Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ZvoneCh
Nov uporabnik

Kraj: Winterthur /CH

Napisal/-a ZvoneCh So avg 09, 2003 10:03 pm

Probaš lahko to ti noben ne brani ampak zadnjič sem bral rubriko o tem v Autobild.de
in če razumeš nemško si jo sam preberi.
http://www.autobild.de/suche/artikel.php?artikel_id=4053&A_SESS=fcdcbab9b00ea5967cb76c805e71602d

A misliš če bi ta zadeva tako delovala kot jo reklamirajo da bi pol auto industrija vlagala toliko denarja v manjšo porabo? Predvsem v današnjih časih ko bi naj bilo vse poceni in hitra rešitev??
---------------------------------------------------------------------
Moj kruh
http://www.ueberland.amag.ch

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek So avg 09, 2003 10:35 pm

Jah, ZvoneCH tko je, nemšk sicr ne obvladam, tko de se mi tut ne da matrat s tole stranjo! Morš pa razumet, da je to ameriški proizvod (in s tem ne mislm povedat, de k je ameriško, je pa ZAKON) in glede na to, da majo američani avte z veliko kubaturo in seveda veliko porabo (kr se jim pa eetak obnese, k majo benz tok cnej)! Pol je pa kr logičn de hočjo razmišlat o manjši porabi na vse možne načine.
Zdej pa, a zadeva deluje al ne, bo pa treba probat :!:

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jovo Po avg 11, 2003 7:46 am

Tist k bo to zgruntu bo gotov NOBELOVO nagrado dobu.

P.S. To je kot šampon proti plešavosti. Kdor zgrunta da res dela NOBELOVA za medicino zagotovljena (pa par mlrd $ za avtorske pravice tud)!!

FANTJE NE NASEDAT NA TAK BUL ŠIT!!
Najboljš avto je nov avto!!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po avg 11, 2003 9:56 am

mislim iz amerike je to bo pa ziher delalo- vem da si reko da ni zakon če je iz amerike.

logično pogledaš da bi ti dalo toliko moči, pa manjšo porabo,....
v ameriki je največ ljudi ki nategujejo rajo z raznimi izdelki!! probaj pa boš videl, ali si pa kaki akviziter ki more robo prodat :lol:

nekateri so preveč naivni primer samo nekatere hranilnice ki so potem izginile in ljudje so ostali brez denarja.

glede vrnitve denarja pa je tak zavarovalnice ti tudi vse onbljubijo pol pa tak veš kak je
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Po avg 11, 2003 1:00 pm

Zavarovalnice bi treba zažgat vse po vrsti.Prokleti lopovi gnili.
Za ta fuel max pa so bile reklame že pred par leti v italjanskih avto revijah.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule To avg 12, 2003 5:16 am

SiMpLy_Me je napisal/-a:Jah jest sm šu kr u akcijo, klicov in reku nej mi kšno reklamo pošlejo, kjer je to na dolg pa na širok razložen!
Sej bi zdele zadevo podrobneje opisov, sam nimam pr seb tistga papirja (morm iskt, pa se mi ne da)! Me je u bistvu zanimal, če kdo ve, al to deluje al ne!
Drgač pa loh jutr zadevo bl točn opišm (če bo cajt) :wink:
aiid

??? :roll:

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan To avg 12, 2003 7:00 am

Tuki se vidi da lahko komurkoli dokažeš karkoli s statistikami. 67% ljudi to ve. :P

Sem zasledil enako stvar za par 1000 sit, pa še bolš dela. 50%več moči, 30% manša poraba, pa 40% man emisij.

Bom probu najdet link.
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To avg 12, 2003 7:19 am

uau ful dobr :lol: dj zrihti.jst bi to kupu :vc :vc :vc

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex To avg 12, 2003 7:49 am

SiMpLy_Me je napisal/-a:Ma sej sploh ne vem kwa se usi tok neki kurčite čez to zadevo, noben očitno še ni probov, večina očitno prvič sliš, use kr pravte je pa, de je to nateg, pa j**c pa take...
Če mene prašate, je treba zadevo najprej sprobat, pol pa loh rečš, a je dobr al ne!!!
In glede na to kwa si vi mislte, se mi zdi sploh neumn razlagat te zadeve, k vidm de eetak nekateri že use vejo :!:

Mah ne žen si preveč h srcu, morš razumet da je na trgu tok lari fari izdelkov da pol folk že skor nobenemu proizvodu ne zaupa več..
Kakorkoli, ziher boš najbolje izvedu tko, da boš preskusil zadevo. Kako pa je z vračanjem pa ne vem, ker nisem še nikol kupoval takih stvari oz jih vračal.
LP 8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

CORSA
Nov uporabnik

Kraj: OBALA

FANTJE NIMATE POJMA O ZADEVI!!!

Napisal/-a CORSA Sr avg 13, 2003 4:03 pm

:lol:
Zadeva je preizkušena in dejansko deluje. Prijatelj mi je povedal, da je bila preizkušena tude na inštitutu Franc-Jožef Štefan v Ljubljani in da so testi pokazali dejansko zmanjševanje porabe goriva. Imam ga tudi jaz in moram vam povedati, da zadeva tudi deluje, saj sem na svojem vozilu ugotovil 13% zmanjšano porabo. Zakaj avtomobilske industrije niso v tem. So moji dragi bralci, saj je GM lastnik patenta FUELMAX. Pa en lep pozdrav. Če rabite tel. št. od osebe, ki prodaja ta artikel, in bi ga radi poklicali mi odgovorite in vam jo dam, sam da jo poiščem. Hvala.
Obala je zakon

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr avg 13, 2003 4:29 pm

objavi ti meni raziskovalno delo omenjenega inštituta.

nisem še slišal,da bi inštitut ugotavljal delovanje takih avtomobilskih izdelkov

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Sr avg 13, 2003 5:16 pm

CORSA: A bi nam ti malo razložil kaj je to zaena stvar? (je to nekakšen magnet ali ni? :?: )

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Sr avg 13, 2003 5:20 pm

eh ce bi bilo to res tako uncikovito potem bi raje proizvajalci dali te hokus pokus stvari na 20 let stare motorje pa bi bilo ......
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Re: FANTJE NIMATE POJMA O ZADEVI!!!

Napisal/-a Alex Sr avg 13, 2003 5:43 pm

CORSA je napisal/-a::lol:
Zadeva je preizkušena in dejansko deluje. Prijatelj mi je povedal, da je bila preizkušena tude na inštitutu Franc-Jožef Štefan v Ljubljani in da so testi pokazali dejansko zmanjševanje porabe goriva. Imam ga tudi jaz in moram vam povedati, da zadeva tudi deluje, saj sem na svojem vozilu ugotovil 13% zmanjšano porabo. Zakaj avtomobilske industrije niso v tem. So moji dragi bralci, saj je GM lastnik patenta FUELMAX. Pa en lep pozdrav. Če rabite tel. št. od osebe, ki prodaja ta artikel, in bi ga radi poklicali mi odgovorite in vam jo dam, sam da jo poiščem. Hvala.

Hehehe če bi jaz to prodajal al pa moj kolega bi tut jz to hvalu.. :D
Pubi ne se hecat :!:
:wink:
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Sr avg 13, 2003 8:19 pm

Franc-Jožef Štefan

Na čigavem inštitutu? Na inštitutu cesarja Franc-Jožefa I. ali na inštitutu Jožefa Štefana? :D

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Sr avg 13, 2003 8:27 pm

Ej Corsa je tvojmu prijatlu pa prjatu od sosedove punce povedou.
Drugač bi pa to stvar zastopu če bi avto več pil in na ta račun dal kašnga kojna tko pa :roll:

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Sr avg 13, 2003 8:56 pm

vidm da eni še zmer verjamete v čudežne tabletke raznih oblik in velikosti...
a se slučajno zavedate (konkretno: manjša poraba, večja moč, boljši izkoristek bencinskega motorja) kolk znanja, $$$, dela, testiranj (teorije in prakse) in še kaj je potrebno in tudi dejansko vložijo, da na koncu pridobijo iz ene generacije motorja (iste kubikaže) v drugo recimo 3 dcl manjšo porabo, 5 KM več, malo tišji, vzdržljivejši motor, ki v zrak spusti manj nevarnih snovi??? Pa ne pozabt, da pri tem naredijo spet kakšno napako, da se pol dogajajo vpoklici, kakšna druga stvar ni taka kot mora bit, ...
S tem "čudežem" pa pri povprečni porabi 7 l/100 km pridobiš 0.9 l, seveda na 100 km -> pri mojih 800 km je to 7.2 l, se pravi še 100 km več. Get real!!!
in Franc Jožef Marija Štefan my ass :twisted:

ps: te stvari še od daleč nism vidu. Sem pa mnenja, da če bi stvar držala vodo se o njej po XX letih na trgu ne bi pogovarjali na forumu, ampak bi to v avto (motor :P ) vlivale še stare mame v nedeljo za k maši.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Sr avg 13, 2003 9:02 pm

dolfe je napisal/-a:Franc-Jožef Štefan

Na čigavem inštitutu? Na inštitutu cesarja Franc-Jožefa I. ali na inštitutu Jožefa Štefana? :D

...hehehe...mogoče pa je Štefan Franc Jožef XV...
...ne smem kar želim...

CORSA
Nov uporabnik

Kraj: OBALA

Napisal/-a CORSA So avg 16, 2003 8:44 am

:? Najprej se vam opravičujem za napako. Zadevo so preizkusili na inšt. Jožef Štefan. Upam, da mi oprostite za napako. Druga zadeva pa je obrazložitev delovanja FUELMAX-a. Gorivo naj bi bilo sestavljeno iz molekul ogljiko-vodika, ki naj bi bile lepo razporejene. Vendar ni tako, saj je sestavljeno iz molekul ogljiko-vodika, žvepla in drugih umazanih snovi. Pri izgorevanju goriva, le ta ne izgori do konca. Zakaj? Zato, ker žveplo na sebe veže molekule ogljiko-vodika in pri tem ustvari veliko molekulo, ki ne izgori popolnoma. To bi lahko predstavili s čevapčičem. V kolikor naredite čevapčič normalne velikosti in ga spečete, bo le ta bil okusen in popolnoma spečen. Nato pa naredite čevapčič debeline 10cm in ga spečete. Kaj se zgodi? Čevapčič bo okoli spečen, v sredini pa bo surov. FUELMAX deluje na tem principu. Razbija velike molekule na prafaktorje, da doseže popolnejše izgorevanje, s tem avtomatično večjo moč motorja, kakor tudi zmanjša uhajanje nevarnih plinov. V zvezi tega, da bi za tak revolucionaren artikel nekdo prejel Nobelovo nagrado, pa bi rad dodal, daje za izum oz. ugotovitev magnetnega pola oz. polarizacije, nek fizik že prejel nagrado. Na podlagi teh ugotovitev, pa so ustvarili FUELMAX. Ni potrebno, da mi verjamete. Jaz ga uporabljam in pri tem varčujem, vi pa kakor hočete.
Ni se vam potrebno bati, da bi lahko bile posledice na motorju. Stvar je izjemno preprosta. Montiranje FUELMAX-a časovno traja cca. 1 minuto. Se nič ne doliva, temveč, se ga montira no dovodno cev goriva tik pred motorjem. To pa zato, ker se po razbitju molekul, le te kasneje vrnejo v prvotno stanje. Ker pa je FUELMAX montiran tik pred motorjem, pa do tega ne pride, saj prej zgorijo v motorju.
Obala je zakon

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue So avg 16, 2003 9:12 am

...pol pa svizec zavije čokolado.Dej preber si mal kake bedarije pišeš...se mi sploh ne lub pisat vsega da bi ti dal nekaj protiargumentov, ampak po štirih letih kemije na naravoslovni gimnaziji in štirih letih raznoraznih kemij na Bioteh.fakulteti LJ takileh bedarij res ne morem prebavit.Da nimaš ti slučajno kr jedrski reaktor v svojmu avtu?
Zadnjič spremenil blue, dne So avg 16, 2003 9:17 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov