1. Zgolj dejstvo, da ima nekdo dober/lep/drag/whatever avto, še ne pomeni samo po sebi, da je tak človek res prepotenten k****n (čeprav včasih tudi je tako, ampak ne moreš posploševati). Nadalje glej 2. točko:protonika je napisal/-a: Drug prijatelj, dr. ekonomije, predava na univerzi, se vozi z več kot 15 let staro toyoto. Šokiran je bil nad našim voznim parkom, sam ne čuti prav nobene potrebe po menjavi vozila. Pri nas se še študenti ekonomije ne vozijo na faks s 15 let starimi avti, kaj šele predavatelji. Vse to odraža stanje slovenskega duha - treba je imeti, pokazati, razkazovati, se dvigniti nad zakon. Ena taka prepotentnost jare gospode - na številnih področjih.
sonic je napisal/-a:3. dober/lep/drag/whatever avto je nekaj, s čimer samo po sebi ni nič narobe. Tako kot se spodobi, da imaš lepo obleko in lepe čevlje in si oblečen z okusom in priložnosti primerno, se spodobi imeti tudi lep avto - pač toliko, kot si lahko res privoščiš, pa da je vedno čist in vzdrževan.
Tako obleka kot avto sta ogledalo človeka, koliko se ceni, zlasti to velja za moškega (otroci in ženske si lahko privoščijo občasno malomarnost, moški ne).
Zato ne vem, zakaj tako občuduješ tega norveškega profesorja s 15 let staro toyoto (in verjetno se tudi on sam sebi zdi boljši zaradi tega) - ampak v resnici je ne glede na svoje akademsko znanje kot osebnost in moški zgolj brezveznik in slabič - cafone, kot bi rekli Italijani. Sklepam da ne zasluži slabo, zato nima izgovora, da si ne kupi svojemu statusu primernega avta - saj tudi na predavanja, konference in sestanke verjetno hodi v lepi obleki, čevljih in kravati, ne pa v trenirki? (no, ne bi me sicer čudilo, ampak kot rečeno, to se za pravega uspešnega moškega ne spodobi).
sonic je napisal/-a:
3. dober/lep/drag/whatever avto je nekaj, s čimer samo po sebi ni nič narobe. Tako kot se spodobi, da imaš lepo obleko in lepe čevlje in si oblečen z okusom in priložnosti primerno, se spodobi imeti tudi lep avto - pač toliko, kot si lahko res privoščiš, pa da je vedno čist in vzdrževan.
Tako obleka kot avto sta ogledalo človeka, koliko se ceni, zlasti to velja za moškega (otroci in ženske si lahko privoščijo občasno malomarnost, moški ne).
Zato ne vem, zakaj tako občuduješ tega norveškega profesorja s 15 let staro toyoto (in verjetno se tudi on sam sebi zdi boljši zaradi tega) - ampak v resnici je ne glede na svoje akademsko znanje kot osebnost in moški zgolj brezveznik in slabič - cafone, kot bi rekli Italijani. Sklepam da ne zasluži slabo, zato nima izgovora, da si ne kupi svojemu statusu primernega avta - saj tudi na predavanja, konference in sestanke verjetno hodi v lepi obleki, čevljih in kravati, ne pa v trenirki? (no, ne bi me sicer čudilo, ampak kot rečeno, to se za pravega uspešnega moškega ne spodobi).
blind3k je napisal/-a:...
seveda pa čist in vzdrževan avto mora bit, pa če je nevem kaj
mislim da se tukaj vsak strinja, saj smo na avtomobilističnem forumu
sonic je napisal/-a:...
Tako obleka kot avto sta ogledalo človeka, koliko se ceni.....
nebivedu je napisal/-a:sonic je napisal/-a:3. dober/lep/drag/whatever avto je nekaj, s čimer samo po sebi ni nič narobe. Tako kot se spodobi, da imaš lepo obleko in lepe čevlje in si oblečen z okusom in priložnosti primerno, se spodobi imeti tudi lep avto - pač toliko, kot si lahko res privoščiš, pa da je vedno čist in vzdrževan.
Če zate velja, da obleka naredi človeka, to zame ne velja. Na sestanke, kamor pridejo vsi v kravatah hodim tudi v vojaških flekastih hlačah pri svojih 33ih letih. Pa me potem vsi tisti v kravatah spoštujejo in poslušajo ter upoštevajo. Avto imam tak, da ni niti ene ravne površine na njem. Pa ga ne zamenjam, ker mi je tak avto všeč.
Torej pri meni ne velja to da obleka in avto naredita človeka.
Pa še za butle, ki bi dali "nagrade" policajev vezat na višino plače;
Zakaj bi jaz, ki delam več in imam zato bolšo plačo plačal za neko zadevo več, kot nekdo, ki nima denarja, ker se mu ne da poiskat še dodatne službe? Že v osnovi dam večji del denaja v proračun zaradi večje plače. Zakaj bi potem še kazni imel večje?
bergkamp je napisal/-a:Sej ne rabš bit žaljiv pa zmerjat. Zame si tut ti lahko butl, če se ne strinjaš z mano, pa ti tega ne bom reku, ker ni na nivoju oz. se lohk pol samo začnemo zmerjat med sabo kar pa ni namen te debate. Lahko pa razen svoje osebne izpovedi poveš kšn predlog pa boš pomoje bl zanimiv izpadu. Poleg tega, nekateri najbrž ne rabjo opravljat 2 služb pa imajo še vedno več kot ti. LP
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov