Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po avg 04, 2003 8:11 am

prosko002 je napisal/-a:Absolutno Clio!! Sam za primerjavo ti dam, da je CLIO 1.5 dci z 80KM, se pravi močnejša različica, bilabong več kot 30% cenejši od VW polo-ta z isto opremo, in primerljivim TDI-jem. Zdej se pa mal v številkah vpraš. Pri dveh milionih je 30% nič manj in nič več kot 600.000sit. Ampak upoštevaj, da so avteki še dražji in da je to pol še več kot samo dobrega pol miljona. Zdej pa si zračunaj kaj vse se da kupit za teh 30% razlike? Gume, bencin, servisi,......

Glede lestvice pokvarljivosti je pa tko, Renault proda 10000 avtov, pa ma pol 100 avtov, ki se kvarijo, VW pa proda 1000 avtov, pa se mu jih sam 15 pokvari. Številčno je to veliko boljši rezultat kot pri Renaultu, procentno pa dost slabši. S tem ti hočem povedat, da je ta lestvica varljiva... Morš gledat procente in ne številke.

To je samo moje mnenje, ki ni nujno, da je pravilno.

Ti jest povem, da ni pravilno. ADAC ma te svoje statistike narejene na podlagi tega, koliko avtov se pokvari na 100 prodanih avtov v Nemčiji, kar so itak procenti. In ne samo ta statistika ti pove, da dela Renault sranje. Mamo mi Clia 1.5dCi, pa mamo ful probleme z njim (menjan borcomputer (2x), lučka za airbag gori, avtomatika za šipe poka (baje da če bo to šlo, preden nam zadevo popravijo, bo za 60.000 SIT dela)). :evil:

Ne boš pršu skoz pocen, če boš kupu pocen avto, ker boš pol ful keša zmetal v popravila. Tovarna na tak ali drugačen način dobi svoj denar.

Jest bi na tvojem mestu vzel al Nissan Micra ali Toyota Yaris.

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Po avg 04, 2003 8:28 am

Mogoče bi se splačal še za ta novo Fiesto mal ozret.. en je zadnjič tut mel podobno debato in si je pol omislu prav Fiesto..
8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po avg 04, 2003 8:32 am

Ja, dobra alternativa. Pa Fordi majo zadnja leta baje ene najboljših podvozij na svetu. Ko sem vozu Focusa sem bil ful presenečen, kako dobr se drži ceste.

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Po avg 04, 2003 9:44 am

Mislim,da mors na to kk se avti kvarijo gledat čist drgač.Kakor ma kdo srečo na tak avto pa naleti-tud niso vsi avti enako dobro sestavljeni:(Sj pravim jst mam cliota zdj novga 2 leti pa je vse BP :D

Ma pa kolega peugeota 206 1.6 16V starga 6 mescev,pa je dobesedn več na servisu kot pa na cesti,od punce mama pa lantro staro 12 let pa ma 320000km pa je blo in je vse ok.

Pomoje je najbolš,da vzameš japonski avto, kr se najmanj kvari.Sam Forda ne, kr je taka j***a, da je kr hudo,drag je,pa sm slišou da so servisi ful dragi. :roll:

Satistika:www.adac.de
www.euroncap.com-za tvojo varnost

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Napisal/-a Alex Po avg 04, 2003 11:35 am

Pecho je napisal/-a:Sam Forda ne, kr je (napiše se SO!) taka j***a, da je kr hudo, drag je, pa sm slišou da so servisi ful dragi.

OK Fordi so res malce dražji (povej mi keri servisi so danes poceni).
Ampak to, da je pa Ford j**c :ne je pa tko k bi jaz reku da je tvoja ***self censured***.
Sorry ampak zakaj se je potem Fordu letos celopovečala prodaja, in to ravno na račun Fieste :idea: :!: :?:
Pa da ne boš mislil, da mam Forda - ga nimam, ga ma pa majka (Fiesto, po vrhu vsega še prav zelo po moško vozi.. :P )
in do zdaj ni blo POPOLNOMA NIČ razen rednih servisov v lastni režiji :!: :!:
Glede malce dražjih avtov se pa strinjam s tem, kar je blo v enem prejšnjih postov že omenjeno - namreč kaj je bolje, poceni avto z vso opremo al malce dražji pa toliko bolj zanesljiv.. :?: :roll:

Ampak take izjave me pa res razkurijo, pa brez zamere.

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Po avg 04, 2003 1:05 pm

Quik je napisal/-a:kaj pa menite o peugeotu 206 (1,4 alpa 1,6 16V)

JA TA AVTO PA TI PRIPOROČAM MED VSEMI JE PEUGEOT NAJBOLŠI
TO TI PA PRAVIM ZATO KER GA IMAM SAMA 2.0. IN TI GA ZELO PRIPOROČAM.
LP TIGRICA

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Po avg 04, 2003 1:27 pm

Me veseli Tigrica da tebi 2.0 dela brez problemov...na žalost jih je veliko ki ti bodo rekli nasprotno...

Če 206...ne priporočam 2.0 motorja...preveč ljudi - preveč problemov... lahko povprašaš na našemu forumu (link spodaj)...

1.6 16v vleče dovolj kewl - pač ma svojih 110km kar je za tak avto ok. Pa tudi z 1.4 75hp se da kar solidno vozit...1.1 je pa že res prešvoh...

Pa novi modeli (po 2002) imajo probleme z multiplexingom...

Avto je drugače soliden za ta denar...še posebej glede na opremo...ampak Peugeot je Peugeot - ga moraš imeti rad da ti živcov ne požre :P

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Napisal/-a Alex Po avg 04, 2003 1:48 pm

Panizzi je napisal/-a:Pa novi modeli (po 2002) imajo probleme z
multiplexingom...
Avto je drugače soliden za ta denar...še posebej glede na opremo...ampak Peugeot je Peugeot - ga moraš imeti rad da ti živcov ne požre :P

In kaj bi blo to - multiplexing :?:
8)

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Napisal/-a tigrica Po avg 04, 2003 1:50 pm

¸ZDAJ PA ME JE ŽA MALO STRAH PA TU OKOLI MENE PA NIMA NOBEDEN PROBLEMOV S 206 SAMO Z 307 IMAJO PROBLEME NO UPAM DA MOJEGA NE BO NIČ PREJELO
LP TIGRICA

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Po avg 04, 2003 2:46 pm

Pecho je napisal/-a:Glede malce dražjih avtov se pa strinjam s tem, kar je blo v enem prejšnjih postov že omenjeno - namreč kaj je bolje, poceni avto z vso opremo al malce dražji pa toliko bolj zanesljiv.. :?: :roll:

dražje in zanesljivejše? kje pa si to pobral??? Ti pokažem Bmw 530i, ki ni avno poceni, pa je človeku menjalnik v roki ostal, pa amg e55, ke je že dvakrat menjalnik šel....

Uglavnem to o dragem in zanesljivem je iz trte zvito... marskir yugič al pa petka pa delata brez problemov... Seveda, se kaki mercedesi in bmweji včasih manj kvarijo ampak .... sej veš kaj hočem povedat....

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Napisal/-a tigrica Po avg 04, 2003 3:09 pm

No tebe sem čakala oziroma nekoga ki bi si upal povedat da bmw in mb nista nič kaj v redu avtomobila oziroma se kvarita zakuhata sredi ljubljane
to sem doživela celo dvakrat ali pa jim odpovejo bremze sredi laškega,saj nimam nič proti mb in bmw ampak to sem morala povedat pa brez zamere tisti ki imate tak avto ker če mi gdo reče če se gremo pelat sem prva na sedežu
lp tigrica

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Po avg 04, 2003 3:13 pm

jah jest tko pravim, ne smemo vse v isti koš tlačt, ampak dejstvo je, da se avteki vredni več (deset)milionov tudi kvarijo (servisi so relativno dragi), in da avteki za nekaj cankarjev ne pomenijo nujno nekih velikih in pogostih servisov(servisi so relativno poceni)...

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Napisal/-a Alex Po avg 04, 2003 3:42 pm

prosko002 je napisal/-a:
Pecho je napisal/-a:Glede malce dražjih avtov se pa strinjam s tem, kar je blo v enem prejšnjih postov že omenjeno - namreč kaj je bolje, poceni avto z vso opremo al malce dražji pa toliko bolj zanesljiv.. :?: :roll:

Dražje in zanesljivejše? kje pa si to pobral??? Ti pokažem Bmw 530i, ki ni avno poceni, pa je človeku menjalnik v roki ostal, pa amg e55, ke je že dvakrat menjalnik šel....
Prosko

Ok ok, s tem se popolnoma strinjam, AMPAK ta primerjava je bla mišljena za avte v nižjem razredu O ČEMER TUT GOVORI NASLOVNA TEMA:

Blisk je napisal/-a:Mene pa zanima tko strokovno, kateri avto nižjega razreda je najbolj kvaliteten in ob enem dobiš tudi največ opreme, če kupuješ novga.
Obstaja neka lestvica najbolj pokvarljivih avtomobilv, pa me zanima, kaj se dobi najboljšega z največ opreme v nižjem razredu, kot so
CLIO, PUNTO, POLO, 206, itd........

Če sem konkretnejši npr en Clio z veliiiko opreme pa dost pocen al pa ena Toyota Yaris..
Samo za primerjavo, jaz itak nobenga od teh dveh nebi vzel in nobenga ne zagovarjam ker nimam izkušenj... :wink:
Upam, da se zdaj razumeva.
LP 8)

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Po avg 04, 2003 4:36 pm

Alex je napisal/-a:
Panizzi je napisal/-a:Pa novi modeli (po 2002) imajo probleme z
multiplexingom...

In kaj bi blo to - multiplexing :?:
8)

To so začel lansk let not dajat kot hudo inovacijo...da je man kablovja gre več stvari po eni žici in v en centralni sistem - ni več več procesorjev za vsako funkcijo posebej...zdej se vse steka v eno centralno enoto in pol se rado zgodi da kaka menjava radija povzroči, da ti npr. lučka za ABS začne nabijat v polno ipd...

Skratka dobra ideja - sam jih še mal zajebava...npr kolegici je je v 2 meseca starem XSu pobral ravno tole kompletno elektronko - dobro da je blo pod garancijo...

@ Tigrica... jah z S16kami je pač tko - to ne pomeni, da boš ti imela kak problem... upam da ne...drugače je dober avtek - si ga kaj spustila? Bi blo kr treba ene 4cm ga bližje tlem dat :)

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Po avg 04, 2003 5:45 pm

Se bom zdele mal znamki izneveru ampak tko pač je.
Sm danes mal Fiesto gledal pa moram rečt da je avto odznotri pravi šrot. Sama pocen plastika pa stiki so tako površno narjeni da je joj. Pa za ta denar kolkr je osnovni model bi si zaželel saj mal elektrike. Sej lahko da je vse ostalo OK sam kako se pa za volanom počutiš pa tud neki pomen.

Blisk
Nov uporabnik

Napisal/-a Blisk Po avg 04, 2003 9:26 pm

JA tkole je zdej furam 206 1.4 letnik 2001, pa je totaln j**c od avta, ampak u končni fazi, se lahk zgodi, da bom kupu še en tak j**c, ker res ni neke pametne izbire.
Če kupim pa puntota, je pa še večje sranje.
POLO pa nima nobene opreme za svoj dnar.
za fiesto pa ne vem.
japoncev pa ni malih razen yaris, ki mi pa ni všeč.
Mater je težka izbira, razen če kupim neki boljšega rabljenega!

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Napisal/-a Pecho To avg 05, 2003 11:08 am

prosko002 je napisal/-a:

dražje in zanesljivejše? kje pa si to pobral??? Ti pokažem Bmw 530i, ki ni avno poceni, pa je človeku menjalnik v roki ostal, pa amg e55, ke je že dvakrat menjalnik šel....

Uglavnem to o dragem in zanesljivem je iz trte zvito... marskir yugič al pa petka pa delata brez problemov... Seveda, se kaki mercedesi in bmweji včasih manj kvarijo ampak .... sej veš kaj hočem povedat....

lp

Prosko

Pa kje si ti pobral, da sm jst to napisal?! A ti nism podal primerov, ki jih mamo doma? Dejstvo je,da zanesljivost avtomobila ni odvisna od cene ampak od ljudi,ki jih sestavljajo!
Mi mamo nov A4 2.4 quattro pa je šou po 3 mescih pot. računalnik,pa kompresor klime...Družinski kolegi so pa kupli 1 mesec kasnej A4 19TDI(96kW) pa ni z njim nč narobe!
Je pa dejstvo,da več ko je v avtu elektronike več je moznosti, da gre kj v tri krasne.Bil zadnč na rednem servisu z Roverjem pa so z avtovleko pripeljali novga BMW-ja 745 z 1400+se mal km na števcu, kr je šou centralni računalnik, pa i-drive pa ne vem ka še vse.Uglavnem mehanik je reku, da majo za okol 2 mio SIT stroškov.Avto pa nov.Tolk o nemški kvaliteti.
Ford:tud mel namen jst focusa kupit, pa bil na testni vožnji, pa je kr neki čudn škripalo in ropotalo, pa še izdelava je bla taka, da so ble 5 mm špranje med stiki.Zdj pa mi neki povej:A ne bi ti mel za 3.5mio sit avto ko bil zadovoljeval tvoja merila o kvaliteti in se ne bi oglašal z čudnimi zvoki?
Take so moje izkušnje z Fordom in ostalimi nemškimi avti.
Pa brez zamere!
Pa še vedn mislim, da so japonci zakon.toyota yaris al pa nissan micra bi znala biti zate najboljša izbira.
Lp

Blisk
Nov uporabnik

Napisal/-a Blisk To avg 05, 2003 11:21 am

No danes sem gledal nissan micro, kr cool avto, pa še 3 leta garancije ma, sam je pa tok čudn od zuni, full spominja na hrošča.
Baje je tud POLO u akciji full cenej, ampak tud polo ni več to kar je bil.
Gledam pa zadnje čase tud na garancijo, nekateri majo še kr 1 leto garancije!

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Napisal/-a Pecho To avg 05, 2003 11:41 am

Vsake oči majo svojga malarja pravijo, tk da je vse stvar okusa.Tud jst ne vem a mi je avto všeč al ne, je pa stvar vsekakor vredna razmisleka.Baje ma micra tud dobro opremo in kakovost izdelave, pa še dober 1.4 motor, ki bi moral bit za tak mali avto čist dovolj-pod pogojem, da nisi glih dirkač.Polota ma teta pa se mi zdi da je občutno predrag za to kar ponuja-ne glede na to da je v akciji,pa tud izdelava ni glih najboljša.
Moje mnenje.

Lp

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Napisal/-a Alex To avg 05, 2003 11:50 am

Pecho je napisal/-a:
prosko002 je napisal/-a:

Dražje in zanesljivejše? kje pa si to pobral??? Ti pokažem Bmw 530i, ki ni avno poceni, pa je človeku menjalnik v roki ostal, pa amg e55, ke je že dvakrat menjalnik šel....
Prosko

Pa kje si ti pobral, da sm jst to napisal?! A ti nism podal primerov, ki jih mamo doma? Dejstvo je,da zanesljivost avtomobila ni odvisna od cene ampak od ljudi,ki jih sestavljajo!
Mi mamo nov A4 2.4 quattro pa je šou po 3 mescih pot. računalnik,pa kompresor klime...Družinski kolegi so pa kupli 1 mesec kasnej A4 19TDI(96kW) pa ni z njim nč narobe!
Je pa dejstvo,da več ko je v avtu elektronike več je moznosti, da gre kj v tri krasne.Bil zadnč na rednem servisu z Roverjem pa so z avtovleko pripeljali novga BMW-ja 745 z 1400+se mal km na števcu, kr je šou centralni računalnik, pa i-drive pa ne vem ka še vse.Uglavnem mehanik je reku, da majo za okol 2 mio SIT stroškov.Avto pa nov.Tolk o nemški kvaliteti.
Ford:tud mel namen jst focusa kupit, pa bil na testni vožnji, pa je kr neki čudn škripalo in ropotalo, pa še izdelava je bla taka, da so ble 5 mm špranje med stiki.Zdj pa mi neki povej:A ne bi ti mel za 3.5mio sit avto ko bil zadovoljeval tvoja merila o kvaliteti in se ne bi oglašal z čudnimi zvoki?
Take so moje izkušnje z Fordom in ostalimi nemškimi avti.
Pa brez zamere!
Pa še vedn mislim, da so japonci zakon.toyota yaris al pa nissan micra bi znala biti zate najboljša izbira.
Lp

To je pomota - jaz sem to napisal SAMO se nismo razumel - poglej kaj sem tu napisal:
Alex je napisal/-a:Ta primerjava je bla mišljena za avte v nižjem razredu O ČEMER TUT GOVORI NASLOVNA TEMA:
Blisk je napisal:
Mene pa zanima tko strokovno, kateri avto nižjega razreda je najbolj kvaliteten in ob enem dobiš tudi največ opreme, če kupuješ novga.
Obstaja neka lestvica najbolj pokvarljivih avtomobilv, pa me zanima, kaj se dobi najboljšega z največ opreme v nižjem razredu, kot so
CLIO, PUNTO, POLO, 206, itd........

Če sem konkretnejši npr en Clio z veliiiko opreme pa dost pocen al pa ena Toyota Yaris..
Samo za primerjavo, jaz itak nobenga od teh dveh nebi vzel in nobenga ne zagovarjam ker nimam izkušenj...

Samo tista tvoja da je Ford j**c je pa vseeno mal too much - a pol so vsi avti k se tut (še bolj) kvarjo j**c.. :?: :roll:
Upam, da se zdaj razumeva.

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost