bmwm3 je napisal/-a:Tole vseskup je ena velika bedarija, kazni so zato tako velike, ker država rabi dnar ne zato da bi se zmanjšalo število nesreč, za nesreče pa država ne zna narediti ničesar, z tem nebojo rešili niti ene nesreče, ker tisti ki se je sedaj vozil naglo se bo še naprej in tudi če mu vzamejo izpit ga bo ponovno naredil in spet enako vozil oziroma še slabše se bo vozil pač brez njega.
Me pa zanima kako bojo ljudje lahko plačevali kazni posebej takšni, ki komaj iz meseca v mesec shajajo, ko je vse tako drago.
Pa tudi recimo jaz sem na zavodu tak itak ve vsak kok dobi, nimajo mi kaj vzet ko nisem ničesar lastnik, dnara mi ne morjo vzet, se pravi ne morem plačati kazni. Prisilno delo mi pa ne morejo dati, ker sem invalid, razen če najdejo delo ki ga lahko opravljam, nevem kaj bojo recimo z takimi naredili. To sem dal samo en primer.
kolesar je napisal/-a:aja pri nas razni privatniki, ki se vozijo z raznimi mercedesi sploh nimajo prikazanih dobičkov, minimalne plače... Zato mislim da tist nebi blo smiselno.
Alexx je napisal/-a:Jah kot, da je bilo za pričakovati kakšen drug odziv na morijo na naših cestah kot pa dvig kazni. Saj naša politika ne premore niti toliko domišljije, da bi morda lahko pomislila na to, da pa je več dejavnikov, ki vplivajo na to morijo. Najlažje je zvišati kazni in si oprati roke v vsej svoji svetosti medtem, ko se bo morija na cestah nadaljevala. Problem je potrebno pričeti reševati v korenu. Represija je zgolj kurativa. Kaj pa preventiva? Vcepiti kulturo obnašanja na cestah tam v najbolj zgodnji fazi učenja in učiti kandidate uspešno ter efektivno. Ne pa samo pobrati denar in po nekaj urah osnov vožnje (ne obvladovanja vozila), vreči novopečenega voznika med leve. Da o naših cestah, signalizaciji in ostalih pogruntavščinah ne izgubljam besed...Porazno.
Dokler bo zavedanje na tako nizki ravni, se bo morija na naših cestah žal nadaljevala...
-tomi- je napisal/-a:Glede odmerjanja kazni ni optimalne rešitve, najbolje da vozite po predpisih pa se vam bodo zdeli taka zvišanja kazni, prispevki na teve in teme na forumih kot je ta zabavno.
lp!
BBoss je napisal/-a:Kot da je to rešitev... pred vsakim zvišanjem kazni so napovedoavali drastično znižanje nesreč in mrtvih potem pa... zgodbo itak poznate saj se ponavlja vsakih nekaj let.
In kaj bodo naredili čez dve leti, ko bodo ugotovili, da to ne zaleže? Še enkrat podvojili kazni? Pa čez dve leti še enkrat? In tako naprej?
Pavel_P je napisal/-a:-tomi- je napisal/-a:Glede odmerjanja kazni ni optimalne rešitve, najbolje da vozite po predpisih pa se vam bodo zdeli taka zvišanja kazni, prispevki na teve in teme na forumih kot je ta zabavno.
lp!
Lepo povedano..BBoss je napisal/-a:Kot da je to rešitev... pred vsakim zvišanjem kazni so napovedoavali drastično znižanje nesreč in mrtvih potem pa... zgodbo itak poznate saj se ponavlja vsakih nekaj let.
In kaj bodo naredili čez dve leti, ko bodo ugotovili, da to ne zaleže? Še enkrat podvojili kazni? Pa čez dve leti še enkrat? In tako naprej?
Ja, to bi blo smiselno.. Če mal pretiravam... 5k evrov za 10kmh preveč, pa bi se garantirano vsi držal omejitev..
nebivedu je napisal/-a:Od jutri naprej vozim 20km/h manj kot je omejitev po vseh cestah. Pa uapm, da nas bo več in naredmo kolone dolge po par kilometrov na vseh cestah, pol nej pa kolnejo ker take zakone sprejemajo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov