Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Sr okt 03, 2007 6:58 pm

adis je napisal/-a:OFF: predlagam zaklep ali pa kaj podobnega...

Pa zakaj zaklep, zakaj je to dobr. Kaj vse folk dela poleg tocenja korilca kar tud ni legalno, pa se tam teme nic ne zaklenejo. Tud jest sm postavu temo o tem da bi meu na avtu hkrati samo eno tablico, iz strani zakona se to ne dovoljuje, pa se kar dost folka fura z samo ENO tablico na vozilu. Kolk folka tanka korilca, sploh neves, clovek bi pa samo rad slisal kaksen komentar, slabe in dobre lastnosti le-tega pocetja, vi bi pa kar zaklepal teme skos.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr okt 03, 2007 8:07 pm

svizc je napisal/-a:....slabe in dobre lastnosti le-tega pocetja, vi bi pa kar zaklepal teme skos.

bi jih rad se enkrat obnovil oz. slisal obnovo

+ cenovno ugodno tankanje
- cenovno neugodne kazni
- mozne okvare motorja
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr okt 03, 2007 8:11 pm

adis je napisal/-a:ti ne poznaš zakona dost a ne? KURILNO OLJE JE ZAKONSKO PREPOVEDANO KOT NADOMESTEK UPORABLJANJA DIZELSKEGA GORIVA!

OFF: predlagam zaklep ali pa kaj podobnega...

lp

kaj ti te je ded???? who gives a shit če je prepovedano? on je vprašal če je vredu za motor! kaj se te nekaj razburjaš đizs.... p.s. kaj te kerega ku*raca briga kaj si tankam v avto,katerega sem kupo s svojim denarjem in govorivo katero sem tudi kupo s svojim denarjem!!!!sej mi niti policija niti država ni dala niti € polek! pm :roll:

Uporabniški avatar
mitja22
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a mitja22 Sr okt 03, 2007 8:19 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:ti ne poznaš zakona dost a ne? KURILNO OLJE JE ZAKONSKO PREPOVEDANO KOT NADOMESTEK UPORABLJANJA DIZELSKEGA GORIVA!

lp

kaj ti te je ded???? who gives a shit če je prepovedano? on je vprašal če je vredu za motor! kaj se te nekaj razburjaš đizs.... p.s. kaj te kerega ku*raca briga kaj si tankam v avto,katerega sem kupo s svojim denarjem in govorivo katero sem tudi kupo s svojim denarjem!!!!sej mi niti policija niti država ni dala niti € polek! pm :roll:

se podpišem pod tole 8)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr okt 03, 2007 9:41 pm

paskvale je napisal/-a:Razlika med dizlom in kurilcem je samo v barvi. Vse ostala je enako! Smo delal analize na Petrolu, se pogovarjali z direktorjem... to je resnica in nič drugega. Je pa razlika med našim in recimo nemškim dizlom.

Na petrolu je vse mogoce, tudi to da lahko nalijes v tank, ki ima volumen 50L,celih 51L :roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr okt 03, 2007 9:47 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:

lp

se ne razburjam niti malo, ker mi je vseeno kaj kdo počne, povedu sm le kar je zakonsko zapisano.....aja, me ne zanima kaj si ti tankaš v avto in s čigavim denarjem si si kupil to kar imaš, ker to nisem nobenega vprašal :!:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr okt 03, 2007 9:50 pm

če boš v renoja tankal kurilca grem stavt da bo prej ko slej riknu.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr okt 03, 2007 9:52 pm

PiLLLe je napisal/-a:
paskvale je napisal/-a:Razlika med dizlom in kurilcem je samo v barvi. Vse ostala je enako! Smo delal analize na Petrolu, se pogovarjali z direktorjem... to je resnica in nič drugega. Je pa razlika med našim in recimo nemškim dizlom.

Na petrolu je vse mogoce, tudi to da lahko nalijes v tank, ki ima volumen 50L,celih 51L :roll:

Sodelavec je zadnjič tankal na p....u, in ker jim je šlo z nafto že pošteno za nohte so spustili nivo črpalne cevi. Epilog, pripeljal se je še par km, nato je ugotovil da mu je zapacalo pumpo, kompletno napeljavo, rezervoar plus okvaro računalnika, ker je potegnal svinjarijo iz cisterne. So pa odreagirali zelo korektno in priznali napako, tako da bo stroške krila zavarovalnica.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr okt 03, 2007 9:53 pm

PiLLLe je napisal/-a:

jao a zdej boš pa reku da petrolovi števci lažejo? pač maš 1 l večji kesl kot je tovarniško napisano.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr okt 03, 2007 10:07 pm

J.... zakone(saj zato so, da se kršijo :lol: )
Moja definicija je taka in sam sem prepričan, da je pravilna:
Če je motor comon-reil ali pumpe-duse - NIKAKOR "CVIČEK"-ker še na slabo nafto ne grejo najbolje
Če je prazgodovinski motor oz. Golf I/II - nikakor nafto (samo "cviček) ker na pravo nafto lahk crkne(ker ni navajen)....
Zadnjič spremenil sašo5, dne Sr okt 03, 2007 10:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 03, 2007 10:08 pm

Tut v twingota smo že tankal na petrolu 43,7 litrov goriva, pa naj bi imel 39 do 40 litrov velik tank. Pa ne samo na petrolu - OMV, agip in MOL niso nič boljši.

Še vedno pa trdim tole;

Če ima trgovec naštimano da namesto litra stoči 0,995 litra, se tiste 0,005 litra pri 50 litrov ne pozna - 0,25 litra. Ampak če ima prehodno pumpo recimo s 100 avtomobili na dan, je to že 25 litrov in v 30 dneh je to 750 litrov prišparanega goriva.

Zdej pa če je to kaka pumpa na barju, kjer imajo pretočnost 2000 avtomobilov in 200 kamionov na dan (pa kamion ne toči 50 ampak mnogo več litrov) se pa to že pozna. In če preračunamo samo za osebne avtomobile ima na dan ta pumpa lahko 0,25 litra na avto, kar pomeni za 2000 avtov celih 500 litrov dobička na dan!, za celi mesec pa 15.000 litrov, kar pomeni tudi enormen zaslužek.

Pa me noben ne bo prepričal, da to ni mogoče. Že če samo pumpo in števce pogledaš, vidiš da je gor napisano da je tako in tako odstopanje mogoče - odstopanje pa je 2 do 3 promila. In če potem zračunamo za 0,3%, vidimo da pri avtu goljufajo (čisto po predpisih) z lahkoto za 0,03 litra, kar pa bi za en avto s 50 litri pomenilo 0,15 litra, na pumpi z 2000 avtomobili še vedno pomenilo 300 litrov na dan in 9000 litrov na mesec.

Tok, da se s tem ne splača obremenjevat - nategujejo nas na vsakem koraku, večina se jim pa še pusti in moralizira ostalim, ki se nočemo nekim normam podredit.
Old subarus never die, they just get faster!

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r Sr okt 03, 2007 10:15 pm

nebivedu je napisal/-a:Tut v twingota smo že tankal na petrolu 43,7 litrov goriva, pa naj bi imel 39 do 40 litrov velik tank. Pa ne samo na petrolu - OMV, agip in MOL niso nič boljši.

Še vedno pa trdim tole;

Če ima trgovec naštimano da namesto litra stoči 0,995 litra, se tiste 0,005 litra pri 50 litrov ne pozna - 0,25 litra. Ampak če ima prehodno pumpo recimo s 100 avtomobili na dan, je to že 25 litrov in v 30 dneh je to 750 litrov prišparanega goriva.

Zdej pa če je to kaka pumpa na barju, kjer imajo pretočnost 2000 avtomobilov in 200 kamionov na dan (pa kamion ne toči 50 ampak mnogo več litrov) se pa to že pozna. In če preračunamo samo za osebne avtomobile ima na dan ta pumpa lahko 0,25 litra na avto, kar pomeni za 2000 avtov celih 500 litrov dobička na dan!, za celi mesec pa 15.000 litrov, kar pomeni tudi enormen zaslužek.

Pa me noben ne bo prepričal, da to ni mogoče. Že če samo pumpo in števce pogledaš, vidiš da je gor napisano da je tako in tako odstopanje mogoče - odstopanje pa je 2 do 3 promila. In če potem zračunamo za 0,3%, vidimo da pri avtu goljufajo (čisto po predpisih) z lahkoto za 0,03 litra, kar pa bi za en avto s 50 litri pomenilo 0,15 litra, na pumpi z 2000 avtomobili še vedno pomenilo 300 litrov na dan in 9000 litrov na mesec.

Tok, da se s tem ne splača obremenjevat - nategujejo nas na vsakem koraku, večina se jim pa še pusti in moralizira ostalim, ki se nočemo nekim normam podredit.

Use kar si napisal drzi 100% in se lahko samo podpisem pod to.

Ampak spet morte nkateri tuki dojet, kot je prej en napisal 50l tank naliv je pa notr 51 litrov.... To je nekaj cisto normalenga, ker prvo kot prvo tank zagotovo ni tocn 50l velik, drugo kot drugo ostane se nekaj benicna po ceveh,pumpi,motorju itd.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr okt 03, 2007 10:44 pm

JAz sem še večji extrem :D V 76 litrski tank sem tankal 82 litrov..... s tem da je lučka utripala, ko pa se lučka prižge konstatno pa je not še 7 litrov...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe okt 05, 2007 11:42 am

KAZEN:

Zakon o trošarinah
71. člen
(prekrški)
Posameznik se kaznuje za prekršek z denarno kaznijo od 100.000 do 450.000 tolarjev, posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost z denarno kaznijo od 400.000 do 12.000.000 tolarjev, pravna oseba pa z denarno kaznijo od 1.000.000 do 18.000.000 tolarjev, če rdeče označeno plinsko olje, ki se uporablja kot gorivo za ogrevanje, uporabi za drug namen, kot je določen z oznako oziroma ga toči za pogon motornih vozil ter plovil ali drugih motorjev oziroma ga toči v standardni rezervoar motornih vozil, plovil ali drugih motorjev (57. člen).

predlagam uporabo biodiesela!

lp

a te je kdo po zakonu spraseval?
Zakon ti veleva da ne točiš kurilca v avto torej ga ne toč in se brigej zase. Tle pa odgovor na uprašanje al pa ne odgovor, če pa že morš pamet talat rajš simptome zamašenega debelega čreva iz kakšnega almanaha zdravniškega pastej.

kurilc ni skodljiv za noben diesel motor, če notri ni smeti.
in prosm ne spet začet s tem ker sm že dokazal to enkat kaksno leto nazaj in sem celo pisal PR-u petrola.

sicer tut js tega nisem verjel učasih, ampak un gumb išči je bil narejen z namenom.

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

zakon

Napisal/-a sergej Pe okt 05, 2007 12:01 pm

Mi nimamo teh tezav Diesel mislim!! 8)

Drugac pa ja ce je čisto je ok korilno Ampak jaz mam samo traktorja na diesel!! ;)
-----------------------------
www.mottorklub.com

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Pe okt 05, 2007 12:39 pm

ZAKAJ NATANKAŠ VEČ!!!!!!!!!!!!

Ker se bencin razteza in krči glede na temperaturo.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 05, 2007 12:43 pm

Po totem forumu se že vsak drugi DERE!!!!!!! :lol: :jao:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe okt 05, 2007 12:52 pm

brioni je napisal/-a:ZAKAJ NATANKAŠ VEČ!!!!!!!!!!!!

Ker se bencin razteza in krči glede na temperaturo.

aha za 5 litrov se skrci ane?

rezervarji za gorivo so pod zemljo kjer je razlika v temperaturi minimalna.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Pe okt 05, 2007 1:03 pm

Jst v mojega tankam samo dizel,kurilca pa nebi nikoli tankal zaradi morebitnih okvar,ter kazni če me dobijo,kar bi me posledično prišlo dosti dosti dražje.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Pe okt 05, 2007 1:29 pm

dizel motorji pred pumpedüse in common railu so laufali na cviček brez problema in z nekaj dodelave celo na odpadno olje od pomfrija. imajo pa menda večni problem z biodizlom. apropo: biodizl! po moje bo trošarina na biodizlu večja, posledično tut cena. pol pa lahk čez par let pričakujemo prepoved uporabe nafte tak kot zdaj cviček :roll: kake kvasim
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov