Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če avg 23, 2007 10:43 pm

ma ja sej res ni velikokrat tko organizirano samo prej je bilo da sploh nisi smel organizirano trenirat, bilo je celo z zakonom prepovedano!
Če se spolnimo murnove nesreče je tukaj preveč ljudi trdilo da je tudi sam kriv ker so vozili vzporedno po 2 in so pač dobili kazni, zdaj je pa kolesarjem zakon v takih primerih v bran.

Redkokdaj se vozim vzporedno, samo na manj prometnih cestah, na prometnejših se tko ne upam...

Vem da se z zakonom ne bo na naših cestah kaj dosti spremenilo, vendar me veseli da se stvari premikajo v pravo smer.

Nikoli nisem razumel zakaj ljudje trobijo na nekih cestah kjer pripelje 1 avto na 5 min, ko pa imajo dovolj prostora za prehitet.

Tisti ki se jezijo na kolesarje so pa tko ponavadi sami taki z res veliki trebuhi

kopercan92
Nov uporabnik

Napisal/-a kopercan92 Če avg 23, 2007 10:57 pm

Nikoli nisem razumel zakaj ljudje trobijo na nekih cestah kjer pripelje 1 avto na 5 min, ko pa imajo dovolj prostora za prehitet.

se strinjam ; ampak tako bom reku pac so ljudje ki pridejo iz sluzbe usi utrujeni in tako naprej .. in naleijo na celo grupo kolesarjev in ratajo zivcni samo ljudje pac potrpte 30s in obvozte kolesarje js res ne vem ce je tako tezko to. Osebno velikokrat vozim z kakim prijateljem samo pač vozimo dobesedno ze izven cestišča in voziva en za drugim ker zelim da ima voznik cim lazje prehitevanje

lp
... alfista terorista ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 23, 2007 10:57 pm

kolesar je napisal/-a:andrej777 pa nebi vedu res sta se že spravla kdaj na bicikl al pa se ukvarjat s športom predvidevam da ne

zadnič se peljem res lepo ob robu ceste v naselju vozim 40 pa se pripelje edn pa začne hupat ga nekam pošljem začne pizdit, se ustavima pride z avta 150kg težek tip ki je komaj hodil tak je bil debel, mi začne nabijat da se naj vozim po bankini!!!
pokličem policijo, pridejo mu napišejo kazn zaradi objestne vožnje in je bila stvar končana.

:lol: Ja seveda...na podlagi česa? tvoje izjave? :lol: ne s*** no :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če avg 23, 2007 11:11 pm

Slide je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:andrej777 pa nebi vedu res sta se že spravla kdaj na bicikl al pa se ukvarjat s športom predvidevam da ne

zadnič se peljem res lepo ob robu ceste v naselju vozim 40 pa se pripelje edn pa začne hupat ga nekam pošljem začne pizdit, se ustavima pride z avta 150kg težek tip ki je komaj hodil tak je bil debel, mi začne nabijat da se naj vozim po bankini!!!
pokličem policijo, pridejo mu napišejo kazn zaradi objestne vožnje in je bila stvar končana.

Moje izjave ja! (Policaj se je najprej pozanimal, če je že bil obravnavan zaradi česa podobnega)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 23, 2007 11:14 pm

kolesar je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

Moje izjave ja! (Policaj se je najprej pozanimal, če je že bil obravnavan zaradi česa podobnega)

Poglej...on bi rekel da tega ni storil in bi bla njegova beseda proti tvoji...potemtakem lahko neka tečnoba prijavi vsakega ki mu ni všeč in uspe ker je imel drugi že prej kdaj podoben prekršek...ni variante da to obstoji...pri meni ne bi, čeprav te povsem razumem da ti je prekipelo in si je tip zaslužil takšno kazen...ampak takšen primer ne obstoji...ne sme obstat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če avg 23, 2007 11:20 pm

Jst pač povem kaj je bilo, policist prijazen in si je celotno mojo izjavo zapisal. Rekel mi je da sem ravnal pravilno.

Zvedu sm še da tip rom, ni zaposlen ker je kao invalid in vozi novega mercedesa.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe avg 24, 2007 12:15 am

kolesar je napisal/-a:Zvedu sm še da tip rom, ni zaposlen ker je kao invalid in vozi novega mercedesa.

Zihr je cigan :?

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Pe avg 24, 2007 4:27 am

Al pa če kolesarji pridete do mene, boste namesto da bi sranje delal po cestah, pomagal gradit. Zdaj ko sam gradim in vsak dan poleg šihta delam vsaj še 4 ure na gradbišču, se mi ne da še z avtom prov dos vozit, kaj šele, da bi se na pecikl usedu.[/quote]

Po tvojih komentarjih se mi je zdel, da si malo bolj resen. Kolesarji pa ne delajo na cesti nič več pizdariji, kot ti s svojim terencem pa tistimi ograjami spredi.
Kar se trobljenja tiče, je lani nek prepotenten šofer na relaciji Vodice - Ljubljana začel zadaj trobiti kot utrgan. Verjetno je hotel dopovedati, da moramo skočiti v graben ali pa... saj ne vem kaj. Otrok je od strahu padel po sredini cestišča in skoraj ga je povozil z zadnjimi kolesi. Vozili smo se ob robu! Nikoli več :!:

Seveda je potem spizdil , ko je videl kaj je naredil :roll:

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Pe avg 24, 2007 5:24 am

In tip, ki je bil ze prej kaznovan zaradi..., cesa podobnega..., je s tabo pocakal na policiste, da so mu napisali kazen zaradi objestne voznje?

OK, clovek na cesti res dozivi marsikaj.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe avg 24, 2007 6:01 am

Slide je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

Poglej...on bi rekel da tega ni storil in bi bla njegova beseda proti tvoji...potemtakem lahko neka tečnoba prijavi vsakega ki mu ni všeč in uspe ker je imel drugi že prej kdaj podoben prekršek...ni variante da to obstoji...pri meni ne bi, čeprav te povsem razumem da ti je prekipelo in si je tip zaslužil takšno kazen...ampak takšen primer ne obstoji...ne sme obstat.

Verjetno je bil tip za povrh še pameten in je pred policajem otrešal z jezikom in dokazoval svoj prav ... no, s tem je dokazal svojo krivdo. Takih pametnjakovičev pa ni malo :P

Na forumu je kar nekaj tem, kjer smo debatirali o nestrpnosti avtomobilistov do kolesarjev, to si še 1x preberite. Nekateri avtomobilisti so res neotesani do maksimuma.
Mimogrede, vzporedna vožnja, ki sem jo zadnja 2 tedna prakticiral pri družinski vožnji s kolesom se obnese bolje, kot pa vožnja v koloni. Pri 5 članski koloni je kolona že dolga omembe vredno in marsikdo težko prehiti celo v kosu in če ne uspe, začne zrivati kolesarja v sredi kolone zrivati na rob zeste, takih avtomobilistov je kar nekaj. Z vzporedno vožnjo fizično preprečim tako početje in še dodatno skrajšam kolono. Hvala tistemu, ki je v neki debati to predlagal. To pa se gre v glavnem pri vožnji skozi naselje, ker drugje se po prometnih cestah ne vozimo, oziroma izbiramo manj prometne ceste.

andrej777 in nebivedu, dajta se malo zamislit nad svojimi besedami, pa kdaj se vsedita na kolo in peljita po cesti.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 24, 2007 6:31 am

kolesar je napisal/-a:aja nebivedu zdi se mi da bi mel več od živlenja če bi se kdaj na bicikl usedu kot pa da skoz ko prideš domov za računalnikom sediš

Dost sem bil na biciklu, ko sem še treniral (pa ne bicikliranje - samo kondicijo sem tko nabiral). Zdej pa pač 8 do 12 ur na dan delam v službi, potem pa še doma gradim hišo - delam na hiši vsak dan vsaj po 4 ure, tko da mislim da imam rekreacije dovolj.

Ne rabim pa takih ljudi kot ste nekateri na tem forumu, ker vam ne potegne en znakec na koncu stavka, ki predstavlja zajebavanje. Očitno boste morali sestopiti iz kolesa in se začeti opismenjevati, da boste razumeli, kdaj je povedano šala in kdaj je resno mišljeno.
Old subarus never die, they just get faster!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe avg 24, 2007 8:17 am

Dajte kolesarji ne delajte se nedolžne ovirate promet na cestah pa če se vsi na glavo postavite in to je to... Najbolj sem jih vesel na Dravski dolini kdo se tam vozi ve kako je to... Samomor čisti... Po moje imajo samo 2 kolesi tile ljudje pa še to na kolesu... Tukaj mimo kamnice kolesarska steza do bresternice široka ene 2 metra ali več ne frajerji se vozijo po cesti... Eh brezveze...

Aja tudi sam se furam s kolesom rekreativno pa vidim da tudi kolesarji se mi vozijo po nasprotni smeri po kolesarskih stezah ki imajo velike smerne puščice po tleh pa še kaj...

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Pe avg 24, 2007 8:41 am

lenivec je napisal/-a:gre se da je vožnja vzporedno dosti bol varna od vožnje v koloni. če si v koloni te noben ne j**e 2 posto. če si vzporedno se pa vsaj malo potrudijo na nasprotn pas zapelat

Razloži to tistemu, ki bo z avtom 90km/h pripeljal za vama in se ne bo mogel pravočasno ustaviti zaradi vajine polžje hitrosti.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe avg 24, 2007 9:44 am

Saj se ne pelje 20 menda. :roll:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe avg 24, 2007 9:45 am

Ok nevem kaj sem tako groznega reku da se zdaj vsi spravljate name ampak jaz za svojimi besedami stojim. Če se štirje kolesarji peljejo na cesti od Dolenskih toplic proti NM svojih 30 kmh in jih dohitim z busom in se mi po več kot pol kilometra ne odmaknejo ampak vozijo po 2 ali celo 3 vzporedno mam pravico bit jezen. Če mi je dal cel bus potnikov prav ne vem če je z menoj kaj narobe. Kot da ni cesta že dost ozka in nepregledna. Še bolj pa me razpizdi ko se po novi NM obvoznivci kjer so jim naredil prav lepo kolesarkos stezo "profesionalni" oz mal manj amaterski kolesarji še vedno vozijo po cesti. Nevem zdaj al tako kaže da je večji car in da je on predober za kolesarsko stezo al ka jz vem kaj.

Z motorjem vedno vzamem vsaj dva metra meter bočne razdalje in pičim mimo. Edino če se res kdo pelje po sredi ceste mal bližje da mu pokažem da ma še nekaj prostora na desni a nikoli in pod nobenim pogojem bližje od enega metra. Avtobusa pa v nobenem primeru ne more spregledati. Če se pa dela da me ne vidi se mu pa nabijem na rit in nažgem taglasne trobe. Pol me pa sigurno vidi. :P :P

Kolesarijo lahko pa isto eden za drugim in ni treba na gredo vzporedno. Če jim je dolgčas naj grejo pa raj v gostilno na eno pjačo. :twisted: :twisted:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe avg 24, 2007 11:48 am

Usodno nepravilno prehitevanje Celje | 24.8.2007 | T.S.

Izven naselja Štore se je zjutraj zgodila prometna nesreča, ki je bila za voznika motorja usodna.

Celjska policija je ob 6.23 uri prejela obvestilo, da se je na glavni cesti izven naselja Štore zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi tovorno vozilo in motor.
To je v letošnjem letu 25 smrtna žrtev na Celjskem, lani pa jih je bilo v tem času 19. Nesrečo je povzročil 40-letni voznik tovornjaka, ki je nepravilno prehiteval 54-letnega voznika motorja v smeri Prožinske vasi proti Štoram. Tovornjakar prehitevanja ni zaključil na zadostni varnostni razdalji do motorja, zato ga je z zadnjim delom tovornega avtomobila oplazil, je sporočila policija.
Motorist je izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh. Reševalci so na odpeljali v bolnišnico Celje, kjer pa je zaradi poškodb umrl.

takšne stvari se nebi smele dogajati. Folk premalo misli na cestah.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 24, 2007 12:15 pm

kolesar je napisal/-a:Usodno nepravilno prehitevanje Celje | 24.8.2007 | T.S.

Izven naselja Štore se je zjutraj zgodila prometna nesreča, ki je bila za voznika motorja usodna.

Celjska policija je ob 6.23 uri prejela obvestilo, da se je na glavni cesti izven naselja Štore zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi tovorno vozilo in motor.
To je v letošnjem letu 25 smrtna žrtev na Celjskem, lani pa jih je bilo v tem času 19. Nesrečo je povzročil 40-letni voznik tovornjaka, ki je nepravilno prehiteval 54-letnega voznika motorja v smeri Prožinske vasi proti Štoram. Tovornjakar prehitevanja ni zaključil na zadostni varnostni razdalji do motorja, zato ga je z zadnjim delom tovornega avtomobila oplazil, je sporočila policija.
Motorist je izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh. Reševalci so na odpeljali v bolnišnico Celje, kjer pa je zaradi poškodb umrl.

takšne stvari se nebi smele dogajati. Folk premalo misli na cestah.

Ja naj se zamisli sploh nad motoristi - eni vozijo kot upokojenci 30km pod omejitvijo, drugi pa 100 nad omejitvijo - oboje pa ni priporočljivo za naše ozke ceste.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe avg 24, 2007 12:28 pm

lenivec je napisal/-a:ne folk NE misli na cestah.

zato sn se pa jaz odločo da čist pozabim na avsvalt cesti in furam še samo makadam in gozdne single, ostalo je enaostavno preveč nevarno. se pelješ po asvalt cesti kjer je 70 omejitev pa avti in tovornjaki mimo voijo, glih tok da te veter ne vrže v jarek. na makadamu če že kak avto pride vsaj divja ne tolko.

Začni še prat avto enkrat na leto oz. ga samo pusti na dežju pa bo nebivedu tvoj best frend :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov