Debate, ki niso vezane na ostala področja...

weta
Novinec

Napisal/-a weta Sr sep 12, 2007 1:55 pm

slide..
živim v slo in ne v milanu, torej ne rabim, ker imam avto skoraj vedno odklenjen, doma in v službi, pa še nikoli ni nič zmanjkalo, ker nima kaj zmanjkat.

meglenke...imam jih na mojem avtu...prižgal jih nisem še nikoli, pa sem z avtom prevozil 300 kkm...pač ni megle...primorska.

el. šipe....imam jih, pa jih še nisem rabil...običajno vozim in ne sedim zadaj, pravzaprav ponavadi ni nobenega zadaj, pa na sploh vozim z zaprtimi okni, da ni prepiha in raje uporabljam klimo. okno odpiram recimo samo na mejnem prehodu, ali ko srečam koga za poklepetat...torej bi preživel tudi z ročnimi stekli spredaj, brez kakršnih koli problemov.
dvopodročna klima...nikoli nisem srečal osebe, da bi imela skupaj tako različno nastavljene termostate, da bi moral pol avta hladit, pol pa greti. Saj se da tudi reže zapreti, pa se doseže stopinjo ali dve razlike, če je že treba.

pa še kaj bi se našlo...še enkrat napišem, da je to moje mnenje...taki dodatki pač dražijo avtomobil, ga napravijo bistveno bolj kompliciranega, kar predstavlja posledično tudi večjo možnost okvar in posledično stroškov popravil.

sam zagovarjam preproste reči, poceni za vzdrževanje in lahke za uporabo itd...ne pa kot kupci novih extra BMW ali česa drugega, ki hodijo po 14 dni na servis jokat in iskat inštrukcije za avtoradio vklopit...njihov avto pa ima namontirano vse mogoče, pa tega nikoli ne uporabljajo, pravzaprav sploh ne vedo da to ima.

weta
Novinec

Napisal/-a weta Sr sep 12, 2007 2:00 pm

dandanes, hvala bogu , delajo avte z različno opremo, tako da si v glavnem lahko vsak najde nekaj po svojem okusu in potrebi..samo da so minili časi, ko smo se vsi vozili z yugoti..opa..tisti bolj premožni z zastavo 101:))

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 12, 2007 3:25 pm

pa sj tempomat niti ni tok draga zadeva za vgradit (vsaj pr oplu in pr kkšnmu drugmu tud ne, pr renaultu je pa že mal zoprno, ker je na volanu in je treba cel volan menjat, drugod pa le ročico).
Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če sep 13, 2007 8:24 am

Tempomat je uporaben na AC (sploh če greš na kako daljšo turo). Seveda mora biti promet normalno tekoč in hitrost vseh vozil podobna, drugače je boljše vozit brez, ker moraš nonstop korigirat hitrost oz. bremzat, da se komu na zapičiš v rit.
Zadnjič spremenil RedBaron, dne Če sep 13, 2007 12:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če sep 13, 2007 12:07 pm

weta je napisal/-a:za mene je to popolnoma brezvezna stvar, poleg še drugih, ki jih tlačijo v novodobne avte, ljudje pa drago plačujejo zanje. iz moje prakse so brezvezni še dvopodročna klima, senzor za dež, daljinsko odklepanje samo prtljažnika, zadnja električna stekla, prednje meglenke, pa še kaj bi se našlo...

Predvidevam, da si nisi nikoli lastil avta oz. si ga ne lastiš, ki je imel oz. ima tempomat. Saj ponavadi itak samo taki kritizirate, ki z določeno stvarjo nimate izkušenj oz. opravka. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Če sep 13, 2007 12:42 pm

Tempomat je must have!
Če imaš težave s prehitro vožnjo, sploh sedaj, ko bojo hude kazni, si ga vklopiš, daš na 50 in je to to...
Na avtocesti sploh prav pride...Skratka, tisti, ki ga nimate, ne kritizirajte, ker je res lušna zadevca, sploh v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom, ko samo pritisneš na zadnjo shranjeno hitrost in ti sam pospešuje in prestavlja do hitrosti...super zadevca ;)

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Če sep 13, 2007 12:43 pm

Odkar imam tempomat (vse ibize serijsko), sem nadvse zadovoljen z njim. Uporabljam ga predvsem za 50 km/h (prazna cesta), nogo imam pa v pripravljenosti bremzi. Ni teorije, da bi me zamikalo povišat hitrost. Ter seveda na avtocesti (ponavadi nastavim na 3500rpm). Občutek je fantastičen, še posebej ko pride klanec. Avto pa kar vleče in vleče,ni potrebo pritiskat stopalke za plin, ti si sam v pripravljenosti, če je potrebno zavirat, (nikoli nimam desne noge na tleh, vedno je v pripravljenosti za bremzanje). Edino to možnost pogrešam včasih, da bi imel omejevalnik obratov. To bi prišlo v poštev predvsem takrat, kadar vozim po zaviti magistralni cesti, pa ni možno in se ne splača igrat s tempomatom. S tem načinom pa bi nastavil maks. hitrost 90km/h (tud če bi v 5. pritisnil plin do konca, nebi šel več kot 90).

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Če sep 13, 2007 2:08 pm

Jaz imam speed limiter, ampak dela tako, da si nastavim, ob kateri hitrosti mi začne piskati in me opozarjati na računalniku, da sem prekoračil nastavljeno hitrost...
Ni pa tako, da me ne bi spustilo čez to hitrost...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če sep 13, 2007 2:52 pm

sonic je napisal/-a:Hm, a kdo ve če se da v golfa V naknadno vgraditi tempomat in koliko to stane?...

Vse se da. Cca. 130€ (komplet z delom in ročico). Ampak ne na pooblaščenem servisu.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov