL ABARTH je napisal/-a:Odlična oblika kaznovanja se mi zdi naslednja (mislim, da je primer iz Nemčije)
- ko te dobijo pri takšnem početju imaš dve možnosti
1) plačat visoko kazen
2) pobirat smeti in napolniti veliko plastično vrečo

LP

Da nekdo opravlja javna dela, to je normalno in namen takšnega dela ni, da bi bilo sramotilno za človeka, ki ga opravlja kot svoj poklic. Opravljanje javnih del je za prekrškarje način, da za družbo naredijo nekaj dobrega in se ji oddolžijo za storjeno slabo dejanje, ne pa, da bi se družba na ta način iz njih norčevala.

In spet ta tvoj post:

adis je napisal/-a:@reno911 lahko napišeš en post ne pa dva isto za tebe velja @karl abarth

v glavnem tako kaznovanje majo v usa, kjer tisti ki nekaj naredi javno to prizna npr.: krade nato mora za kazen nositi dva napisa ( spredaj in zadaj) na seb da je kradel in hoditi po ulici 8h

Pa se ti zdi to normalno? Namreč, tega ne razumem in se mi zdi nerealno za današnji čas, ko javnega zasmehovanja (ki je nekje na nivoju časov javnega kamenjanja) več ne poznamo, niti nočemo. Kje si pa to pobral? Manjka povezava med postom od "KARL ABARTH"-a in tvojim. S "KARL ABARTH"-om se strinjam, medtem ko se mi to, kar si napisal ti, zdi totalna bedarija.

Aja, ne rabiš opominjat, sem opazil, da sem v svojem postu dvakrat citiral tvoj isti post.

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab Če avg 16, 2007 8:00 am

Oj ! To mene tudi zelo razjezi, ko mečejo ven iz avtov razne odpadke. Jaz živim precej ob cesti in skoraj vsak teden mi kdo pred bajto vrže ven kakšen odpadek. Največ je embalaže od mcdonaldsa in plastenk od sokov. Jaoooooooooo ! Če ne bi pobiral bi me že zasul s temi odpadki. Mogoče me pa kdo zafrkava :D
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če avg 16, 2007 8:09 am

Fuj in fej, odmetavanje odpadkov skozi okno ... no, jaz tega načeloma ne počnem, niti ne pustim sopotnikom, da kaj takega storijo. No, obgrizek od jabolka, pa fliknem v travo ali grmovje, saj itak zgnije v parih dneh, seveda pazim, da zares prileti v travo, tega npr v LJ sredi mesta ne bi naredil, to pa ne zgleda nikakor.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Re: kultura voznikov oz. odmetavanje "smeti" iz av

Napisal/-a uros_p Če avg 16, 2007 9:23 am

adis je napisal/-a:no veliko srečam ljudi ki se vozijo pred mano in po nevem kaki logiki odvržejo čik,smeti ali pa kaj drugega čez okno svojega vozila! jim je res tako težko pospraviti čik ali karkoli že v zato namenjen predal v avtu, ki se imenuje pepelnik??!!?? mislim da je temu tako, ker verjetno nočejo da jim avto smrdi po čikih!
sicer mi je vseen za to ampak ko to prileti v moj avto takoj popi*** in bi najraje temu odrezu roko s katero je odvrgel karkoli. nevem zakaj to nekateri počnejo in ali so res ekološko dovolj ozaveščeni in bi nekatere morali poslati nazaj v šolo...me prov zanima kako bi bilo če bi jst ali kdo drug odvrgel smeti pred njegov avto ali pa pred njegov prag...mislm ene bi blo treba "stepst" hahah

me zanima kakšne voznike v smislu odmetavanja smeti v sami vožnji vi sami srečavate? jst večinoma take mlade in predvsem ženske ki rade odmečejo kak čik ali dva čez okno

PS: takim bi dal tako kazen da bi morali vsaj 1 mesec smeti pucat po cestah zaradi tega

lp

Malo grobo si opisal, ampak takšnim nič ne moreš. Za to je že prepozno, vzgoja njihovih staršev je očitno spodletela.
Sem pa mnenja, da če jih le redarstvo ali policija zaloti zraven, da bi dobili nek "community job" - tako kot je že nekdo opisal, naj nabere vrečo smeti ali pa plača visoko kazen.
Slika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če avg 16, 2007 9:51 am

Mene pa razjezi k vidim folk k gre v mcdrive in pol vrže celo vrečo vn čez okno. Ponavad je to na parkirišču ampak vseen. Kako morš bit taka svinja da se ti ne da zapelat do prve kante al pa nest domov smeti. Predvsem je to zelo učitno na rundniku pred Rutarjem.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Če avg 16, 2007 10:04 am

jebat ga, nimaš kaj za nardit

jaz samo žvečilni vržem skozi okno :roll:
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Če avg 16, 2007 11:01 am

nimaš kej metat čez okn.. pa al je to papirček,čik ali steklenica!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če avg 16, 2007 12:03 pm

Mene poleg smeti motijo tudi s peskom, kamenjem polno naloženi tovornjakarji brez ponjave čez tovor. Če ti karton prleti v šipo, se lahko prestrašiš k pr norcih, sam šipa vsaj cela ostane..., k pa ti kamen prleti iz kamiona, k je 50 m pred tabo pa lohk samo boga moliš, da kej ne poč...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Če avg 16, 2007 12:37 pm

Jst mam ponavad slobo vest, zato mam pa v avto k v svinjaku, pa se 1X na mesc spravm uso svinrijo pospravt vn. Tko, da če bi vse vn zmetov kot nekateri bi blo pa zlo zasvinjan.

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Če avg 16, 2007 12:51 pm

meni se je že zgodilo, da je voznik pred mano vrgel steklenico skoz okno in točno v moj avto. Seveda sem pop**** in letel pred njega, ga ustavil in zagrozil da pokličem policijo, če mi stroške popravila ne poravna.
Res je da se na avtu skoraj nič ni videlo, razen majhne praske, ampak da bo nekdo uničeval lastnino drugega, tak se pa nebomo šli...
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če avg 16, 2007 12:53 pm

Jaz mam tud včasih poln avto plastenk, pa v pepelniku papirčke od žvečilnih, pa računov od mcdonaldsa polne predale v vratah, pa še kaj bi se našlo :lol:
Se pač spravim vsake tolko pa cel avto spraznim. No plastenke ponavadi vržem doma ven, al pa drug dan ko se spomnim, al pa če se mi da.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če avg 16, 2007 1:15 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Jaz mam tud včasih poln avto plastenk, pa v pepelniku papirčke od žvečilnih, pa računov od mcdonaldsa polne predale v vratah, pa še kaj bi se našlo :lol:
Se pač spravim vsake tolko pa cel avto spraznim. No plastenke ponavadi vržem doma ven, al pa drug dan ko se spomnim, al pa če se mi da.

zato pa sem včeraj pri 100km/h dobil plastenko od cocacole v prvo šipo ne, ko sem za tabo vozo?! daj mož msn jebote.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če avg 16, 2007 1:20 pm

Mož kaj se razburjaš. Včeraj bi lahko dobo samo steklenico od cocacole ko sem v gostilni bil, če bi jo tam neso ven. :lol:

off če me ni blo doma če si pisal slučajno na msn. Zaj pa delam. Te kliknem :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če avg 16, 2007 1:33 pm

Živim v kraju kjer imamo mejni prehod. Naši južni sosedje včasih pokažejo njihovo pravo kulturo, saj celo vrečke s smetmi včasih vidiš letet iz avtomobila. Tovornjakarji ko čakajo na meji oz. na cesti stojijo v koloni, pustijo za sabo pravo smetišče....Če bi imel star avto, ima da se mu zabije v rit, sedaj pa ostane samo pri hupanju in blendanju...Tace bek potrgat, drugega ne preostane.

LP salieri
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če avg 16, 2007 2:51 pm

hm zanimivi posti ni kaj...

@reno911 kje sem to pobral? hm mogoče na discovery-ju? malo si oglej take kanale in boš uvidel kaj se dela po svetu...ter da nekje demokracija ni pravi način odvajanja nekega subjekta od kaznivega dejanja. če je nek subjekt kaznovan tako da je "zaprt" verjemi meni da bo isto dejanje naredil takoj ko pride ven no vsaj 80% jih naredi - malo učenja psihologije ni škodilo :shock:
ljudi ki počnejo taka dejanja je treba naučiti kaj je prav in kaj ne, isto je z otrokom ko ga moraš naučiti osnovne stvari in ga "ne smeš tepsti po riti npr." ker bo to dejanje privedlo do novih in hujših dejanj. tisti osebki, v usa - californija so imeli kar bridko izkušnjo saj so po intervjujih vsi jokali kako jih je sram itd....saj je prav tako, naj jih je sram, a sram jih ni bilo odvreči plastenko oz. karkoli čez okno? ne takrat so bili "frajerji"

mislm ..... ljudem je treba vcepit v glavo kaj je prav in kaj ne, zato vsakršna kazen v obliki zapora ljudi nebo spametovala ampak kvečjemu spodbudila k ponovnem dejanju v vsaj 80% - ponavljam.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če avg 16, 2007 4:38 pm

tako je, 1000 dollarjev kazni + 8 -12h dobrodelnega dela

nebi škodilo imeti tak zakon tudi pri nas

bravo @pavel_p

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če avg 16, 2007 5:31 pm

js olupke od pistacij ven mecem :>
ampak to je pa tut vse, ostalo gre v kanto.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov