Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po sep 10, 2007 2:04 pm

FBR je napisal/-a:Tipična ameriška bolanost. Naj najprej pred sabo pometejo.

Z padcem amerike bomo vsi profitirali. Slava temu dnevu.

Kaj pa so ti američani tako hudega naredili, da (medtem ko uporabljaš njihov izum, ki so ti ga dali v brezplačno uporabo) jih tako sovražiš?

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po sep 10, 2007 2:09 pm

Kaj naj bi to pomenil? Sej so ameriški avti tudi na seznamu.

Zanimivo kot vas izpostavlja ameriško debilnost, smo pa v povprečju čisto enaki. Me prav zanima kolk bi bil bolj objektiven seznam, če bi ga slovenci nardil :mrgreen:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po sep 10, 2007 2:27 pm

Seznam je tak, kot je. Je bolj zanimivost kot nek resen pregled, tudi objava je tako mišljena, pa tudi kot seznam flopov, hkrati pa tudi zanimiv (čeprav le delen) in mestoma zabaven pogled na del avtomobilske zgodovine.
Še vedno pa sem mnenja, da je Jugo bil bolj avto kot H Pony, se še spomnim, kako so leteli ven prvi Hyundai, če je kdo zaviral v ovinku. Pri Jugotu vsaj te nevarnosti ni bilo (tako velike), verjetno tudi zaradi gum. Flop so pri Jugotu naredili predvsem marketingarji, ki so videli samo ceno, ne pa am. potreb/navad.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 2:49 pm

Pavel_P je napisal/-a:

Zanimivo kot vas izpostavlja ameriško debilnost, smo pa v povprečju čisto enaki. Me prav zanima kolk bi bil bolj objektiven seznam, če bi ga slovenci nardil :mrgreen:

Kaj naj bi to pomenilo je bilo povsem lepo objasnjeno v nadaljevanju tistega posta. Govorijo o drugih, ko pa sami zase ne vedo.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Po sep 10, 2007 3:14 pm

FBR je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

Kaj naj bi to pomenilo je bilo povsem lepo objasnjeno v nadaljevanju tistega posta. Govorijo o drugih, ko pa sami zase ne vedo.

Ostalo nisem citiral, ker si napisal da je Off Topic. Če bi se pa šli da se o drugih ne sme govorit, potem pa testi ali raziskave ki zaobjemajo avte iz različnih držav, sploh ne bi obstajali :)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 3:44 pm

PureTNT je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

Presenečen bi bil, da se tudi na naši pravni fakulteti še danes najdejo študenti, katei mislijo, da Ukrajina spada pod Sovjetsko zvezo. Ameriško maloumje je produkt liberalnih evropskih medijev. Sicer so daleč od popolnosti, vendar smo Evropejci le v redko čem boljši kot oni. Ker sem dovolj časa preživel na obeh kontinentih, na takšne izjave gledam le kot na izliv frustracij. Vsak narod ima svoje črne ovce, tako Američani kot tudi mi. Težavno pa je za moje pojme to, da pri nas določeni (prekomerno) levičarsko usmerjeni ljudje dobesedno navijajo za propad Amerike ter jih vsaka smrt kakšnega njihovega vojaka nesmrtno zabava.
To so sicer ekstremni primeri, vendar vse preveč ljudi pozablja na dejstvo, da svet ni črno-bel. Američani niti približno niso vitez na belem konju, katerega bodo zatirani tega sveta vedno pozdravili s cvetjem (vsi vemo kako ta domneva drži 3000 kilometrov vzhodno), vendar pa so tudi daleč od nekega zatiralskega tirana, kateri si želi podrediti ves svet. Malce več nepristranskosti ter manj nepremišljenih izjav ne bi škodilo nikomur.

LP

Se opravičujem za off topic, vendar z izjavami ala prekomerno levičarstvo, ameriško maloumje je produkt liberalnih evropskih medijev in ne namen amerike podjarmiti svet ste pa res potrdili svoj poslendnji stavek. Vsaka čast.

Zdaj bodo že evropski mediji krivi za njihovo neznanje!?!?! No, oprostite, ampak ta izjava je tako leva, da deklasirate samega sebe za kakršen koli objektiven, nadaljni pogovor.
Zadnjič spremenil FBR, dne Po sep 10, 2007 3:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Po sep 10, 2007 3:48 pm

Se strinjam s TNTjem. V osnovni sem imel sošolko, ki je pri geografiji stala ob zemljevidu slovenije, pokazala na avstrijo in rekla da je tam avstralija. Ko jo profesorca praša kje je pa pol avstrija pa ni vedla.. in začne gledat na zemljevid evrope. Pa še par podobnih je bilo. Ko doživiš par takih, se ti zdi čudno, ko nekdo čez druge narode govori kolk so neumni. V takem primeru bi citiral FBR-ja in malo spremenil stavek ter rekel, da najprej pred svojim pragom pometimo, potem pa žalimo druge.

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 3:53 pm

Pavel_P je napisal/-a:Se strinjam s TNTjem. V osnovni sem imel sošolko, ki je pri geografiji stala ob zemljevidu slovenije, pokazala na avstrijo in rekla da je tam avstralija. Ko jo profesorca praša kje je pa pol avstrija pa ni vedla.. in začne gledat na zemljevid evrope. Pa še par podobnih je bilo. Ko doživiš par takih, se ti zdi čudno, ko nekdo čez druge narode govori kolk so neumni. V takem primeru bi citiral FBR-ja in malo spremenil stavek ter rekel, da najprej pred svojim pragom pometimo, potem pa žalimo druge.

lp

Seveda, vsak ima svoje mnenje in samokritičnost je za moje pojme zelo dobra lastnost. Vendar ni opravičila, ko odrasel američan ne zna pokazati na zemljevidu svoje države kaj šele državo katero napadajo....tako da primerjava z osnovnošolko iz slovenije pokaže nivo.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Po sep 10, 2007 4:03 pm

Sigurno so pri nas tudi odrasli, ki bi take ven sekal. Sam če je pri nas in pri njih 1% takih, je pri njih to seveda veliko večje število pa verjetno se jih tudi lažje najde. Majo pa američani tudi veliko več izobraženih prebivalcev in več strokovnjakov in več bogatašev itd. Po tem takem bi lahko sklepali tudi to, da so bolj pametni.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 4:09 pm

Pavel_P je napisal/-a:Sigurno so pri nas tudi odrasli, ki bi take ven sekal. Sam če je pri nas in pri njih 1% takih, je pri njih to seveda veliko večje število pa verjetno se jih tudi lažje najde. Majo pa američani tudi veliko več izobraženih prebivalcev in več strokovnjakov in več bogatašev itd. Po tem takem bi lahko sklepali tudi to, da so bolj pametni.

Seveda, sigurno je tudi pri nas. Vendar me zelo jezi ameriška politika (predvsem zunanja, katera se seveda tudi mene tiče) in odos do ostalih. Na žalost igrajo svetovno policijo brez pooblastil.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po sep 10, 2007 4:12 pm

konec koncev smo vsi enaki, samo da se pri nas, kot že napisano, toliko ne opazi ko nas je veliko veliko majn kot njih, zato je nesmiselno pljuvat drug po drugem

glede tega seznama, je nekaj avtov notri ki si to zasluži, ampak tudi kaki, kateri si tega ne.

Yugo pa za tiste čase ni bil tudi ne bog ve kaj, saj če primerjamo kaj se je tisti čas prodajalo pri njih. Sicer kakega yugota nismo nikoli meli pri hiši.

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Po sep 10, 2007 4:17 pm

bolj kot gledam kako faušajo po yugecu, letnik 85, pol pa zasledim v eni reviji da je yugo 55 america najbolje prodajan import avto v nekaterih predelih vzhodne amerike leta 1988 :?: :!: :?: :!: , mogoče pa si niso prišli gor glede fore: isto sra...nje drugo pakovanje.
če so se 85 norčevali, so ga 88 občudovali. le zakaj? ker so dodali znak KORAL.
Gretje stekla za porivanje pozimi? pa sej ga gmc al pa chrysler (beri-dodge) sploh niso imeli ha ha ha :lol: :lol: :lol:
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 10, 2007 4:33 pm

esem je napisal/-a:Še vedno pa sem mnenja, da je Jugo bil bolj avto kot H Pony, se še spomnim, kako so leteli ven prvi Hyundai, če je kdo zaviral v ovinku.

Največja bedarija, ki sem jo kdaj koli prebral na bilokterem forumu :roll: bog se nas usmili...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 4:43 pm

PureTNT je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:Se strinjam s TNTjem. V osnovni sem imel sošolko, ki je pri geografiji stala ob zemljevidu slovenije, pokazala na avstrijo in rekla da je tam avstralija. Ko jo profesorca praša kje je pa pol avstrija pa ni vedla.. in začne gledat na zemljevid evrope. Pa še par podobnih je bilo. Ko doživiš par takih, se ti zdi čudno, ko nekdo čez druge narode govori kolk so neumni. V takem primeru bi citiral FBR-ja in malo spremenil stavek ter rekel, da najprej pred svojim pragom pometimo, potem pa žalimo druge.

lp

Seveda, vsak ima svoje mnenje in samokritičnost je za moje pojme zelo dobra lastnost. Vendar ni opravičila, ko odrasel američan ne zna pokazati na zemljevidu svoje države kaj šele državo katero napadajo....tako da primerjava z osnovnošolko iz slovenije pokaže nivo.

Presenečen bi bil nad nivojem neznanja, ki ga prikaže povprečen odrasel Slovenec, ko ga povprašaš o kakšnem geografskem pojmu, pa tudi o čem bolj aktualnem.

Popolnoma stojim za svojo izjavo, da so za IZPOSTAVITEV (se opravičujem, če v prvo nisem bil dovolj jasen) neznanja povprečnega Američana krivi evropski levičarski mediji. Američani niso nič bolj neumni kakor mi, prav tako pa niso pametnejši. Ne pozabi tudi, da jih večina po prednikih izvira iz Stare celine, kar sodeč po tvojih izjavah pomeni, da imaš enake degenerirane gene kot oni. Samo zato, ker ne maraš njihove zunanje politike, to še ni razlog, da zmerjaš celoten narod (presenečen bi bil nad tem, koliko Američanov ne odobrava početja trenutne administracije).

Merilo intelektualca je tudi sposobnost analize podanih dejstev in ne avtomatsko ponavljanje trenutno najbolj modernega slogana (kar napadanje vsega ameriškega žal je). Svetujem ti, da se ga potrudiš upoštevati. Navsezadnje se da nestrinjanje pokazati tudi drugače kot z verbalnim blatenjem njihove države, kulture ter vsakogar, ki se s tvojim mnenjem ne strinja. Tudi če so vsi Američani takšni kot trdiš ti, potem s prikazanim obnašanjem nisi nič boljši od njih.

LP

Dar govora imaš, ampak na žalost poveš v vsem tem zelo malo, kar bi stalo z argumenti. Američani so potomci (razen native american) evropejcev, vendar nikakor ne slovanov, kar pomeni, da imajo z mano najbrš bore malo istega genskega materiala.

Daleč od tega, da bi kategoriziral vse američane, je pa dejstvo, da kdor je drugič izvolil Busha nima kaj dosti lastnega razmišljanja. Poleg tega sem pregledal in prebral veliko stvari o prejšnjih ameriških napakah. Da ne govorimo, da je npr. trenutna št. 1 po prepoznavnosti, Bin Laden, amerika sama zalagala z denarjem in orožjem. Ampak ne... danes ljudi napumpajo, da je on od nekdaj najslabši....kakor koli že. Predlagam samo nekaj. George Orwell in knjiga o živalski farmi in pa knjiga 1984. To je celotna znanost delovanja amerike.

Kar pa hočem povedati glede teh primerjav je pa samo to, da so toliko samovšečni, da celo pozabijo zakaj je bil Model T tako pomemben. Neverjetno.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Po sep 10, 2007 4:45 pm

sašo5 je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Še vedno pa sem mnenja, da je Jugo bil bolj avto kot H Pony, se še spomnim, kako so leteli ven prvi Hyundai, če je kdo zaviral v ovinku.

Največja bedarija, ki sem jo kdaj koli prebral na bilokterem forumu :roll: bog se nas usmili...

Potem pa res malo bereš :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po sep 10, 2007 5:48 pm

Jaz mislim, da je Yugo čist opravičeno na seznamu! Pa tudi za nekatere druge bi se strinjal npr. Edsel. Vseh avtov pa itak ne poznam tko ,da teško rečem kako dober je ta seznam.
Pa nehite že s temi izjavami proti Ameriki ali pa katerem koli narodu ker s tem samo dokazujete, da ste prav vi tako butasti in nerazgledani.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po sep 10, 2007 6:21 pm

@ FBR, obe knjigi , ki ju omenjaš sta tako bolani, da se moraš prav potrudit, da ju prebereš do konca.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 6:23 pm

AgitatoR je napisal/-a:@ FBR, obe knjigi , ki ju omenjaš sta tako bolani, da se moraš prav potrudit, da ju prebereš do konca.

Bistvo znotraj knjige je pomembno.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po sep 10, 2007 6:35 pm

Saj, ko ga dojameš, te mine, da bi bral naprej. Ker vidiš da je v resnišnem življenju to vse še kako prisotno.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 10, 2007 6:40 pm

AgitatoR je napisal/-a:Saj, ko ga dojameš, te mine, da bi bral naprej. Ker vidiš da je v resnišnem življenju to vse še kako prisotno.

Resnično... težko je potem vrjeti komorkoli, zato je še najbolje, da se sam prepričaš. Enako velja za BMW-ja 7 na listi, zaradi slabšega vmesnika za nastavitve.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov