.... Veriga je težja, jermen je manj siguren oba bo pa najkasneje v 5 letih menjala elektronika ... elektromagneti aktuatorji, ki bodo s pomočjo dveh magnetov odpirali in zapirali ventile ter olajšali delo motorju, olajšali sam motor - ker bo manj materiala in zmanjšali porabo ter dvignili nekaj moč in navor ter izkoristek motorja ... menda ga razvija BMW za vgradnjo v svoje avtomobile ne spomnem pa se ali je v kooperaciji z Siemens-om ali Bosch-em pred letom dni je pisal o tem Mehanik in voznik ... L.p. Madphoebus je napisal/-a:Mah, najbolš kupit dvotaktnika pa sploh ne bo problema z načinom prenosa...pa ni debate o oljni pumpi, pa dročnikih, jermenih in ostalih kvarljivih in dragih stvareh
lisko je napisal/-a:Vse lepo in prav....... ketna gre celo rajši ko jermen( si zamislite bicikl na jermen?) je pa glasnejša....... Za športne avte pa je včasih veljalo da so imeli ZOBNIKE ne ketne ne jermene ampak zobnike. In vključimo v tole debato še tretji prenos..... prav zobniški prenos....
Ampak fora zobnikov je da imajo že v samem štartu zračnost in kak pol to rešijo? Rečmo jermen ma španar....... ketna ma španar kaj pa zobniki?
In rečmo lih Jeep ma zobniški prenos........ In moj ma 320.000 prevoženih pa po motorju še ni blo štorano....ženejo pa zobniki vse (oljno pumpo, ventile in bosch pumpo) za vsako stvar svoj zobnikoz, bosh črpalka je celo gnana preko zobnika za odmično. Aja pa je dizl z največjim številom vrtljajev 4800...se prav ni športnik....
pistON je napisal/-a:Mi lahko pomagate sestaviti spisek avtov, ki so na verigo?
Jaz vem za MB 200D, Toyota RAV4, Audi Allroad
Dodajte, popravite spisek...
ironmaiden je napisal/-a:suzuki ignis -veriga-menjava(po servisni)na 150.000km!
seat je napisal/-a:No mene pa zanima kaj za vraga ima v motorju nova honda torej 8.gen 1.8 ivtec motor z 103kw,ker po besedah prodajalcev in serviserja ni potrebe po menjavi nevem pa ali ima notri jermen ali ketno,ker jermen nebi imel doživljenske garancije kot so mi zatrdili na servisu.In sploh potreba po velikem servisu odpade
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 6 gostov