Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Tankat 95 ali 100 na 1.8 20V mašini?

95okt
11
37%
100okt
19
63%

Skupaj glasov : 30

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So sep 01, 2007 11:43 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:katere avte pa šteješ pod navadne?

pomoje to misl še frgazr sistem
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Ne sep 02, 2007 8:27 am

Ta debata je že tekla. Pravilne odgovore si dobil - 100 je brezveze, zakaj si preber v prejšnjih postih. Tisti, ki temu ne verjamete pa ste bedaki, za katere bencin še vedno ni dovolj drag, da ne bi kupili še malo dražjega, glede na to kar resnično potrebujete.
Temu se reče HALO efekt! Pričakujete, da bo motor bolje delal s 100 okt, tankate 100 okt, testirate avto, si sami sebi dokazujete, da je 100 okt pa res bolje - in potem takšne traparije trosite naokoli. Pred enim letom sem se o tej temi pogovarjal z poddirektorjem Petrola (iz oči v oči). Tudi on sam mi je odgovoril isto, kot sem že prej sumil. Skratka - 100 okt oz. 98 okt je brez veze, če je motor zadovoljen z 95. Bil sem dovolj jasen, ni se vam potrebno delati pametne. Menim, da se lahko tema (že spet ena brezveze) zaklene. :!:

schaky
Novinec

Napisal/-a schaky Ne sep 02, 2007 8:34 am

gledal sem teste različnih avtov kjer so delali primerjave med 95 in 100 oktanskim gorivom. pri motorjih kjer proizvajalec priporoča 95 se pri 100 oktanskem niso pojavile spremembe niti v moči niti v navoru motorja. tako da jaz priporočam tankaj tisto kar ti priporoča proizvajalec.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne sep 02, 2007 8:47 am

Dejansko je res škoda debate in placa na serverjih :) bwahaha...
Eni bodo težil z ventili v naročjo, svašta....
Drugi nevedno spraševali: "Joj, pa res 95 ni nič slabši?"

Če ti ni škoda dati na mesec vsak nadaljni evro za totalni blef pač plačuj 100/98!

Za informacijo: Vedno se določi minimalno št. oktanov (preprečuje klenkanje (se pravi samovžig, če se ne motim)) in tankaš lahko vse navzgor. V avte bi lahko praktično brez problemov tankali F1 bencin, kontra pa niti približno.

Razen za vse tiste, ki imate drugače specificirano.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne sep 02, 2007 10:45 am

kakšen avto je pa to?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne sep 02, 2007 11:02 am

Kolikor jaz sledim tem zadevam na forumu, sem zasledil en zanimiv "problemček". Namreč, nekateri motorji (takrat je bilo govora o VW mašini 1.4 100KM, se mi zdi) so bolj občutljivi na kvaliteto goriva kot drugi. Sicer naj bi ta motor zahteval "samo" 95 oktanski bencin, naj pa bi 95 oktanski bencin na slovenskih črpalkah dejansko dosegal le 92-93 oktanov. In v tem naj bi bil problem nemirnega delovanja, ki pa se je rešil z tankanjem 98 ali 100 oktanca.

Predpisani oktani so eno, dejanski pa drugo. Če motor ne deluje mirno, je treba probat z višjimi oktani, ampak ne samo en rezervorar, temveč več zapored. Nekateri predlagajo še predhodni odklop akumulatorja za nekaj časa, da se motorni računalnik zresetira in med vožnjo prilagodi na boljše gorivo.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Ne sep 02, 2007 1:31 pm

Glej sem prebral ostale članke... več ali manj je blo samo prepiranje, in nič pametnih informacij..

Hoto sm samo zvedeti konkretno za moj motor, če bi blo kaj učinka, in to je to.
Nisem niti hoto nekega razglablanja, zato sm v upu na to nastavil anketo :D

Do zdaj sm vedno tankal 95, in bom tui naprej... (pod tankom mi piše celo 91 ali 95 :lol:) tak da..

Bom pa 1x tui 100ko sprobal iz radovednosti.

peace.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne sep 02, 2007 1:40 pm

ezzy je napisal/-a:Hoto sm samo zvedeti konkretno za moj motor, če bi blo kaj učinka, in to je to.
Nisem niti hoto nekega razglablanja, zato sm v upu na to nastavil anketo :D

kaj si pa pricakoval od ankete... anketa je ponavadi nastavljena za mnenja
torej ....ne more biti kopletna tema samo s stevilkami ali odgovori kot so
95, 100, 95, X2, X4, X513, ...

neglede na to si izvedel ze na prvi strani... in z odpiranje taksnih tem je normalno
da bo kup mnenj
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov