=ZiAn= je napisal/-a:Sem že v prejšnji temi napisal če se gre zato, da se dobi nehomologirane avtomobile in neke kvazi dirkače super. Ampak je pa nekaj drugega, da ima namen potalati kazen pa če je treba ali ne (vse homologirano, 0,00 alkotest no pa ga pejmo jeb*t za prvo pomoč)! Tudi policijski avtomobili vrjetno nimajo urejene prve pomoči , da pa se zaradi tega talajo take nore številke na položnicah pa meji na absurd![]()
In dokler nebojo kaznovali samo tistih ki si to zaslužijo temveč povsod iskali "dlako v jajcu" se naj tudi ne čudijo da so njihov poklic in tudi oni vsak dan bolj osovraženi
BAZO je napisal/-a:Treba se zakonov držat, če nau mev kej za najdt, ne bo najdu tut če bo še tko isku...
BBoss je napisal/-a:Vsi se strinajmo, da neki red okrog homologiranih dodatkov mora biti. Ok, nekaj bi jih lahko tudi izzuzeli kot recimo manšeto za prestavno ročico.
Po drugi strani pa je zanimivo kako enostavno je priti čez redni tehnični pregled še posebej, če poznaš določene ljudi. Potem pa na cestah vidimo kadeče se kripe, rjaste skoz in skoz z zlizanimi ali pa stoletje starimi gumami po možnosti z vsako druge znamke.
Da ne govorim, da vsaj 5% avtomobilom ne gori eden od žarometov, da o ostalih svetilih sploh ne govorim. Cel kup avtomobilov ima zmešano napeljavo in potem imajo zadaj cele lightshowe samo tiste luči ne gorijo ali utripajo, ki bi morale.
Zlizani napisi na tablicah niso nobena redkost (pred kakimi 10 leti me ni spustil čez tehničnega dokler s alkoholnim flomastrom nisem pobarval že slabo vidne zelene obrobe tablice), slabo pritrjena okrasna plastika, odbijači, ki jih na avtu drži samo še morala itd.
V zavore, obese, vpetja, volanske mehanizme, puščajoče tekočine se pa raje sploh ne bom vtikal.
In vse to skupaj z raznoraznimi vzhodno evropskimi kamioni brez večjih težav in nadzora policije, lepo šiba po naših cestah in so tempirane bombe, ki lahko vsak trenutek vzamejo življenja.
In kje je v takih primerih policija (tudi obmejna)? Raje "lovi" okrog Rutarja. Ma saj je nekako logično, ker je veliko lažje pobirati plodove v strnjenem sadovnjaku (tudi če so umetno pridelani) kot pa iskati posamezne naravne sadeže v velikem gozdu, kjer je treba veliko več truda za izpolnitev zadanih ciljev (norme?).
Varnost? Fantje iz "rutarja" mi še niso ogrožali s svojimi 16 inčnimi litkami in podaljški odbijačev medtem, ko pa sem na cesti že kasiral, odletelo plahto z ene prikolice, pesek z enega kamiona in deske z drugega kot tudi pnevmatiko, ki jo
je dobesedno rztrgalo (seveda ni bila nova) in en kos vrglo v moj avto.
BBoss je napisal/-a:Vsi se strinajmo, da neki red okrog homologiranih dodatkov mora biti. Ok, nekaj bi jih lahko tudi izzuzeli kot recimo manšeto za prestavno ročico.
Po drugi strani pa je zanimivo kako enostavno je priti čez redni tehnični pregled še posebej, če poznaš določene ljudi. Potem pa na cestah vidimo kadeče se kripe, rjaste skoz in skoz z zlizanimi ali pa stoletje starimi gumami po možnosti z vsako druge znamke.
Da ne govorim, da vsaj 5% avtomobilom ne gori eden od žarometov, da o ostalih svetilih sploh ne govorim. Cel kup avtomobilov ima zmešano napeljavo in potem imajo zadaj cele lightshowe samo tiste luči ne gorijo ali utripajo, ki bi morale.
Zlizani napisi na tablicah niso nobena redkost (pred kakimi 10 leti me ni spustil čez tehničnega dokler s alkoholnim flomastrom nisem pobarval že slabo vidne zelene obrobe tablice), slabo pritrjena okrasna plastika, odbijači, ki jih na avtu drži samo še morala itd.
V zavore, obese, vpetja, volanske mehanizme, puščajoče tekočine se pa raje sploh ne bom vtikal.
In vse to skupaj z raznoraznimi vzhodno evropskimi kamioni brez večjih težav in nadzora policije, lepo šiba po naših cestah in so tempirane bombe, ki lahko vsak trenutek vzamejo življenja.
In kje je v takih primerih policija (tudi obmejna)? Raje "lovi" okrog Rutarja. Ma saj je nekako logično, ker je veliko lažje pobirati plodove v strnjenem sadovnjaku (tudi če so umetno pridelani) kot pa iskati posamezne naravne sadeže v velikem gozdu, kjer je treba veliko več truda za izpolnitev zadanih ciljev (norme?).
Varnost? Fantje iz "rutarja" mi še niso ogrožali s svojimi 16 inčnimi litkami in podaljški odbijačev medtem, ko pa sem na cesti že kasiral, odletelo plahto z ene prikolice, pesek z enega kamiona in deske z drugega kot tudi pnevmatiko, ki jo je dobesedno rztrgalo (seveda ni bila nova) in en kos vrglo v moj avto.
mega_ne je napisal/-a:Polooo je napisal/-a:Izredni tehnični?
jap. ob 23 se je lepo pripeljal za mano z accordom pred R (vozil za mano kar lep čas na obvoznici) in ker imam za vse ostalo zrihtane papirje je pač najdu xenonke. pa smo šli na vodovodno, kjer so ugotovili isto - edina napaka na avtu so ksenonske žarnice. fora je v temu, da bi moral imeti avtomatsko nastavitev višine snopa. avto je počakal tam, brez tablic. v soboto pa lepo halogenke noter in nazaj po tablice
seat je napisal/-a:Sam nevem nebivedu zakaj moriš z temi temami pa čeprov si že dolgo tukaj na forumu in veš zmeraj podati konkreten odgovor in pomagaš.če le lahko.Tisti tvoji kolegi,ki so pokasirali kazni za neregistriran avto in neizpraven avtomobil so si sami krivi in nevem zakaj za vraga se tukaj tko pizdite pred zakonom bi naj bili vsi enaki in,če moram imeti jst homologirane vse predelave nevem zakaj bi tvoji kolegi,čeprav ne počenjajo neumnosti tega nebi morali imeti,če je zakon,da moraš met VSE predelave vpisane in homologirane pol tko naj bo in nevem zakaj folk čeprav ve,kakšen je zakon še zmer hodi izzivat in polivat bencin na ogenj.Nevem no komu so napisali kazen za nehomologiran avto mu je čist prow in si je sam kriv.Z neizpravnim avtomobilom nimaš kj iskat na cesti.In nevem zakaj so eni pametnjakoviči tko frajsrski in se vozijo z neizpravnimi avtomobili hkrati pa niti ne pomislijo ne,da so v primeru kakršnekoli nesreče sami oz. jim zavarovalnica ne povrne ničesar kajti avto je neizpraven in po njihovem in po zakonu nima kaj iskati na cesti med drugimi udeleženci.
S
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov