Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po jan 14, 2008 12:11 pm

Stari alarmi so res samo v eno škatlo zmontiran vse skupaj, Ne bi se pa strinjal s tem,da je tako enostavno odpret pokrov motorja vzet škatlo ven, jo vržit ob tla in bo nehala delat.Če imaš varovan pokrov motorja, bo takoj ko se bo hauba malo privzdignila začel takoj tulit, potem moraš odvijačit dva vijaka medtem ko ti 110db tuli direkt v bučo.Lastno napajanje je zaradi tega , če so si lopovi namenili avto krast, da ni bilo dovolj da precvika kable za aku. To je smisel lastnega napajanja. Za GT ALARM ti lahko konkretno povem iz lastnih izkušenj, ker sem ga imel v dveh avtomobilih in ima veliko dodatnih funkcij, ki se pa dobijo za doplačilo.So pa kvalitetni.

lp

pulsedriver
Nov uporabnik

Napisal/-a pulsedriver Po jan 14, 2008 12:38 pm

AndrejD je napisal/-a:Narediš kratki stik pa gre alarm po gobe :)

Lahko vzameš tudi akumulator ven, pa gre po gobe :P
Samo je lažje napisat, kot naredit. Vsaj na kakšnem novejšem vozilu (Yugo in Golf2 po mojih merilih nista 'novejše vozilo' ).

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Ne jan 20, 2008 6:28 pm

a obstaja kaki alarm ki se dere vsaj 150dB ali vec. Tudi do 200dB bi meu!
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

hudinjski
Nov uporabnik

Napisal/-a hudinjski To jan 22, 2008 10:00 pm

Pozdrav vsem, sem novi na forumu, zanima me kdo obvlada tole zadevo...mislim na montažo predvsem:
http://www.giordon.si/avtoalarm_T686FHSP.html

Zanima me ali lahko sam tole zmontiram ali naj prepustim avtoelektričarju...hvala.

pulsedriver
Nov uporabnik

Napisal/-a pulsedriver Če feb 14, 2008 7:28 am

hudinjski je napisal/-a:Pozdrav vsem, sem novi na forumu, zanima me kdo obvlada tole zadevo...mislim na montažo predvsem:

Zanima me ali lahko sam tole zmontiram ali naj prepustim avtoelektričarju...hvala.

Montaža za dvosmerni alarm ni nič drugačna od montaže navadnega alarma.
Osnovno delovanje je enako, tista razlika je v modulu in daljincu, ki sta bolj 'pametna'.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Če feb 14, 2008 8:14 am

hudinjski je napisal/-a:Pozdrav vsem, sem novi na forumu, zanima me kdo obvlada tole zadevo...mislim na montažo predvsem:

Jst sm sam tega: http://www.giordon.si/avtoalarm_T686ASP.html
zmontiral pa je delu BP.
Potem je bil zlo občutljiv na kak močn dž in se je dru u 3p*** čeprav je mel naštiman na najmanjšo natančnost.
Zj ga pa mal j**e signal :twisted: nča jasn kr vmes zgubi signal in ne morš uklopt al pa izklopt alarma!? Ponavad se to zgodi ko se kam z avtom pripeljem . Čez cajt spet začne delat.- ko se spet kam drugam prpelem pa spet ne dela?!?!

Mogoče res predlagu da kupš tega k si ga dal pa pogledaš če bi ga lahk sam montiru če pa ne, pa ga še vedno lahk neseš k avtoelektričarju.
lp
Slika

pulsedriver
Nov uporabnik

Napisal/-a pulsedriver Če feb 14, 2008 10:37 am

Paris je napisal/-a:
zmontiral pa je delu BP.
Potem je bil zlo občutljiv na kak močn dž in se je dru u 3p*** čeprav je mel naštiman na najmanjšo natančnost.

Pri vseh avtoalarmih JE ZELO VAŽNO, kam zmontiraš senzor udarcev.
Sam imam s tem precej izkušenj, zato ti predlagam, da se na daleč izogibaš montaži na kako plastiko ali pločevino. Plastika zavibrira za vsako figo, in ko bo mimo peljal tovornjak, bo že tulil - po drugi strani avta pa boš lahko skakal in bo plastika tako amortizirala, da senzor tega ne bo zaznal :shock:

Senzor obvezno daj na nosilni del avta, na katerega dež ali drugi zunanji vplivi ne bodo mogli vplivati. Težko bo dež zadal 'udarec' (na enakomerne vibracije namreč senzorji ne reagirajo') celemu tono in več težkemu avtu.
Daj ga na čim bolj debelo železo... ponavadi je najlažje dosegljivo blizu voznikovih nog - za tapeto, kjer se zaključi nosilec pred sprednjimi vrati.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Če feb 14, 2008 11:04 am

moj senzor ima 3 nastavitve. na najnižji začne tulit že skoraj samo da ga pogledaš. na vmesni je kr pravi, sam če pa gre mimo kak čoper in podobno ropotajoča zadeva začne tulit. na dež pa je občutljiv samo če je močnejši. na 3 stopnji pa je skoraj brez da bi ga naredil da tudli. glih dež in čoperji mu ne pridejo blizu. sam potem pa tudi če te kdo rukne ne začne tulit.
gassssssssssssssssss

pulsedriver
Nov uporabnik

Napisal/-a pulsedriver Če feb 14, 2008 12:40 pm

RED_line je napisal/-a:moj senzor ima 3 nastavitve.

hmmm... takega pa še nisem videl.
Potem tvoj sigurno ni nobeden od teh http://www.giordon.si/alarmi.html,
ker imajo vsi občutljivost nastavljivo s potenciometrom (od min do max).

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line Če feb 14, 2008 3:39 pm

nene nimam tega. potenciometrom? jz to naštimavam v kabini.
gassssssssssssssssss

pulsedriver
Nov uporabnik

Napisal/-a pulsedriver Če feb 14, 2008 6:45 pm

RED_line je napisal/-a:nene nimam tega. potenciometrom? jz to naštimavam v kabini.

saj... v kabini - ampak na tistih šok senzorjih je vgrajen vrtljiv gumb za nastavljanje občutljivosti. Pa vedno lahko vidiš, kako je nastavljen.
Ko je alarm izklopljen samo udariš po avtu, nekdo pa gleda LED diodo na senzorju... če zasveti, potem bi alarm tulil ;)

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Če feb 14, 2008 7:29 pm

RED_line je napisal/-a:moj senzor ima 3 nastavitve. na najnižji začne tulit že skoraj samo da ga pogledaš. na vmesni je kr pravi, sam če pa gre mimo kak čoper in podobno ropotajoča zadeva začne tulit. na dež pa je občutljiv samo če je močnejši. na 3 stopnji pa je skoraj brez da bi ga naredil da tudli. glih dež in čoperji mu ne pridejo blizu. sam potem pa tudi če te kdo rukne ne začne tulit.

HEHE, točno s tem sm se jst tut obadal! Sm vedno v dilemi kako nastavt.
Enkrat se mi je celo noč dru vsake pol ure k je dežval, da sm mogu it avto odklent in pustit odklenenga, da je nehu težit! :bonk :jy

pulsedriver je napisal/-a:
Paris je napisal/-a:
zmontiral pa je delu BP.

Pri vseh avtoalarmih JE ZELO VAŽNO, kam zmontiraš senzor udarcev.
Sam imam s tem precej izkušenj, zato ti predlagam, da se na daleč izogibaš montaži na kako plastiko ali pločevino. Plastika zavibrira za vsako figo, in ko bo mimo peljal tovornjak, bo že tulil - po drugi strani avta pa boš lahko skakal in bo plastika tako amortizirala, da senzor tega ne bo zaznal :shock:

Senzor obvezno daj na nosilni del avta, na katerega dež ali drugi zunanji vplivi ne bodo mogli vplivati. Težko bo dež zadal 'udarec' (na enakomerne vibracije namreč senzorji ne reagirajo') celemu tono in več težkemu avtu.
Daj ga na čim bolj debelo železo... ponavadi je najlažje dosegljivo blizu voznikovih nog - za tapeto, kjer se zaključi nosilec pred sprednjimi vrati.

Tnx,

bom probal.
Sedaj je v predalčku namenjenemu za pepelnik. :)
pa se ni obnesel dobro!
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So feb 16, 2008 1:05 pm

najboljše je če je na šipi. ne vem, deljate kr čete.

potencjometer mam tak da je na 3 stopnjah. ne rabim nič obračat.

za deža pa ... 1x je lilo kr precej in sem moral sredi noči ko je najbolj deževalo stopit do avta. mokr kot cucek, sam kj češ. ;)
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 So feb 16, 2008 2:32 pm

RED_line je napisal/-a:najboljše je če je na šipi. ne vem, deljate kr čete.

potencjometer mam tak da je na 3 stopnjah. ne rabim nič obračat.

za deža pa ... 1x je lilo kr precej in sem moral sredi noči ko je najbolj deževalo stopit do avta. mokr kot cucek, sam kj češ. ;)

maaaaa stari...ti nimaš potenciometra...ti maš obično stikalo ki ima 3 položaje...vidim da si sedel na ušesih med urami elekrotehnike!!! in ne ločiš ravno razlike...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Pe dec 19, 2008 8:00 pm

l.p za darilo sm dobil ta alarm
http://www.simatik.si/index.php/vmchk/6 ... -2008.html
Sedaj me pa zanima kako je z vgradnjo v moj avto seat altea l04.
Klicav sm enga majstra pa pravi da težko vrjame da se bi tal tak alarm vgradit v moj avto, češ da je avto prenov..Oz če bi vgradil da nebi delal tko kot bi moral..
Ima kiri kakšne izkušnje z uporabo podobne naprave v novejšem avtu....

hvala

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW Ne dec 28, 2008 7:03 pm

v vsak avto lahko to ugradiš. najdi koga ki zna to delat in je.

Uporabniški avatar
ajsika
Nov uporabnik

Napisal/-a ajsika Po mar 16, 2009 8:46 pm

...da ne odpiram nove teme..
Namen imam kupit Giordon daljinsko centralno zaklepanje (centralno je že v osnovi v avtu...) pa me zanima, če mi bo uspelo to zmontirat... predvsem na kaj morem bit pozorna?

:lol:
M A C D A

bestsoundever
Novinec

Kraj: Koper

Re: Dvosmerni alarm

Napisal/-a bestsoundever Če nov 18, 2010 1:59 am

Da nebom odpiral tudi jaz nove teme, zanima me če še koga zanima tale zadeva, sm našo tole stran pa so kr dobre reči gor.
Če bi se šlo za več ljudi bi lahko tudi group buy ruknli :)

http://www.sonicelectronix.com/cat_i99_ ... aging.html
Telekomunikacije in obramboslovne vede...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost