sergej je napisal/-a:Aja vsi dobri avti imajo pogon zadaj, za info !!!
MottoR KLUB
RENO911 je napisal/-a:Tu nekaj pišete o zadnjem pogonu kot da je nevem kaj, ampak pozabljate, da je nekemu povprečnemu vozniku lažje vozit po snegu avto s sprednjim pogonom kot zadnjim.
Zanimivo je tudi poslušat zgodbice ljudi, ki imajo tak avto, o tem, kako mu je odneslo rit takrat v mokrem ovinku, al pa enkrat po snegu, pa še tam nekje in nevem kje vse in kako je on to športno izvozil.
Namen vožnje večine uporabnikov tukaj je zanesljiva vožnja in pri takih uporabnikih avtomobilov gre avto, ko se postavi postrani, v največ primerih samo še s ceste.
Za vse vremenske razmere je najboljši prvi pogon, če pa ste res nek "izkušen dirkač", pa tako nima smisla imet avta z zadnjim pogonom, če nimate motorja nad 3.0, vse drugo je downside pri teh avtih (razen kaka kinderjajčka z 1.8, ki tudi kaj pokaže).
Tako da, če kupuješ avto 3.0 in več in znaš vozit, kupiš zadnji pogon ali 4x4 (če se ti ni ukvarjat s pogonom), če pa nek švohnejši motor, pa nima smisla jemat zadnjega pogona, razen če hočeš bit "kao" športnik z 2.0 motorjem (ala bmw 318), ki nima za burek pri izkoriščanju zadnjega pogona.
5rG je napisal/-a:ne vem kakšen športnik si ti, ampak za naše ceste se mi zdi 163KM in 340Nm navora čist ok in zame čisto dosti potegne
če pa imaš 3.0 in več pa je to itaq težko sprav vse na cesto... pa ravno tu bi jaz rekel da se na slabi podlagi šele pojavijo problemi, ker ima avto preprosto preveč moči
dobro, elektronika naredi svoje, a obenem omejuje motor -> to ti pove da je za dane razmere premočan, ne pa prešibek
RENO911 je napisal/-a:Nisi razumel. Napisal sem, da je pri švoh motorju zadnji pogon nič drugega kot problem na spolzki podlagi, medtem ko na suhi podlagi tak motor ne omogoča "opevane" prednosti pred sprednjim pogonom, športnosti zadnjega pogona (razen, da je dober za kakšna otroška izživljanja na spolzki podlagi, kjer ni potrebna moč). In 163KM ni neka moč. (pa naše ceste tudi ne vem kakšno vezo imajo z napisanim)
Če pa hočeš doživeti to kar pri avtu z zadnjim pogonom vsi hvalijo, pa rabiš motor z nekaj moči, česar pa pod okrog 3.0 ni.
RENO911 je napisal/-a:Nisi razumel. Napisal sem, da je pri švoh motorju zadnji pogon nič drugega kot problem na spolzki podlagi, medtem ko na suhi podlagi tak motor ne omogoča "opevane" prednosti pred sprednjim pogonom, športnosti zadnjega pogona (razen, da je dober za kakšna otroška izživljanja na spolzki podlagi, kjer ni potrebna moč). In 163KM ni neka moč. (pa naše ceste tudi ne vem kakšno vezo imajo z napisanim)
Če pa hočeš doživeti to kar pri avtu z zadnjim pogonom vsi hvalijo, pa rabiš motor z nekaj moči, česar pa pod okrog 3.0 ni.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov