Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Sr avg 29, 2007 8:08 pm

Verjetno, da računsko sodišče ?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 29, 2007 8:21 pm

mikko je napisal/-a:Verjetno, da računsko sodišče ?

in oni bodo samo opozorili na nepravilnosti... besed korupcija/kraja/prevara/goljufija pri njih pač ne poznajo - žal

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 Sr avg 29, 2007 8:36 pm

Tole vseskup je ena velika bedarija, kazni so zato tako velike, ker država rabi dnar ne zato da bi se zmanjšalo število nesreč, za nesreče pa država ne zna narediti ničesar, z tem nebojo rešili niti ene nesreče, ker tisti ki se je sedaj vozil naglo se bo še naprej in tudi če mu vzamejo izpit ga bo ponovno naredil in spet enako vozil oziroma še slabše se bo vozil pač brez njega.

Me pa zanima kako bojo ljudje lahko plačevali kazni posebej takšni, ki komaj iz meseca v mesec shajajo, ko je vse tako drago.
Pa tudi recimo jaz sem na zavodu tak itak ve vsak kok dobi, nimajo mi kaj vzet ko nisem ničesar lastnik, dnara mi ne morjo vzet, se pravi ne morem plačati kazni. Prisilno delo mi pa ne morejo dati, ker sem invalid, razen če najdejo delo ki ga lahko opravljam, nevem kaj bojo recimo z takimi naredili. To sem dal samo en primer.

Uporabniški avatar
robek
Novinec

Napisal/-a robek Sr avg 29, 2007 8:44 pm

bmwm3 je napisal/-a:Tole vseskup je ena velika bedarija, kazni so zato tako velike, ker država rabi dnar ne zato da bi se zmanjšalo število nesreč, za nesreče pa država ne zna narediti ničesar, z tem nebojo rešili niti ene nesreče, ker tisti ki se je sedaj vozil naglo se bo še naprej in tudi če mu vzamejo izpit ga bo ponovno naredil in spet enako vozil oziroma še slabše se bo vozil pač brez njega.

Me pa zanima kako bojo ljudje lahko plačevali kazni posebej takšni, ki komaj iz meseca v mesec shajajo, ko je vse tako drago.
Pa tudi recimo jaz sem na zavodu tak itak ve vsak kok dobi, nimajo mi kaj vzet ko nisem ničesar lastnik, dnara mi ne morjo vzet, se pravi ne morem plačati kazni. Prisilno delo mi pa ne morejo dati, ker sem invalid, razen če najdejo delo ki ga lahko opravljam, nevem kaj bojo recimo z takimi naredili. To sem dal samo en primer.

to si pa lepo napisal,se strinjam z vsemi besedami,me prav zanima
kako bo s temi kaznimi,in kako jih bodo ali bomo placevali,lp ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr avg 29, 2007 8:50 pm

robek invalid pa voziš tole hondo?

mislim da vsak ko mu enkrat uzamejo izpit se pol mal zamisli.

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye Sr avg 29, 2007 8:53 pm

kolesar je napisal/-a:robek invalid pa voziš tole hondo?

poznam kolega k so mu že 2x uzel izpit pa še kr ni k pameti pršu :evil:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr avg 29, 2007 8:55 pm

yigy je napisal/-a:Se strinjam s tem, ce bo le primoglo k manjsemu stevilu smrtnih zrtev, ker 203 NI SPREJEMLJIVO STEVILO!!!! Predvsem pa bi morali povecati kazni za vinjenost. Ker po moje je to eden najvecjih vzrokov za sranje na cestah!

reče 203, piše pa 230....
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
robek
Novinec

Napisal/-a robek Sr avg 29, 2007 8:59 pm

kolesar je napisal/-a:robek invalid pa voziš tole hondo?

nisem invalid,se pa strinjam s tem kar je napisal BMWM3,lp

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Sr avg 29, 2007 8:59 pm

kolesar je napisal/-a:aja pri nas razni privatniki, ki se vozijo z raznimi mercedesi sploh nimajo prikazanih dobičkov, minimalne plače... Zato mislim da tist nebi blo smiselno.

Ja pa a so vsi privatniki? Smiselno je pa da mama samohranilka nikoli kaznovana en let od vozniske recimo prvič naredi napako, mudi se ji zelo nekam mal ga potegne preveč in kazen je 1000 evrov in pa seveda odvzem vozniske zaradi tega ker je voznik zacetnik in pa zaradi dobljenih 9 pik! recimo ima pa plačo naj bo 700 evrov! a to ti je smiselno?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr avg 29, 2007 9:00 pm

ni mi logično da kazni višajo medtem ko nižajo starostno mejo da lahko začneš vozit.

pa še o novih vozniških sanjajo da se bi naj menjale. brezveze

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr avg 29, 2007 9:02 pm

In zdej boš vozil po trzinski obvoznici(2 pasova v vsako smer + kolesarska pot in pločnik ločena z ograjo) 53km/h in boš plačal 80 evrov, če boš pa med dvema vasema, kjer ni ne pločnikov in ne kolesarske steze, otroci pa peš hodijo po njej iz šole, priletel 90km/h pa to ne bo nič hudega, saj je 90km/h tam omejitev. Patetično.

Pa zdej bo en revež, ki ima 500 evrov plače moral plačat 20% svoje plače za 3km/h prehitro vožnjo, nekdo ki je pa na socialni bo pa za 200% prekoračil hitrost, mu bodo pa samo pike vzel, ker denarja itak nima in mu bodo kazen odpisal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr avg 29, 2007 9:04 pm

Od jutri naprej vozim 20km/h manj kot je omejitev po vseh cestah. Pa uapm, da nas bo več in naredmo kolone dolge po par kilometrov na vseh cestah, pol nej pa kolnejo ker take zakone sprejemajo.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Sr avg 29, 2007 9:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr avg 29, 2007 9:06 pm

Dokler ne bo avta, ko bo avtomatsko vozil, ne bo miru, ko bomo pa tako daleč, me pa zanima, od kje bo država dobila denar, ko ne bo več
prkrškov ---> aja, kaj bodo dal 80% DDV?????? :bonk
Denarja pa v tej državi zmanjkuje, ker se krade in zato, ker se kupuje stvari, ki nikakor niso nujno potrebne za slo. (oklepniki, letalo...) :twisted: in ker s tem denarjem upravljajo butaste pohlepne glave
Zadnjič spremenil Cash, dne Sr avg 29, 2007 9:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Sr avg 29, 2007 9:06 pm

Doche je napisal/-a:pa še o novih vozniških sanjajo da se bi naj menjale. brezveze

Za vozniške je pa že cajt da se zamenjajo v obliko osebne!

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx Sr avg 29, 2007 9:06 pm

Jah kot, da je bilo za pričakovati kakšen drug odziv na morijo na naših cestah kot pa dvig kazni. Saj naša politika ne premore niti toliko domišljije, da bi morda lahko pomislila na to, da pa je več dejavnikov, ki vplivajo na to morijo. Najlažje je zvišati kazni in si oprati roke v vsej svoji svetosti medtem, ko se bo morija na cestah nadaljevala. Problem je potrebno pričeti reševati v korenu. Represija je zgolj kurativa. Kaj pa preventiva? Vcepiti kulturo obnašanja na cestah tam v najbolj zgodnji fazi učenja in učiti kandidate uspešno ter efektivno. Ne pa samo pobrati denar in po nekaj urah osnov vožnje (ne obvladovanja vozila), vreči novopečenega voznika med leve. Da o naših cestah, signalizaciji in ostalih pogruntavščinah ne izgubljam besed...Porazno.
Dokler bo zavedanje na tako nizki ravni, se bo morija na naših cestah žal nadaljevala...
Vruuuuum

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr avg 29, 2007 9:12 pm

Alexx je napisal/-a:Jah kot, da je bilo za pričakovati kakšen drug odziv na morijo na naših cestah kot pa dvig kazni. Saj naša politika ne premore niti toliko domišljije, da bi morda lahko pomislila na to, da pa je več dejavnikov, ki vplivajo na to morijo. Najlažje je zvišati kazni in si oprati roke v vsej svoji svetosti medtem, ko se bo morija na cestah nadaljevala. Problem je potrebno pričeti reševati v korenu. Represija je zgolj kurativa. Kaj pa preventiva? Vcepiti kulturo obnašanja na cestah tam v najbolj zgodnji fazi učenja in učiti kandidate uspešno ter efektivno. Ne pa samo pobrati denar in po nekaj urah osnov vožnje (ne obvladovanja vozila), vreči novopečenega voznika med leve. Da o naših cestah, signalizaciji in ostalih pogruntavščinah ne izgubljam besed...Porazno.
Dokler bo zavedanje na tako nizki ravni, se bo morija na naših cestah žal nadaljevala...

Samo da se sedaj ne bo nadaljevala samo morija na cestah, ampak bodo ljudje delali samomore zaradi kazni, ker jih ne bodo mogli plačat. Že danes jih težko, potem jih bodo pa še težje.
Pa ne mislim na tiste, ki vsak teden dobijo po eno kazen, temveč na tiste, ki mogoče po kakšni napaki naredijo 2x na leto štalo in kje spregledajo kako omejitev in taki bodo najbolj nastradal - plačat bodo recimo mogl kr nekaj procentov svoje letne plače, zato ker so recimo spreglededali znak.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr avg 29, 2007 9:12 pm

-tomi- je napisal/-a:Glede odmerjanja kazni ni optimalne rešitve, najbolje da vozite po predpisih pa se vam bodo zdeli taka zvišanja kazni, prispevki na teve in teme na forumih kot je ta zabavno.

lp!

Lepo povedano..

BBoss je napisal/-a:Kot da je to rešitev... pred vsakim zvišanjem kazni so napovedoavali drastično znižanje nesreč in mrtvih potem pa... zgodbo itak poznate saj se ponavlja vsakih nekaj let.

In kaj bodo naredili čez dve leti, ko bodo ugotovili, da to ne zaleže? Še enkrat podvojili kazni? Pa čez dve leti še enkrat? In tako naprej?

Ja, to bi blo smiselno.. Če mal pretiravam... 5k evrov za 10kmh preveč, pa bi se garantirano vsi držal omejitev..

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr avg 29, 2007 9:13 pm

Pavel_P je napisal/-a:
-tomi- je napisal/-a:Glede odmerjanja kazni ni optimalne rešitve, najbolje da vozite po predpisih pa se vam bodo zdeli taka zvišanja kazni, prispevki na teve in teme na forumih kot je ta zabavno.

lp!

Lepo povedano..

BBoss je napisal/-a:Kot da je to rešitev... pred vsakim zvišanjem kazni so napovedoavali drastično znižanje nesreč in mrtvih potem pa... zgodbo itak poznate saj se ponavlja vsakih nekaj let.

In kaj bodo naredili čez dve leti, ko bodo ugotovili, da to ne zaleže? Še enkrat podvojili kazni? Pa čez dve leti še enkrat? In tako naprej?

Ja, to bi blo smiselno.. Če mal pretiravam... 5k evrov za 10kmh preveč, pa bi se garantirano vsi držal omejitev..

Pred enim letom so drastično zvišali kazni, imamo pa v prvih osmih mesecih skoraj za 100% več mrtvih kot lansko leto v celem letu.

Očitno kazni niso ređšitev!!!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr avg 29, 2007 9:16 pm

Pavel_P: Mrtvi so pri visokih hitrostih, ne pa pr 60 km/h.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr avg 29, 2007 9:21 pm

nebivedu je napisal/-a:Od jutri naprej vozim 20km/h manj kot je omejitev po vseh cestah. Pa uapm, da nas bo več in naredmo kolone dolge po par kilometrov na vseh cestah, pol nej pa kolnejo ker take zakone sprejemajo.

Se strinjam. Tudi jaz bom vozil pod omejitvijo, strpno in počasi, uzad pa kolona :D Pa avto moram menjat na enih 50 konjev.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov