Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Sr sep 19, 2007 12:10 pm

Približno 4 leta sem imel E34 520i Touring, letnik 1993 in pozimi nisem nikoli imel težav. Z dobrimi zimskimi gumami (verig nisem nikoli vzel iz škatle) je bil avto zanesljiv tako pri normalni vožnji, kot pri zimskih radostih (glej sliko spodaj, vstopna hitrost za drift je bila malenkost pod 100km/h), čeprav je bil čisto brez elektronskih pomagal in zapore diferenciala.
Pri novejših situacija sigurno ne bi smela iti na slabše.

LP,

Milan
Priponke
milan2.jpg

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r Sr sep 19, 2007 12:11 pm

Ni nobenega problema ce bos ti vozil tko kukr se za gre in ne bos parkiral avta v 10 metrsko luzo, poj se bos pa cudu zakaj ti kopa.

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

E30,e34,e36,e46,e39

Napisal/-a sergej Sr sep 19, 2007 1:27 pm

Vozo vse te avtomobile e30, e36 e34 e39 e46,sem iz lovrenca na pohorju.leži pod Roglo!!! :lol:

Snega pozimi kolko češ
Problemov nula, skratka že e36 ima dobro težišče avto gre po snegu normalno .

Kaki žakli hallo

Aja vsi dobri avti imajo pogon zadaj, za info !!!

MottoR KLUB

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Re: E30,e34,e36,e46,e39

Napisal/-a Eazy-O Sr sep 19, 2007 2:13 pm

Najbolje bo da sprobaš, ker glede na toliko različnih izkušenj zgleda da je odvisno od posameznika...

Moja bivša sošolka je tudi razbila RWD Volvota v dvojnem ovinku na mokri cesti... Medtem ko je verjetno mimo peljalo en kup ostalih RWD avtov, brez problema.

sergej je napisal/-a:Aja vsi dobri avti imajo pogon zadaj, za info !!!

MottoR KLUB

:rofl :rofl :rofl

MottoRetard klub? Moral sem. Bite me.
Slika

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

50-50

Napisal/-a sergej Sr sep 19, 2007 3:50 pm

Novejši bmw-ji imajo 50-50% težišče mislim da sem vse povedal.vsaj tistim ko vsaj malo poznajo svet avtov

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr sep 19, 2007 4:53 pm

Tu nekaj pišete o zadnjem pogonu kot da je nevem kaj, ampak pozabljate, da je nekemu povprečnemu vozniku lažje vozit po snegu avto s sprednjim pogonom kot zadnjim.

Zanimivo je tudi poslušat zgodbice ljudi, ki imajo tak avto, o tem, kako mu je odneslo rit takrat v mokrem ovinku, al pa enkrat po snegu, pa še tam nekje in nevem kje vse in kako je on to športno izvozil.

Namen vožnje večine uporabnikov tukaj je zanesljiva vožnja in pri takih uporabnikih avtomobilov gre avto, ko se postavi postrani, v največ primerih samo še s ceste.

Za vse vremenske razmere je najboljši prvi pogon, če pa ste res nek "izkušen dirkač", pa tako nima smisla imet avta z zadnjim pogonom, če nimate motorja nad 3.0, vse drugo je downside pri teh avtih (razen kaka kinderjajčka z 1.8, ki tudi kaj pokaže).

Tako da, če kupuješ avto 3.0 in več in znaš vozit, kupiš zadnji pogon ali 4x4 (če se ti ni ukvarjat s pogonom), če pa nek švohnejši motor, pa nima smisla jemat zadnjega pogona, razen če hočeš bit "kao" športnik z 2.0 motorjem (ala bmw 318), ki nima za burek pri izkoriščanju zadnjega pogona.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Re: 50-50

Napisal/-a Pavel_P Sr sep 19, 2007 5:01 pm

sergej je napisal/-a:Novejši bmw-ji imajo 50-50% težišče mislim da sem vse povedal.vsaj tistim ko vsaj malo poznajo svet avtov

Kaj si s tem povedal poznavalcem? itak 50-50 ni čisto idealno..

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Sr sep 19, 2007 5:04 pm

ZAUPAJTE ZNAMKI.... :D :D :D

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Re: 50-50

Napisal/-a sergej Sr sep 19, 2007 5:08 pm

[quote="Pavel_P"][quote="sergej"]Novejši bmw-ji imajo 50-50% težišče mislim da sem vse povedal.vsaj tistim ko vsaj malo poznajo svet avtov[/quote]
Kaj si s tem povedal poznavalcem? itak 50-50 ni čisto idealno..[/quote]

Kaj pa je hmmmmmmmmmmm :?

Aja cela Amerika se vozi z zadnjim pogonom
Hallo

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Sr sep 19, 2007 5:22 pm

RENO911 je napisal/-a:Tu nekaj pišete o zadnjem pogonu kot da je nevem kaj, ampak pozabljate, da je nekemu povprečnemu vozniku lažje vozit po snegu avto s sprednjim pogonom kot zadnjim.

Zanimivo je tudi poslušat zgodbice ljudi, ki imajo tak avto, o tem, kako mu je odneslo rit takrat v mokrem ovinku, al pa enkrat po snegu, pa še tam nekje in nevem kje vse in kako je on to športno izvozil.

Namen vožnje večine uporabnikov tukaj je zanesljiva vožnja in pri takih uporabnikih avtomobilov gre avto, ko se postavi postrani, v največ primerih samo še s ceste.

Za vse vremenske razmere je najboljši prvi pogon, če pa ste res nek "izkušen dirkač", pa tako nima smisla imet avta z zadnjim pogonom, če nimate motorja nad 3.0, vse drugo je downside pri teh avtih (razen kaka kinderjajčka z 1.8, ki tudi kaj pokaže).

Tako da, če kupuješ avto 3.0 in več in znaš vozit, kupiš zadnji pogon ali 4x4 (če se ti ni ukvarjat s pogonom), če pa nek švohnejši motor, pa nima smisla jemat zadnjega pogona, razen če hočeš bit "kao" športnik z 2.0 motorjem (ala bmw 318), ki nima za burek pri izkoriščanju zadnjega pogona.

ne vem kakšen športnik si ti, ampak za naše ceste se mi zdi 163KM in 340Nm navora čist ok in zame čisto dosti potegne
če pa imaš 3.0 in več pa je to itaq težko sprav vse na cesto... pa ravno tu bi jaz rekel da se na slabi podlagi šele pojavijo problemi, ker ima avto preprosto preveč moči
dobro, elektronika naredi svoje, a obenem omejuje motor -> to ti pove da je za dane razmere premočan, ne pa prešibek

:roll:
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr sep 19, 2007 5:34 pm

5rG je napisal/-a:ne vem kakšen športnik si ti, ampak za naše ceste se mi zdi 163KM in 340Nm navora čist ok in zame čisto dosti potegne
če pa imaš 3.0 in več pa je to itaq težko sprav vse na cesto... pa ravno tu bi jaz rekel da se na slabi podlagi šele pojavijo problemi, ker ima avto preprosto preveč moči
dobro, elektronika naredi svoje, a obenem omejuje motor -> to ti pove da je za dane razmere premočan, ne pa prešibek

:roll:

Nisi razumel. Napisal sem, da je pri švoh motorju zadnji pogon nič drugega kot problem na spolzki podlagi, medtem ko na suhi podlagi tak motor ne omogoča "opevane" prednosti pred sprednjim pogonom, športnosti zadnjega pogona (razen, da je dober za kakšna otroška izživljanja na spolzki podlagi, kjer ni potrebna moč). In 163KM ni neka moč. (pa naše ceste tudi ne vem kakšno vezo imajo z napisanim)

Če pa hočeš doživeti to kar pri avtu z zadnjim pogonom vsi hvalijo, pa rabiš motor z nekaj moči, česar pa pod okrog 3.0 ni.

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Sr sep 19, 2007 5:44 pm

RENO911 je napisal/-a:Nisi razumel. Napisal sem, da je pri švoh motorju zadnji pogon nič drugega kot problem na spolzki podlagi, medtem ko na suhi podlagi tak motor ne omogoča "opevane" prednosti pred sprednjim pogonom, športnosti zadnjega pogona (razen, da je dober za kakšna otroška izživljanja na spolzki podlagi, kjer ni potrebna moč). In 163KM ni neka moč. (pa naše ceste tudi ne vem kakšno vezo imajo z napisanim)

Če pa hočeš doživeti to kar pri avtu z zadnjim pogonom vsi hvalijo, pa rabiš motor z nekaj moči, česar pa pod okrog 3.0 ni.

ok vem da je pri 3.0 precej več konjenice (mislm da 258), ampak kar sem se jst vozil z (po tvoje) šibkejšimi bemfami (318i, 320i), sem tudi takrat imel boljši občutek kot pri podobno močnem avtu s sprednjim pogonom (A4 1.8)

sem pa tud vozu že e91 (330i) in je res fenomenalen avto, samo je premočan zame

no pa sej, v temi sem spraševal, če je kaj problemov pri bemfah na slabi podlagi...
logično pa je da avto z večjo močjo nudi boljše pospeške in s tem boljše dirkaške užitke....
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr sep 19, 2007 7:47 pm

RENO911 je napisal/-a:Nisi razumel. Napisal sem, da je pri švoh motorju zadnji pogon nič drugega kot problem na spolzki podlagi, medtem ko na suhi podlagi tak motor ne omogoča "opevane" prednosti pred sprednjim pogonom, športnosti zadnjega pogona (razen, da je dober za kakšna otroška izživljanja na spolzki podlagi, kjer ni potrebna moč). In 163KM ni neka moč. (pa naše ceste tudi ne vem kakšno vezo imajo z napisanim)

Daj nehaj govorit nekaj na pamet in nekaj posploševat, ker očitno z zadnjim pogonom nimaš izkušenj, ali pa vsaj ne pravih, ali pa to iz tvojega pisanja enostavno ni moč razbrat, ker tolčeš mimo. Zadnji pogon tudi pri manjši konjenici prinese nekaj prednosti, saj do res poslabšanih razmer nudi celo boljšo trakcijo kot prvi pogon. Govorim o novejših avtomobilih, ne od Ladah ki so imele na pogonski osi zgolj (karikiram) 20% teže.
Kljub majhni moči, so prednja kolesa pri zadnjem pogonu namenjena le vodenju (rezultante sil pa to...čista fizika), inženirji imajo več maneverskega prostora pri konstruiranju prednje preme, rajdni krog je običajno dosti manjši, na volan se ne prenašajo sile pogona(pri nekaterih spredaj gnanih avtomobilih hudo nadležno) itd..itd...seveda pa ima tudi slabe lastnosti predvsem v težjih razmerah, pa še tam samo v določenih situacijah. Z dobrimi gumami namreč ob pogoju da se ne ustaviš navadno prilezeš ravno tako daleč z zadnjim pogonom kot s sprednjim. Prednost slednjega je kvečjemu v tem, da si lahko pomagaš z vrtenjem koles levo-desno ko se enkrat ustaviš, da avta ne nese proti "grabnu" če je cesta malček nagnjena ali pa recimo na parkirišču se lažje spraviš iz snega na tak način...pa seveda bi se še kaj našlo. Na primer pri večini voznikov bolj naravno reakcijo ko začne nest iz ovinka...torej popuščanje plina in dodajanje volana, ne pa kontra motanje, ki brez vaje ni tako enostavno. Torej se strinjam s tvojo izjavo da je za večino lažje obvladljiv prednji pogon po snegu recimo ali po zelo spolzki cesti. Ne pa tupit da je zadnji pogon v običajnem avtu brezvezen, ker to ni res...zadnji pogon ni dober samo za driftanje in divjanje kjer (naj bi) rabiš konje....

@sergej...amerika je že davno pri večini avtomobilov presedlala na prednji pogon...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
street_vr6
Nov uporabnik

Napisal/-a street_vr6 Sr sep 19, 2007 8:31 pm

Nic se ti ne sekiraj. Kr uzam BMW-ja ;)
Pa pozabi na cement ker ga nebos potreboval :twisted: :twisted:

LP

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Sr sep 19, 2007 9:05 pm

Imam BMW 320d pa je dovolj moči tudi za ovinke, čeprav imam avto šele 5 mesecev sem skoraj 100% da bo imel naslednji tudi zadaj pogon oz da bo BMW :D Je pa res da pri izklopljeni elektroniki nagaja zadnji konec ;) :twisted:

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Sr sep 19, 2007 9:30 pm

brez pomisleka vzami bmwja, potem zraven dobre zimske gume in nimaš kaj bat...

ko pozimi kaki BMW ne pride gor v breg vsi govorijo da je kriv zadnji pogon, ampak ko se pa kaki z prednjim pogonom mantra enak breg pa nihče nič ne reče...

žale cementa so davali notri pred letom 91(ali 92) ko je bmw začel razporejat težo 50-50 oz. 53-47

še komentar na 4×4 pogon
zna biti dober, ampak vsemogoč ni, ker sma z kolegom z quattro pogonom na spolzki cesti pri 50km/h zletela z cestišča, ker so se enostavno vsa kolesa zavrtela v prazno.

to je dokaz da ni dovol katera so pogonska kolesa, ampak tudi kako voznik ravna v določeni situaciji. Na vozilo se je potrebno navaditi in vedet kako vozilo reagira v določenih razmerah!

Če se boš odločil za nakup bmwja, pojdi na eno prazno parkirišče ali nekaj podobnega ko bo mokro , izklopi to elektroniko in sprobaj malo pogon, da saj vidiš kako je to ko ti rit odnese malo drugam :) (zna bit zabavno :P )

Uporabniški avatar
Quiksilver
Novinec

Napisal/-a Quiksilver Sr sep 19, 2007 9:53 pm

Vsi tok hvalte zadn pogon... Ne vem zakaj potem sploh proizvajajo quattro, x-drive, awd,... Roko na srce, v kakršnihkoli razmerah ki niso idealne ( spolzka cesta zaradi masti, olja, vode,... snežne razmere, jeseni ko odpada listje na cesto, spomladi ko je cesta polna kamenčkov,...) je štirikolesni pogon 100% BOLJŠI.

Kar se pa tiče bmw-ja na snegu, tko kot so ti že vsi svetovali, dobre gume, malo občutka in se boš čisto kulturno prevažal naokoli.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Napisal/-a blind3k Sr sep 19, 2007 10:07 pm

pozabil sem še eno pomembno stvar dodat

V slabih razmerah nimaš kaj divjat, pa če tudi maš AWD!

AWD pa se je začel proizvajat z namenom, kjer ga ljudje res potrebujejo in ne taki ki se 99% vozijo po asfaltu

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr sep 19, 2007 10:36 pm

Pol so razni VW 4motion-i pa oooo quattroti za po njivah pa offroadih al kak? :lol: :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Napisal/-a blind3k Sr sep 19, 2007 10:44 pm

pa dobro veš kaj sem hotel z tem povedat :)

glavno zadnji pogon ni tako slab kot marsikdo pravi...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov