PureTNT je napisal/-a:FBR je napisal/-a:Pavel_P je napisal/-a:Se strinjam s TNTjem. V osnovni sem imel sošolko, ki je pri geografiji stala ob zemljevidu slovenije, pokazala na avstrijo in rekla da je tam avstralija. Ko jo profesorca praša kje je pa pol avstrija pa ni vedla.. in začne gledat na zemljevid evrope. Pa še par podobnih je bilo. Ko doživiš par takih, se ti zdi čudno, ko nekdo čez druge narode govori kolk so neumni. V takem primeru bi citiral FBR-ja in malo spremenil stavek ter rekel, da najprej pred svojim pragom pometimo, potem pa žalimo druge.
lp
Seveda, vsak ima svoje mnenje in samokritičnost je za moje pojme zelo dobra lastnost. Vendar ni opravičila, ko odrasel američan ne zna pokazati na zemljevidu svoje države kaj šele državo katero napadajo....tako da primerjava z osnovnošolko iz slovenije pokaže nivo.
Presenečen bi bil nad nivojem neznanja, ki ga prikaže povprečen odrasel Slovenec, ko ga povprašaš o kakšnem geografskem pojmu, pa tudi o čem bolj aktualnem.
Popolnoma stojim za svojo izjavo, da so za IZPOSTAVITEV (se opravičujem, če v prvo nisem bil dovolj jasen) neznanja povprečnega Američana krivi evropski levičarski mediji. Američani niso nič bolj neumni kakor mi, prav tako pa niso pametnejši. Ne pozabi tudi, da jih večina po prednikih izvira iz Stare celine, kar sodeč po tvojih izjavah pomeni, da imaš enake degenerirane gene kot oni. Samo zato, ker ne maraš njihove zunanje politike, to še ni razlog, da zmerjaš celoten narod (presenečen bi bil nad tem, koliko Američanov ne odobrava početja trenutne administracije).
Merilo intelektualca je tudi sposobnost analize podanih dejstev in ne avtomatsko ponavljanje trenutno najbolj modernega slogana (kar napadanje vsega ameriškega žal je). Svetujem ti, da se ga potrudiš upoštevati. Navsezadnje se da nestrinjanje pokazati tudi drugače kot z verbalnim blatenjem njihove države, kulture ter vsakogar, ki se s tvojim mnenjem ne strinja. Tudi če so vsi Američani takšni kot trdiš ti, potem s prikazanim obnašanjem nisi nič boljši od njih.
LP
Dar govora imaš, ampak na žalost poveš v vsem tem zelo malo, kar bi stalo z argumenti. Američani so potomci (razen native american) evropejcev, vendar nikakor ne slovanov, kar pomeni, da imajo z mano najbrš bore malo istega genskega materiala.
Daleč od tega, da bi kategoriziral vse američane, je pa dejstvo, da kdor je drugič izvolil Busha nima kaj dosti lastnega razmišljanja. Poleg tega sem pregledal in prebral veliko stvari o prejšnjih ameriških napakah. Da ne govorimo, da je npr. trenutna št. 1 po prepoznavnosti, Bin Laden, amerika sama zalagala z denarjem in orožjem. Ampak ne... danes ljudi napumpajo, da je on od nekdaj najslabši....kakor koli že. Predlagam samo nekaj. George Orwell in knjiga o živalski farmi in pa knjiga 1984. To je celotna znanost delovanja amerike.
Kar pa hočem povedati glede teh primerjav je pa samo to, da so toliko samovšečni, da celo pozabijo zakaj je bil Model T tako pomemben. Neverjetno.