Debate, ki niso vezane na ostala področja...

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r Sr avg 29, 2007 10:25 pm

killah bee je napisal/-a:
RED_line je napisal/-a:meni so itk renoji ene velike kante.tko da nič čudnega

BMWz0r: kateri se pa niso hvalili? Da bo bolj jasno ;) Čisto normalna marketinpka poteza :idea:

Res je,. Tocno tako. Ampak za razliko od drugih je reanult to ponavljal prav v vsakem oglasu za usak model.Me zanima kaj bo zj k ni vec 5 zvezdic in ne bojo vec prvaki v F1. Upam da ne bojo imel Renault - Lep, urejen in Negovan

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr avg 29, 2007 10:30 pm

martk je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Se vidi, da smo še vedno Balkan.
Nenehno polovičarstvo je pri nas praksa in me ta spodrsljaj ne preseneča.

Če je Ljubljana balkan, ne vem. Vem pa iz prve roke, da so v Revozu narejeni Renaulti najzanesljivejši. Sploh pa, kaj ima proizvodnja veze z razvojem novega produkta?
Pa tale prva roka je bil nek težki manager v revozu (g. Vrčko), da se ne bi kdo ob moje besede spet spotikal.
LP
Martin

Tole si pa tako prepričljivo napisal, da si me skoraj prepričal.

Moje mnenje je še vedno (ne glede na meneđerje) :
KAKVA PLATA, TAKVA VRATA! ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr avg 29, 2007 11:39 pm

bass je napisal/-a:
martk je napisal/-a:

Če je Ljubljana balkan, ne vem. Vem pa iz prve roke, da so v Revozu narejeni Renaulti najzanesljivejši. Sploh pa, kaj ima proizvodnja veze z razvojem novega produkta?
Pa tale prva roka je bil nek težki manager v revozu (g. Vrčko), da se ne bi kdo ob moje besede spet spotikal.
LP
Martin

Tole si pa tako prepričljivo napisal, da si me skoraj prepričal.

Moje mnenje je še vedno (ne glede na meneđerje) :
KAKVA PLATA, TAKVA VRATA! ;)

Se strinjam. V drugih renaultovih tovarnah delavci dobijo plačo, ki je precej nad povprečjem neto mesečnega prihodka v konkretni državi :bonk
Uporabljajmo pamet. Pa na slovenskem forumu slovenščino.
LP
Martin

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če avg 30, 2007 12:13 am

sicer sem vse prej kot renault fan ampak se mi 4 zvezdice ne zdi nikakršna polomija!!!

polomije so bile chrysler voyager, daewoo/ševrolet aveo, kia cerato, kia picanto, neki čungalunga kitajci pa še kaj bi se našlo.

za avtomobil v velikosti twinga je to čisto pričakovan rezultat. še nova fabia, ki je precej večja je dobila "le" 4 zvezdice pa ni noben glupih sloganov zaradi tega izumljal :roll:

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Če avg 30, 2007 5:22 am

ghandaed je napisal/-a:sicer sem vse prej kot renault fan ampak se mi 4 zvezdice ne zdi nikakršna polomija!!!

polomije so bile chrysler voyager, daewoo/ševrolet aveo, kia cerato, kia picanto, neki čungalunga kitajci pa še kaj bi se našlo.

za avtomobil v velikosti twinga je to čisto pričakovan rezultat. še nova fabia, ki je precej večja je dobila "le" 4 zvezdice pa ni noben glupih sloganov zaradi tega izumljal :roll:

Tudi novi BMW serije 5 ima "le" 4 zvezdice.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če avg 30, 2007 5:27 am

tuki je govora o twingu in ne drugih avtomobilih :shock:

trafo66

Napisal/-a trafo66 Če avg 30, 2007 6:25 am

zvezdice in slične bedarije so vglavnem samo komercialne finte.če bi to kaj pomenilo potem se ne bi dogajalo vsako leto več smrtnih žrtev.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če avg 30, 2007 7:08 am

Malo dvomim da so ga dizajniral Slovenci, tako da krivda je na strani francozov.
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Če avg 30, 2007 9:12 am

killah bee je napisal/-a:
RED_line je napisal/-a:meni so itk renoji ene velike kante.tko da nič čudnega

Honde so še večje kante ;) Izuzamem motorje pa še kake druge stvari, kar se varnosti tiče, pa kanta od kante ;)

Kar se pa Twinga tiče, je pa res malo razočaranje, a verjamem da bo hitro prišlo do sprememb, saj si po vsej verjetnosti ne bodo dovolili , da bo ostal na 4ih zvezdicah.

BMWz0r: kateri se pa niso hvalili? Da bo bolj jasno ;) Čisto normalna marketinpka poteza :idea:

dej dej dej. v novih renojih imajo tako plastikko kot je nima niti 10 let stara honda. varnosti? kdor ne zna vozit avtov si kupi varen avto - reno. honda je res kot alu folja, samo zato pa ima težo zlo majhno.

hmmm... za hondine inžinirje vem da so dobili nagrado kot najboljši v zažščiti peščscev, pa se niso nikjer toliko hvalili kot bi se reno.očitno reno ne znqa ponudi drugega. ker ko ti avto dopizdi bi ga rad razbil na prvem vogal. in ko se to zgodi ti potem pridejo prav tiste zvezdice ;)
gassssssssssssssssss

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin So sep 01, 2007 9:43 am

martk je napisal/-a:Ko pa resnično varnim avtomobilom odbija pike, ker se avto ne sveti ko ciganski voz, če kdo ni privezan, je pa pošteno.

Vemo, da je optimalno delovanje vseh elementov pasivne varnosti pogojeno prav z uporabo oz. neuporabo varnostnega pasu. In zato je vsekakor popolnoma na mestu, če se proizvajalčeva prizadevanja za njegovo uporabo upoštevajo pri sami oceni na testu.
Včasih, sem vedno, ko smo se usedli v avto očeta opozoril: "Ata, pas!" in takrat se je pripel. Sicer se ni, ker je na to 'pozabil' oz. ker se mu ni zdelo vredno zapravljati predragocenih dveh sekund za to opravilo. To je počel vse dokler ni dobil avta z zvočnim belt reminderjem. Od takrat naprej se redno (kadar je v svojem avtu) pripenja, malo zato, ker ga reminder na to spomni, malo pa tudi zato, da mu ni potrebno poslušati nadležnega piskanja. Seveda, kadar se usede v avto, ki mu ne piska, ker ni pripet, na to navado ponovno pozabi. Pa ima avto, ki zaradi (uradno) pretihega belt reminderja ni dobil 5 zvezdic.

---
Za twinga pa menim, da ga bodo inženirji popravili in izboljšali in da se bo na ponovnem testiranju izkazal bolje. Sama potniška celica je ostala precej prvotne oblike, kar mu gre v precej velik plus.

Mislim pa še, da bo morala tudi sama organizacija Euro NCAP počasi narediti tudi kaj na svojih testih, saj je delež avtov, ki dosegajo odlično oceno že zelo velik. Če bodo želeli vplivati na proizvajalce, da bodo vse boljši, jim bodo morali postaviti nove izzive.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So sep 01, 2007 9:47 am

darwin je napisal/-a:Pa ima avto, ki zaradi (uradno) pretihega belt reminderja ni dobil 5 zvezdic.

Pa to jaz že ves čas govorim, mogoče sem se malo nerodno izražal.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin So sep 01, 2007 10:24 am

martk je napisal/-a:
darwin je napisal/-a:Pa ima avto, ki zaradi (uradno) pretihega belt reminderja ni dobil 5 zvezdic.

Pa to jaz že ves čas govorim, mogoče sem se malo nerodno izražal.

Samo js mislim, da jim res ne bi smelo biti vseeno in odveč tega popraviti. Koliko te taka malenkost stane glede na število vozil, ki jih boš še naredil. Meni ni izgovor za firmo, da reče "naš avto bi imel 5 zvezdic, če bi imel glasnejšega piskača". Naj tega piskača vgradijo, potem pa se lahko pogovarjamo. Načeloma jim tudi ni treba ponovno testirati, če je to predrago (če gledamo na ceno enega avta, potem mislim, da ne bi smelo biti), le povejo naj, da so videli, da njihova rešitev v začetku ni bila najboljša, ampak da so jo izboljšali.
Ja, pr očetu piskač po minuti nepripete vožnje utihne. Oče tega še ne ve in upam, da bo to čimkasneje ali pa sploh nikoli ugotovil. Saj, minuto bo pa že poslušal tisto piskanje, potem se bo pa naprej normalno peljal nepripet. Upam da ne, toda nikoli pa ne veš.
Ne vem, kako ocenjujejo, ampak js bi delil tudi pike za reminderje za ostale sedeže.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So sep 01, 2007 11:11 am

dej dej dej. v novih renojih imajo tako plastikko kot je nima niti 10 let stara honda. varnosti? kdor ne zna vozit avtov si kupi varen avto - reno. honda je res kot alu folja, samo zato pa ima težo zlo majhno.

Čuj ti, bi se zapeljal en krog s safranom? Dejansko je avto star 15 let ('92 splavljen, prenovljen '98)? Ali raje avantimom ali VelSatisom? S kako opcijo lesenega volana in še čem?
Nikarte ne primerjaj twingota (seveda starega ker v novem še nisi sedel) in kakega accorda/legenda. Tudi jaz se lahko iz safrana, starega 8 let, preseden čisto novega civica in se začnem smejat kakši so uporabljeni materiali in kako malo je placa in kako slabo se sedi (češ kakšni trdi in neudobni so sedeži). Pa kako to da civic nima hlajenja sedežev? Napihljivih predelov sedežev za popolno prilagoditev sedala?

Kar se pa tiče volvota in zvezdic- 20 let star volvo ima "light show" za nepripet pas, tako da je to tudi smešno "da volvo se ne hvali in ne nabija točk z light showi". Ko se tako ne hvali, kaj je že tista reklama ko volvo povozi smrt? Ali pa tisti jumbo plakati ko je nekje na zaledenelem in spodaj piše "rešil vam bo življenje pa še vedeli ne boste za to" (ali nekaj takega)?

Normalno da se bo vsaka firma hvalila s tistim, kjer so dobri.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Po sep 10, 2007 12:31 am

martk je napisal/-a:Ko pa resnično varnim avtomobilom odbija pike, ker se avto ne sveti ko ciganski voz, če kdo ni privezan, je pa pošteno. Zakaj se npr. volvo ne hvali? Ker se mu ni treba. Tej nizkocenovni plebejski avtomobilčki pa bijejo boj za prevlado po časopisih s pomočjo NCAP-a in podobnih "neodvisnih" testov. Tiste zvezdice znajo biti sila varljive. Večji avtomobili teh istih proizvajalcev pa potrjujejo neko tradicijo stremenja pa varnih avtomobilih. V glavnem, ni vse slabo, kar nima 5 zvezdic
LP
Martin

Zato ker je varnost avtomobila sestavljena od aktivne in pasivne. Se bolj je po moje pomembna aktivna kot sam trk. Ker stari pregovor rece: "Bolje sprijeciti nego lijeciti." In to je res. Ce si ti vedno privezan (zato ker ti skoz nekaj piska in sveti), ce imas ESP in ABS, ce ti avto ne dovoli da vozis pijan (studija pri nissanu in volvu - mislim da), je to vse povezano z manjsimi poskodbami ko se zgodi nereca. Takrat pa res pride v postev pasivna varnost v kateri se vidi kateri avto je kako narejen (konstrukcija in absorbcijske cone). Zato je tudi pomembno da se upostevajo pike pri tako "banalnih" zadevah kot so lucke in piskanja in ostale zadeve katere ti ne jemljes resno.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po sep 10, 2007 7:05 am

A si je kdo od vas sploh ogledal posnetke trkov na EURO-NCAP straneh? Tam je posnetek tudi novega twinga. In po moji laični oceni se sploh ni tako slabo odrezal... Po prvi presoji je kabina ostala v zelo zglednem stanju.... Pa si nato poglejte trk Alfe 147..... pa zgleda hud in strukturno močan avto, z ABS, ESP in ne vem kakšnim sranjem še... pri trku pa tako rekoč razpade oz. se prelomi nekje na sredini in v tem primeri si ****** (vstavi poljubno). In to je tisto, kar je resnično pomembno pri trku, da se potniška kabina / celica čim manj deformira, ne pa nek ABS, ESP, piskači, meglenke in druga sranja....
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Po sep 10, 2007 7:29 am

Kritik je napisal/-a:A si je kdo od vas sploh ogledal posnetke trkov na EURO-NCAP straneh? Tam je posnetek tudi novega twinga. In po moji laični oceni se sploh ni tako slabo odrezal... Po prvi presoji je kabina ostala v zelo zglednem stanju.... Pa si nato poglejte trk Alfe 147..... pa zgleda hud in strukturno močan avto, z ABS, ESP in ne vem kakšnim sranjem še... pri trku pa tako rekoč razpade oz. se prelomi nekje na sredini in v tem primeri si ****** (vstavi poljubno). In to je tisto, kar je resnično pomembno pri trku, da se potniška kabina / celica čim manj deformira, ne pa nek ABS, ESP, piskači, meglenke in druga sranja....

Delno prou. Sam se tiste zadeve prej varujejo da sploh ne pride do trka. Po drugi strani, kaj pa ce ostane kabina super ohranjena in nic poskodovana, po drugi strani pa te ubije tabla ali ti menjalnik preluknja trebuh - hipoteticno seveda? Po drugi strani pa niti ni vse v tem koliko se kaj zmecka, ampak tudi kaksne sile telo mora prenesti, oz. koliksno mero vseh teh sil avto absorbira.Vse skup je zelo povezano. zato se tockuje vse v dolocenih procentih!
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Po sep 10, 2007 7:40 am

BMWz0r je napisal/-a:Res je,. Tocno tako. Ampak za razliko od drugih je reanult to ponavljal prav v vsakem oglasu za usak model.Me zanima kaj bo zj k ni vec 5 zvezdic in ne bojo vec prvaki v F1. Upam da ne bojo imel Renault - Lep, urejen in Negovan

Tebi pa marsikaj ni jasno, ne?
Marketing ima svoje finte, tko kot vsi ostali.
Kaj pa pomeni naslov AVTO LETA, meni nič.Lastniku dotičena avtomobila pa že mora nekaj pomenit, ne?
Citroen je tud prvak v rally-ju pa ni nobenga motil.
Ferarri....

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po sep 10, 2007 8:05 am

ghandaed je napisal/-a:sicer sem vse prej kot renault fan ampak se mi 4 zvezdice ne zdi nikakršna polomija!!!

Se popolnoma strinjam. BMW 5 ma tud sam 4* pa je velik za 2 twingota.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po sep 10, 2007 8:42 am

Kritik je napisal/-a:kar je resnično pomembno pri trku, da se potniška kabina / celica čim manj deformira, ne pa nek ABS, ESP, in druga sranja ....

Zgleda, da govoriš o tematiki, o kateri nimaš pojma. Mešaš hruška in jabolka ...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po sep 10, 2007 8:44 am

4* je odličen rezultat, vendar ne za Renault.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov